Gootti.net

Erilaiset uskonnot ja mihin itse kuulutte?

Kirjoittanut: Epäluoma (Jäsen)
 • #321
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 31.07.2008 03:53

Lainaus: Piiskansiima

Epäluoma: saako udella että mihin itse uskot?


Olen ateisti. Mitä tietoon ympäröivästä maailmasta tulee, "uskon" tieteelliseen menetelmään ja ihmiseen sen soveltajana. Tarkoituksella jätin kantani kertomatta aikaisemmin, koska näyttävä "puolen valitseminen" harvoin edistää väittelyä, vaan pikemminkin jumittaa ihmiset omiin leireihinsä.

Uskonko ateismiin? Joku vertasi osuvasti ateistia kissaan; kuten laumaa kissoja, myös laumaa ateisteja on mahdoton paimentaa. Tästä vakuuttuu, kun seuraa hetkenkään esim. Vapaa-ajattelijain Liiton sisäisiä konflikteja. Mutta jospa järki vielä voittaisi...

Uskon myös, että jollen pian ala katteleen unia, niin aamulla voipi väsyttää...
Kirjoittanut: Mystification (Aktiivi)
 • #322
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 31.07.2008 03:59

Lainaus: Eternal

vastaa enemmänkin agnostisismiä kun ateismiä.

Kyllä vaan Eternal, ateistiksi en itseäni luokittelisi, tai muuten omaa ajatusmaailmaani ateistiseksi sanoisi.
Joten umpi-kapeakatseista ateistia musta tuskin saa edes suohon laulamalla.
Kirjoittanut: Berzerker (Aktiivi)
 • #323
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 31.07.2008 04:10
Kuten sanoin, en pannut sitä tuolloin merkille kirjoitin ja luin samall viestiäsi.. Otan sen takaisin :F
Kirjoittanut: BronzeRain (Aktiivi)
 • #324
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 31.07.2008 22:26

Lainaus: Epäluoma

7. Acknowledge the power of magic if you have employed it successfully to obtain your desires. If you deny the power of magic after having called upon it with success, you will lose all you have obtained.
Onhan tämä vitsi, joohan? Kuulkaas pikku Harry Potterit: Nyt taikasauva kaappiin ja hampaiden pesulle!

Tästä on pakko sen veran huomauttaa että satanisteille magia o0n hyvin saman tyyppistä kuin wiccoillakin, ja kaikilla satanistien "alalajeilla" ei magiaan edes uskota.

Lainaus: Berzerker

Ja niille satanisteille jotka aina purkautuvat siitä kuinka satanismi ei oikeastaan liity juurikaan saatanaan.. Taidatte elää pienessä valheessa, ette voi kieltää ettettekö kiinnostuneet juuri saatanan takia siitä.

Lainaus: Piiskansiima


Satanismi on kyllä melko laajalti vain angst-viil-synkistelyä jota mainostetaan paketin kannessa olevalla saaaaaatanalla.

Totta monien kohdalla, surullsita kyllä. Itse kartoin satanismia pitkän aikaa juuri sen saatanaan viittaavan nimen tähden (ja tässä välissä huomautan että ehn lue itseäni satanistiksi), mutta kun opiskelin aikani muitakin uskontoja, tuntui että en voi enää kartella tätäkään. No, perehdyin siihen, ja itse asiassa oli varsin kiinnostava. Löysin omaan ajattelumaailmaani paljon yhtymäkohtia, jokseenkin omani on aika paljon vähemmän kärjistetty.
Muuten, satanismi nimihän on kristittyjen antama, osin pilkkanimenä, osin pelosta. Se vain on vakiintunut uskonnon omaankin käyttöön.

Lainaus: Piiskansiima

Veikkaanpa että melko moni teistäkin on kastettu kristinuskon lokeroon kuuluvaksi, käynyt koulun ussantunneilla (ainakin silloin kun ei vielä tuntenut sanaa lintsata) ja ehkä jopa - hui että sentään - ollut riparilla. Nähtävästi joku on silti onnistunut urheasti pakenemaan tästä mystisestä ajattelun tuhoamis...eh...niin mistä?

Niinpä. Eipä taida mikään muukaan uskonto tappaa itsenäistä ajattelua, taitaapa kyse olla ihmisen omasta ahdasmielisyydestä/mielikuvituksettomuudesta jos omien aivojen käyttö ei luonnistu.

Lainaus: Jasmine

Ev.lut kirkkoon kuulun, en ole jaksanut/viittinyt erota... Elämässäni ei oikeastaan oo mitään uskontoon liittyvää, olen vaan ja hillun

Jokseenkin sama täällä, tosin minulla on ihan oikea syykin (aikaansaamattomuuden lisäksi) olla eroamatta kirkosta. Haluan nimittäin mahdollisuuden päästä sisarusteni mahdollisille tuleville lapsille kummiksi. Suvussani on todella vahvat kummiperinteet (ei sinänsä uskonnolliset) ja en halua jäädä niistä paitsi.

Lainaus: Mystification

Toisin sanoen, Evankeliumit voivat aivan hyvin olla esimerkiksi aivan satunnaisten ihmisten mielipiteitä, kansantaruja tai vastaavaa. Mikäli evankeliumien ja raamatun sisällölle ei ole mitään konkreettisia perusteita, en mielelläni mene ja usko.

Ei voitane laskea konkreettiseksi todisteeksi Jessen olemasssa olosta, mutta eikös mm. roomalaisten kirjoituksissa ole ollut Jeesukseen viittaavia mainintoja?
Suostun kyllä uskomaan Jeesuksen olleen olemassa, mutta itse uskon hänen olleen ennemminkin profeetta kuin Jumalan poika. Tai oikeastaan, Jumalan poika siinä missä me muutkin. Kuvainnollisesti.

Huh. Nyt saa riittää tämän keskustelun seuraaminen joksikin aikaa.
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 31.07.2008 23:05

Lainaus: BronzeRain

Ei voitane laskea konkreettiseksi todisteeksi Jessen olemasssa olosta, mutta eikös mm. roomalaisten kirjoituksissa ole ollut Jeesukseen viittaavia mainintoja?


"hänen nimensä on adam 1, hän väittää polveutuvansa suoraan aatamista ja eevasta ja sitähän ei voi kukaan kiistää."

milloin on ollut aika, jolloin jostakin kansalaisoikeustaistelijasta tai -aktivistista ei ole kirjoiteltu?
Kirjoittanut: missEmily (Jäsen)
 • #326
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 01.08.2008 15:46
No historiallinen Jeesushan on fakta, siitä voidaan kiistellä tekiköhän ihmetekoja yms. Itse taidan kuulua niihin harvoihin tällä foorumilla jotka uskovat Jumalaan. Itse en ole uskonnollisesta perheestä, ei edes minua oltu kastettu, että aivopesusta ei ole kyse. Eikä muutenkaan minusta ole mitään outoa siinä, että pitää tehdä toisille, niinkuin haluisi itsellekin tehtävän. Riparilla olen ollut isosena ja monta hyvää kaveria saanut seurakunnan kautta.

Vihaan sellaista fundamentalismi ajattelua ja että homot ovat pahasta yms. Myös sellainen saarnaaminen ja "te joudutte helvettiin, jos ette usko" -ideologia ei ole minua varten. Jeesuskin oli aikansa radikaali ja toisin ajattelija; kun naisilla, lapsilla ja sairaillakin on ihmisarvoa. Sitten idiootit ihmiset ovat tämän hienon aatteen nimissä aloittaneet sotia, sortaneet ja syrjineet heikompia. Ihmiset ovat sen kaiken pahan aiheuttaneet valitettavasti, eikä kirja itsessään.

Anteeksi, että tästä tuli vahingossa romaani
Kirjoittanut: azazel (Jäsen)
 • #327
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 05.08.2008 03:02
Joo. Niinkuin olen tuolla jossain maininnutkin olevani noita. Ja tämä noituus mitä teen ei ole uskonto vaan elämäntapa.
Uskon siihen että kaikki on saanut alkunsa siitä ns alkuräjähdyksestä.. ÖÖ tämän hetken käsityksen mukaan niin tapahtui.. Mitä oli ennen sitä.. Kukaan ei vissiin osaa selittää sitä.. teorioita vissiin on.. Mut siis joo.
uskon niihin voimiin jotka tuolla ovat.. Sähkömagnetismi, painovoima, heikko ja vahva ydinvoima.. Nämä tunnetut.. Ja joukko voimia joita tiede ei pysty todentamaan.. Eli en silleen osaa lokeroida itseäni ainakaan ääneen.. sillä joku voisi vaikka alkaa kommentoimaan sitä.. ja minusta jokaisen tapa nähdä maailmaa on hänen tai jokaisen oma asia.. Kunhan vain kukaan ei ala tyrkyttämään sitä ainoana oikeana tapana nähdä maailmaa.. Vertaan tai tuli mieleen ihmiset jotka tyrkyttävät omaa näkemystään ainoana oikeana.. Tulevat jopa kotiovelle kertomaan siitä naama virneessä.. wtf. Mut joo en tiiä ymmärsikö kukaan mitä yritin kertoo.. Mut joo näin.
Kirjoittanut: Berzerker (Aktiivi)
 • #328
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 05.08.2008 14:33
Aika monella on voinut tuollaiset käydä mielessä, eteenkin itse uskon Energian liittyvän sieluihin... Eikä energiaa pysty tuhoamaan (materiaa voi, jolloin syntyy energiaa)..
Itse en usko Big bang-teoriaan, sille tuntuu olevan aika heikosti näyttöä ja se tuntuu tarkemmin ajateltuna aika absurdilta.
Kirjoittanut: TheSecret (Aktiivi)
 • #329
 • Arvo: Mahtigootti++
 • Lähetetty: 05.08.2008 16:35

Lainaus: azazel

Uskon siihen että kaikki on saanut alkunsa siitä ns alkuräjähdyksestä.. ÖÖ tämän hetken käsityksen mukaan niin tapahtui.. Mitä oli ennen sitä.. Kukaan ei vissiin osaa selittää sitä..


Oletko lukenut Dan Brownin kirjaa Enkelit ja Demonit? Okei, se on ehkä fiktiivinen opus, mut sielä oli ihan mielenkiintoinen teoria maailmankaikkeuden synnystä, siitä miten kaikki alkoi. Nyt lyö pää niin pahasti tyhjää, etten osaa sitä tähän kirjoittaa, mutta täytynee illemmalla kaivaa kirja esiin ja tarkistaa asia, jäi niin pahasti itseäkin vaivaamaan... Mutta muistutan vielä, että kirja ja teoria tosiaan ovat fiktiivisiä, mutta mikään ei silti estä pohtimasta mahdollisia totuuden rippeitä.
Kirjoittanut: MissAnnThrope (Aktiivi)
 • #330
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 05.08.2008 16:51

Lainaus: missEmily

No historiallinen Jeesushan on fakta, siitä voidaan kiistellä tekiköhän ihmetekoja yms.


Uskon että Jesse saattoi olla joku aikansa filosofi, eikä mikään ylimaallinen olento. Jeesuksen palvonta on mielestäni vähän sama kuin palvoisi Sokratesta ,värittäen tarinaa parilla ihmeteolla.
Jumalien olemassaoloa en kiellä, koska tyhmänä pulliaisena en voi tietää siitä mitään, mutta jos niitä on olemassa ne ovat jo aikaa sitten jättäneet maailman oman onnensa nojaan.
Viesti

Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 17.09.2015 09:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 362 henkeä!
Järjestä treffit