Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Tyylikkyys - mitä se loppujen lopuksi on?

Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 29.12.2007 19:54

Lainaus: BronzeRain

Mutta siitä olen kyllä katkera, että monet muoviset kauniit goottikengät ovat kalliimpia kuin jotkut hyvälaatuiset nahkaiset kengät mitä saa kenkäkaupoista. Miksi?


Tähän pitää kyllä vängätä vastaan! Goottimonoja saa jopa alle satasella, mutta kun kävelet tavan kenkäkauppaan sisään ja jos jokin osanen kengissä on nahkaa niin hinta menee hujahtaen yli satkun. Eikä noissa taviskauppojenkaan kengissä juuri sitä laatua ole, vasta kannoin yhdet viime talvena ostetut kengät roskiin kun korko kirjaimellisesti mureni palasiksi, ja toisiin pitäisi laitattaa uudet korkolaput vajaan parin kuukauden ei-päivittäisen käytön jälkeen. Jepujee.

Lainaus: BronzeRain

minulla on yleensä tarkka mielikuva siitä mitä haen, ja mikään siitä vierestä ei kelpaa


Sama täällä. On hankalaa olla niin hankala...
Kirjoittanut: Mariel (Nimetön)
 • Lähetetty: 29.12.2007 21:53
Mielipidekysymys. Voisin selitellä pitkäänkin mikä mielestäni on tyylikyyttä, mutten nyt vaivaudu. Kaikilla on oma käsityksensä tyylikkyydestä, joillakin sitä ei ole ollenkaan, mutta siitä on paha alkaa vääntämään kättä...


Lainaus: Piiskansiima

Onko tyylikkyys siis vain muodin orjallista seuraamista,Ei!!! Muoti on tyylin vastakohta. Jos pukeutuu muodikaasti ei voi olla tyylikäs.
Kirjoittanut: Rigis (Jäsen)
 • #23
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 29.12.2007 22:56

Lainaus: Mariel

Ei!!! Muoti on tyylin vastakohta. Jos pukeutuu muodikaasti ei voi olla tyylikäs.

Kyllä muodikkaastikin pukeutuva voi olla tyylikäs. Se, omaako muodikkaasti pukeutuva henkilö oman persoonallisen tyylin, on taas eri asia.

Tyylikkyys on todellakin mielipidekysymys. Omasta mielestäni on tyylikästä, jos ihminen osaa kantaa vaatteensa ja eikä nyt vallan mielivaltaisesti niitä yhdistele,(pyöräilyshortsit ja korsetti ) vaan osaa yhdistellä vaatekappaleita/värejä/materiaaleja jne. niin, että ne sopivat toisiinsa.

Selitinpä taas selkeästi
Kirjoittanut: kalmakalle (Aktiivi)
 • Lähetetty: 30.12.2007 12:51
Tyylikkyys on hyvä kokonaisuus ja miten kantaa sen. Näin ajattelen loppupeleissä siitä. Vaatteiden järkevän näköinen yhdistely ja yksityiskohdat, ei kuitenkaan liikaa niitä. Esim. ketjuja voi olla liikaa ja siinä vaiheessa se ylittää mielestäni tyylikkyyden rajan.

Tyylikkyys on kumminkin suhteellinen käsitys, esim. jos Nykäsen Matilta kysyttäisiin.

Itse jos haluan olla tyylikäs laitan 60 luvun tumman sinisen liivillä varustetun puvun ja nahka kengät. Musta paita ja tumman sininen kravaatti.
Kirjoittanut: Sire (Aktiivi)
 • #25
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 30.12.2007 13:28
Tyylikäs ihminen...öhhh...se on sellainen otus joka pitää itsestään huolta ja kantaa itsensä arvokkaasti. Lähes kaikki vaatteet saa näyttämään p*skalta jos ne puetaan ryhdittömän notkujan päälle. Pätee toisinkin päin, vähemmänkin hienot vaatteet näyttävät paremmalta oikeanlaisen ihmisripustimen päällä.

Tietty olisi suotavaa, jos vaatteet sopisivat yhteen, niin värin, materiaalin kuin tyylinkin osalta. Jos em. asioita ottaa sieltä sun täältä ja sekoittaa railakkaasti, niin lopputulos on yleensä sellainen josta minä en pidä. Hillitty tyyli on miun juttu.


Lainaus: Mariel

Jos pukeutuu muodikaasti ei voi olla tyylikäs


Voipas. Mutta ei tarvitse pukeutua muodin mukaan ollakseen tyylikäs. Eikä muodin perässä kulkeminen ole aina tyylikästä, ainakaan minusta.


Lainaus: kalmakalle

Tyylikkyys on kumminkin suhteellinen käsitys, esim. jos Nykäsen Matilta kysyttäisiin.


Minulta saattaisi tulla sama vastaus
Kirjoittanut: BronzeRain (Aktiivi)
 • #26
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 30.12.2007 17:34

Lainaus: Piiskansiima

Goottimonoja saa jopa alle satasella, mutta kun kävelet tavan kenkäkauppaan sisään ja jos jokin osanen kengissä on nahkaa niin hinta menee hujahtaen yli satkun. Eikä noissa taviskauppojenkaan kengissä juuri sitä laatua ole

No ainakin tältä pikku paikkakunnan kenkäkaupoista löytyy alle satasella todella laadukkaita kenkiä, harmi vaan että ne eivät ole minun makuuni... Saahan niitä jööttimonojakin samassa hintaluokassa, mutta harmittavan monet ovat kauttaaltaan muovisia ja aika heppoisen tuntuisia. Olen kai sitten hipelöinyt vääriä kenkiä...
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 30.12.2007 18:26
Niin joo, pitänee ehkä tarkentaa, että tarkoitin tavallisilla kenkäkaupoilla näitä trenditavaraan suuntautuneita, en niinkään pienten paikkakuntien tantoille suunnattuja jokasäänmonokauppoja.
Kirjoittanut: Blacksmith (Nimetön)
 • Lähetetty: 30.12.2007 19:03
Nämä seuraavat "fraasit" ilmentävät minun mielestäni hyvin mistä tyylikkyydessä on loppujen lopuksi kysymys.

"Yksinkertaisuus on äärimmäisyyteen vietynä tyylikkyyttä"

"Tyylikkyys on makuasia"
Kirjoittanut: Felicia (Virallinen sarjistaiteilija)
 • #29
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: Felicia
 • Lähetetty: 30.12.2007 19:52
Tyylikkyys on sitä, kun on osannut valita vaatteet, jotka itselle sopii hyvin (niin ulkonäköön kuin persoonaankin) ja jos osaa kantaa niitä niin, että näyttää hyvältä. Myös se on tärkeää, että kyseiset vaatteet tuntuvat "oikeilta" päällä - ei siis goottimonoja hiphoppareille jne. Eli vielä se, että vaate on itsessään kaunis, ei riitä, vaan myös se merkitsee, kenen päällä vaate on. Kaikki ei näytä kaikkien päällä hyvältä.

Sitten on ihan perusjuttuja: kaikillahan ei esim. sitä värisilmää oikein ole, ja lopputulos voi olla jotain karmeaa. On myös hyvä, jos vaatteen malli ja (joissain tapauksissa) materiaalit osuvat kohdalleen.

Esimerkki tyylittömyydestä ovat esim. löysät verkkarit tai tuulipuvunhousut, irtolippa (ja myös lippalakki, sorry jos on faneja) ja shortsit + sandaalit + tennissukat. Esimerkkejä vain, mutta turha sanoa että se on makuasia. Jotkut asiat eivät vain voi näyttää hyvältä millään.

(((onhan tietysti ns. tyylikkäitäkin tyylejä, mistä kaikki eivät muuten vain tykkää - ne ovat makuasioita)))
Kirjoittanut: Swanette (Nimetön)
 • #30
 • • Muokkasi: Swanette
 • Lähetetty: 31.12.2007 03:58

Lainaus: Felicia

Esimerkki tyylittömyydestä ovat esim. löysät verkkarit tai tuulipuvunhousut, irtolippa (ja myös lippalakki, sorry jos on faneja) ja shortsit + sandaalit + tennissukat. Esimerkkejä vain, mutta turha sanoa että se on makuasia. Jotkut asiat eivät vain voi näyttää hyvältä millään.

Olen tuossa aivan samaa mieltä. En ole vielä tavannut ihmistä, jonka yllä löysät collegehousut tai muut vastaavat näyttäisivät oikeasti hyvältä. Kyseisenlaiset vaatekappaleet näyttävät kyllä saaneen suurta suosiota esim. nuorten tyttöjen arkipukeutumisessa, mistälie sekin johtuu.

Myönnän kyllä käyttäväni itsekin sellaisia joskus kotona, mutta en voisi kuvitella itse lähteväni kaupungille tms. missään löysissä verkkareissa. Toki on jokaisen oma asia mitä päälleen pistää enkä nyt millään tapaa halua tuomita verkkari-ihmisiä.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit