Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Auttakaa meidät alkuun.

Kirjoittanut: Caiss (Jäsen)
 • #1
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: Caiss
 • Lähetetty: 27.11.2006 09:14
Tämä saattaa kuulostaa todella epätoivoiselta tai wannabelta, ehkä onkin sitä. Mutta ihan pakko kirjoittaa tämä.

Niinkuin otsikosta moni tarkkasilmäinen lukikin, pyydän hieman apua. Olemme Zettelin kanssa tämmöisiä melko nuorehkoja (Ala-asteen viimeisellä luokalla) olevia lapsosia. Yritämme päästä tässä goottiudessa jotenkin alkuun. Olen monesti miettinyt, aloitanko sen nyt vai sitten, kun siirryn puolen vuoden päästä menen yläasteelle.

Miten teidän kanssanne oli? Siirryittekö pikkuhiljaa tummempaan menoon ja nyt huomaatte olevanne tässä? Vai pohdiskelitteko asiaa päivätolkulla ja yksi päivä: naps!

Miten saitte vanhempanne ymmärtämään teitä? Olivatko he myöntyväisiä tätä asiaa kohtaan?

Miten "aloitamme" tämän. Te siellä, mahtigootit, help us. Tarvitsemme apuanne.
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 27.11.2006 12:21
Minä siirryin tummmempaan vähitellen, aluksi ihan vain normaalien ihmisten kaupoista ostettujen mustien/tummasävyisten hupparien ja farkkujen voimin, sitten joskus kahdeksannella luokalla löysin Mortician ja ostin ihka ensimmäisen Viralisen Goottivaatteeni: seittipaidan. Tähän mennessä musiikkimakuni oli muuttunut jo rankemmaksi, eli Sentenced, Children of Bodom, Nightwish jne.

Vanhempia saattaa olla vaikea saada ymmärtämään. Joillekin lapsen pukeutuminen ei aiheuta ennenaikaista harmaantumista, jotkut taas raahaavat jälkikasvunsa tositeevee-muuttumisleikkiin, että saa oikein koko Suomen edessä kauhistella ja jeesustella kuinka "muntyttöpukeutuumustaaneixoohirveetäIIIIIIIIK!!!" . Omien vanhempien kantaa asiaan voi ehkä kysellä etukäteenkin.

Kaikkein varmimmin tulosta tulee vähitellen tyyliä hivuttamalla haluamaansa suuntaan ja vaikka ottamalla ne vanhemmat mukaan vaateostoksille. Kannattaa myös pohtia joitain tukevia perusteluja tyylilleen, koska vanhemmat haluavat aivan varmasti tietää miksei sille söpölle tyttöselle enää kelpaakaan ne vaaleanpunaiset paidat ja pissixty-farkut. Noin nuorina ei myöskään kannata lähteä millekään tissikorsetti/minihame -linjalle, sillä varsinkin mustanpuhuvana se saa vanhemmat näkemään ns. punaista.

Loppuviimeksi haluaisin sanoa, että yrittäkää välttää ylilyöntejä. Uskokaa pois, tönkkömustat *-reikä -kajaalit silmien ympärillä eivät tee kenellekään mitään hyvää, ja myös sitä vartalon mallia kannattaa miettiä myös goottivaatteita hankkiessa. Myös alternative-henkisen tyylin kanssa voi katsoa sitä "mikä sopii vartalotyypillesi" -opasta.
Kirjoittanut: Mariel (Nimetön)
 • Lähetetty: 27.11.2006 13:58
Kannattaa tutkia tota viestiketjua Miten teistä tuli gootteja? (Vai mikä sen nimi nyt taas olikaan?!) Siellä on monen gootin kirjottamia kertomuksia omasta taipaleestaan... Myös mun kirjotus löytyy sieltä.
Sen voin sanoa, että iteki oon ollu virallisesti gootti vasta muutaman vuoden.
Mun mielestä goottius lähtee musiikista ja asenteesta. Eli ihan ekana teiän pitää tykätä goottimusiikista. Varmaan kuunteletteki jo jotain kuten 69eyesia tai Children of Bodomia tai jotain...? Gootti ei oo gootti ilman musiikkia.
Ja omia vanhoja "tavallisia" vaatteita ei kannata eikä tarvi kaikkia nyt heti mennä heittämään roskikseen, ja juosta johonki Morticiaan ostamaan vaatekaappia täyteen goottikamppeita. Määki alotin vähitellen. Ja jos teiltä löytyy yhtään taitoa tehdä vaatteita ite, niin luovuuttaan kannattaa käyttää ja ideoida ihan ite jotain upeeta ittelleen. Ja kyllähän tosiaan tavallisistakin liikkeistä löytyy ihan ok varusteita. Mistään H&M:stä ei kuitenkaan ihan perjaatteellisista syistä kannata ostaa...
Sitten toi meikkaamisjuttu... Ei siis tarvi meikata. Ei se oo mikään sellanen ihan must-juttu. Monet gootit ei meikkaa. Eikä varsinkaan tavallisina koulupäivinä! Juhliin, festareille tai keikoille sun muihin tapahtumiin voi laittaa vähä enemmän jotain. Vinkkejä kannattaa katella muilta gooteilta.
Hiuksia ei oo mikään pakko värjätä. Ja jos vanhemmat ei kannata mustaa, niin laittakaa jotain muuta, jos välttämättä haluatte. Verenpunasta, tummansinistä, liilaa... tai miten olis vihree? xD

Vanhemmilla on varmaan jotain sanottavaa lastensa tyylistä... Niitä varten kannattaa miettiä, miten perustelee pukeutumistaan. Kehitelkää hyviä argumentteja. Vanhempia kai eniten pelottaa se, ku ne kuvittelee goottiudella ja saatananpalvonnalla olevan jotain tekemistä keskenään. Joten se kannattaa heti tehdä selväksi, että gootti ja saatananpalvoja on jokseenki ihan eri asia.

Kirjoittanut: Velvet Grey (Nimetön)
 • #4
 • • Muokkasi: Velvet Grey
 • Lähetetty: 27.11.2006 15:53
Moni meistä on aloittanut tosiaan pikkuhiljaa. Mäkin ensin vaihdoin pelkkään mustaan ja aloin käyttää ainoastaan hameita (ei siksi, että gootin on pakko käyttää sellaisia, vaan koska itse halusin).

Koko kiinnostus lähti ensisijaisesti musiikista (TW ja Suruaika), mutta myös siitä, että mustat hörselöt mahdollistavat prinsessaleikit vanhemmallakin iällä. Ikään kuin on 'lupa' pukeutua hienosti arkenakin. Siitä sitten pikkuhiljaa lähdin muuttamaan musiikkimakua ja vaatekaappia - moni vanhan musiikkimaun bändeistä roikkui mukana vuoden tai pari, kunnes tulivat karsituiksi. Ei siis kannata dumpata kaikkia bändejä musiikkimaustaan vain siksi, etteivät ne välttämättä ole sitä gooteinta kamaa.

Korsetteja en muutenkaan suosittele ostaamaan ennen myöhäisteini-ikää (jotain 15 vuodesta eteenpäin?), sillä vasta sitten on niitä kunnon naisellisia muotoja, joita sillä korsetilla voi kiristää. Rinnattoman 12-vuotiaan päällä se ei ole kovinkaan esteettinen.

Musiikkipuolta ei voi koskaan korostaa liikaa (köh köh..). Itse olen ainakin musiikkipuolella niin sidottu tähän kulttuurin, etten ainakaan vielä voi päästää irti. Ja goottimusiikkihan ei ole vain yksi genre, ja sitä musiikkia löytyy vähän joka makuun. On klassisempaa, rokkia, keskiaikaa, koneita ja klassisia soittimia, ja ihan kunnon diskojumppaa <img src="http://www.gootti.net/keskustelu/img/smilies/ lol.gif" alt="" />. Ja kaikkea siltä väliltä.

En usko, että ainakaan vanhemman polven gooteilta tulee hirveän positiivista kommenttia, jos se koko musiikkimaku on vain Children of Bodomia ja 69Eyesiä. Tutustukaa ihmeessä goottimusiikkiin syvemmälti, sillä se on pohjaton aarrearkku. Myös kulttuurin historian ja musiikin historian tuntemus on ainakin minun silmissäni plussaa, se luo vaikutelman, että ihan oikeasti haluaa olla mukana, ja on valmis oppimaan. Wikipedia on ystävä <img src="http://www.gootti.net/keskustelu/img/smilies/ grin.gif" alt="" />.

Alakulttuuri: http://fi.wikipedia.org/wiki/Gootti
Musiikki: http://fi.wikipedia.org/wiki/Goottirock

Meillähän on tuolla gootti.netin omassa wikissä tietoa pukeutumisesta, ja pidempi musiikin historia sekä tietoa eri musiikkigenreistä. Käykääpä tutustumassa. http://www.tietopankki.gootti.net/

Älkää ottako saarnaamisena, haluan vaan goottikulttuurin siirtyvän uusille ihmisille sellaisena, kuin itse sitä rakastan <img src="http://www.gootti.net/keskustelu/img/smilies/ lol.gif" alt="" />.
Kirjoittanut: Devilsbride (Aktiivi)
 • #5
 • Arvo: Mahtigootti+
 • • Muokkasi: Devilsbride
 • Lähetetty: 27.11.2006 16:09
Ghöhöm, tuota Velvet Greyn viestistä tuli mieleen, että sain ensimmäisen korsettini 12-vuotiaana. Olenkohan ihan outo, tai sitten vain edellä aikaani olin silloin, ihmiset kehittyvät eri tahtiin ja niin edespäin. Mua luultiin parikymppiseks kun oli 12. Ja ymmärrän kyllä että eihän lapsen kannata korsettia ostaa ja leikkiä niin niin vanhaa. Mutta minkäs sille mahtaa jos käy edellä fyysisestikin xD
Kirjoittanut: Velvet Grey (Nimetön)
 • Lähetetty: 27.11.2006 16:11
Lainaus: Devilsbride Olenkohan ihan outo, tai sitten vain edellä aikaani olin silloin, ihmiset kehittyvät eri tahtiin ja niin edespäin.No tuo ei päde, jos tosiaan niitä naisen muotoja löytyy jo noin nuorena . Mutta yleinen huomio vain, olen meinaan nähnyt jonkun 11-12 veen vyötärökorsetissa, joka oli vähän turhan pitkä ja iso - eipä paljoa kiristänyt, vaan roikkui lähinnä päällä.
Kirjoittanut: poison (Organisaattori)
 • #7
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 27.11.2006 16:11
Mun mielestä goottiuteen ei voi hurahtaa noin vain yhdessä päivässä. Siihen kypsytään hitaasti, kuin saunaa lämmittäisi. Itse aloin muuttua jo kauan aikaa sitten. Olin aluksi vain hevari, mutta sit musiikkimaku laajeni, ja tyyli muuttui muutenkin. Olin jo silloin kiinostunut maailman pimeistä puolista, kauhuromantiikasta ja kirjallisuudesta. Ja noituudesta ja vampyyreista. Äiti, jonka kanssa asuin, ei juuri vastustanut muodonmuutostani. Musiikki, mitäpä siitä sanoisi. Kuuntelen metalli ja goottimusan ohella myös trancea sekä muutakin konemusiikkia. Gootti musiikin harrastus kannattaa aloittaa "helpoista" bändeistä, niinkuin aikaisemmin mainittu 69-Eyes. Mutta voisi sanoa, että gootilla voi olla laaja musiikkimaku, ei kannata pingottaa liikaa. Vaatteita ja koruja voi hankkia pikkuhiljaa kun rahat antaa myöten. Kaikenkaikkiaan voi todeta, että kukin toteuttaa gootismia omalla tavallaan, eikä kannata surra vaikka ei aluksi olisikaan mikään gootti-katalogin mallikuva. Kaikki aikanaan. Ja jos ootte vasta ala-asteella, ei kannata kiirehtiä.
Kirjoittanut: Velvet Grey (Nimetön)
 • Lähetetty: 27.11.2006 16:16
Lainaus: poison Gootti musiikin harrastus kannattaa aloittaa "helpoista" bändeistä, niinkuin aikaisemmin mainittu 69-Eyes.

Hoho, mä aloitin Suruajasta ja Two Witchesistä .
Kirjoittanut: Chrystalis (Inkvisiittori)
 • #9
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 27.11.2006 16:16
Kuten sanonta kuuluu, hiljaa hyvä tulee...
Kirjoittanut: Kahleet (Jäsen)
 • #10
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 27.11.2006 18:04
Voisin itseasiassa sanoa kulkeneeni ekalta asti mustissa. Tokihan muitakin värejä käytin, mutta mustaa eniten, lemppari värini kun on. Aloin sitten siinä kutosella/ylä-asteella käyttää enemmän gootihtavan näköisiä vaatteita ja siitä se lähti. Päivä kerrallaan. Vaikka tosin en nyt itseäni luokittele mitenkään gootiksi vaikka gootti musiikkia kuuntelenkin ja tälläisiä vaatteita käytän. Olen vain mä. En mikään muu. En ole ikinä pitänyt 'lokeroimisesta'.

Tämä aihe on suljettu. Et voi lähettää tähän aiheeseen vastausta. Aihe on todennäköisimmin suljettu siksi, että siinä käsiteltävä asia on puitu perinpohjaisesti ja ns. kaluttu loppuun, tai sitten aihe ei ole enää ajankohtainen (jos viestiketjussa on käsitelty esimerkiksi festivaalia tai konserttia), tai sitten samasta aiheesta on ollut keskustelua jo aikaisemmin. Goottifoorumilla on myös tapana sulkea sellaiset viestiketjut, jotka sisältävät sata (100) sivua, ja avata uusi viestiketju samasta aiheesta toisaalla. Voit halutessasi kysyä foorumin valvojilta tai ylläpidolta syytä tämän viestiketjun sulkemisen syistä.

Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit