Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Bileet.

Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
 • Lähetetty: 22.12.2012 17:44
Skenen bileet. Käytkö niissä? Miksi, tai miksi et? Millaiset on hyvät bileet tai mitä niissä pitäisi olla jotta ne olisivat parempia?

Olen miettinyt tämän aiheen aloitusta jo jonkin aikaa. Helsingissä ja Tampereella on bileitä tämän alakulttuurin alakulttuureille harvase viikonloppu ja muuallakin Suomessa noita on jonkin verran. Tämän foorumin menneiden tapahtumien osiossa on syksyn ajalta 15 puhtaasti tämän skenen tapahtumaa ja siihen päälle vielä kaikki ne keikat ja bileet joita täällä on mainostettu koska arvatenkin ne vetoavat myös osin tähän porukkaan.

Siitä huolimatta tapahtumien topikit ovat lähes poikkeuksetta vaivaannuttavaa järjestäjien monologia. Kellään ei tunnu olevan mitään sanottavaa, kommentoitavaa tai kysyttävää. Ovatko bileet siis ihan yhdentekeviä? Onko se sama vaikka niitä ei olisi lainkaan, kuulostaako Blutengel ja Banshees joka tapauksessa paremmalta kotistereoista? Vai ovatko tapahtumat niin keskinkertaisia etteivät ne herätä mitään tunteita?
Kirjoittanut: DeadlyNightshade (Aktiivi)
 • #2
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 22.12.2012 20:35
Oulussa ei tapahdu mitään.

/thread

No ei nyt vainen, mutta ymmärtäähän sen: goottikeskittymät sijaitsevat eteläisemmässä Suomessa pohjoisen melankoliasta ja pimeydestä huolimatta, joten varsinkin itsellä ei edes tule tsekkailtua mitään tapahtumalankoja (koska usko pohjolan elämänmenoon on kuollut aikaa sitten). Opiskelijabudjetilla (opintoraha + asumislisä + opintolaina) ei viitsi nimittäin viitsi lähteä Helsinkiin, ihan sama mitkä goottirokin ruhtinaat siellä olisi esiintymässä. Puhun nyt vain omasta puolestani.

Sen lisäksi on tullut huomattua, että ylipäätään porukka on aika nihkeää kommentoimaan mihinkään keskusteluihin, jos meno on ollut jees eikä ole valitettavaa. Sanainen arkku avataan yleensä siinä vaiheessa, jos jokin hiertää.
Kirjoittanut: Deadboy (Aktiivi)
 • Lähetetty: 23.12.2012 00:11
Joo niinhän se tuppaa menemään että jos kaikki on vaan ihankivaa niin ei kommentoida, toisaalta se kommentointi on siirtynyt FB-eventteihin joihin itsekin mieluusti jotakin kiitosta laittelen. Järjestäjä ehdottomasti kaipaisi kommentteja ja palautetta mutta ikävä kyllä se menee usein vaan niin ettei uskalleta julkisesti sanoa paljon mitään negaa vaan ainoastaan juorutaan. Olen itse syyllistynyt samaan. Mutta, asiaan:
Hgissä ja Tampereella noita ravintolatiloissa olevia klubeja ja bileitä löytyy useammat per kk. Homma on mennyt siinä suhteessa eteenpäin viime vuosina että ravintolatyöntekijöiden piirissä aletaan jo juttua tuntemaan ja bileitä jo jopa halutaan ja pyydetään joihinkin rafloihin eikä niin päin että järjestäjä joutuu suostuttelemaan ravintolan johtoa siihen että saa järjestää tapahtuman - kuten se on valitettavan perinteisesti mennyt.
Valitettavasti bileet on keskittyneet noihin kahteen kaupunkiin. Muualla sitä yleisöä on liian vähän, pitäs saada yhtä aikaa koko sen kaupungin se jengi paikalle jota tällaiset bileet kiinnostaa sekä myös muiden skenejen ihmisiä kiinnostumaan tulemaan paikalle. Helposti käy niin ettei kukaan ole tyytyväinen, järjestäjä bileiden meininkiin ja kenties rahalliseen tappioon, ravintola rotkottaa huonosta myynnistä eikä yleisökään viihdy kun sitä on liian vähän eikä se 'krriittinen massa' ylity jossa porukkaa on aika automaattisesti koko ajan tanssilattialla. Helposti bileistä jää kävijöille laimea kokemus vaikka järjestäjä olisikin tehnyt parhaansa.

Hyvät bileet on mielestäni sellaiset, missä tunnelma on tiivis, paikan koko on väkimäärään nähden sopiva. Yleisöstä lähes kaikki ovat tulleet paikalle tarkoituksella eikä randomina, ei ole liikaa niitä jotka pettyivät kun dj ei soittanutkaan pyynnöistä huolimatta Rammsteinia. Musiikki ei soi joka paikassa kovaa vaan löytyy myös paikkoja missä voi jutustella. Mutta tanssilattialla musan pitää potkia kunnolla perseelle ja soida siten että ainakin alapäätä löytyy tarpeeksi ilman että laitteita tarvii huudattaa ylikovaa.
Valojen ei välttis tarvitse olla mitään high-endiä mutta jotakin liikkuvaa nyt on kuitenkin oltava Kyllähän näyttävyys on plussaa, ja konepuolen musat kaipaa enemmän valoja kuin vaan joku postpunkki. Joskus iso valosetti voi myös olla kauhee sekasotkukin jos siellä iso määrä vaikka scaneja tai movareita vetää vain itsekseen ääniohjauksella on tulos värien, gobojen ym. osalta sekava. Yksi asia mitä ei voi olla liikaa on savu. Strobo on peruselementti jos jotain konepuolen musaa soitetaan mutta sitä ei silti tarvitse ylikäyttää.
DJ:n ei tarvitse olla teknisesti huippu eikä vaihtoja tarvii mun mielestä vetää biittiin välttis ollenkaan. Valmiiden mixtapejen soittaminen on mun mielestä lamea vaikka ne olisikin teknisesti tosi hyviä. Tärkeintä on hyvät valinnat, usein dj:t on skenen musan asiantuntijoita ja soittaa siksi liian paljon liian vaikeaa musaa jossa ei ole sille suurelle yleisölle tarpeeksi tarttumapintaa. Ainakin kerran n. puoleen tuntiin olisi hyvä tulla joku kaikkien tuntema klassikko ja ihan vikalla tunnilla niitä saa olla jo melkein koko ajan.
Visuvideot on kiva lisä, olen nähnyt niitä vielä tässä vaiheessa aika harvoin joten vaikea kommentoida enempää, paitsi että visuja saisi olla enemmänkin, tai vaikka ihan oikeakin VJ. Dekot kans kiva lisä mutta riippuu paikasta kuin paljon niitä tarvii olla vaiko ei ollenkaan. Jossain ns. 'mainstream perus konemusabileissä' niitä dekoja tuupataan joka paikkaan ja suht naurettavaa kamaa on tullut nähtyä, kaikenlaisia pahvihökötyksiä ym.
Osa 2 joskus ettei tule ihan liian pitkä teksti...
Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
 • Lähetetty: 26.12.2012 13:49
No siinä tulikin kaksi aika tyhjentävää vastausta

Tiedä sitten onko se ongelma vai siunaus että ne bileet ovat tosi tarkasti rajattu juuri tietylle porukalle. Toisaalta se voi saada jotkut ihmiset liikkeelle, mutta vastaavasti se goottileima karkoittaa paljon porukkaa ja tekee bileiden järjestämisestä jo lähtökohtaisesti vaikeaa. On selvää että kovin monella paikkakunnalla ei myydä baaria täyteen millään erikoisemmalla tapahtumalla, mutta ainakin itseäni huvittaisi joskus kokeilla onnistuisiko vaikka vanhoilla kotikunnailla Kouvolassa ilta jossa soisi Kotiteollisuuden ja Slayerin sijasta edes tuollainen mainstreamimpi synkistely kuten Sisters tai Depeche Mode. Ei kaasunaamareita, neuloja tai luurankoja julisteisiin vaan ihan sellainen neutraali "tällaista tänään" -meininki. Olisi sekin aina kotiin päin.

En tiedä onko koko Suomessa yhtään baaria joihin voisi mennä normaalina viikonloppuiltana tukka pystyssä ja tietää että siellä soisi todennäköisesti hyvä, vaihtoehtoisempi musiikki ja jossa pyörisi suurinpiirtein samanhenkistä porukkaa. Siis sellaista jossa voisi vain istua iltaa. Nyt skenen sisäinen sosiaalinen kanssakäyminen tuntuu rajoittuvan juurikin niihin erikseen järjestettäviin bileisiin jotka ovat milloin missäkin ja suunnattu yleensä vain joko jollotus-, syna- tai konemusiikkiporukalle. Ainakin Helsingistä tuntuu puuttuvan kokonaan sellainen kantakuppila johon porukka tietäisi suunnata kutsumattakin. Ellen ihan tuhannen väärässä ole niin eikö Turun Cosmic Comic Cafe ainakin joskus ollut tällainen? Hyvään bilemeininkiin ei minusta tarvita välttämättä niitä valoja, screenejä tai isoa tanssilattiaa. Se voi syntyä ihan kuppilaoloissakin jos ympäristö ja fiilis ovat oikeat. Edellä mainitut toki ovat suht olennaisia jos tahtoo tampata armottomasti, se on kuitenkin aina vähän nihkeää jossain pöytien välissä ja baarivalaistuksessa
Kirjoittanut: Deadboy (Aktiivi)
 • Lähetetty: 26.12.2012 17:13
Muistan yhden tapauksen Tampereelta missä eräässä metallimusahenkisessä yökerhossa järjestettin erästä gootti/industrial/ebm/ym -klubia ja muutama siitä paikan vakiporukasta alkoi siinä ns. 'huutelemaan vieraisiin pöytiin' sille gonoottiskenen jengille ja jotain suukopua sitten syntyi mm. niiden ja erään tuttavani kanssa jonka seurauksena hän joutui vähän välttelemään muutamaa tyyppiä siinä jonkun aikaa kun ei halunnut mitään kärhämöintiä. Vaikka kyse oli yksittäistapauksesta ja perus känniurpoilusta, en ole juuri nähnyt vastaavaa bileissä jotka on järjestetty ns. tilausravintolassa.
En halua mainita klubin enkä ravintolan nimeä koska niillä kummallakaan ei ollut mitään osuutta tapahtuneeseen eikä tapahtunut ollut mitenkään niiden toiminnasta riippuvainen asia.
Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
 • Lähetetty: 28.12.2012 11:04
Vakionaamat, niiden kantama raha ja niiden viihtyvyys ovat varmasti monessa paikassa se päällimmäinen syy miksi mitään kaavasta poikkeavaa ei haluta edes kokeilla. Onhan se selvää että kanta-asiakkaat halutaan ennemmin pitää tyytyväisinä kuin miellyttää jotain satunnaisesti pyörähtävää tyyppiä. Tosin onhan tuosta myös todella surkeita esimerkkejä, kuten se kun muuan edesmennyt hevibaari pisti sekä klubin että käsittääkseni myös vieraat kesken iltaa pihalle kun paikan perusjurpoille tuli niistä niin paha mieli. Nauratti kyllä kun imperiumi.netissä jollain oli kauheat itkupotkut siitä miten Helsingin Dark Side, joka on ollut lähempänä tilausravintolaa kuin perusbaaria jo vuosikaudet ellei aina, on piloilla. Paikka sai kunnon liudan halventavia adjektiiveja kun hevimies oli talsinut sinne sisään ja mestassa olikin ollut pääsymaksu sekä psytrance-bileet eli "teknoa". Kaipa sen suosikkikapakan, jossa 6 vuotta sitten soi Saxon, pitäisi pysyä vuodesta toiseen muuttumattomana vaikkei siellä itse kävisikään

Mutta jos palataan itse aiheeseen, niin onhan nuo bileet miusta kyllä koko skenen selkäranka ja vielä suolakin. Missä muualla sitä tutustuu uusiin samanhenkisiin ihmisiin ja jauhaa paskea kun niitä tämän porukan kantakuppiloitakaan ei käytännössä ole? Ei some pysty mitenkään korvaamaan kasvokkain länkytystä
Kirjoittanut: katavor (Jäsen)
 • Lähetetty: 28.12.2012 22:36

Lainaus: Nordis

Millaiset on hyvät bileet tai mitä niissä pitäisi olla jotta ne olisivat parempia?


Hyvät bileet mielestäni on sellaiset joissa kaikilla on hauskaa ja soitetaan hyvää musiikkia(mielellään tanssi musiikkia). Myös hyviä ruokia ja juomia saisi olla. Jotain hauskaa tekemistä esim. pullon pyöritys, korttipelit ja muu ns. sekoilu kunhan ei mennä liiallisuuksiin. Olen kuullut että jotkut jätkät oli alkoholin vaikutuksen alaisina kiivennyt sähkömastoon ja yksi heistä oli saanut kuollettavan sähkö iskun. (:0
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #8
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 29.12.2012 14:07
Olen tainnut kerran käydä Sindromessa Turun Klubilla. Musa oli ihan jees, mutta ongelma oli siinä että olin paikalla yksin. Ei ole juurikaan samaa musiikkia kuuntelevia tuttuja joten siinä oli aika orpo olo kun ryysti yksinään siideriä pöydässä. Oma sosiaalisuus ei riitä siihen että olisin alkanut jutella tuntemattomille. Homma alkoi käydä lopulta lähinnä vaivaannuttavaksi joten liukenin paikalta alle tunnissa.

Sen puolesta tämä foorumi tarjoaa erinomaista apua siihen että saa seuraa tuollaisiin tapahtumiin kun voi tapahtumien ketjuissa tai kaupunkien ketjuissa ehdotella miittejä. Turussa onkin nyt ollut jo useampia miittejä Club Undeadin aikana Cosmic Comic Cafessa, joka nyt on muinakin iltoina melko goottiystävällinen paikka, vaikka ei mitenkään erityisemmin synkiöbaariksi profiloidukaan.
Kirjoittanut: Morgan Blood (Jäsen)
 • #9
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 29.12.2012 16:00
On muuten hassua myös, että monet, joille olen turinoinut jostain tapahtumasta etukäteen, ei ole kuullutkaan moisesta, vaikka omasta mielestäni mainonta on ollut näkyvää. Se tuo eteen juuri ongelman, miten survoa ihmiset pois kotisohvalta ja spotify-läppärinkajareilla -illanistujaisista. Minun on vaikea ymmärtää moista piiloutumista. (Tulipa Giffirtin kommentista myös mieleen, että voisi tosiaan Sindromeenkin Turkuun koettaa saada aikaiseksi foorumin liikekannallepanoa kun kuitenkin aina joitain mestoille eksyy. Vaikka itse olen useimmiten perinteisillä instrumenteilla suhistun surinan ystävä, en pane pahakseni elektronistakaan tuotantoa jos jengi on kiinnostunutta).

Cosmic Comic Café on kyllä ollut pubimaisuudestaan huolimatta aika voitokas tarina siinä mielessä, että vaikka synkistelyjä on nykyään joka kuukausi, on tupa aina täynnä kansaa.
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #10
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 30.12.2012 18:34

Lainaus: Morgan Blood

On muuten hassua myös, että monet, joille olen turinoinut jostain tapahtumasta etukäteen, ei ole kuullutkaan moisesta, vaikka omasta mielestäni mainonta on ollut näkyvää.

Jos ei ole Facebookissa niin menee paljon ohi. Tällä foorumillakin nyt tiedotetaan asioista, mutta minulle Facebook ja tämä foorumi ovat pitkälti ainut kanava jota kautta tulee tietoa skenen tapahtumista. Paljon menee siltikin varmasti ohi.
Sindromen mainoksen tosin bongasin ekoja kertoja bussipysäkiltä, mutta nyt torin katokseen ei saa enää liimata mainoksia joten sekin tiedotusreitti on menetetty.

En kyllä oikein itsekään tiedä miten tuota tiedotusta sitten parantaisi. Facebook nyt vain on niin kätevä, vaikka sielläkään eivät kaikki ole. Joku paikkakuntakohtainen synkiösähköpostilista voisi olla yksi vaihtoehto, mutta kuka sellaistakin sitten lähtisi ylläpitämään.

Lainaus: Morgan Blood

Tulipa Giffirtin kommentista myös mieleen, että voisi tosiaan Sindromeenkin Turkuun koettaa saada aikaiseksi foorumin liikekannallepanoa --

Itte olen ainakin mukana, koska EBM uppoaa ja Sindromen kaltaisissa tapahtumissa pitää käydä näyttämässä lärviään ihan jo tukemismielessäkin, ettei bileiden järjestäminen lopu.

Lainaus: Morgan Blood

Cosmic Comic Café on kyllä ollut pubimaisuudestaan huolimatta aika voitokas tarina siinä mielessä, että vaikka synkistelyjä on nykyään joka kuukausi, on tupa aina täynnä kansaa.

Henk.koht. tykkään Cosmicista/Club Undeadista miittipaikkana siitä syystä että siellä musiikki on niin hiljaisella, että juttelu onnistuu. Sindrome voi muodostua siitä vaikeaksi miittipaikaksi, että meno on kuitenkin tanssipohjaista. Niissä desibeleissä ei ainakaan meikäläisen kuulolla paljoaa jutustella.

Huippua on juuri se tilanne, jos paikkakunnalla olisi sekä tanssiklubeilua että tuollaisia rauhallisempia skeneiltoja, jolloin voi hyvän musiikin nimissä jutustella ihmisten kanssa ja järjestää miittejä joissa kykenee vaivaantuneen tuopintuijottamisen lisäksi myös juttelemaan ja tutustumaan.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 3 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit