Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Erilaiset uskonnot ja mihin itse kuulutte?

Kirjoittanut: _De4dPl4stic_ (Jäsen)
 • Lähetetty: 21.04.2008 15:26
Ateisti olen.Erosin kirkosta jo useampi vuosi sitten.
Kirjoittanut: Penni (Jäsen)
 • Lähetetty: 23.04.2008 18:56
Olen uuspakana, wicca.

Muista uskonnoista ei sen suurempia mielipiteitä. Kaikki ne ovat saman-arvoisia. Jokaisella omat näkemyksensä, eikä sitä voi sanoa että jokin tietty uskonto vain olisi oikea. Kun kaikkihan omaansa uskovat yhtä paljon.
Kirjoittanut: SirMarylee (Aktiivi)
 • Lähetetty: 23.04.2008 21:39
No mitä tähän nyt sitten sanoisi. En oikein luokittele itseäni mihinkään uskontoon tai muuhunkaan -ismeihin etc. Mutta sanottakoon, että jos pitäisi jotain sanoa niin jotakin satanismin ja saatananpalvonnan väliltä. Mielestäni saatananpalvonta yleistetään liikaa tälläiseen "pahan tekoon" ynnämuuhun. Mielestäni se on oikein sallittavaa siinä mielessä, että eivät he muuten sanomaansa saa esille. Tosin en itse menisi hautakiviä potkimaan, typerää. Mitä ne vainajat tai vainajia surevat sukulaiset ovat heille tehneet, sen kun tietäisikin. En lopulta myöskään ole satanisti, olen hieman liian itsekäs siihen hommaan toisaalta. (en jaksa selitellä, liika pitkää tekstiä tulisi). Toisaalta uskon myös tieteeseen ja siihen mitä fysiikan, kemian ja biologian avulla ollaan selvitetty, joten pidän ajatusta: "jumala loi maailman" täysin turhana. Tiede on korvannut sen aukon jo, joka korvattiin ennen luomiskertomuksella.
Ja no muista uskonnoista. Kristityt, kirosana koko sana sinällään. Mielestäni heikkojalampaita ne jotka seuraavat jotakin tuollaista. Tosin en vihaa kristittyjä, en yleistä tietenkään. Moni ystäväni uskoo jumalaan ja uskokoot jos kiinnostaa, ei ole minun asiani. Itse en koskaan silti voisi, en tee sillä uskolla mitään enkä hyödy siitä joten en myöskään tarvitse sitä. Mutta sanottakoon näin, että ne kristityt jotka ovat tulleet minulle uskosta puhumaan, ovat loppupeleissä suuttuneet jokainen siitä, kuinka vahvasti olen omalla kannallani asiassa ja olen lopulta saanut loputtomien kysymyksieni virtaan vastaukseksi vain "ammu ittes". Että joo sinänsä ovat antaneet itsestään viisaan kuvan.
Ja no muslimit, uskossa ei sinänsä mitään vikaa mutta en itse uskoisi silti. Enkä tosiaan ymmärrä naisten verhoamista. Ei mikään kirja sano sitä, että naisen pitää pukeutua säkkiin ja olla kuin koira ja totella jokaista miehen käskyä.
Sitten näitä muita idänuskontoja, liian kurinalaisia, en kykene noudattamaan sääntöjä sillä minulle ne ovat tehty rikottaviksi.

En voi sille mitään, jotkut asiat pitää vain itse tehdä ja kokea jotta ymmärtää niiden olevan väärin. En halua sitä tietoa mistään kirjasta tai papilta tai muultakaan pääjehulta. Olen itse vastuussa itsestäni ja itse päätän asioistani, en halua mitään rajoitteita estämään tekemisiäni. Suomelaki rajoittaa jo tarpeeksi. Ja joo vielä siitä kristinuskosta, kysyin kerran papilta mitä käy niille jotka tekevät itsemurhan kristillisen käsityksen mukaan ja hän totesi: "murha kuin murha, jokaisesta teosta rangaistaan ja käskythän sanovat jo "älä tapa" joten kadotus" Näinpä, mielummin siis tapan itseni uskomatta jumalaan, kuin uskomalla siihen. Samat seuraukset näköjään kristilliseltä puolelta katsottuna joka tapauksessa, joten aika yhtä turhan kanssa.

Hemmetti voisin selittää vielä vaikka kuinka paljon ja kinastella tuostakin "satanismin ja saatananpalvonnan" eroista, mutta damn kun en viitti kirjotella liian pitkää, kun ei kukaan jaksa lukea ja selitykseni ovat suhteellisen epäselviä välillä ja nyt väsyttää ja muutenkin olis lääkkeitten aika
Kirjoittanut: Lady Elena (Nimetön)
 • Lähetetty: 24.04.2008 17:01
Minä olen myös ev.lut. kirkosta eronnut kristitty, liityn tosin toiseen seurakuntaan tässä lähiaikoina... Viitatekseni edelliseen viestiin, olisin itsekin sanonut ihan sitä samaa, että itsemurhakin on murha. Se ei ole ihmisen tehtävä päättää kuka kuolee ja kuka elää. Ja jos kerran nyt on tämä elämä annettu niin miksei eläisi sitä täysillä. Suurin osa kristityistä ei ole edellämainittuja lampaita, päinvastoin mielestäni. Vaatii rohkeutta olla niin nöyrä. Samalla voisi sanoa, että kaikki ihmiset ovat alttiita ts. heikkoja jossakin mielessä.
Joka tapauksessa, jokaisella on vapaus valita ja turha siitä on ketään tuomita tai edes arvostella.
Kirjoittanut: SirMarylee (Aktiivi)
 • Lähetetty: 24.04.2008 20:18

Lainaus: Lady Elena

Suurin osa kristityistä ei ole edellämainittuja lampaita, päinvastoin mielestäni. Vaatii rohkeutta olla niin nöyräMielipiteensä kullakin, en vain voi sille mitään että halveksin heitä : / Ja joo on turha arvostella, mutta se nyt riippuu että minkä kuvan nämä ihmiset itsestään antavat. Tosin ei saisi yleistää, mutta niin tekee mooooooooooooni muukin ja niin teen minäkin.
Ja khyllä jokaisessa on heikkoutensa, se on eri asia miten sen näyttää vai näyttääkö ollenkaan.

Ja kyllä se mielestäni on ihmisen oma asia päättää kuoleeko vai ei, ymmärrän että jos tappaa toisen niin ei tosiaankaan toisen elämään saisi kaikota niin vakavasti. Mutta jos on omiin päiviinsä kyllästynyt niin siitä vaan, oma on asiansa.
Kirjoittanut: Sather (Goottiprinsessa)
 • #266
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 04.05.2008 02:56

Lainaus: Lady Elena

Samalla voisi sanoa, että kaikki ihmiset ovat alttiita ts. heikkoja jossakin mielessä.

ja tämähän on 100% totta?
Kirjoittanut: Ninni (Järjestäjä & Valokuvavastaava)
 • Lähetetty: 04.05.2008 03:01
Wicca edelleen (pitää johonki vastailla ku noi "pelikaverit" hyyty)
Kirjoittanut: Lady Elena (Nimetön)
 • Lähetetty: 04.05.2008 12:24

Lainaus: Sather

ja tämähän on 100% totta?


Haha, hyvä kun otat asian niin kirjaimellisesti.
Kirjoittanut: Morningstar_ (Aktiivi)
 • #269
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 04.05.2008 12:28
mä kuulun vielä kirkkoon mutta eroon myöhemmin riparin päätyttyä (pitäähän sitä pitää hauskaa kirkon kustannuksella. hehe! :P ) oon kiinnostunu suomen alkuperäisuskonnosta. Ateisti olen.
Kirjoittanut: Black angel (Aktiivi)
 • #270
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 04.05.2008 16:26
kristin uskoinen toistaiseksi,eroa olen miettinyt kun koko homma on turhaa
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!