Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Jokelan surmaaja kuunteli metallia ja industrialia

Kirjoittanut: Ximmo (Aktiivi)
 • #1
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • • Muokkasi: Ximmo
 • Lähetetty: 08.11.2007 01:05
Kirjoittelin tän äsken Schatteniinkin, mutta kun täällä kerran on ihan eri ihmisiä äänessä, niin laitetaan nyt tännekin. Kenties teillä on jotain kommentoitavaa myös:

Jokelan surmaajan Pekka-Eric Auvisen YouTube-profiilissa mainittiin hänen musiikkimaustaan seuraavasti:

"Music: KMFDM, Rammstein, Eisbrecher, Nine Inch Nails, Grendel, Impaled Nazarene, Macabre, Deathstars, The Prodigy, Combichrist, Godsmack, Slayer, Children Of Bodom, Alice Cooper, Sturmgeist, Suicide Commando, Hatebreed, Suffocation, Terrorizer"

Sinänsä surullista KMFDM:lle, että sen nimi yhdistettiin jo USA:ssa vuonna 1999 tapahtuneisiin Columbinen tapahtumiin. Tuolloinhan Eric Harris ja Dylan Klebold tappoivat 13 henkilöä.

"In wake of the Columbine High School massacre it was revealed that lyrics to KMFDM songs ("Anarchy", "Power", "Son of a Gun", "Stray Bullet", "Waste") were posted on the website of shooter Eric Harris, and that the massacre coincided with the release date of the album Adios and the birthday of Adolf Hitler."

KMFDM:stä kertovalla Wikipedian englanninkielisellä sivulla on jo tuoreeltaan maininta myös Jokelan tapahtumista: http://en.wikipedia.org/wiki/KMFDM

Netin ja Jokelan ikävien tapahtumien kytköksistä voi lukea mm. Sektorista (mää kirjoittelen siis tuonnekin - oon nörtti sit kai): http://sektori.com/uutiset/7961/jokelan
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 08.11.2007 01:16
En arvele minkään bändin saavan suurempaa kolausta maineelleen ko. huru-ukon vuoksi. En usko tässä Jokelan tapauksessa musiikillisten taipumusten nousevan mediassa suuremmin esiin, sillä tämänkertaisella ampujalla oli paljon kiehtovampia ominaisuuksia. Hän oli kiinnostunut "kiihkoliikkeistä", hän oli "militanttiradikaali".
Kirjoittanut: Ximmo (Aktiivi)
 • #3
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 08.11.2007 01:23

Lainaus: kuopassa

En arvele minkään bändin saavan suurempaa kolausta maineelleen ko. huru-ukon vuoksi.


Toivon samaa, mutta eipä olisi myöskään mikään ihme. Tyhmähän jätkä ei mun omien päätelmien mukaan ole todellakaan ollut, mutta hullu kylläkin. USA:n ammuskelijoihin verrattuna meidän riehujamme on oikeasti todella monitahoinen ja - ikävä myöntää - kiinnostava persoona.

Muutamia vuosia sitten Saksassa useita murhia tehnyt nuoripari saattoi hetkellisesti lokaan mm. Wumpscutin, koska he fanittivat kyseistä yhtyettä ja media tarttui tähänkin ah-niin-tärkeään faktaan. On hyvinkin mahdollista, että vastaavaa lokaamista tapahtuu tämänkin jutun yhteydessä, mutta suurempaa kolausta siitä tuskin koituu, kuten Kuopassa totesikin.
Kirjoittanut: Ratatosk (Jäsen)
 • #4
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 08.11.2007 01:40
Tässä tyypissä on tosiaan paljon kiinnostavampiakin puolia kuin musiikkimaku. Tietysti, kun tätä juttua tulevat päivät kaikissa mahdollisissa julkaisuissa käännetään ja väännetään, niin joku voi ottaa esille musiikin. Lätkäistään lehteen vaikka sitaatti Impaled Nazarenen lyriikoista tyyliin:

"Minä uskon tulivoimaan, minä uskon kuolemaan
Minä rukoilen ydinsotaa, ali-ihmisten kuolemaa
Ei valoa tunnelin päässä, orjien on kuoltava
Milloin te ****** tajuatte että ME OLEMME JUMALIA?
"

Varmaan tällaisen sitaatin jälkeen moni alkaisi taas syyttää musiikkia nuorison pahoinvoinnista ja mielenterveysongelmista. Ja samalla voitaisiin unohtaa muut, tärkeämmät ongelmien aiheuttajat.
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 08.11.2007 01:44

Lainaus: Ximmo

Muutamia vuosia sitten Saksassa useita murhia tehnyt nuoripari saattoi hetkellisesti lokaan mm. Wumpscutin, koska he fanittivat kyseistä yhtyettä ja media tarttui tähänkin ah-niin-tärkeään faktaan.


Tapahtunut on saanut huomiota esimerkiksi The Washington Postissa ja Los Angeles Timesissa, mutta niissä ei ole oikeastaan mainittu ampujan musiikkimausta mitään. Jos olisi, niin siellähän se olisi varmasti uponnut lukijoihin herkästi... Jenkkilässä kun heviä ja Marilyn Mansonia ja mitä lie on syytetty kaiken pahan juureksi. Eli siis yritän tässä kömpelösti kertoa, että Pohjois-Amerikassa joku tietty bändi saattaisi saada kuraa niskaansa jos siellä mediassa kerrottaisiin suomalaisen kouluampujan kuunnelleen jonkun nimeltä mainitun bändin musiikkia.
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 08.11.2007 09:51
Ja ei kun vain herkulisia lööppejä odottamaan... Veikkaan, että noin viikon päästä lehdillä alkaa fakta loppua niin pitää siirtyä tarinoinnin puolelle. Pistetäänkö vedonlyönti pystyyn?
Kirjoittanut: HepZusi (Mister Halloween 2007)
 • Lähetetty: 08.11.2007 15:36
Joop mäkin uskon, että jossain välissä aletaan taas musiikkia syyllistämään.

Toisaalta se jätkähän tekstissään vakuutti, ettei hänen kuuntelemallaan musiikkilla, katsomillaan elokuvilla, lukemallaan kirjallisuudella ole osuutta tapahtumaan.

Jostain syystä olen itsekkin kiinnostunut henkilön ajatusmaailmasta. En niinkään teosta, vaan ylipäätään syistä ja sen tarkoituksesta. On selvää, että jos tyyppi olisi vain ampunut itsensä maailman ja valtion pahuuden takia juttu tuskin edes ylittäisi uutiskynnystä. Nyt tapahtunut herättää enemmän keskustelua ja hyvällä tuurilla jopa päättävät elimet saattavat kiinnostua asiasta, mikäli nappien painelu alkaa kyllästyttämään.

En todellakaan hyväksy tekoa, mutta ymmärrän henkilön motiivit ainakin kirjoittamiensa tekstien perusteella.
Kirjoittanut: Deadboy (Aktiivi)
 • Lähetetty: 08.11.2007 17:45
Offaan taas pikkuisen, mutta kuten jo tuossa toisessa ketjussa kirjoittelin niin heti alettiin tällaisia aisoita kaivelemaan: Jo eilen IS:n sivuilla painotettiin että tyyppi oli jo pienestä lähtien tykännyt ampumispeleistä... So what. Niin niistä moni muukin tykkää.
Kirjoittanut: Ximmo (Aktiivi)
 • #9
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 08.11.2007 23:31

Lainaus: Deadboy

Jo eilen IS:n sivuilla painotettiin että tyyppi oli jo pienestä lähtien tykännyt ampumispeleistä... So what. Niin niistä moni muukin tykkää.


Jep, ja tutkimusten mukaan ampumispelien pelaaminen vähentää aggressioita ja näin ollen niiden pelaaminen on hyvästä. Toisaalta taas, jos pelaaja on tarpeeksi harhainen jo etukäteen, eikä osaa erottaa todellisuutta ja peliä, niin tulos voi olla mitä vaan. Tosin Jokelan tapauksessa olen täysin varma, ettei peleillä ole ollut mitään osuutta tapahtumiin.
Kirjoittanut: Deadboy (Aktiivi)
 • Lähetetty: 08.11.2007 23:53
Jos joku on mieleltään todella nyrjähtänyt, se voi saada kimmokkeensa tappamiseen ihan vaikka mistä. 70-luvun yksi kuuluisimpia sarjamurhaajia, Son Of Sam, väitti että naapurin koira oli demonin vallassa ja käski tappamaan ihmisiä.

Olen aina vastustanut kaikenlaista kulttuurin sensurointia joissa vedotaan siihen että joku pimeä tyyppi voi alkaa matkimaan jotain juttua. Koska se on hyödytöntä.

Samoin pidän erittäin tekopyhänä sellaisia kannanottoja, jossa laitetaan esim. väkivaltaviihteen syyksi kaikenlainen väkivalta.

Tämä aihe on suljettu. Et voi lähettää tähän aiheeseen vastausta. Aihe on todennäköisimmin suljettu siksi, että siinä käsiteltävä asia on puitu perinpohjaisesti ja ns. kaluttu loppuun, tai sitten aihe ei ole enää ajankohtainen (jos viestiketjussa on käsitelty esimerkiksi festivaalia tai konserttia), tai sitten samasta aiheesta on ollut keskustelua jo aikaisemmin. Goottifoorumilla on myös tapana sulkea sellaiset viestiketjut, jotka sisältävät sata (100) sivua, ja avata uusi viestiketju samasta aiheesta toisaalla. Voit halutessasi kysyä foorumin valvojilta tai ylläpidolta syytä tämän viestiketjun sulkemisen syistä.

Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!