Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Erilaiset uskonnot ja mihin itse kuulutte?

Kirjoittanut: Sieluton (Jäsen)
 • #601
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: Sieluton
 • Lähetetty: 09.07.2014 21:57

Lainaus: Macabre

Itse erosin kirkosta pari vuotta sitten, en vain pidä kyseisen lahkon toimintatavoista


Samat sanat!
Rippileirilläkin isoset ja paikan aikuiset ylläpitäjät haukkuu saatananpalvojaksi ja kirkonpolttajaksi ja huutaa roviota.
Se ystäväiseni, ei kuullosta rakkauden kirkolta, vaan kiusuupaikalta.

Vielä muutama vuosi niin saan itse päättää asioistani!
En oikein tiiä tosin miksi minun pitäisi itseäni kutsua, koska uskon Jumalaa, mutta eri tavalla kun kirkko opettaa ja muutenkin minulla on buddhalainen filosofia ja kuoleman jälkeisen elämän näkemys.
Jumala loi Big Bangin, muttei vaikuta maailman menoihin kahen kakan vertaa.
Se vaan on niinku " Hm...AIDSia ja sotaa...nah, who cares?"
En usko Raamatun tarinoihin, koska lets be real now!
Ja ja...en usko että Raamatun säännöt ja höpötykset on parrakkaan sedän puheita.
Mutta jos on niin, God is a sick dude, man!
Olen lukenut todella paljon Raamattua (skeptisessä mielessä) ja todennut että se se on sairain kirja ikinä.
Lukisin ennemminkin 50 shades of greyn kahdestikkin kuin sen...

Eli kannatan buddhalaisuutta ( yay, buddha)
Meditoin ja uskon karmaan, henkiseen kasvuun ja jälleensyntymiseen.
Kun joku kysyy mikä uskontoni on niin vastaan yleensä - buddhalainen, jolla on deistinen näkemys Jumalasta.

Eli saa nähä eroonko kirkosta kun täytän 18v. ( todennäköisesti)
Koska en tule hyötymään siitä tittelistä ja muutenkin se vaan painaa mieltä.
Joten eikö olisikin parasta vaan erota kirkosta?
Vois erota kun menen yli-opistoon...
Kirjoittanut: Mirilla (Jäsen)
 • #602
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 10.07.2014 11:24
Waat, onpas Sieluttomalla kurjia riparikokemuksia! Itse en kohdannut riparilla minkäänlaista syrjintää (olin itse oikea sosiaalisuuden multihuipentuma ja istuin kaverini kanssa kaksin jossakin katsoen aina kellosta, milloin piti mennä minnekin), mutta lopettaessani isoskoulutuksen sain kyllä tekstiviestin, joka alkoi sanoilla "En haluaisi lyödä Raamatulla, mutta..."

Tällä hetkellä uskon jonkinlaiseen sieluun/henkeen, sekä jonkinlaisiin jumalolentoihin. En tiedä onko jumalia yksi vai enemmän, mutta ainakin kristinuskon jumala vaikuttaa kiusatulta ja katkeralta. Ihan kuin muut jumalat nälvisivät sitä siitä, että jumalan lapset vieläkin tappavat toisiaan ja tuhoavat ja tappelevat keskenään ja siksi kyseinen partaheikki käskee alaisiaan kivittämään muiden jumalien palvojat ja niin edespäin. Jos kristinuskon jumala on, niin kolme asiaa on varmaa: jumala ei ole kaikkitietävä, kaikkivoipa eikä todellakaan hyväntahtoinen. Helvetissä saa sentään rakastaa ketä haluaa sukupuolesta ja muista seikoista riippumatta.
Kirjoittanut: Seranelle (Jäsen)
 • #603
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 21.09.2014 02:45
Itse olen wicca, ja tieni onnekseni löysin jo teininä. Tykkään lukea kaikkea rajatietoon liittyvää, ja käsiin osui 13-vuotiaana wiccalaisuteen perustuva opus. Tuli huomattua että hei, tässähän on kaikki mihin jo uskon/mun periaatteet, ja lisänä vielä löytyi tapoja kunnioittaa luontoa mihin niin kovasti elämässäni olen aina nojannut.
Kirjoittanut: Magnolia (Jäsen)
 • #604
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 22.09.2014 12:52

Lainaus: Sieluton

Meditoin ja uskon karmaan, henkiseen kasvuun ja jälleensyntymiseen.
Myös uskon karmaan, henkiseen kasvuun ja jälleensyntymiseen. Käännän tekstejä, jotka käsittelevät hengellistä kasvua. Ehkä kannatan hindulaisuutta.
Kirjoittanut: Korinabambi (Jäsen)
 • #605
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 22.09.2014 16:25
Hmmm. Uskonnot on ehkä jännin asia ikinä.

Sain itse peruskristityn kasvatuksen, eli aika vapaamielisen ja maltillisen. Lähinnä annettiin mahdollisuus kuulua kirkkoon ja kävin seurakunnan leireillä yms. Riparia en jaksanut käydä kun ei se vakaumus ollut niin suuri ja vanhemmatkin oli samaa mieltä protun käymisestä. Wiccalaisuuteen on tullut tutustuttua, mutta lähinnä teoriatasolla.

Olen mielestäni jonkin sortin mystikko, jos nyt ihan pakko on luokitella. Uskon ultimaattiseen viisauteen, hyväntahtoisuuteen ja omaan vastuuseen. Jollain tasolla uskon myös energioihin ja chacroihin, en aktiivisesti, mutta ns. huomaamattani. Olen aika skeptinen näissä asioissa, tosiaan, mutta harjoitan kuitenkin aktiivisesti meditaatiota, sillä terveysvaikutuksista löytyy ihan tutkittuakin tietoa ja toimii omalla kohdalla. Oikestaan kantani uskontoihin on se, että jos se nyt oman olon saa paremmaksi niin mikä ettei. Kuitenkin jokaisen on syytä pitää mielessä ettei oma uskonto ole peruste muiden syrjimiseen tai heidän uskontonsa väheksymiseen. Kuitenkin, jos jumaluutta on, uskonnot ammentavat kaikki samasta alkulähteestä, ne ovat vain erilaisia tulkintoja aina ajasta ja kulttuurista riippuen.
Kirjoittanut: Thalassa (Jäsen)
 • #606
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 26.09.2014 19:19
En varsinaisesti kannata/kuulu mihinkään uskontoon mutta satanismin elämänkatsomus varmaan lähimpänä omaani
Kirjoittanut: Daealis (Jäsen)
 • #607
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 27.10.2014 13:16
Suomalaisen apateistisen luterilaisen kasvatuksen saaneena löysin jeesukset riparilta ja noin 7-8 vuotta myöhemmin kadotin kyseiset sukset. Siitä lähtien olenkin ollut aktiivisempi antiteisti ja ateisti. Olen äänekkäästi sitä mieltä että kirkot ovat tämän maailman syöpä ja ilman niiden vaikutuksia suuri osa maailman ongelmista ratkeasi tai ei olisi koskaan syntynytkään.

Elämänkatsomuksessani filosofisista aatteista lienee otantaa osittain satanismista(LaVeyan, ei mistään deistisestä versiosta), ripoteltuna pohjalle nihilismiä ja koko paketti kääritty annokseen stoalaisia piirteitä.

-Satanismi: Ihminen on oma jumalansa ja on itse vastuussa oman elämänsä ja mielensä laadusta. Typeryys(tahallinen) on suurin rikos mitä ihminen itselleen voi tehdä. Pieni teatraalisuus ja rituaalisuus on elämän suola.
-Nihilismi: Millään ei ole mitään ulkopuolelta määriteltyä "arvoa". Mikään ei ole "pyhää". Minä en sinua kunnioita, vain koska olet vanha tai koska sinulla on kalliimmat vaatteet päällä. Esineiden, ideoiden tai henkilöiden arvo minun silmissäni määräytyy sen arvosta minulle, ei minkään ulkopuolisen toimesta. Mutta lähtökohtaisesti kaikki ovat samalla viivalla, kunnes itse määritän niille arvon niiden suhteessa itseeni.
-Stoalaisuus: Logiikkaa ja looginen päättely kaikessa. Stoalaisuudesta materialistinen filosofia; sielua(tietoisuutta) ei ole olemassa irrallisena asiana, se on fyysisten aineiden kanssakäymisestä(aivojen biokemiassa) syntyvä sivutuote. Koko maailma on mahdollista käsittää sen koostavien elementtien reaktioina.

Douglas Adamsia vapaasti lainatakseni: "Eikö se riitä, että pidän puutarhaa kauniina? Pitäisikö vielä kuvitella siellä piilottelevan keijukaisiakin?"
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit