Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Tyylikkyys - mitä se loppujen lopuksi on?

Kirjoittanut: BronzeRain (Aktiivi)
 • #31
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 02.01.2008 10:35

Lainaus: Piiskansiima

pienten paikkakuntien tantoille suunnattuja jokasäänmonokauppoja

No kyllä tuoltakin niitä muotimonoja löytyy, ja jopa New Rockin kenkiä (Kiitoksia siitä kauppiaalle). Mutta riittää tuosta aiheesta.

Lainaus: Felicia

Sitten on ihan perusjuttuja: kaikillahan ei esim. sitä värisilmää oikein ole, ja lopputulos voi olla jotain karmeaa. On myös hyvä, jos vaatteen malli ja (joissain tapauksissa) materiaalit osuvat kohdalleen.

Jep. Selaili tässä jokin aika sitten viime kesän festari kuvia, vastaan tuli eräskin goottityttönen loimusametti paidassa jossa oli pitsihihat ja edessä punainen nyöritys, alaosana olikin sitten pvc-minihame, violetti-mustat raitasukkikset ja kaiken tämän kruunasi ruskea luonnonkihara tukka johon oli laitettu vihreitä rastoja sinne tänne. Sitä sanon tyylittömäksi. Siitä puuttui juuri tuo edellä mainittu värisilmä ja materiaalien yhdistelyn taito.
Kirjoittanut: kampela (Jäsen)
 • #32
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 21.02.2008 15:11
Tyyli on ihmisessä.
Jos asusteet on ok,
tyyliä löytyy!

Toki, kuten itselläni on tilanne,
etten voi oman elämäni tilanteeni takia pukeutua miten haluaisin,
en pidä itseäni tyylikkäänä.

Jos olisin discohile, pukeutuisin hileeksi, olisin varmasti tyylikäs niihin ympyröihin.
Elämän tilanteet voivat aiheuttaa tyylittömyyttä. Silloin realismi astuu peliin. Eikä voi olla omissa kuoseissaan, kuin haluaa. Mutta tyylikkyys jää! Se on sisällä! Ajatuksissa, tunteissa. Olemuksessa.

Jotta en saastuttaisi tätä palstaa, niin tarkennan hieman tuota discohile juttuani... En ole hile!

Tyylikkyyteen vaikuttaa ympyrät joissa elää, että myös se oma olemus.

Toinen aspekti aiheeseen: kuvitelkaa että 94 vuotias marttaseuran puheenjohtaja olisi gootti? pukeutuisi ja olisi kuin jöötti!

Tyyliä löytyisi, joskaan... itse ainakin hiukan jäisin ihmettelemään. Tai Tasavalan presidentti?.. Goottina...

Tyyli ... hyvä kysymys. Onko tyyli riippuvainen painoindeksiin? Ikään? Sukupuoleen? elämän tilanteeseen?

Haluasin muuten nähdä Harja Talosen goottivaateissa... ihan oikeasti, kun punanen flekadin sillä
Kirjoittanut: BronzeRain (Aktiivi)
 • #33
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 21.02.2008 15:54

Lainaus: kampela

Tai Tasavalan presidentti?.. Goottina...

Lainaus: kampela

Haluasin muuten nähdä Harja Talosen goottivaateissa... ihan oikeasti, kun punanen flekadin sillä

Hei, se voisi olla lystiä! Tai että Halosen jälkeen seuraavaksi pressaksi tulisi joku kojootti.
Kirjoittanut: Melia (Aktiivi)
 • #34
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 24.02.2008 20:54

Lainaus: Felicia

Tyylikkyys on sitä, kun on osannut valita vaatteet, jotka itselle sopii hyvin (niin ulkonäköön kuin persoonaankin) ja jos osaa kantaa niitä niin, että näyttää hyvältä.Joo, kyllä! Monesti olen ihmetellyt, kun väki ostaa omalle vartalotyypilleen aivan äärettömän huonosti sopivia kamppeita... Esim. mulla on leveät hartiat ja jalkoihin verrattuna suhteettoman lyhyt yläkroppa. Jos isken päälleni olkatoppauksellisen, juuri ja juuri tarpeeksi pitkän paidan, niin näytän lähinnä yläpäästä kasaan painuneelta amerikkalaisen jalkapallon pelaajalta.

Ja liian pienet vaatteet on kanssa jotain aivan käsittämätöntä... katselin hiljattain esitelmää, jonka pitäjän vatsamakkarat pullahtivat esiin aina kun hän kurottautui näyttämään jotain taululta
Kirjoittanut: Kuunsilta (Valokuvavastaava)
 • #35
 • Arvo: Mahtigootti++
 • Lähetetty: 01.05.2008 22:21
Eikö tyylikkyys ole sitä, että pukeutuu hyvin vaatteita yhdistellen käyttäen asusteita ja persoonallisesti? Tyylittömyys taas merkitsee tätä "tårtan på tårtan"-härpäkkeitä, omalla nimitykselläni räjähtäneitä kermakakkuja. Tyylittömyyttä on myös likaiset, epäpuhtaat, nuhjuiset ja rikkinäiset vaatteet. Rikkinäisillä en tarkoita tahalleen rikottuja farkkuja ym, vaan että jos on vain yksi reikä paidanhihassa, tulee tyylitön vaikutelma.

Esimerkki tyylikkäästä: Persoonallinen, huoliteltu, välittää ulkonäöstään, yhdistää värit hyvin, käyttää koruja ja muita asusteita mutta silti osaa tarpeen tullen olla hillitty.

Esimerkki tyylittömästä: "Korkkarit ja verkkarit" -asenne, yrittää olla tyylikäs mutta yhdistää sopimattomat asiat, tuulipukukansa ja tavallinen "Farkut ja huppari" -mainstream.
Kirjoittanut: Lady Elena (Nimetön)
 • Lähetetty: 05.05.2008 13:15
Tyylikkyys on pohjimmiltaan oman tyylinsä hallintaa. Sitä että osaa onnistuneesti yhdistää vaatteita omalle vartalolle sopivalla tavalla. Tyylikkyyteen kuuluu edellämainittu persoonallisuus. Tyylikkyys koostuu pienistä asioista, joka tekee ihmisestä omalaatuisen. Toisaalta, liiallinen yrittäminen näkyy tyylissä. Pukeutumisen pitäisi korostaa omaa persoonaa, muttei tietenkään liikaa.
Minusta tyylikkyys ei kuitenkaan rajoitu pelkkään pukeutumiseen, vaan tulee ennen kaikkea sisältä ulos. Tyylikästä on myös hyvä käytös, huomaavaisuus toisia kohtaan jne.
Kirjoittanut: SirMarylee (Aktiivi)
 • Lähetetty: 30.08.2009 14:40

Lainaus: Lady Elena

vaatteita omalle vartalolle sopivalla tavalla

kamalimpana esimerkkinä tästä ovat varmaankin waspie malliset korsetit muutenkin jenkkakahvat omaavilla ihmisillä ja siihen kukkuraksi vielä matalalantioiset housut tai hame, kaunista katseltavaa : S
Kirjoittanut: SyllaBoreal (Jäsen)
 • #38
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 04.10.2009 15:39
Minä olen aina kokenut tyylikkyyden niin, että osaa yhdistää vaatteita/meikkejä/asusteita oikein.
Eli ei montaa erilaista materiaalia/väriä päälle. Eikä koko vaatekaapin sisusta kerralla ylle.
Tyylikkyys tulee myös ehkä asenteesta miten vaatteensa kantaa. Vaatteiden pitään sointua yhteen
Kaikista typerin näky mitä olen joensuussa nähnyt, oli joku ehkä metallia kuunteleva neitokainen, jolla oli musta rasvainen tukka joka meni päätä pitkin, järkyttävä backstreetin simkins musta/punainen huppari, jotkut criminal damagen renksukillutinpitsipöksyt ja jotkut demonian charadet jalassa ja muori käveli niiin vaivalloisesti kuin olla ja voi.... suurinpiirtein laahusti eteenpäin O.O Tämä on mielestäni sellaista ei-tyylikkyyttä.
On myös ihan helkkarin huvittavaa nähdä tuolla kaikkia olevinaan niin hienoja ihmisiä joilla on korkkarit, mutta ei taitoa kävellä niillä. Painukaa kotiinne harjoittelemaan. Olette kamala näky!
Kirjoittanut: Sharida (Jäsen)
 • #39
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 04.10.2009 17:17
Minusta tyylikkyys liittyy pitkälti hyvään makuun. Tiedostaa oman vartalonsa heikkoudet sekä vahvuudet ja osaa valita kehoaan imartelevia vaatteita. Vaikka pillihousut olisivatkin tämän vuoden muotijuttu eivät ne silti näyttäisi järin tyylikkäiltä iso pehvaisen ja paksureitisen naisen yllä. Kyllä tietyt vaatteet vaativat kantajaltaan tietynlaisen vartalotyypin ja pitää osata sitten omassa pienessä päässään sumplia, mikä omalle kropalleen käy ja mikä ei. Tyylikkyyteen liittyy myös vahvasti se, että osaa yhdistellä erilaisia kuoseja, värejä sekä asusteita ja omaa myös jonkinlaista persoonallista otetta siinä pukeutumisessaan. Osaa tavallaan lyödä vaatteisiinsa oman leimansa, että tämä tyyli on niin minua jne.

Toinen asia mikä lisää tyylikkyyttä on itsevarmuus. Upeassa asukokonaisuudessa ja viimeisen päälle laitetuissa hiuksissa harmaa hiirulainen selkä kumarassa ei näytä juuri miltään. Kun sitten rykäisee eri asenteen päälle niin jopa kamalatkin vaatteet voivat muuntua jonkun päällä todella hyvännäköisiksi, kun kantaja on sen näköinen että luottaa tyylinsä ja itseensä. Näkeehän sitä välillä esim. goottiklubeilla tyttöjä todella upeissa kuteissa, mutta sitten koko ihminen vaikuttaa siltä, että pyytelee olemassaoloon anteeksi, niin jotenkin se vaatteiden glamour ja upeus rupeaa himmenemään. Itse ainakin katselen aina todella ihaillen naisia, jotka eivät sovi nykyiseen kauneusihanteisiin (ovat esim. pyöreämpiä), mutta kantavat sitä kroppaansa niin itsevarmuudella ja ylpeydellä että jotenkin ne ylimääräiset viat katoavat välittömästi ja sitä itse ajattelee vain että wau!
Kirjoittanut: iPOP (Jäsen)
 • #40
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 28.07.2012 01:24
no........jos minulta kysytään mikä on muotia niin ne kamalat kukka-mummo isot kaavut.
just ne mitä ellos yms on täynnä!
vaatteista ei löydy persoonallisuutta.
se on huono homma.

minusta ihminen joka uskaltaa pohjosessa pukeutua erillailla,omistaa suuret munat!
(ei pervosti)
koska täällä päin revitään palasiksi jos on semmonen!!!!!!!!!!!!!
mutta vaatteillahan me kuvataan sisintämme
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit