Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Ei-goottibändit.

Kirjoittanut: momentumi (Jäsen)
 • #261
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 17.10.2009 14:06
Tämän tyttelin pienestä levyhyllystä löytyy The Curea, Marilyn Mansonia, Saraa, Emilie Autumnia seä Björkiä. Että ei kauheasti sitä goottipuolta! Tykkään muutenkin vain muutamista bändeistä eli musiikkimakuni ei ole mikään laaja.
Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
 • Lähetetty: 27.10.2009 23:07
Ainoat varsinaiset goottibändit miun hyllyssä taitaa olla The Sisters Of mercy ja yksi The Missionin kokoelma. Tosin eihän Sistersilläkään ole mitään tekemistä goottien kanssa Suurin osa hyllystä koostuu perinteisestä heavysta, black-, folk- ja viikinkimetallista sekä kaikenlaisesta folkrockista ja electrosta. Myös suomalaista ja irlantilaista kansanmusiikkia on seassa mainittava määrä.
Kirjoittanut: UndyingDreams (Mister Halloween 2008)
 • #263
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 19.11.2009 12:44
Minulta löytyy noita levyjä kyllä ihan mielenkiintoinen määrä, olisiko noin kolme ja puoli sataa Suurin osa on sellaiselta aikakaudelta, kun ostin todella usein levyjä ja vieläpä sellaisilta bändeiltä, joita en nykyisin enää paljoa kuuntele.

Löytyy tietty tätä nykyään eniten kuuntelemaani genrerypästä, eli perinteistä goottirokkia ja vähän deathrokkia, suomalaista edustusta suunnilleen saman verran, jonkin verran "goottipoppia" (Birthday Massacre, The Crüxshadows, Emilie Autumn yms.) ja sitten vähän electro-industrial/EBM -osastoa. Tätä musiikkia tykkään nykyisin keräiilä paljonkin, mutta harmillisen vähän noita levyjä vielä on, kun löysin kuitenkin vasta n. kolme vuotta sitten tämän musiikin ja levyjä ei ole ihan niin helppo löytää.

Mutta goottimusiikin lisäksi löytyy ainakin:

- Vähän poppia (mm. Indica, Maija Vilkkumaa, Noitalinna Huraa!, She & Him, Leevi & The Leavings)
- Jotain kasarirokkia ja -metallia ja muuta satunnaista (Iron Maiden, Hanoi Rocks, Nirvana, Pink Floyd)
- Klassista musiikkia, pääasiassa kokoelmia ja vähän Chopinia
- Vähän trancekokoelmia ja psytrance-levyjä
- Suomimetallia, fantasiametallia ja power metallia. Liiankin paljon
- Sinfonista naislaulumetallia (Epica, Leaves' Eyes, Lacuna Coil) ja yli 45 Nightwish-levyä
- Pakolliset Himit ja 69 Eyesit, joista tosin jälkimmäistä en ole koskaan erityisesti fanittanut
- Miljoona edellisen bändini (In Memorialin) demoa
Kirjoittanut: Sharida (Jäsen)
 • #264
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 19.11.2009 23:43
Levyhyllyä en ole itse omistanut enää vuosiin, muutossa jätin oikeastaan kaikki lätyt lapsuudenkotiin. Kaikki musiikki, mitä minulla on, on siirretty koneelle joko levyiltä tai ladattu. Biisit kulkee mukana huomattavasti helpommin mp3-muotoisina.

Mutta mitäs sitten löytyy koneelta? Aika sekalainen seurakunta, mutta pääasiassa goottia, ebm:ää, industrialia ja erilaista synapoppistelua, niitä tulee sitten eniten kuunneltuakin. Vaihteluna sieltä rinnalta löytyy sitten muutamia mainstream metalli- ja rockbändejä, kuten vaikkapa Paradise lost ja Kill Hannah jne. Aika monipuolinen musiikkimakuni kyllä on, jos vertaa vaikkapa siihen mitä se oli esim. 4 vuotta sitten. Tämän lisäksi tulee youtubesta satunnaisesti kuunneltua jotain suomalaisia naisartisteja kuten vaikkapa Irinaa ja PMMP:tä. Lisäksi yritän pitää yllä jonkinlaista nykyajan tanssimusiikki tietoutta (Lady Gaga ja kumppanit), koska käyn kavereiden kanssa usein juhlimassa ja onhan se hyvä tietää mitä se DJ siellä pintaliitoklubilla sitten soittaakaan. Harmittavan usein kun pääsen kuuntelemaan "oikeaa musiikkia" klubeille.
Kirjoittanut: Angel Of Death (Jäsen)
 • #265
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 01.12.2009 19:13
Omistan pari Musen levyä, Nightwishia, Kotiteollisuutta, Marilyn Mansonia, Danzigia, AC/DC:tä ja Ym. En ole pitkään aikaan selannut oikeen kunnolla levy hyllykyö ties vaikka mitä hyviä albumeita sieltä löytyisi.
Kirjoittanut: missEmily (Jäsen)
 • #266
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 20.12.2009 17:36
Mulla on kauhiasti erilaisia levyjä, jotka eivät ole goottimusaa. Varsinkin Nirvana on ihanan synkkää ja kivaa kuunneltavaa Mut just Kotiteollisuus, Marilyn Manson ja Sonata Arctica tykkään kuunnella kans
Kirjoittanut: Dragonfly (Jäsen)
 • #267
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 21.12.2009 17:21
Omasta levyhyllystä löytyy goottirockin lisäksi paljon PUNKrockia. Lisäksi löytyy Grungea (Alice in chains), heavya, perus metallia, ja progea (pink floyd). Pidän myöskin Juicen , Hectorin ja Ismo Alangon (kaikki kokoonpanot) musiikista, etenkin sanoista
Olen siis sinänsä musiikin suhteen kaikkiruokainen (ainakin melkein... )
Kirjoittanut: Kalmankoura (Jäsen)
 • #268
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 06.01.2010 22:03
Tännehä tää vois vaikka sopiakin
Mitä on goottirock?
Kirjoittanut: Holy (Jäsen)
 • #269
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: Holy
 • Lähetetty: 08.01.2010 23:54
Omasta, parhaan ystävän tai kirjaston hyllystä sekä vähän koneelta kuunteluun valikoituu:
-sekalaista klassista
-George Bizet: Carmen
-Sir Elwoodin hiljaiset värit
-Nightwish
-Niña de los Peines
-Ojos de Brujo
-Vengo -elokuvan soundtrack
-muuta sekalaista flamencoa
-Edith Piaf
-Juanes
-Sonata Arctica
-Scorpions
-Uriah Heep: Lady in Black
-Hector
-Agit Prop (Väitin pitkään vastaan, mutta on heidän kokoelmalevyllään muutama hyväkin biisi. Pahus. Samalla levyllä "El Pueblo unido"ssa tietysti Quilapayun, muita biisejä en heiltä tiedäkään, mutta se yksi on vaikuttava.)
-Ultra Bra
-Värttinä
-Burlakat
-Pauliina Lerche
-Kaj Chydenius
-Jimi Hendrix
-Led Zeppelin
-argentiinalaista tangoa
-baskimaalaista kansanmusiikkia yms. esim. Benito Lertxundi
-Shakira
-Maija Vilkkumaa (Pahus. ks. Agit Prop, tosin tähän ystäväni ei käännyttänyt minua)
-Sormuksen ritarit - ja Kaksi tornia-leffojen soundtrackit
-Faltriqueira yms. galegonkielinen musiikki, johon olen vasta tutustunut
-Abba (Jälleen pahus. Ehkä vielä kamalampaa kuin olla pitämättä jostain on huomata, että kuitenkin jossain määrin pitää siitä...)
-Roberta Flack
-Deep Purple: Sometimes I feel like screaming
-Eppu Normaali
-sekä tietysti eräs kansanmusiikkilevy, jolla soittaa mm. parhaan ystäväni pikkusisko

Jotain varmaan unohtuikin... Osa mainituista jää muutamaan biisiin, osaa on monta levyä. Joskus käy niin, etten erityisemmin inspiroidu artistin muusta tuotannosta tai jaksa siihen tutustua, mutta yksi tai muutama biisi nousee valtavan tärkeiksi. Jos joku ihmettelee (eikä vielä ole tätä muualta lukenut) niin en tosiaan minäkään itseäni gootiksi kutsuisi. Goottimusiikkiin olisin kyllä kiinnostunut tutustumaan, mutta toistaiseksi se on jäänyt. Johtunee osittain espanjanopintojen aloittamista seuranneesta vakavasta flamenco-, baski-, ja galegomusiikkijumituksesta...
Kirjoittanut: Luthien (Jäsen)
 • #270
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 04.05.2010 13:43
Kuuntelen melkein pelkkää metallia, ja miellänkin itseni ehkä enemmän metalheadiksi kuin gootiksi. Pukeutumiseni ansiosta kuitenkin useat mieltävät minut gootiksikin.
Noh, levyhyllystä ja koneeltani löytyy kaikennäköistä: (melodic) death-, (melodic) black-, thrash-, folk-, ja industrial metalia. Melkein kaikki lempibändini ovat suomalaisia. Suurimpia suosikkejani tällä hetkellä ovat mm.:
- Moonsorrow
- Ensiferum
- Stam1na
- Shade Empire
- Amon Amarth
- Deathchain
- Finntroll
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit