Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

7.-10.7.2011 LUMOUS GOTHIC FESTIVAL XI, Tampere

Kirjoittanut: zynthexia (Jäsen)
 • #1
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 30.03.2011 17:15
LUMOUS GOTHIC FESTIVAL XI
07.-10.07.2011, Tampere


Bändit
KLUTAE (Tanska)
STAR INDUSTRY (Belgia)
ANNE-MARIE HURST, ex- SKELETAL FAMILY/ GHOST DANCE (UK)
ATTRITION (UK)
FREAKANGEL (Eesti)
LARVA (Espanja)
LLOYD JAMES & EDEL BRAUN (UK)
SILENT SCREAM (Suomi)
ULTRANOIR (Suomi)
WRECKDANCE (Suomi)
-SIHIL (Suomi)
LOISTAVA POLKU (Suomi)
IMPACT (Suomi)
DEPRESSED BLOKES (Suomi)
SINGLE SOUND (Suomi)


DJ:t
Lumous DJ-crew: JAAKKO, JYRKI WITCH, XAVIER, ZYNTHEXIA


Musiikkitarjonnan lisäksi Lumouksessa on perinteiseen tapaan luvassa paljon oheistapahtumia Dark Marketista sunnuntain piknikkiin ja aloitussaunasta muutamaan pikku yllätykseen, mutta näistä ja tapahtumien aikatauluista ilmoitamme myöhemmin.


KLUTAE (Tanska)

Kaksikymmentä vuotta levyttävänä artistina, ansaittu kulttibändin maine ja vasta nyt ensimmäinen keikka edessä? Kyllä, Lumous Gothic Festival ylpeänä esittää, tanskalaisen electro punk-yhtye Klutæn uran ensimmäinen keikka nähdään heinäkuussa Tampereella!

Leaether Stripistä tutun Claus Larsenin ja kumppaninsa Kurt Hansenin muodostama Klutæ yhdistelee old-school EBM:ää ja industrialia punkin tylyllä asenteella. Vuonna 1991 ensilevynsä julkaissut Klutæ on monta askelta Leaether Stripiä rankempaa materiaalia, mutta yhtyeen biisien tanssittavuus on tuonut Klutælle nipun hittejä Desert Stormista We Are Sinnersiin ja levyjä on julkaistu Euroopan lisäksi Japanissa ja Jenkeissä.

Yhtye tekee tänä kesänä ensimmäiset keikkansa ikinä ja Lumous on saanut kunnian toimia maailman debyyttikonsertin tapahtumapaikkana, joten tätä EI kannata missata.

Uusi albumi Electro Punks Unite julkaistaan 12. heinäkuuta, eli tänä kesänä kaikki paikalle Lumoukseen ja huudetaan Klutæ:n hittibiisin sanoin: Long live EBM!

STAR INDUSTRY (Belgia)
Belgialainen Star Industry räjäytti potin Lumouksessa kesällä 2008. Yleisön pyynnöstä yhtye saapuu nyt kolme vuotta myöhemmin uudestaan Tampereelle. Star Industryn musiikkityylinä on kitaravetoinen goottirock ja hittiputkea riittää Ceremonialista New Milleniumiin ja Last Crusadesiin, kirkkaimpana helmenä läpimurtobiisi Nineties.

ANNE-MARIE HURST, ex- SKELETAL FAMILY/ GHOST DANCE (UK)
Anne-Marie Hurst tuskin kaipaa esittelyitä, mikäli vanhan koulun brittigootti kolisee. Skeletal Familystä ja Ghost Dancesta tuttu vokalisti saapuu yhtyeineen ensimmäistä kertaa Suomeen soittamaan klassikkokappaleita ja hieman uuttakin materiaalia. Anne-Marien lisäksi orkesterissa mukana alkuperäiset Skeletal Family-muusikot Stan ja Trotwood.

ATTRITION (UK)
Brittiläinen Attrition viettää parhaillaan 30-vuotisjuhliaan. Pitkää uraa kunnioitetaan kiertämällä ahkerasta ympäri maailmaa ja uutta levyäkin odotetaan ilmestyväksi lähiaikoina. Vuosien varrella yhtyeen musiikillinen linjaus on liikkunut elektronisista goottisoundeista heavenly voices-piireihin ja trip hopista ambientiin. Ainakaan yhtyeen johtohahmo Martin Bowes ei ole halunnut jäädä junnaamaan paikoilleen.

FREAKANGEL (Eesti)
Freakangel on eestiläinen vuonna 2009 perustettu electro-industrial yhtye. Alfa Matrix ja Deathwatch Asia julkaisivat Freakangelin "The Faults of Humanity"-debyyttialbumin kesällä 2010. Levyn synkän soundin tuottajana toimi Jan L. (X-Fusion/Noisuf-X). Bändi on kiertänyt jo ahkeraan tahtiin mm. Venäjää ja Baltian maita. Lumouksen lisäksi yhtyeelle on luvassa isoja festarikeikkoja kesälle 2011.

LARVA (Espanja)
Barcelonasta saapuu Lumoukseen festivaalin historian ensimmäinen espanjalainen artisti, dark electro-yhtye Larva. Yhtye on viime aikoina kiertänyt ahkerasti ympäri maailmaa, esiintyen niin Amerikassa, Meksikossa kuin Venäjälläkin. Vuonna 1998 perustettu bändi yhdistelee aineksia terror-EBM:n ja industrialin maisemista. Yhtyeen albumit ovat lisänneet bändin suosiota erityisesti espanjankielisillä alueilla, mutta varmasti bändi tulee löytämään ystäviä Suomessakin.

LLOYD JAMES & EDEL BRAUN (UK)
Neo folkia on kovasti toivottu Lumouksen ohjelmistoon ja tänä kesänä tuota kysyntää tyydyttämään saadaan lontoolainen pitkän linjan artisti Lloyd James. Naevus- ja Retarder-yhtyeiden lisäksi mies on soittanut muun muassa Rose McDowallin (Sorrow/Current93) orkesterissa ja tehnyt yhteislevyn Spiritual Frontin kanssa. Duo Lloyd James & Edel Braun valmistelee juuri debyyttialbumiaan ja Lumouksessa kuultaneen materiaalia niin tulevalta levyltä kuin Lloydin aiemmilta yhtyeiltäkin.

SILENT SCREAM (Suomi)
Silent Screamin kolmikko on ansainnut kannuksensa muun muassa Suruaika- ja Varjo-yhtyeissä, mutta viimeisen vuoden aikana trio on osoittanut pärjäävänsä ihan nykyisilläkin avuillaan. Debyyttialbumi In The Cinema keräsi kiitosta ja Suomen lisäksi yhtye on ehtinyt keikkailla jo Eestissä, Saksassa ja Venäjällä.

ULTRANOIR (Suomi)
Ultranoir alkaa olla jo kunnioitettavassa iässä suomalaiseksi synkemmän scenen orkesteriksi. Vuodet ovat tuoneet kokemusta ja omaa otetta musiikkiin. Yhtye on esiintynyt muutamaan kertaan aiemminkin Lumouksessa ja varmasti yhtye löytää uusia faneja tänäkin kesänä.

WRECKDANCE (Suomi)
Vanhojen miesten postpunk/goottirockia. Yhtye tunnetaan ikävän humoristisesta otteestaan, onhan yhtyeen jäsenten nähty joskus hymyilevän. Kuten bändi itse ilmoittaa: "Vakavien asioiden kanssa ei tulisi pelleillä."

-SIHIL (Suomi)
Oldschool-henkistä electro-industrialpommitusta. Ensi-EP Collapse ilmestyi loppuvuodesta 2010 ja keikkatilanteessa –sihiL on osoittautunut varteenotettavaksi tulokkaaksi Suomen konemusiikkipiireihin.

LOISTAVA POLKU (Suomi)
Goottirockin, postpunkin ja uuden aallon kolmiyhteydessä seikkaileva Loistava Polku on ehtinyt lyhyessä ajassa kerätä melkoisesti kehuja ja ystäviä. Yhtyeen musiikista kuultaa kunnioitus esikuvia kohtaan, mutta omalla näkemyksellä ja asenteella.

IMPACT (Suomi)
Näiltä miehiltä ei ainakaan puutu kokemusta konemusiikin saralta! Menneisyydestä löytyy iso nippu keikkoja ja levytettyä tuotantoa aina 80-luvulta lähtien. Impactin muodostaa Advanced Artista tutut P.W. ja Vince, sekä Riemudivisioonan Sami. Kavereiden nykykunnosta saa näytteen kuuntelemalla SSS-kilpailubiisin Tie Your Wings Down.

DEPRESSED BLOKES (Suomi)
Kahden miehen live Depeche Mode -coverbändi, jonka piti olla alun perin vain yhden keikan mittainen hassuttelu. Nyt on kymmenkunta keikkaa takana Eestissä ja Suomessa. Depressed Blokes rakastaa Depeche Modea ja tekee versionsa Mode-hiteistä suurella sydämellä.

SINGLE SOUND (Suomi)
Uusi suomalainen raikas konebändi, jonka tavoitteena ei ole päästä hittilistojen kärkeen tai suurten
levy-yhtiöiden syleilyyn, vaan tehdä sellaista musiikkia mitä tekijät itse kuuntelisivat. Musiikissa on kaikuja teknosta, brittipopista, kasarisynkistelystä ja diskorokista. Koskettavia lauluja, joita voi tanssia porukassa klubeilla ja itkeä yksin pimeässä, kun kukaan ei näe.

JAAKKO (Katakombi)
JYRKI WITCH (Redemption, Kasaribileet, Katakombi)
XAVIER
ZYNTHEXIA (Redemption, Kasaribileet)


- oikeudet muutoksiin pidätetään –

**Pääsylippujen hinnat ja myyntipaikat, Lumouksen oheistapahtumat, sekä päiväkohtainen ohjelma ilmoitetaan lähiaikoina.**

TERVETULOA LUMOUKSEEN!
Kirjoittanut: Hypop (Jäsen)
 • #2
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 03.04.2011 19:52
Eli onko klubin vai pakkahuoneen puolella? Tulee ikäraja vastaa jos on klubin puolella.
Kirjoittanut: zynthexia (Jäsen)
 • #3
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 04.04.2011 19:49
Lumous Gothic Festival järjestetään eri puolella kaupunkia (Klubilla, Dog's Homessa, Museokeskus Vapriikissa, Näsinpuistossa ja Rajaportin Saunalla), pääosin ikärajallisissa paikoissa. Tarkemmat tapahtumatiedot ja -paikat päivitetään mm. tähän viestiketjuun myöhemmin tänä keväänä.
Kirjoittanut: zynthexia (Jäsen)
 • #4
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 12.05.2011 17:10
http://www.lumous.net/2011/lumous.jpg

http://www.lumous.net
Kirjoittanut: zynthexia (Jäsen)
 • #5
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 12.05.2011 17:14
Järjestäjästä riippumattomista syistä festivaalin pääesiintyjä vaihtui.

Lumouksen pääesiintyjä on tanskalainen electro punk -yhtye Klutæ, joka heittää 20-vuotisen uransa ensimmäisen keikan!

- Zynthexia / Lumous Gothic Festival
Kirjoittanut: zynthexia (Jäsen)
 • #6
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 03.06.2011 23:17
Uusi Lumous-lehti on ilmestynyt.

Lumous-lehteä jaossa nyt Helsingin Backstreetissa, Turussa Cybershopissa ja Tampereella Back Streetissa, Dog's Homessa, Naamiohuveissa, Nitrobabessa, Salon Scissor Sisterissa ja Tuomiokirkonkadun Swampissa. Muista jakelupisteistä ilmoitetaan lähiaikoina.
Swamp Musicista lehteä hakiessa voit samalla ostaa myös Lumouksen ennakkoliput

Ennakkolippujen postitus aloitetaan tällä viikolla.
Kirjoittanut: rotta (Jäsen)
 • #7
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 10.06.2011 11:47
Turussa Lumous-lehteä jaossa myös la. 11.06.2011 Noapteassa.
Kirjoittanut: zynthexia (Jäsen)
 • #8
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 25.06.2011 16:04
Lehtiä on jaettu uusi kierros tällä viikolla Tampereen jakopisteisiin, lehtiä jaossa myös Klubilla.

Ensikertaa Lumoutumaan saapuville suosittelemme alkulämmittelyksi tähän topiciin tutustumista:
http://clubschatten.net/keskustelu/viewtopic.php?t =6361

Lumoukseen esimakua voi saada myös katsomalla Klutaen uunituoreen videon, biisi on tulevalta "Electro Punks Unite" -albumilta. Albumi ilmestyy virallisesti vasta Lumous-keikan jälkeen, mutta Larsen lupasi tuoda levyä jo festareille myyntiin.
http://www.youtube.com/watch?v=7dpZCrUagK8
Kirjoittanut: Mac Hine (Jäsen)
 • #9
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 06.07.2011 14:24
Huomenna alkaa kesäloma ja Lumous!
Kirjoittanut: HepZusi (Mister Halloween 2007)
 • Lähetetty: 07.07.2011 00:23

Lainaus: Mac Hine

Huomenna alkaa kesäloma ja Lumous!

Näinpä!

Onko ketään muita tulossa huomenna treelle helsingistä päin yhentoista junalla? Meikäläinen ajatteli hyvissä ajoin tulla mestoille että saan kamat kaverille ennen niiden bänditreenejä. Ajattelin sit pyöriä siin päivällä ja iltapäivällä vähän levykauppoja läpi ja seura vois olla mukavaa eli voi tulla morjestelee jos tulee kadulla vastaan!
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit