Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Takaisin Juurille: Sukututkimus!

Kirjoittanut: Iiriva (Miss Halloween 2006 & 2007)
 • Lähetetty: 27.12.2008 16:45
Minunkin sukuni nimi on alunperin ollut Mishukka (pieni karhu/karhunpentu), mutta ilmeisesti muuttui Misukaksi "ryssävihojen" aikaan.

Notta Misukka tässä, terve

Kattokee mitä löysin! Iivana taisi olla minulle joku isoisoisän setä tai jotain

"3461. Suistamo. Väisänen Ka. 7, prl. 5, 50-5. -17.
Leppäsyrjä. Iivana Mishukka.

T'uud'ibo lasta ńukkumahe, emä toista et'šimähe, lapsi(bo) haŋgih, toine säŋgih, kolmas (on) kalankuduh! 5 Oudot'ju haŋgih, Fedottu säŋgih, Kaiza (on) kalankuduh! Tules, uńi, uksen tuakse, käy, unońe, kätkyväh, pienen lapsen pieluksih, 10 suuren lapsen suuruksih, vagahazen vuattijoih! Magua kuńi mallatsäkki, viru kui vezihago, magua kuńi marjat kypsenööbe, 15 siit vain nouzet ńoppomah(e)! T'uud'i(bo) lasta tuomarikse, kiiku(bo) kirjan kandajakse, muakunnan kurittajaks(e), suud'ijikse, riäd'ijikse, 20 suuren t'šupun istujikse."

Ooo.
Kirjoittanut: Heetteri (Ex-inkvisiittori & Miss Halloween 2008)
 • Lähetetty: 27.12.2008 17:11
Iiriva

Ihana murreasu. Intoonnuin etsiskelemään itsekin moisia. Tällainen löytyi mahdollisen esi-isäni jäljiltä;
Jaakko Lukkanen, Saarenpää 3.7.1897
Karhua tappamaan mennessä


Läksi mies metsälle,
uros ulkotyölle.
Mies matkasi mägeä myöten,
Koira juoksi korven rannan.
Halli haukku hartahasti.
Ei se halli tyhjää hauku,
luppakorva lullottele.

Nouse pois, nogine poiga,
nogiselta nuotivolta !
Kustapa on kieli keitolaisen?
päivä paisto pehmiäksi,
Miekasta o tuki terästä,
miekasta Kalevan pojan.


Suomen kansan vanhat runot ,osa II
SKS Helsinki 1927

...Vähänkö eeppistä. On muuten Elias Lönnroth kiertänyt Repolassa Kalevalaa kerätessään, joten josko olisi ehkä minunkin sukulaasiani siellä huastatelt? O_o Nyt pikkukaahu-Mea tosin mutruttaa kun kamalia kaahuntapporunoja tänne laitan. Ei saa tappaa kaahuja.
Kirjoittanut: Iiriva (Miss Halloween 2006 & 2007)
 • Lähetetty: 27.12.2008 18:05
Me mishukathan olemme sitä paitsi varsin liikkiksiä

Mishukka

OFFIA PRKL!
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 27.12.2008 18:11


Off-topic I sense here...

(sori, oli pakko! )
Kirjoittanut: BronzeRain (Aktiivi)
 • #25
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 27.12.2008 18:53

Lainaus: DarkMessiah

Puhtaasti pohojalaasta verta, ainakin 1800-luvun alkupuolelta näihin päiviin. Isoa tilaa löytyi jostain vaiheesta suvun omistuksesta, mutta eipä nuo aina vissiin aivan kaikkein rikkaimpia ollu.

Sama juttu täällä. Sukututkimusta on tehty sekä isän että äidin puolen suvusta, ja näyttäisi pahasti siltä että polveuden metsärosvoista ja poliitikoista... Kuuluisin sukulainen lienee presidentti Kyösti Kallio vaimoineen. Kaisa Kallio oli omaa sukua Nivala, ja hän on äitini isotäti, tai jotain sinne päin. Sitä kautta olen tietty sukua myös taiteilija Kalervo Kalliolle ja ministeri Kerttu Saalastille.
Isän puolelta sukua löytyy tosiaan rikollisia ja sitten hieman varakkaampaakin väkeä, mm. iso-iso-iso-äitini on kotojaan Karjalahden kartanosta, Haapajärveltä. Minä olen saanut toisen mineni kyseisen Kristiina Karjalahden mukaan. Oma kotini sijaitsee iso-iso-isäni kodin, vanhan Ylikankaan mailla, tosin sittemmin maat on pilkottu viiteen osaan. Vaikka tontti on edelleen iso, ei vanha Ylikangas olisi millään mahtunut siihen.

Sukuni on sen verran laaja, että en yhtään ihmettelisi vaikka täältä foorumilta joku pikku-pikku-pikku-serkku Haapalan suvun kautta löytyisikin.
Kirjoittanut: Heetteri (Ex-inkvisiittori & Miss Halloween 2008)
 • Lähetetty: 27.12.2008 19:03
Ai juu! Ja ilmeisesti äidin puolelta minulle on jotain sukua näyttelijätär Anneli Sauli:
En nyt tiedä mitä sukunäköä on, jos moista on ollenkaan, mutta silti.
Kirjoittanut: DarkMessiah (Aktiivi)
 • #27
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 27.12.2008 20:58

Lainaus: BronzeRain

Sukuni on sen verran laaja, että en yhtään ihmettelisi vaikka täältä foorumilta joku pikku-pikku-pikku-serkku Haapalan suvun kautta löytyisikin.


En tiedä onko äiteen puolen sukuhaarat samaa Haapalan sukua, mutta...
Foorumi alkaa vaikuttaa aina vain sisäsiittoisemmalta
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 27.12.2008 21:02
Gootti.net, sisäsiittoa jo goottien ajoilta!

Masentavaa lukea ihmisten mielenkiintoisia tarinoita sukujuuristaan. Meikäläiset on kohtuuvarmasti niitä pottunokkaisia torpan perällä kököttäjiä maailmanmatkaajien ja tsaarinnojen sijaan.
Kirjoittanut: Heetteri (Ex-inkvisiittori & Miss Halloween 2008)
 • Lähetetty: 27.12.2008 21:10
Piiskansiima

Vaan sinähän voit muuttaa suunnan jäämällä itse historiaan.
Kirjoittanut: Tillie (Jäsen)
 • #30
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: Tillie
 • Lähetetty: 27.12.2008 21:32

Lainaus: Heetteri

pappani ei tahdo puhua isästään, joka oli kai sukunimeltään Salo

Yksi Salo ilmoittautuu

Isäni nuorempi veli on useamman vuoden harrastanut sukututkimusta, ja onkin jo päässyt aika pitkälle, jonnekkin 500-luvulle, mutta kuten olettaa saattaa, vain yhteen laajaan ihmisryhmään, ei niinkään yksittäiseen ihmiseen. Ja tämä ryhmä onkin sitten aidot ja alkuperäiset Gootit
Muutamia nimekkäitä ihmisiä ja sukujakin löytyy muutamien mutkien takaa. On Aurinkokuningasta, jotain keisaria jonka nimeä en nyt muista, Romanoveja, Paavo Lipposta ja Nelimarkkoja, joilla muistaakseni on jopa linna jossain päin Suomea.
Kaikki kuitenkin vain isäni vanhempien kautta. Äitini vanhemmista en tiedä juurikaan muuta kuin, että äitini äiti asui Leppäkorvessa Sipilä nimisellä tilalla tjs.

Hyvin tiivistetty paketti siis, lähisuvun kuuluisuudesta en osaa sanoa yhtään mitään, ellei yhtä Gigantin johtoportaassa olevaa serkkua lasketa...
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit