Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Poppivehkeet

Kirjoittanut: Arvet (Nimetön)
 • Lähetetty: 17.09.2009 11:55

Lainaus: kuopassa

Osaatteko, hyvät herrat, antaa jonkinlaista osviittaa kotiteatterin kaiuttimien sijoittamiseen?


Kotiteatterihan on monikanavainen äänentoistojärjestelmä. Tarkoitus on muodostaa kotioloihin samankaltainen äänimaailma kuin elokuvateatterissa eli edestä tulevat äänet tulevat edestä, ja takaa ja sivusta tulevat sieltä mistä niiden kuuluukin tulla. Kotona on tietenkin rajattu tila ja kaiuttimia on kuusi kappaletta. Teatterissa on enempi ja en tiedä käytetään kuinka monikanavaisia järjestelmiä siellä käytetään. Joten etuäänet: ne pitää tulla siis edestä. 3 kaiutinta: keskikaiutin sieltä tulee pääasiassa puhetta ja sille paras mahdollinen sijoituspaikka olisi upotettuna tv-ruutuun. Tämä ei ole huumoria. Sillä keskikanavan ääni pitää tulla keskeltä mutta useimmissa tapauksissa kuvallinen laatu kärsii jonkin verran joten suosittelen sen sijoittamista tv:n päälle. Ja 2 muuta kanavaa vasen ja oikea kanava luonnollisesti vasen tv:n vasemmalle puolelle ja oikea oikealle. Kannattaa olla tarkkana että vasen kaiutin todellakin tulee vasemmalle ja oikea oikealle. Takakaiuttimet kannattaa sijoittaa kuuntelupaikan sivuille tai hieman takaviistoon noin korvan korkeudelle tai hieman ylemmäksi ja taas oikea oikealle ja vasen vasemmalle. Ja subbari joka luo jytinän ja ryminän sille ei ole niin hirveesti väliä minne sen laittaakoska basso on ympärisäteilevä kaiutin. Tämän huomaa tosin parhaiten kun soittaa kovalla voluumilla, hiljaisella kuten yleensä useamman hengen asuntoyhtiöissä kannattaa suosia pienempiä kuunteluvoimakkuuksia ja silloin basson sijoittamisen kannalta paras paikka on tv:n alla tai sivulla. Mutta älä sijoita sitä seinän viereen koska kuten jo Poison mainitsikin bassot alkavat kumisemaan seinä vieressä. Kumina on leivässäkin pahanmakuista saatika sitten äänentoistossa kuultuna Jätä noin puolen metrin rako seinän ja subbarin väliin, tämä vähentää kuminaa. Ja lopuksi kannattaa laittaa seinille (jos sinulla ei ole) ryijyjä raanuja äänenkaikuja vähentämään ja paljon mattoja lattiaan, ja paksut verhot ikkunoihin. Parhainta verhokangasta on paksu teatteriverhokangas(sitä on esim elokuvateatterissa hyvin usein) ja hyvää on myös paksu samettikangas. Se vaimentaa ja siitä ei näy läpikään ja eivätpähän naapureiden uteliaat katseetkaan pääse sisälle . Suosittelen myös kun käyt seuraavan kerran elokuvissa niin katsele ympärillesi ennen elokuvan alkua valojen ollessa päällä kaiuttimien sijoittelua ja akustointia: sieltä voi oppia jotakin omaan kotiteatteriaan.
Kirjoittanut: Euronymous (Jäsen)
 • #42
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 25.02.2010 16:27
Mp3: Philips GoGear Azia 8Gb ja tietokoneesa Trice TR-60F 5.1 kotiteatteri. autoa enkä stereoita omista
Kirjoittanut: Unholysacrament (Aktiivi)
 • #43
 • Arvo: Mahtigootti+
 • • Muokkasi: Unholysacrament
 • Lähetetty: 25.02.2010 18:25
Tietokoneen jatkona toimiii itseni ikäiset sonyn stereot..

Autoon on sitten tullut urakalla kerrytettyä tavaraa:
2x diskantit
4x 6,5" subit
2x 6x9"
ja yks kipale 12" subbaria on takakontissa
Vahvareista riittää potkua 8x50Wrms
ja subille menee 500Wrms
Korvillehan tuo setti ei ole kamalan hyväksi..

Telkkarin jatkona on palikoista koottu 5.1 äänentoisto (aktiivi subilla) ja erillinen viritinvahvistin.
Kirjoittanut: Sharida (Jäsen)
 • #44
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 26.02.2010 00:22
Matkalla ja työpäivän piristäjänä: Mukana kulkee uskollinen iPod Nanoni (olikos se nyt 4th generation?) 8 gigan muistilla varustettuna. Kuulokkeina WESCin tummanpunaiset kadehtittavan kuumat luurit, joita jopa kaupan kassa on minulta himoinnut omakseen :P
Bileiden buustaaja: Nokian 5530 Xpress music, jonne on kasattu satunnainen valikoima jos jonkinlaista jumputusta. Tätä oljenkortta käytetään vain mikäli sattuu päätymään nurmikolle kylmien olusten kanssa kesäisenä päivänä eikä kenelläkään ole mitään järkevämpää musiikkilaitetta mukana.
Läppärin kaverit: Löytyy Creativen I-Trigue 3220 kaiutinjärjestelmä bassoineen, jota en kyllä valitettavasti kerrostalossa asuessa pysty ideaalisti hyödyntämään. Oikein hieno ja hyvin toimiva setti, joka on palvellut jo päälle vuoden verran moitteettomasti.
Maantiellä: Tästä aataminaikaisesta hirvistyksestä en osaa sanoa muuta kuin että levy sinne menee sisään ja kyllä se sen soittaa. Eipä se autokaan kyllä järin hieno ole, että ei se parempia musavehkeitä ansaitsekaan (:
Kirjoittanut: Jezebel (Jäsen)
 • #45
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 27.03.2010 00:10
- Creative MuVo 512mb mp3-soitin
- Läppärissä kituutetaan pikkusilla vakioilla jotka joku ystävällinen asensi tehtaalla tähän
- Silvercrest stereot (kattaa koko kämpän kun on yksiö)
Autoa mulla köyhällä ja kortittomalla ei ole.
Kirjoittanut: Dineara (Nimetön)
 • Lähetetty: 27.03.2010 11:21
Köyhän opiskelijan budjetilla ei paljoa hifistellä, mutta pakkohan sitä musiikkia on jotenkin saatava kuunneltua Näin ollen omistan Creativen 2GB:n mp3-soittimen, josta tosin näyttö on lahonnut, pitää arvaamalla aina heittää, et saa kaikki biisit satunnaissoittoon soittolistalle Ääreisärsyttävää. Uusin hankinta onkin sit sitä korvaamaan kännykkä, Nokian 5130 XpressMusic Comes With Music -ekstralla ja 2GB:n muistikortilla. Mä vaan en jostain syystä oo kovin innostunut kosketusnäytöistä, niin piti semmonen "perinteisempi" hommata

Ja läppärin omia surkeita kaiuttimia korvaamaan ostetut myös surkeat kaiuttimet (kympillä lähti, ja on ne nyt pikkusen paremmat...) ei kyllä taida olla mainitsemisen arvoiset
Kirjoittanut: zouwi (Jäsen)
 • #47
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 08.10.2010 17:21
En nyt rupea tässä suuremmin erittelemään että mitä kaikkea rojua nurkista löytyy.. Sen verran pitää mainita että just kannoin ovesta sisään 2x http://www.auraaudio.fi/i12sub ja ihan kivasti jytkii. Infected Mushroomia olen tässä soitellut ja tollanen 30dB lähtisi vielä lisää signaalia mutta tuntuu jo aika epämukavalta. :P
Kirjoittanut: poison (Organisaattori)
 • #48
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 08.10.2010 18:56
Mulla on ongelmia, koska en pysty subbaria hommaan, koska on tullut jo näillä Yamahan isoilla kaijuttimilla valituksia naapureilta! Mulla on 5x105 wattinen vahvistin. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kuuntelen yleensä langattomilla kuulokkeilla musaa
Kirjoittanut: zouwi (Jäsen)
 • #49
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 09.10.2010 05:14
Joop, tää ilta on tullut luukuteltua 1500w jatkuvaa signaalia pelkkiin subbareihin.. Kolme kerrosta ylempänä oli kuulemma "melko kovalla" tosin sanoi vaan että hyvää musaa. Näin otaniemessä.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 5 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit