Gootti.net

Nettipelit Goottiteemalla

  • Julkaistu perjantaina 04.02.2022

Goottityylin mukainen pukeutuminen on ollut pinnalla jo pitkään ja sen suosio on luonnollisesti näkynyt myös muualla yhteiskunnassa. Goottiaiheisia televisiosarjoja ja elokuvia julkaistaan paljon ja joistakin tulee megasuosittuja. Tämän lisäksi maailmalla on paljon goottiteemaisia klubeja ja yökerhoja sekä aiheelle perustettuja kauppoja. Goottiaiheiset sarjakuvat myyvät hyvin ja goottimusiikki on oma äärimmäisen suosittu genrensä. Alunperin tamperelainen Two Witches -yhtye toimi goottirockin pioneerina Suomessa jo 1980-luvulla ja vaikka nykyisin bändi toimii Saksasta käsin, on sen suosio Suomen gootti-piireissä edelleen suuri. Koska goottityyli ja goottius elämäntapana on kaikkea muuta, kuin marginaalinen ilmiö, ei olekaan yllätys, että goottiaihe on hyvin edustettuna myös peleissä. Tässä artikkelissa kerromme erilaisista goottiteemaisista nettipeleistä.

Makeover- ja dress up -pelit

Makeover- ja dress up -pelit ovat hyvin suosittuja nuorten tyttöjen keskuudessa ja myös goottiteemaisia tämän tyypin pelejä on olemassa. Pelien ideana on pukea ja meikata aluksi vain alusvaatteissa oleva hahmo alusta loppuun. Joissakin peleissä on pelkkä pukeutumisosuus ja joissakin pelkkä meikkausosuus. Osassa peleistä molemmat. Pelien idea on yksinkertainen, mutta kiehtovuus syntyy eri asusteiden ja meikkien yhdistelmistä. Mikäli vaihtoehdoissa on esimerkiksi 10 erilaista päähinettä ja 10 erilaista kenkäparia, niin pelkästään erilaisia päähineiden ja kenkäparien yhdistelmiä on 100. Tähän kun lisää vielä korut, vyöt, paidat, housut, hameet, sukat jne., niin pelkästään erilaisia asusteyhdistelmiä on lukemattomia. Mikäli pelissä on meikkiosuus erikseen, niin vaihtoehdot vain lisääntyvät. Tämä takaa sen, että pelaajalle riittää huvia tuntikausiksi ja pelin pariin voi ajankuluksi palata yhä uudelleen ja uudelleen.

Monissa peleissä pelaaja pystyy myös tallentamaan aiemmat teoksensa, joten työn tuloksia voi katsella myöhemminkin. Suosittuja goottiteemaisia makeover- ja dress up -pelejä ovat muun muassa Gothic Princess, Gothic Gabby, Goth Girl Makeover, Fashion Studio Goth Girl sekä Goth Gals Dress up. Mobiililaitteille löytyy jonkin verran myös muita minipelejä, joissa on goottiteema. Näistä ei välttämättä pitkäaikaista hupia löydy, mutta esimerkiksi junaa, bussia tai lentokonetta odotellessa, saa niitä pelatessa mukavasti tapettua aikaa.

Goottiteemaiset kolikkopelit

Kolikkopelit ovat valtava ja jatkuvasti kasvava liiketoiminnan ala. Kolikkopelien valmistaminen on nopeaa ja halpaa, ja asiakkaiden määrä nousussa. Koska pelejä on tuhansia, ovat kaikki mahdolliset teemat koluttu läpi jo moneen kertaan ja myös goottiteemaisia pelejä on paljon. Myös pelivalmistajia on paljon ja kilpailu pelivalmistajien välillä on kovaa, niin sen takia pelien laatukin on huipussaan. Jokainen nettikasino sisältää goottiteemaisia kolikkopelejä, joten kyse on vain sopivan pelin löytämisestä. Monissa goottiteemaisissa kolikkopeleissä seikkaillaan vampyyrien maailmassa. Tällaisia pelejä ovat muun muassa Dracula, Vlad’s Castle, The Return of Dracula ja Dracula’s Family. Alan pioneeri on legendaarinen Blood Suckers mutta myös muitakin goottiteemaisia pelejä on kuitenkin tarjolla. Näitä ovat muun muassa Lilith’s Passion, Night Queen, Slot of Madness ja Gothic. Toki näissäkin vähintään vihjaillaan vampyyrien olemassaolosta. Peleissä on hyvin mallinnettu synkkä tunnelma sekä äänin että tummin värein.

Uusimmat kolikkopelit sisältävät ominaisuuksia valtavasti, joten pelaaja ei pääse tylsistymään ja aika rientää kuin siivillä niiden parissa. Siinä missä Makeover- ja dress up -pelit ovat kaikki aika tavalla toistensa kaltaisia, on kolikkopeleissä huomattavia eroja toisiinsa nähden. Useimmissa peleissä on mahdollisuus bonuspeleihin. Joissakin peleissä bonuspeli on kuitenkin vain lisäpyöräytyksiä mahdollisilla voittokertoimilla, kun taas toisissa bonuspeli ei muistuta kolikkopeliä juuri lainkaan, vaan on kuin suoraan konsolipelin näytöltä. Bonuspeli voi sisältää aarteenetsintää tai vaikkapa vampyyrien tappamista. Tämän lisäksi itse peruspelikin saattaa erota toisistaan, sillä peleissä voi olla esimerkiksi laajenevia symboleja, kulkevia Wildeja, vaihteleva määrä voittolinjoja (niin sanottu Megaways-systeemi) tai voiton sattuessa katoavia symboleja, jotka mahdollistavat useammat voitot samalla kierroksella. Myös peleissä, joissa on kiinteä määrä voittolinjoja, on niitä eri määrä. Toisissa voi olla vaikkapa 10 ja toisissa useampia kymmeniä. Nykyisin yleisin kelojen määrä on viisi kappaletta, mutta myös kolmekelaisia, neljäkelaisia ja jopa kuusikelaisia pelejä on markkinoilla.

Goottiteemaiset roolipelit

Roolipelaaminen kuuluu monen gootin harrastuksiin ja goottiteemaisia lautapelejä löytyykin useita. Tietokoneilla pelaamisesta pitäville ei ole yhtä paljon goottiteemaisia vaihtoehtoja, mutta sentään joitakin. Tekstiseikkailu Aetolia on laajan suosion saanut online-peli. Siinä pelaajat voivat keskustella, käydä kauppaa, juonitella ja jopa tappaa ja syödä kanssapelaajiaan. Pelissä on muiden olioiden lisäksi vampyyreja ja ihmissusia ja pelaajat tutkivat laajaa pelialuetta, jossa on paljon luolastoja, jotka ovat pullollaan aarteita. Graafisemmista peleistä pitäville paras vaihtoehto on suosittuun Gothic 2 -peliin perustuva Gothic 2 Online. Kyseessä on fanien suunnittelema ja ylläpitämä goottimaailma, joka on vielä kehitysvaiheessa, mutta toteutettu niin hyvin, että se on ehdottomasti kokeilun tai vähintäänkin tarkkailun arvoinen.

Yhteenveto

Kuten artikkelista voi lukea, nettipeleistä pitäville löytyy jonkin verran goottiteemaisia vaihtoehtoja, mutta vielä on parantamisen varaa tällä osa-alueella. Erityinen ammottava musta aukko on goottiteemaisen monen pelaajan roolipelin puuttuminen. Fanien tekemä Gothic 2 Online paikkaa tätä parhaansa mukaan, mutta World of Warcraft -tyylinen goottiteemainen peli on jotain, jota kaikki roolipeleistä ja goottailusta pitävät odottavat vesi kielellä. Toivottavasti tällainen peli tulevaisuudessa julkaistaan. Kolikkopelien ja minipelien ystäville valinnanvaraa sen sijaan löytyy jo nyt valtavan paljon.

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Pete. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5604 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Sekalaista julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 04. päivä helmikuuta 2022 kello 00:12. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.