Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Ei-goottibändit.

Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
 • Lähetetty: 15.12.2010 15:36

Lainaus: Giffirt

En ole koskaan ymmärtänyt genreytymistä. IMHO moinen puuha on urpoille, jotka eivät osaa nauttia musiikista imagosyistä.


Tämä. Genreistä vääntäminen oli vakavaa puuhaa joskus seiskaluokalla, eli silloin kun kaikki oman suosikkigenren ulkopuolinen musiikki oli jo oletuksena kuraa ja hevi paskimmillaankin parasta. Kai siinä iässä on tarve pönkittää identiteettiään musiikin ja etenkin siihen liittyvien ulkomusiikillisten keinojen avulla, mutta yli parikymppisten puuhana tuo on minusta jossakin huvittavan ja säälittävän välimaastossa. Jos Pirkko-Matti Pörnönen, 49-vuotias kulttuuritoimittaja Hittolan sanomista erehtyy sanomaan Nightwishiä goottibändiksi niin se on hänen häpeänsä, en näe mitään syytä miksi siitä pitäisi vouhottaa suu vaahdossa ja pilata päiväänsä.

Kyllä minullekin särähtää korvaan kun ihmiset sanovat olutta "kaljaksi" ja kaikkea muuta kuin vaaleaa lageria "erikoisolueksi", mutta en minä siitä heille mesoa tai pidä heitä mitenkään tyhminä. Eivät kaikki voi tietää kaikesta kaikkea, enkä oleta että ketään kiinnostaisi hittoakaan vaikka kuinka koittaisin valistaa heitä ja esitelmöidä kaikesta siitä nippelitiedosta jota minulla sattuu kyseisestä aiheesta olemaan. Varsinkin kulttuurilla on paha tapa elää ja kehittyä jatkuvasti, joten niissä kymmeniä vuosia vanhoissa lokeroissa roikkuminen on aika tuhoon tuomittua touhua.

Onko Project Pitchfork jytää vai diskoa?
Kirjoittanut: HepZusi (Mister Halloween 2007)
 • Lähetetty: 15.12.2010 15:40

Lainaus: Giffirt

En ole koskaan ymmärtänyt genreytymistä. IMHO moinen puuha on urpoille, jotka eivät osaa nauttia musiikista imagosyistä.

Musta tää on lähinnä avuks, ku ettii uusia ja mielenkiintosia bändejä.

lainaan undyingdreamsia tuolta goottimusan määrittelytopicista

Lainaus: UndyingDreams

PS: Mikä ***** siinä on, että aina kun porukka keskustelee musiikin määrittämisestä niin joku pelle tulee heittämään et "mitä vitun väliä, pääasia et musiikki on hyvää!!". Anteeks, miten se liittyy mitenkään siihen määrittelyaiheeseen? On musiikilla muitakin ulottuvuuksia kuin olla hyvää tai paskaa, eikä ole kiellettyä keskustella niistä ominaisuuksista


Lainaus: Giffirt

Enimmäkseen huvittaa ihmiset, jotka tuntuvat olevan hirveän tarkkoja siitä että joku bändi on oikeassa lokerossaan. Ja auta armias jos menet sanomaan jotain goottibändiä vaikkapa black metalliksi. "Häpeä, sinä genrejä tuntematon kerettiläinen!"

Miks vitussa kukaan ees sanois jotain goottibändiä black metalliks ihan sama suuttuuko joku siitä vai ei. Ethän sä sano henkilöautoakaan bussiks?
Ajattele jos joku esim. tarjoaa konjakkiryyppyä taskumatistaan ja sit ku oot juonu paljastuuki että se on kiljua, suututtaisko?
Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
 • Lähetetty: 15.12.2010 15:54

Lainaus: HepZusi


Musta tää on lähinnä avuks, ku ettii uusia ja mielenkiintosia bändejä.


Nappaan tähän heti ja totean että genrettäminen on toki hyvästä tiettyyn rajaan asti, mutta sitten kun ruvetaan vääntämään että onko bändi X enemmän tätä vai tota ja saako sitä sanoa tuoksi niin lapsuuden hiekkalaatikot palaavat elävinä mieleen Jos konjakki osoittautuu kiljuksi niin totta kai se ketuttaa, mutta jos minulle tarjotaan konjakkia ja saankin sen XO -tason sijasta Altian "Hienoa Konjakkia" tai jopa Jaloviinaa niin ei siitä kehtaa nyrkkiä heristellä
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #284
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 15.12.2010 16:08

Lainaus: HepZusi

Miks vitussa kukaan ees sanois jotain goottibändiä black metalliks ihan sama suuttuuko joku siitä vai ei.

Jos ei tiedä eroa? Genret eivät ole monelle itsestäänselvyys. Ja komppaan Nordista. Tokihan genreistä voi olla tiettyyn pisteeseen saakka apua musiikin löytämisessä tai vaikka kun selittää että "hei, mää löysin tämmösen coolin bändin ja ne soittaa tämmöstä musaa". Mutta sitten kun joku alkaa polkea jalkaa genrerajojen takia vinkua siitä että joku määrittelee jonkun bändin väärin, niin kyllä sitä alkaa väkisinkin meikäläisellä suupieli nykiä. Myöskin hieman huvittaa ihmiset, joiden mielestä hyvää musiikkia löytyy vain jostain yhdestä tietystä genrestä.
Kirjoittanut: JohnVonLondon (Jäsen)
 • #285
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: JohnVonLondon
 • Lähetetty: 16.12.2010 11:17
Mun kaapista löytyy goottimusan lisäksi vähän kaikkea, tässä muutaman bändin levyjä:
Alien Ant Farm, Ugly Kid Joe, Green Day (melkein kaikki levyt ), Ozzy Osbourne, Rancid, Pelle Miljoona, Popeda, Snoop Dogg, Adelitas Way, Social Distortion, Fozzy, Bloodhouond Gang, Zen Cafe, ja tietenkin J. Karjalaiselta ainakin viisi eri levyä. Pitäisi hankkia lisää, kun Karjalainen kuuluu suosikkilaulajani top 3-listaan.

Niin, sitten on paljon suomirockilla ja popilla varustettuja levyjä, joita veljeni on polttanut.
Kirjoittanut: UndyingDreams (Mister Halloween 2008)
 • #286
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 16.12.2010 16:34

Lainaus: Nordis

Tämä. Genreistä vääntäminen oli vakavaa puuhaa joskus seiskaluokalla, eli silloin kun kaikki oman suosikkigenren ulkopuolinen musiikki oli jo oletuksena kuraa ja hevi paskimmillaankin parasta.


Jos sinulla oli siinä iässä paska musiikkimaku ja vielä noiden viimeisten kolmen sanan mukainen ajattelutapa, niin ei se välttämättä tarkoita, että kaikki nykypäivänä genreistä puhuvat olisivat jääneet sille tasolle tai koskaan olleetkaan tuolla tasolla. Itse en luojan kiitos ole joutunut kokemaan tuota elämänvaihetta. Ja enpä muuten ole törmännyt tuohon "kaikki mun oman musagenren ulkopuolinen on paskaa" -asenteeseen muuten kuin juuri noissa hevipiireissä. Yllätys yllätys

Kai siinä iässä on tarve pönkittää identiteettiään musiikin ja etenkin siihen liittyvien ulkomusiikillisten keinojen avulla, mutta yli parikymppisten puuhana tuo on minusta jossakin huvittavan ja säälittävän välimaastossa.


En ymmärrä. Miksei musiikin harrastajat saisi pohtia vähän syvällisemmin musiikin ulottuvuuksia, varsinkin foorumilla joka keskittyy musiikkialakulttuuriin. Ymmärrettävästi täällä pyritään keskustelemaan goottimusiikista (gootti.netissä muistaakseni ollaan kuitenkin) ja sen määritteistä, ulottuvuuksista ja rajoista. Musiikkia voi muutakin kuin vain kuluttaa. Täällä varsinkin on muusikoita, säveltäjiä, sanoittajia ja ties ketä taiteilijoita, ja keskustelu sen mukaista. Ainakin parhaimmillaan :p

Jos Pirkko-Matti Pörnönen, 49-vuotias kulttuuritoimittaja Hittolan sanomista erehtyy sanomaan Nightwishiä goottibändiksi niin se on hänen häpeänsä, en näe mitään syytä miksi siitä pitäisi vouhottaa suu vaahdossa ja pilata päiväänsä.


Mun osalta tästä "vouhottaminen" liittyy lähinnä siihen yleiseen vouhotukseen siitä, miten media levittää väärää tietoa, ja vieläpä paljon vakavemmissa asioissa. Että miten joku kulttuuritoimittaja ei viitsi ollenkaan tarkastaa mistä puhuu?

Kyllä minullekin särähtää korvaan kun ihmiset sanovat olutta "kaljaksi" ja kaikkea muuta kuin vaaleaa lageria "erikoisolueksi", mutta en minä siitä heille mesoa tai pidä heitä mitenkään tyhminä.


Ei tarvitsekaan. Mutta jossain olutfoorumilla voisi jo olla eri juttu.

Eivät kaikki voi tietää kaikesta kaikkea, enkä oleta että ketään kiinnostaisi hittoakaan vaikka kuinka koittaisin valistaa heitä ja esitelmöidä kaikesta siitä nippelitiedosta jota minulla sattuu kyseisestä aiheesta olemaan.


Minä oletan. Tämä on sentään ainakin olevinaan goottifoorumi. Luulisin että tämä on tarkoitettu goottihenkisille ihmisille, ja kyseinen kulttuuri sattuu olemaan musiikkialakulttuuri. Jos musiikkiasiat ei kiinnosta niin miksi kirjoittaa musiikkialakulttuurin foorumin musiikki ja muusikot -osioon?
Kirjoittanut: Ratpick (Jäsen)
 • Lähetetty: 16.12.2010 17:11

Lainaus: UndyingDreams

Minä oletan. Tämä on sentään ainakin olevinaan goottifoorumi. Luulisin että tämä on tarkoitettu goottihenkisille ihmisille, ja kyseinen kulttuuri sattuu olemaan musiikkialakulttuuri. Jos musiikkiasiat ei kiinnosta niin miksi kirjoittaa musiikkialakulttuurin foorumin musiikki ja muusikot -osioon?

Tämän foorumin perusteella goottiudessa on enemmän kyse siitä miten paljon putkia saa mahtumaan päähän ja kuinka paksut pohjat kengissä on.

Lisäksi karvalegginsit.
Kirjoittanut: Polyunsaturated Doll Blood (Aktiivi)
 • #288
 • Arvo: Mahtigootti+
 • • Muokkasi: Polyunsaturated Doll Blood
 • Lähetetty: 16.12.2010 18:36

Lainaus: UndyingDreams

Että miten joku kulttuuritoimittaja ei viitsi ollenkaan tarkastaa mistä puhuu?

Kysyntä ja tarjonta. Itse ihmettelen näin vuoden 2010 lopulla että keltainen media Suomessa lasketaan edelleen millään tasolla median piiriin. Ja juu, tiedän että Undyingdreams ei nyt kommentissaan tarkoittanut ainoastaan keltaista mediaa, mutta otinpahan sen nyt tässä esimerkkinä. Kuinka paljon helpommalla ja halvemmalla Hittolan sanomat pääseekään kun vaan puhuu siitä Nightwishistä goottibändinä kun todnäk suurimpaa osaa lehden lukijakannasta ei kiinnosta/ eivät tiedä eroa.

Tässäpä se ero onkin musiikkialakulttuurien foorumeihin.

Vaikka Ratpick yritti tuossa tuoda esille yhden pointin tästä foorumista, kuitenkin kannustettavaa on että edes täällä, jos kerran mediassa yms Hittolan sanomissa ei, puhuttaisiin asioista niiden oikeilla nimillä ja ihan oikeista asioistakin jopa välillä.

Lyhyestä virsi... On siis ihan suotavaa että edes täällä tiedettäisiin mitä genreä Nightwish edustaa.

Muok. Voi tätä kirjoitusvirheiden määrää
Kirjoittanut: UndyingDreams (Mister Halloween 2008)
 • #289
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: UndyingDreams
 • Lähetetty: 16.12.2010 19:28

Lainaus: Ratpick

Tämän foorumin perusteella goottiudessa on enemmän kyse siitä miten paljon putkia saa mahtumaan päähän ja kuinka paksut pohjat kengissä on.


Joo.. Mutta kun täällä kun on niitä "minulle tämä on estetiikkaa" ja "goottimusa on paskaa mutta minua syvästi viehättää hautausmaat, vampyyrit ja 1800-luku" -tapauksia, niin tän alakulttuurin pohjimmainen idea jää ihan hämärän peittoon. Ja sit kun täällä joku yrittää keskustella siitä itsestään, eli goottimusiikista niin sit haukutaan lapselliseks genrepoliisipelleks.

En ymmärrä miten joku voi edes "olla gootti", niinkun sillein vakavissaan. En mä ainakaan itse osaa muuta kun kuunnella sitä musiikkia, ostaa niitä levyjä ja käydä niissä mestoissa missä sitä musiikkia soitetaan. What more can you do?
Kirjoittanut: Ratpick (Jäsen)
 • Lähetetty: 17.12.2010 00:51

Lainaus: Polyunsaturated Doll Blood

Vaikka Ratpick yritti tuossa tuoda esille yhden pointin tästä foorumista, kuitenkin kannustettavaa on että edes täällä, jos kerran mediassa yms Hittolan sanomissa ei, puhuttaisiin asioista niiden oikeilla nimillä ja ihan oikeista asioistakin jopa välillä.

Komppaan tätä tuhannen mustan auringon voimalla.

Lainaus: UndyingDreams

En ymmärrä miten joku voi edes "olla gootti", niinkun sillein vakavissaan. En mä ainakaan itse osaa muuta kun kuunnella sitä musiikkia, ostaa niitä levyjä ja käydä niissä mestoissa missä sitä musiikkia soitetaan. What more can you do?

Hail Satan every day!

Lisäksi karvalegginsit. Olet nyt goottiuden ytimessä.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 4 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit