Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Sensuurista

Kirjoittanut: Ania (Jäsen)
 • #11
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 03.01.2009 14:36
Mielestäni koko sensuurihomma on aika älytön, luotan jossain määrin kuitenkin siihen, että tämän(kin) keskustelupalstan käyttäjät osaavat itse sensuroida itseään siinä määrin, ettei pilkun sijasta käytetä sitä veeittua joka välissä. Ja jos ei itse osaa, niin eiköhän joku vanhemmista ja viisaammista tule asiasta melkoisen äkkiä huomauttamaan. Täällä keskustelun taso on pysynyt muihin suomalaisiin foorumeihin verrattuna kuitenkin melkoisen korkeana. Se, miten paljon siihen sitten vaaditaan, onkin taas aivan toinen asia..
Ehdottaisin maailman(tai netin-)laajuista sensuuria ks-yhdistelmän kirjoittamiseen x:llä, kirjaimien korvaamiseen numeroilla sun muilla ihQilla yhdistelmillä.
Kirjoittanut: Lacy gloom (Aktiivi)
 • #12
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 03.01.2009 15:02
Niin no mitä hyötyä on v1ttu sanan sensuroinnista, kun sen varmasti jokainen osaa lukea noinkin kirjoitettuna!?
Ja juuri tuo k4ssa esimerkki pisti hymyilyttämään..
Kirjoittanut: darkAngel (Aktiivi)
 • #13
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 03.01.2009 16:10

Lainaus: Lacy gloom

Niin no mitä hyötyä on v1ttu sanan sensuroinnista, kun sen varmasti jokainen osaa lukea noinkin kirjoitettuna!?

totta. sensuuri on menettänyt tuossakin merkityksensä. suurin osa osaa kuitenkin kiertää sen kirosanan niin että sensuuri ei iske mutta kaikki älyää kuitenkin.
miua sensuuri ei varsinaisesti kuitenkan ärsytä, mutta alkaa ehkä tulla tarpeettomaksi.
Kirjoittanut: BronzeRain (Aktiivi)
 • #14
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 03.01.2009 21:14

Lainaus: darkAngel

suurin osa osaa kuitenkin kiertää sen kirosanan niin että sensuuri ei iske mutta kaikki älyää kuitenkin.

Juurikin tämän takia minä katson sensuurin täysin tarpeettomaksi. Myönnän käyttäväni kirosanoja varsinkin Kitinä-topikissa tehosteena, ja kierrän sanat kyllä silloin sen kummemmin miettimättä. Harvoin tuota sensuuria näkee toiminnassa kuin juuri noissa kassa esimerkeissä.
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 03.01.2009 21:39

Lainaus: emanon

Typerimmillään tämä aiheuttaa jopa sen, että tietyistä bändeistä, biiseistä tai sanoituksista ei voi puhua, sillä ne sensuroidaan automaattisesti.

Jeps, tämä on se mielestäni harmillisin kolikon kääntöpuoli siinä kun koneellisesti sensuroidaan jotakin viestiä. Toisaalta jos bändin nimi onkin oikeasti todella rivo, ehkä voikin olla hyvä jos sitä ei lasketa eetteriin ollenkaan.

Lainaus: emanon

Haluaisinkin ylläpidolta asiallisen ja kunnolla perustellun vastauksen siihen, miksi tällainen on käytössä?

Haluat siis ihan asiallisen vastauksen. Kirjoitin tähän lainauksen vastineeksi äsken kaikenlaista diipadaapaa siitä mitä minä haluan (haluan mm. käydä nyt ruokakaupassa kun ei ole muuta syötävää kuin toffeekarkkeja), mutta sitten huomasin tuon sinun minulle esittämän toivomuksen. Siis se viestien kirosanasuodatin on senkin takia olemassa, kun törkysanojen suoltaminen ei välttämättä anna lukijalle kovin hyvää mielikuvaa tästä foorumista. Osasyynä tuhrujen automaattiseen hävittämiseen on myös taloudelliset seikat. Täällä foorumilla kun esitetään eräitä kontekstuaalisia mainoksia, joiden käyttöehdoissa kerrotaan, etteivät mainostajat katso hyvällä kirosanaviljelmiä.

Lainaus: emanon

Kirosanoja on aina käytetty myös voimasanoina, jotka kuuluvat suomalaiseen kulttuuriin, lisäksi joskus on asiayhteydestä johtuen mielestäni perusteltua käyttää huonoakin kieltä.

Perkele! Siinä on yksi voimasana, jota ei sensuroida. Ehkä sen automaattisen sensuroimisen voisi ottaa pois päältä, mutta tietenkin sillä edellytyksellä, ettei tänne nyt ihan hirveää skeida-aaltoa lähde vyörymään niistä näppäimistöistänne. Valtaosa tähän viestiketjuun vastanneista henkilöistä tuntuu kannattavan autom. sensuroimisen poistamista, mutta vastustaako joku sitä?
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 03.01.2009 22:05
Mielestäni sensuuriautomaatin poistaminen tarkoittaisi käytännössä vain sitä, että valvojien pitää olla aktiivisempia. Täällä kuitenkin noin yleensä ottaen pysytään ihan järkevissä rajoissa.

Kassa! Kassassa! Hei, se ei sensuroinut!!!
Kirjoittanut: Chrystalis (Inkvisiittori)
 • #17
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 03.01.2009 22:07
Mitähän tapahtuu jos kirjoitan kuopassa ? ;)
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 03.01.2009 22:08
Hei, se ei sensuroinut sitäkään! Vaikka olisihan se vallan riemukasta jos ylläpitäjämme nimimerkki olisi Kuop***a
Kirjoittanut: poison (Organisaattori)
 • #19
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 03.01.2009 22:09

Lainaus: kuopassa

Valtaosa tähän viestiketjuun vastanneista henkilöistä tuntuu kannattavan autom. sensuroimisen poistamista, mutta vastustaako joku sitä?

No minun mielestäni tuo suodatin ei niin hirveästi vaikeuta elämää, koska ylenmääräinen kiroilu ei muutenkaan ole hyvästä, vaan paljon hauskempaa on viljellä rikasta kieltä, jossa voi miettiä erilaisia kiroilun kiertäviä lauseenparsia.
Itselleni kävi kyllä kerran myös ikävästi, kun filtteri suodatti sanan "sovittu"
Kirjoittanut: warheart (Jäsen)
 • #20
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 03.01.2009 22:11
Mua tuo sensuuri harvemmin kiusaa. Noita voimasanoja koitan muutenkin kiertää kaikenlaisilla vastikkeilla, kuten voi pena (prlk)

Tämä aihe on suljettu. Et voi lähettää tähän aiheeseen vastausta. Aihe on todennäköisimmin suljettu siksi, että siinä käsiteltävä asia on puitu perinpohjaisesti ja ns. kaluttu loppuun, tai sitten aihe ei ole enää ajankohtainen (jos viestiketjussa on käsitelty esimerkiksi festivaalia tai konserttia), tai sitten samasta aiheesta on ollut keskustelua jo aikaisemmin. Goottifoorumilla on myös tapana sulkea sellaiset viestiketjut, jotka sisältävät sata (100) sivua, ja avata uusi viestiketju samasta aiheesta toisaalla. Voit halutessasi kysyä foorumin valvojilta tai ylläpidolta syytä tämän viestiketjun sulkemisen syistä.

Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!