Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Lempibändit (vain gootti)

Kirjoittanut: Sather (Goottiprinsessa)
 • #241
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 11.05.2009 23:43
Diary of dreams, clan of xymox, combichrist, psyclon(skenepisteet+1)nine.

Ja children of bodom tietysti.
Kirjoittanut: HepZusi (Mister Halloween 2007)
 • Lähetetty: 19.05.2009 17:36

Lainaus: Count Dracul

määrittele goottimusiikki, jos pilkkua viilataan niin mikä on. Gootithan oli alunperin joku kansa, tuskin kovin musikaalinen.

Goottirock on 70-luvun lopussa ja kasarin alussa suht suurta suosiota saanut tyyli. Se ei ole vaan musiikkia se on vähän niinku glämrockista vielä eteenpäinvietyä taidetta tai näyttämötaidetta synkän post-punkin muodossa.
Eikä se imo ole mikään mielipide vaan puhdasta nykymusiikin historiaa.

T. Rexiä goottilaisittain
Kirjoittanut: Amelia De Vlarie (Jäsen)
 • Lähetetty: 19.05.2009 21:08
Siouxsie Sue and the Banshees, Bauhaus, Sisters of Mercy, Alien Sex Fiend, Rosetta Stone, Children on Stun, Christian Death, London After Midnight ja Switchblade Symphony. En osaa noista valita, kun ei ole mitään lempparia, mutta noi bändit minulle läheisimpiä.
Kirjoittanut: Musta Narsissi (Jäsen)
 • #244
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 25.05.2009 17:17
Jos todellakin vain nuo wiki-listojen bändit lasketaan goottibändeiksi, niin sanon että Diary of Dreams, London After Midnight ja Sisters of Mercy.

Mikä tekee goottimusiikin? Mitä goottimusiikista voi ottaa pois ilman että se lakkaa olemasta goottia? Näistä kysymyksistähän voi kiistellä vaikka maailmanloppuun asti, niin kuin kaikista muistakin enemmän tai vähemmän filosofisista kysymyksistä, mutta itse väittäisin juuri nimenomaan kauniilla tavalla synkän tunnelman ja tietynlaisen hienostuneisuuden tekevän gootista goottia. (Nyt joku tietysti hyökkää kimppuuni ja sanoo, että minun mukaani varmaan se ja sekin yhtye/artisti on goottia, mutta hyökätköön. Kuten tuolla jo joku sanoi, tällaiset foorumit ovat sitä varten, että niillä keskustellaan, eikä vain myötäillä.)
Kirjoittanut: HepZusi (Mister Halloween 2007)
 • Lähetetty: 25.05.2009 18:47

Lainaus: Musta Narsissi

Jos todellakin vain nuo wiki-listojen bändit lasketaan goottibändeiksi

No ei todellakaan, kai sitä järkeäänkin saa vähän käyttää, kun kaikki voi niitä bändejä tuonne lisätä niin joukkoon mahtuu paljon jotain ihan muita bändejä ja paljon jotain olennaisia(pienempiä) bändejä jää puuttumaan!

Lainaus: Musta Narsissi

Mitä goottimusiikista voi ottaa pois ilman että se lakkaa olemasta goottia?

Otetaan goottimusiikista tomivetoset kompit, kulmikkaat bassolinjat ja pitkät delayt menee. Enemmän tai vähemmän absurdit sanoitukset korvataan suoraan polittisilla teksteillä ja..Tadaa! sitä kutsutaan punkiksi.
Kirjoittanut: Idun (Jäsen)
 • #246
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: Idun
 • Lähetetty: 25.05.2009 23:33
^ Hmm, olen muuten aika tarkkaan katsonut, ettei sinne wikiin ole eksynyt aivan väärää genreä edustavia bändejä. Voi siellä tietty joitain olla, joita en ole vielä huomannut, mutta ne ovat poistuneet viimeistään sitten kun tuo lista on valmis.
Kirjoittanut: Musta Narsissi (Jäsen)
 • #247
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: Musta Narsissi
 • Lähetetty: 26.05.2009 13:02
[quote=HepZusiNo ei todellakaan, kai sitä järkeäänkin saa vähän käyttää, kun kaikki voi niitä bändejä tuonne lisätä niin joukkoon mahtuu paljon jotain ihan muita bändejä ja paljon jotain olennaisia(pienempiä) bändejä jää puuttumaan![/quote]
Niin varmasti, mutta kyllä nuo mitkä minä sanoin aika pitkälti goottimusiikin kriteerit mielestäni täyttävät. En maininnut sellaisia listoilta löytymättömiä suosikkejani kuin Ministry, KMFDM ja Wumpscut, koska nähdäkseni ne ovat siinä rajoilla ja joku olisi kuitenkin tullut valittamaan, etteivät ne ole goottia. Vai kuuluuko industrial mielestänne goottimusiikin piiriin?
Kirjoittanut: Venom (Jäsen)
 • #248
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 29.05.2009 12:08
Fields of the nephilim, Joy Division, Bauhaus ja Sisters of mercy.
Kirjoittanut: HepZusi (Mister Halloween 2007)
 • Lähetetty: 29.05.2009 23:34

Lainaus: Musta Narsissi

Vai kuuluuko industrial mielestänne goottimusiikin piiriin?

Eikse nimi kerro riittävästi?
Pidetään industrial industrialina, koottirokki koottina, regee regeenä ja syntsapoppiindie sellasenaan.
Ei oo musta mikään mielipideasia.

Hyviä ja ihan vitun huonoja bändejä löytyy kaikista näistä _eri_ genreistä.
Kirjoittanut: SuitcaseBaby (Jäsen)
 • #250
 • Arvo: Asiantuntija
 • • Muokkasi: SuitcaseBaby
 • Lähetetty: 03.06.2009 16:00

Lainaus: HepZusi

Eikse nimi kerro riittävästi?
Pidetään industrial industrialina, koottirokki koottina, regee regeenä ja syntsapoppiindie sellasenaan.
Ei oo musta mikään mielipideasia.

Hyviä ja ihan vitun huonoja bändejä löytyy kaikista näistä _eri_ genreistä.


Näinpä. Genrejen sekoittuminen tosin on vääjämätöntä.
Tanan sekasikiöt... Mutta niille syntyy useimmiten oma nimi.
Deathrockin menee goottirockin ja punkki meininkien sekamelskaksi joiltain osin, siinä onkin oma soundinsa ja oma nimi. Post-punkilla ja new wavellakin on yhtäläisyytensä goottirockailuun, mutta niilläkin on omat nimet.
Minä pidän eniten vanhaliiton gootti rockista ja deathrockista. Toisaalta tykkäilen myös vanhan liiton ebmstä (en uudemmasta) ja industrialista (ei industrialmetalli, joka on taas ihan eri genre) jotka on joillekin goottia, vaikka eivät kyllä ole goottirockia.

Ehkä tässä goottimusiikkihommassa menee monelta puurot ja vellit sekaisin. Gootti voi kuunnella vaikka polkkaa, mutta se ei tee siitä goottirockia vaikka useampi gootti hurahtaisi polkkaan. Toisaalta ajan mittaan joku voisi ruveta yhdistämään polkan gootteihin ja sitten siitä tulee "goottimusiikkia", kun gootit kuuntelee sitä... Mutta siitä ei silti ikinä tule goottirockia, sillä se on polkkaa.

Taidetaan siis puhua gootti-käsitteestä kahdella tavalla. Goottirock omana käsitteenään, joka määrittää aikalailla sitä alkuperäistä vanhanliiton musiikkia genreänä jota gootiksi kutsutaan ja gootti terminä ja käsitteenä noin yleensä, mikä käsittää nykyään jos jonkinmoista yleispätevää (tuntuu olevan jokaisen mielipiteen varassa, mitä siihen lasketaan). Goottina on kaksi melkoisen eria asiaa, joista saadaan eipäsjuupas kamaa vaikka maailman tappiin. Lisäksi gootti sanaa on käytetty historiassa matkan varrella muissakin yhteyksissä, millä ei ole niinkään tekemistä nykyisen gootti sanan tai goottirockin kanssa, niin sekös pistää pienen ihmisen mielen sekaisin. Topickina pitäisi ehkä olla lemppari gootti rock bändit... (?)

Voihan tätä vuodatuksen määrää... Toivottavasti oli tarpeeksi epäselvästi ilmaistu.

Mainio idea muuten lipsahti: goottipolkka (menisköhän se vähän tuonne neofolkkiin).
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 2 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit