Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Tyylikkyys - mitä se loppujen lopuksi on?

Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 19.08.2007 17:29
Erään toisen keskustelupalstan tyyliketjun innoittamana aloin pohtimaan, mitä tyylikyys nyt sitten on. Täällä Suomessahan ruotsalaisia pidetään tyylikkyyden huippuna, vaikka ikuinen Sedula tuskin vastaa kaikkien käsitystä tyylikkyydestä. Vastapainoksi taas alternative-tyylejä pidetään tyylittöminä.

Onko tyylikkyys siis vain muodin orjallista seuraamista, vai syntyykö se kenties joistain muistakin seikoista? Ovatko vaatteen istuvuus, laatu, persoonallisuus ja sopivuus kantajalleen vain toissijaisia seikkoja puhuttaessa tyylikkyydestä (ei ne keltaiset babydollitkaan ihan joka ruåttalaisvartalolle sovi)?

Kertokaa, minä en keksi, eikä sen toisen palstan teinix-lissuiltakaan saa järjellisiä kommentteja ulos... (tai ohjatkaa minut johonkin toiseen ketjuun jos aihetta ruoditaan jo jossain!)
Kirjoittanut: Stuntgirl (Aktiivi)
 • #2
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: Stuntgirl
 • Lähetetty: 19.08.2007 20:20
Kaikkilla on varmaan erilainen mielipide siitä, mikä on tyylikästä.

Lainaus: Piiskansiima

tyylikkyys siis vain muodin orjallista seuraamista


Täälläpäin tämän koulun pissikset ovat suurimman osan mielestä ne "tyylikkäimmät" henkilöt.
Minusta he eivät ole, todellakaan.
Kirjoittanut: Sharwynn (Nimetön)
 • Lähetetty: 19.08.2007 20:59
Haetaankohan tällä sitä yleismaailmallista käsitettä tyylikkyydestä vai? Koska kuten Stuntgirl jo sanoi, jokaisella on oma käsityksensä tyylikkyydestä, ainakin luulisin. Minusta tyylikkäitä ihmisiä ovat he jotka osaavat pukeutua sopivasti (mutta silti sillä omalla tavallaan) eri tilanteisiin, ovat löytäneet "oman juttunsa", oli se sitten sihteerilook tai nuhjuinen grunge, sekä kantavat tyylinsä arvokkaasti. Myös värien yhteensopivuus sekä materiaalit ovat tärkeitä.

Joidenkin mielestä täytyy pukeutua Chanelin jakkuun ja Pradan korkkareihin ollakseen oikeasti tyylikäs, mutta asiahan ei ole niin. Tyylikäs voi olla vaikka hankkisi kaikki vaatteensa kirppareilta! Pakko myöntää että luen silloin tällöin Trendiä ja napsin sieltä esim. hyviä hiustenlaittovinkkejä Mutta en silti juokse muodin perässä, vaikka Trendistä olenkin lukenut legginssien olevan erittäin hot yhdistettynä a-linjaiseen mekkoon

Jep så, sekä ruotsalaiset että virolaiset ovat vuoroin haukkuneet suomalaiset tyylitajuttomiksi, ehkä heillä tyylikkyys tosiaan riippuu siitä monen sadan euron muotilaukusta (Ö.ö) mutta hei, muodikkuus ja tyylikkyys ovat kaksi eri asiaa, ehkä joillakuilla se kulkee käsikädessä mutta se ei tosiaankaan mikään pakko ole.
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 20.08.2007 10:33

Lainaus: Sharwynn

Haetaankohan tällä sitä yleismaailmallista käsitettä tyylikkyydestä vai?


Joo. Ehkä vähän turhan korkealentoinen aihe viihteelliselle keskustelupalstalle, mutta jäi vain mietityttämään...

Ja juuri se, että sekä ruotsalaiset että mielestäni varsin mauttomat virolaiset haukkuvat kaikki suomalaiset tyylitajuttomiksi on aika paksua. Vielä huolestuttavampaa on huomata, että jotkut huonolla itsetunnolla varustetut menevät tähän vielä mukaan. Sen ymmärtäisin, jos joku esmes New Yorkissa asuva väittäisi meitä tyylitajuttomiksi, mutta se että peräkyläläiset tökkivät tikulla toisiaan on aika koomista.

Sekin on jäänyt ihmetyttämään, että miksi gootti ei voi olla tyylikästä. Tältä toiselta palstalta lukemani ehdoton päivän paras oli "Se on vain epävarman ihmisen suojautumista mustiin ja "rankkoihin" vaatteisiin". Eli tämä palsta on täynnä tyylittömiä, itsetunnottomia ihmisiä ja että massamuotivaatteet tekevät ihmisestä aa: tyylikkään ja bee: itsevarmoja. Jei!
Kirjoittanut: Swanette (Nimetön)
 • #5
 • • Muokkasi: Swanette
 • Lähetetty: 20.08.2007 13:50
Tyylikkyys on minusta osittain jokaisen itse määriteltävissä. Kuitenkin minusta tyylikkyyteen kuuluu aina se, että on siisti ja pitää huolta itsestään ja vaatteistaan, omistaa ainakin kohtuullisen itsetunnon (joka siis näkyy myös ulospäin) ja pukeutuu ainakin jossain määrin oman makunsa mukaan eikä yritä koko ajan matkia muiden vaatetusta.

Olen siis eri mieltä siitä, että muodikkuus olisi aina yhtä kuin tyylikkyys. Toki muotivaatteetkin voivat olla tyylikkäitä, mutta niitä ostaessa pitäisi aina miettiä, sopisiko jokin tietty vaatekappale juuri itselle vai olisiko se sittenkin huono valinta. Tyylikkyys on ajatonta, muoti ohimenevää.

Goottityyli tai mikä tahansa tyylisuuntaus voi olla minusta hyvinkin tyylikästä, tottakai. Gooteistakin tyylikkäimpiä ovat mielestäni ne, jotka ovat löytäneet oman tyylinsä, oli se sitten "massagoottia" tai ei.
Kirjoittanut: Azrael (Aktiivi)
 • #6
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 20.08.2007 14:32

Lainaus: Swanette


Tyylikkyys on minusta osittain jokaisen itse määriteltävissä. Kuitenkin minusta tyylikkyyteen kuuluu aina se, että on siisti ja pitää huolta itsestään ja vaatteistaan, omistaa ainakin kohtuullisen itsetunnon (joka siis näkyy myös ulospäin) ja pukeutuu ainakin jossain määrin oman makunsa mukaan eikä yritä koko ajan matkia muiden vaatetusta.


Olen tässä asiassa täysin samaa mieltä.
Mielestäni melkein minkä näköinen ihminen voi olla tyylikäs, kunhan huolehtii siisteydestään ja ulkonäöstään ja osaa pukeutua omaan vartaloonsa sopiviin vaatteisiin.
Kirjoittanut: Morfinsia (Aktiivi)
 • #7
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 21.08.2007 19:42
Tyylikkyys=makuasia
Kirjoittanut: diamond_385 (Aktiivi)
 • #8
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 23.08.2007 16:36
Minusta tyylikäs ihminen on sellainen ihminen, joka osaa kantaa vaatteensa. Eikä välttämättä seuraa muotia. Tyylikäsihminen pukeutuu pakkasessa lämpimästi, eikä kärvistele minihameessa, vaikka minihameet olisivatkin muotia.

Tyylikäs ihminen pukeutuu siististi, käyttää järkeään, katsoo peiliin ennen kuin lähtee ulos ja osaa kantaa itsensä ja vaatteensa niin, että homma näyttää hyvältä.
Kirjoittanut: Kyumin (Jäsen)
 • #9
 • Arvo: Asiantuntija
 • • Muokkasi: Kyumin
 • Lähetetty: 30.08.2007 12:50
Tyylikkyys riippuu siitä mistä itse pitää. Materiaalit ja värit ovat tietenkin tärkeitä, jotkin värit eivät vain sovi yhteen. Vaatteet täytyy osata kantaa oikein, jos näyttää koko ajan siltä että häpeää vaatteitaan niin eihän se kovin kaunista ole. Ja talvivaatteet ovat juttu erikseen, kuten diamond edellä mainitsi. Talvella pitää olla lämpimät kamat ettei jäädy pystyyn.

Sitten nämä muoti-ilmiöt. Orjallinen seuraaminen on todella typerää(minun mielestäni, anteeksi jos loukkaan jotakuta). Lissut luulevat useasti olevansa niitä tyylikkäimpiä ja cooleimpia koko paikassa. Mutta yleensä he onnistuvat vain näyttämään todella typeriltä. Kuten tuo emomuoti joka on nyt ollut valloillaan. Jos ihmisellä on väärä asenne ja ei oikeasti pidä tyylistä jota käyttää vain muodin vuoksi, hän näyttää automaattisesti naurettavalta. Tämä johtuu siitä että hän kyttää koko ajan kaikkia että miten he reagoivat hänen vaatteisiinsa.

Kerron teille pienen tarinan:

Oululainen Lissu istuu huoneessaan kuuntelemassa Justin Timberlakea. Ketuttaa. Hän ei edes koskaan ole pitänyt tyypistä, mutta kun kaikki kuuntelevät häntä. Lissu oli ollut aikaisemmin ulkona kavereidensa kanssa, ja kaikilla oli ollut ihan erillaiset vaatteet kuin yleensä. Paljon mustaa, kettinkiä ja ihan järkyttävät kajaalit. Sekä sellaiset hirveän isot huivit. Lissua hävetti kun hän erottui niin paljon porukasta, ja Lissun paras kaveri Pissis oli vielä sanonut että eikö Lissu seuraa ollenkaan muotia. Mistähän kaupasta porukka oli puhunut. Se taisi olla joku Dark star... Lissu lähtisi sinne huomenna. Seuraavana päivänä koulun jälkeen Lissu juoksi bussiin ja keskustaan päästyään hän kaivoi liikkeen osoitteen repustaan. Se ei onneksi ollut kauhean kaukana. Lissu kävi Dark starissa ostoksilla, ja seuraavana päivänä koulussa Pissis ei enää ilkkunut häntä. Viikko tuon jälkeen koko jengi oli taas kaupungilla, ja heitä vastaan käveli kaksi tyttöä, kummallakin oli paljon mustaa vaatetta,korsetit ja erikoiset, korkeakantaiset kengät. Ja Lissun mielestä he olivat ihan mielettömän kauniita. Yhtäkkiä kuului Pissiksen ääni: "Lissu, etsä vaan tuijota nuita punkkareita vai mitä ******* olivatkaan! Noihan on saatananpalvojia!" Lissu hätkähti, ja tytöt kääntyivät ympäri. Toinen hymyili Lissulle ja sanoi:" Anteeksi vain, mutta me emme ole saatananpalvojia. Sellaiset ihmiset ovat ihan eri asia." Lissu rohkaisi mielensä ja sanoi näille kahdelle tytölle:" Tuota... Minun mielestä teillä on kauniita vaatteita.." He hymyilivät ja kiittivät Lissua joka tunsi olonsa onnelliseksi ilmaistuaan mielipitäänsä. Pissis ja muut kaverit alkoivat ilkkua ja pottuilla Lissulle joka vain kuunteli hetken, kääntyi ympäri ja sanoi olkansa yli:"Ja minun mielestäni te näytätte typeriltä." sen sanottuaan hän kääntyi pois ja lähti kotiin. Huomenna hän etsisi kirpparilta itselleen oman tyylisensä vaatteet.

Anteeksi, tulipas tollanen sönkötys Mutta liittyipä aiheeseen
Kirjoittanut: niisku (Jäsen)
 • #10
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 03.09.2007 14:05
Tyylikkyys= pukeutuu vaatteisiin, jotka itsestä ovat mukavat ja näyttävät kantajansa omilta eikä jonkun toisen vaatteilat. Siisti täytyy olla, eli ei ripsivärit poskilla ja rasvaisessa letissä kulkemista pitkin kyliä ja kaupunkeja. Kyllä sen sitten näkee Tyylikkäät ihmiset on mukavaa katseltavaa
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 5 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit