Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Musiikillinen historianne ja (toivottavasti) tulevaisuutenne

Kirjoittanut: Sharwynn (Nimetön)
 • Lähetetty: 02.01.2008 11:09

Lainaus: Heetteri

Army of Lovers


Tunnustan, tämä on minulle uusimpia bändilöytöjäni, kuuntelen tätä satunnaisesti ja fiilistelen Crucified on hieno biisi. Ja Sons of Lucy!
Kirjoittanut: Heetteri (Ex-inkvisiittori & Miss Halloween 2008)
 • Lähetetty: 02.01.2008 13:32

Lainaus: Sharwynn

Crucified on hieno biisi. Ja Sons of Lucy!


On! Kuten myös The Grand Fatigue. Ja ehkä paras quote: "Why wait for heaven to experience glamour and beauty? I want it all, and I want it now."
Kirjoittanut: Sire (Aktiivi)
 • #13
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 05.01.2008 19:31

Lainaus: Sharwynn

Diary of Dreamsin

Lainaus: Heetteri

Electric Wizard, Shape of Despair

Lainaus: Layil

Forever Slave

Lainaus: Silver_hair

Katatonia


Yllämainittuihin minunkin olisi tarkoitus tutustua kunhan suinkin ehdin. Ja ties kuinka moneen muuhun bändiin. Ohhoh, taidan hukkua musiikkiin joku kaunis päivä

---

Muistin juuri joitakin juttuja hamasta menneisyydestä, ehkä about kymmenen vuoden takaa.

Vanhemmilla oli (saattaa olla vieläkin) Depeche Moden "Walking In My Shoes"-sinkku tms, jolla on 4 eri miksausta biisistä. Sitä tuli kuunneltua aika paljon.

Nuoruudessani sain sukulaisilta synttärilahjaksi musiikkilevyjä, mutta ne useimmiten olivat pop/dance hittikokoelmia ja olin jo silloin löytänyt oman tyylistäni musiikkia, joten kuuntelin levyt läpi kerran tai kaksi ja pari parasta biisiä muutamaan kertaan, kunnes jätin kiekot pölyttymään laatikon pohjalle. Tuskin se ketään haittasi, kun osa levyistä oli selkeästi Venäjältä/Virosta tuotuja piraatteja
Kirjoittanut: HtorakiM (Jäsen)
 • #14
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 05.01.2008 22:12
Lapsena kuulin hyvän annoksen Black Sabbath - Pink Floyd - Rainbow osastoa, kun vanhemmat serkut luukuttivat mökillä aina ties mitä ihmeellisyyksiä. Ala-asteelle mentäessä makuni olikin jo metalloitunut näennäisen pysyvästi.

Kaiken maailman Metallicoja ja Iron Maideneita mahtui koulun aikana maailmaan yllin kyllin, kunnes tutustuin kahteen käänteentekevään bändiin. Ensin kolahti Ministry, joka oli juuri julkaissut The Mind Is A Terrible Thing To Taste -kiekon ja melkein samaan syssyyn eräs Nine Inch Nails kävi tutuksi, kun sain käsiini retkueen debyytin. Pian kaikki mahdolliset sinkut ja bootlegit oli jo hamuttu haltuun, minkä jälkeen alkoi uuteen tyyliin tutustuminen syvemmällä tavalla. Diary Of Dreams, Front 242 ja tuo osasto ilmestyi noihin aikoihin kuvaan mukaan. Siitä se sitten lähti menemään, eikä industrial/elektro ole koskaan tuon jälkeen poistunut suosiosta.

Pienen alkusysäyksen jälkeen myös Sisters Of Mercy ja Mission kävivät tutuiksi ja levyhylly lähti välittömästi tummenemaan, kun goottiorkesterit valloittivat itselleen lisää tilaa.
Kirjoittanut: Azrael (Aktiivi)
 • #15
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • • Muokkasi: Azrael
 • Lähetetty: 07.01.2008 09:23
Ennen ala-aste ikää en edes pahemmin musiikista välittänyt, mitä välistä nyt kuuntelin, kun vanhemmat soittivat omia levyjään.

Ala-asteen ainaka kuuntelin suhteellisen kirjavasti sekä aikakonetta, taikapeiliä ja muita sen ajan ihmepoppibändejä sekä vanhempien omistamia The Doorsin, The Curen ja Ramonesin levyjä.
Maustetytöistä en ole koskaan välittänyt, vaan minun pakollista lapsuusiän aivopesubändiäni edustivat takakadun homppelipojat.

Ylä-asteelle mennessäni aloin kiinnostumaan "tummemmasta" musiikista. Tutustuin metalligenreen lähinnä Cradle of Fithin, Dimmu Borgirin, Impaled Nazarenen ja AC/DC:n kautta.
Yhdeksännen luokan keväällä kiinnostuin myös punkista ja vähän ajan päästä siitä olikin tullut minun oma suosikkigenreni. Omin itselleni vanhempien vanhat levyt ja kuuntelin lähestulkoon koko kesän pelkästään Dead Kennedysiä, Misfitsiä ja muita punkbändejä.

Peruskoulun jälkeen pidin sattuneista syistä välivuoden, jonka aikana löysin punkin innoittamana myös grungen ja deathrokin. Vähän ajan päästä aloin innostumaan myös goottimusiikista, tosin tutustumiseni goottigenreen aloitin nk. goottimetallin puolelta, koska silloin se tuntui vielä omimmalta.
Tuohon aikaan kuuntelin sekalaisesti musiikkiä Joy Divisionista Nirvanaan ja Paradise Lostiin.
Seuraavien neljän vuoden aikana musiikkimakuni vain kasvoi kasvamistaan ja taisin sattumalta livahtaa lopullisesti tänne synkeyden rajamaille.

Nykyisin kuuntelen monenlaista musiikkia. Punk, kuolorokki ja koottihumppa ovat silti suurimmassa suosiossa.
Viime aikoina olen tykästynyt kovasti tummaan, elektroniseen tanssimusiikkiin, darkwaveen ja dark cabarettiin ja koko ajan tunnun löytävän yhä uusia, mielenkiintoisia bändejä ja artisteja, joiden levyjä kasaantyy hyllyyni lähes pelottavaan tahtiin.
Kirjoittanut: Iiriva (Miss Halloween 2006 & 2007)
 • Lähetetty: 07.01.2008 14:09

Lainaus: Sire

Mikä oli ensimmäinen bändi jota aloitte kuunnella ja/tai jonka levyn ostitte? Mihin tienne musiikin maailmassa vei sen jälkeen? Missä olette nyt ja miten sinne päädyitte? Mihin seuraavaksi, ja millaisen kulkupelin valitsette?Ensimmäinen bändi jota kuuntelin kunnolla ja jonka levyn sitten sainkin, oli all mighty Nylon Beat. Oi niitä aikoja. Myöhemmin seurasi sitten Spice Girls, mutta heidän levyään en saanut koskaan. Onneksi serkku sitten nauhoitti omansa minulle C-kasetille. Perässä seurasi sitten kaiken maailman Backstreet Boysia sun muuta yhtä mukavaa

Löysin Nightwishin ala-asteen loppupuolella ja sain heidän uusimman levynsäkin, Century childin. Pian kaivelin myös vanhemmat levyt itselleni ja heitä fanitin monta vuotta. Yläasteella mukaan liittyi sitten myös kaiken maailman kolinaa kuten Children of Bodom.

Nykyään metallin kuunteluni on jäänyt aika pitkälti. Satunnaisesti kuuntelen Ensiferumia, kai se folk-metal sitten vain iskee yhä edelleen. Muuten kuuntelen paljon klassista, elokuvamusiikkia, epämääräisiä rämpytyksiä kuten Angelspittia ja sitten myös Siouxsie and the Banshees:ia, London aftern Midnightia etc. Olen nyt yrittänyt tutustua enemmän goottimusaan ja vähemmän tunnettuihin metallibändeihinkin yhtä kanssa, koska loppujen lopuksi sitten vanhan Nightwishin jälkeen ei ole minulla ollut yhtään bändiä, jota jaksaisin kauaa kuunnella.
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 07.01.2008 19:33
Alku on aika samanlainen kuin Azraelilla, eli ennen yläasteikää tuli kuunneltua vähän sitä sun tätä, kaikenlaisia ihme peruspoppihuttuja sekä hieman r'n'b:tä.

Laskeutumiseni raskaamman musiikin ihmemaahan alkoi Aerosmithistä ja siitä sitten HIMiin, Nightwishiin ja Sentencediin. Melko pian tulivat kuvioihin myös Children of Bodom sekä Finntroll, ja peruskoulun loppuun mennessä olin tutustunut melko monenlaisiin bändeihin metallin saralla, kevyemmästä Entwinestä aina johonkin Hornaan ja Impaled Nazareneen saakka. Moonsorrow on ollut yksi lempibändeistäni jo näinkin varhaisessa vaiheessa.

Lukioikä jatkui tiiviisti metallin parissa, uusia lemppareita olivat mm. ...and Oceans, Eternal Tears of Sorrow, Ensiferum, Deathstars sekä Turisas. Bläkkis ja döödisörinät ja korinat olivat tässä vaiheessa jo taaksejäänyttä kokeilua, kuten myös kevyehköksi taipuneet HIM ja The 69 Eyes.

En ole oikeastaan koskaan jämähtänyt aivan pelkästään metalliin, ja sellaiset yhtyeet kuten Leevi and the Leavings, Manic Street Preachers, The Crash ja Depeche Mode ovat jo tuolta yläasteajoista soineet korvissani. Niiden kuunteleminen oli kuitenkin vähän sellainen hys hys -asia tuolloin nuorempana jolloin oltiin niin kovin ehdottomia, piti tykätä joko linnuista tai kaloista, muttei missään tapauksessa molemmista. Hykerryttävää.

Tässä kahdenkympin molempia puolia kierrellessä on musiikkimaku hieman keventynyt ja ehkä tavallaan myös monimutkaistunut, sillä esimerkiksi Týrin ja Moonsorrowin levyt eivät ole mitään kovin kevyttä kahlattavaa. Gootti on myös alkanut kiinnostaa musiikillisena suuntauksena vaatetustyylin rinnalla. Nyt ei ole myöskään "noloooo" kuunnella mitään bändiä, sillä aina voi sanoa pyh pah ja pöh jos joku yrittää väittää että joku bändi ei ole sitä mitä minun "pitäisi" kuunella.

En ole juurikaan myynyt vanhoja levyjä pois vaikka maku on muuttunut (no joo, joitain Cradle of Filthejä ja sensemmoisia hassuja pingviinipändejä ei kyllä enää löydy...)sillä on hauskaa palata välillä sinne levylaatikon syövereihin ja löytää jotain jota ei ole kuunnellut pitkiin aikoihin.
Kirjoittanut: Venom (Jäsen)
 • #18
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 07.01.2008 19:46
Silloin joskus kun veli oli vielä hengissä, veli antoi rammsteinin levyn mulle.
Ihastuin siihen heti, raskaampaan musiikkiin kun aiemmin kuunnellut jotain poppia yms . Sitten hankin slipknotin levyn ja siinä ohimennen koko rammsteinin tuotannon. Marilyn Mansoniakin aloin kuunnella.
Veli tuli sitten vuonna 2006 käymään, antoi mulle dark funeralin levyn, kunnon black metallia, ihastuin siihen oikein kunnolla. Aloin sitten kuunnella gorgorothia ja mardukia ja muitakin black metal bändejä. Goottirockia aloin kuunnella keväällä, ihastuin siihenkin heti. Nykyään kuuntelen juuri näitä. Rammsteinista se lähti
Kirjoittanut: Liisa Peililasimaassa (Jäsen)
 • #19
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 07.01.2008 21:25
ala-aste: mamman Police, Pink Floyd, Uriah Heep ym lpt. Toki tuli kuunneltua mainstreamimpaa kamaa, mutten kuolemaksenikaan muista mitä se silloin oli. En kait kuunnellut niin aktiivisesti musiikkia silloin. Oli kiireempää kieriskellä ojissa ja tehdä muksujen juttuja.

Yläaste: Lievä hevikausi, joka kesti kaiketi kaksi vuotta, mikäli oikein muistan. Levyhyllyni ohjastamana sanoisin sen alkaneen nu-metal tyyppisemmästä kamasta ja jatkuneen raskaampaan, Finntrollin kaltaiseen suuntaan. Löytyy hyllystä myös sankariheviä. Kasiluokan lopulla ostin sattumalta Laibachia ja suunta muuttui industrialiin ja sitä kautta, myös sattumalta ostetun Bauhaussin muutaman tallenteen ansiosta, new wave ja goottisuuntaan. Muistaakseni ysiluokan kuuntelin pääasiallisesti Sisterssien Floodlandia ja muutamaa muuta. Myös proge tuli taas kuvioon kovasti mukaan.

Lukio: Goottari, proge ja dubi/reggae dominoivat rajusti. Myös vuosi vuodelta upposin syvemmälle koneellisen musan piiriin alkaen industrialin vaikutuksesta ebmmästä ja rankemmasta hc kamasta, eli noise/speedcoresta. Goa ja psyketranse alkoivat myös kiehtomaan hippikavereitteni ansiosta. Samat kaverit vaikuttivat osaltaan tutustumiseeni vanhempaan psykedeeliseen rokkiin, jota kautta löysin folkin ja myöhemmin neofolkin. Tärkein löytöni lukion ajalla oli Dead Can Dance, joka sai etno- ja etherealkuumeen syttymään, joiden tyyppistä musiikkia taidan vieläkin kuunnella kaikista eniten. Siirryin vahvasti fiilailulinjalle.

Sivari/nykyhetki: Last.fmmään tehdyn avikkeen mukaan kaikista kuunnelluimmat genreni ovat psykerokki, folk, proge, ambient, ethereal, ethnic/world ja neofolk. Olen huomannut myös jälleen kuuntelevani, lähinnä työssä tosin, paljon speed/splittercorea, koska työni on melko vauhdikasta ja fyysistä hommaa.
Syksyllä kuuntelin pakollisen Dead Can Dancen lisäksi paljon dreampoppia ja shoegazeria, mutta nyttemmin ne ovat jääneet kokonaan. Tietenkin lukuunottamatta dcdtä.

Uusimpiin tuttavuuksiini kuuluu pari bluesorkesteria, fuusiojazzorkesteri Volcano the Bear, idmmää, Markku Peltolaa ja äärimmäisen outoa jenkkiläistä psyke- tai osuvammin freakfolkkia soittava Spires That In The Sunset Rise. Luullakseni en pysy näin perinteisen goottikaman piirissä, muuten kuin klubeja kierrellessä. Suunta on näyttänyt olevan vakaasti kokeellinen.
Kirjoittanut: Jayne Dahmer (Aktiivi)
 • Lähetetty: 15.01.2008 00:52
Noh... Kaikki alkoi Slipknotista, jota aloin kuuntelemaan joskus 4-5 luokalla. Olihan sitä ennenkin joitain bändejä, mutta jätettäköön ne omaan arvoonsa. Knotin jälkeen löytyi Rammstein, Children of Bodom, System Of A Down (SOAD joskus 5-6 luokalla, eno aivopesi minut siihen, samoin kuin myöhemmin Kotiteollisuuteen).

7. luokalla löysin Cradle of Filthin, Dimmu Borgirin, (Jota en silloinkaan hirveästi kuunnellut, nykyään en lainkaan) Marilyn Mansonin, Kotiteollisuuden ja muutaman sellaisen bändin joita en nykyisin paljoakaan kuuntele. Sitten oli tietysti vieläkin nämä joita jo kotona opetettiin kuuntelemaan, eli Guns`n`Roses, Iron Maiden, Metallica ym. Radio Rockia kuuntelin siihen aikaan kellon ympäri.

8. Luokalla ei musiikkirintamalla paljoakaan tapahtunut. Muutamia bändejä tuli ja meni ja vanhat suosikit pysyivät.

9. luokka ja siitä eteenpäin on ollut aika mielenkiintoista aikaa minun omaa musiikillista makuani miettien. Ajattara, Impaled Nazarene, Arch Enemy, Deathstars, The Berzerker ja muutama muu bändi iski minuun kuin moukari. Siitä on sitten vielä skaalaa kehitetty aikas paljon, mukaan on tullut tässä puolen vuoden/vuoden sisällä sellaisia bändejä kuin Lacrimosa, London After Midnight, Hocico, Suicide Commando, Diary of Dreams, Misfits, Murderdolls, Blitzkid, Blutengel, KMFDM, Turmion Kätilöt ja monta muuta. Taidan olla jonkinlaisessa musiikillisessa murrosiässä, vannoin nimittäin vielä jokin aika sitten, että konemusiikkiin en koske. Nyt tuntuu kuin olisi ihan toinen ihminen, kun on oppinut kuuntelemaan kaikenlaista ja huomaa silti pitävänsä niistä.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 7 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit