Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Auta kehittämään kertomalla matkakohteista

Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 06.09.2010 10:26
Sain syksymmällä avautuvan Matkapaikka.fi-sivuston edustajalta aika jännän viestin. He ovat kiinnostuneet listaamaan matkakohteissaan myös erityisesti gootti-ihmisiä kiinnostavat paikat maailmalla.

Lupauduin kyselemään minkälaisia matkakohteita juuri goottivinkkelistä nähtynä voitte suositella? Ainakin Iiriva on tykästynyt Britanniaan, vai olikohan se tarkemmin sanottuna Skotlannin Edinburghiin? Mikä siellä vetää erityisesti puoleensa? Myös Saksan Leipzig kaupunkina voi olla gootille aikamoinen Onnela erityisesti Wave-Gotik-Treffenin aikaan. Tamperekin saattaa (ainakin) parina päivänä vuodessa olla tosi hyvä kotimaan matkakohde sen Lumouksen ansiosta. Tuleeko muita paikkoja mieleen?
Kirjoittanut: Iiriva (Miss Halloween 2006 & 2007)
 • Lähetetty: 06.09.2010 11:05

Lainaus: kuopassa

Ainakin Iiriva on tykästynyt Britanniaan, vai olikohan se tarkemmin sanottuna Skotlannin Edinburghiin?


Juu kyllä!

Jospa minä sitten vaikka kirjoittaisin, miksi.

Edinburgh, Skotlanti.

Jos pidät kivilinnoista, vanhoista mukulakivikaduista, hyvästä ruoasta, sumuisista nummista ja kummitustarinoista, mikä olisikaan parempi matkakohde kuin Skotlannin pääkaupunki Edinburgh?
Edinburghissa ajanvietto on varsin mukavaa. Hostelleja löytyy useita pitkin poikin kaupunkia mukavilla hinnoilla, myös ihan vanhan kaupungin keskustasta. Keskellä kaupunkia on Edinburghin linna, ja Princess street toimii kaupungin pääkatuna ja uuden ja vanhan puolen jakajana. Väkimatkat eivät ole mahdottomia kävellen, mutta kaupungissa on myös hyvä bussiverkosto, ja ratikka-linjaa ollaan rakentamassa. Kadut ovat pullollaan ihastuttavia pikkuputiikkeja ja ruokapaikkoja, joista saa perinteisten pub-ruokien lisäksi myös fish & chips, baked potatos etc. Älkääkä unohtako kokeilla Skotlannin toista kansallisjuomaa, Irn-Bruta, joka on limua. Hyvvee on!

Ruokaon Edinburghissa helppo asia, sillä ravintoloita löytyy joka makuun. Laktoositonta ruokaa on vaikeampi löytää, koska Britanniassa on vähemmän ruoka-aineallergioita kuin Suomessa. Gluteenitonta kyllä löytyy, kunhan itse tietää mitä voi syödä ja mitä ei.

Nähtävyyksiä on satoja. Edinburghin keskustassa on iso linna, jonne pääsee sisälle pääsymaksulla. Vanhoja, goottilaisia kirkkoja on kymmeniä. Linnalle johtava tie, Royal Mile, on täynnä pikkuputiikkeja ja hyviä ruokapaikkoja. Monet Royal Milen kaupat ovat tietty ns. turistikauppoja, mutta on siellä kalliita ja arvostettuja tartan- ja viskikauppojakin. Jo pelkästään vanhojen katujen ja talojen katselu on todella mukavaa, ja linnoja löytyy myös vähän Edinburghin ulkopuoleltakin.

Varsinaisia gootteja en ole Edinburghissa nähnyt, mutta kyllä siellä silti pääsee jonkin verran ostoksia tekemään. Mm. Cockburnstreetillä, jonne pääsee Royal Milelta, on pieni putiikki, joka muistuttaa valikoimaltaan lähinnä Backstreetia. Hinnat ovat tietty vähän halvempia kuin Suomessa, mutta se koskee miltei kaikkia tuotteita koko maassa. Gooteille hyviä ostospaikkoja ovat isot tavaratalot monine kauppoineen, tai päinvastaisesti pienet kadut, joilta löytyy pieniä putiikkeja käsintehtyine koruineen yms. Boots ja Superdrugs ovat aarreaittoja, sillä niistä saa mm. kosmetiikkaa paljon Suomen hintoja halvemmalla.

Yöelämä on Edinburghissa vilkasta viikon jokaisena päivänä. Baareja ja pubeja kaupunki on pullollaan, ja niissä on yleensä hyvä meininki. Kaupungissa on myös pari erittäin gootikasta baaria, nimittäin Frankenstein ja Jekyll & Hyde. Frankenstein on sisustettu laboratorityyliin ja on muutenkin synkkä ja gootikas, Van Helsing-elokuva pyörii valkokankaalla non-stoppina ja silloin tällöin käynnistyy Frankenstein-show, jossa iso nukke tulee esiin jostain häkkyrästä ja tekee pienen shown'sa. Jekyll & Hyde taas on sisustettu synkeän gootikkaasti, seinillä on luita ja laboratoriotökkejä, ja wc:t löytyvät kirjahylly-ovien takaa. Britanniassa erikoisemmissakin paikoissa käyvät myös ns. tavikset, mutta sekaan vaan.

No joo, en mie kait tämän paremmin osaa selittää. Gootteja en tosiaankaan ole Edinburghissa nähnyt, joten jos sinne itse menee, saa varautua kehuryöppyihin, nimittäin toisin kuin Suomessa, siellä hiuksiä ja vaatteita pelkästään tultiin kehumaan, eikä katsottu rumasti nenänvartta pitkin.
Suosittelen kovasti!
Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
 • Lähetetty: 06.09.2010 11:14
Haetaanko tässä tuollaista kertovaa tekstiä kuten Iirivalla vai sellaista osoitteet + lyhyt kuvaus -henkistä listausta eri putiikeista, baareista ja muista nähtävyyksistä? Nimim. "Ei jassa jos pitää tarinoita kirjoittaa"
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 06.09.2010 11:22
Kovin pitkää esittelytekstiä ei kai tarvita siihen matkasivustolle, eli paikannimi ja joku ytimekäs kuvaus siitä mitä siellä odottaa. Minä toisaalta olen kiinnostunut lukemaan noita pitkiäkin selostuksia.
Kirjoittanut: Iiriva (Miss Halloween 2006 & 2007)
 • Lähetetty: 06.09.2010 16:13
No juu, otan erikseen sitten vaikka pari paikkaa.

Edinburghin linna


Linnaa ei voi olla spottaamatta, sillä se on keskellä kaupunkia. Sisäänpääsymaksu on hieman hintava (aikuiselta 14£), mutta linnaa on kiva kierrellä ja tutkia. Sisältä löytyy mm. yli kaksimetrisiä Claymore-miekkoja, joita on käytetty paraateissa.

http://www.edinburghcastle.gov.uk/index.htm

Edinburghin linna

os. Royal Milen yläpäässä.

Frankenstein

Hieno pub, joka on sisustettu teemaan sopivalla, synkeällä laboratoriotyylillä. Paikassa on myös ravintolapuoli. Van Helsing-elokuva pyörii valkokankaalla non-stoppina, musiikki on pääasiassa rockia ja metallia, ja aina silloin tällöin itse Frankensteinkin uskaltautuu esiin. Joillakin tarjoilijoilla on laborantin asu päällään.

http://www.frankenstein-pub.co.uk/

Frankenstein

os: 26 George IV Bridge
Edinburgh


Jekyll & Hyde

Synkeän goottimaiseen ja laboratorimaiseen tyyliin sisustettu pienehkö baari, jonka alakerrassa on silloin tällöin livemusiikkia ja päivällä on myös keittiö auki. Sisustukseen kuuluu sarkofageja, eläinten luita, laboratoriovehkeitä, vanhoja kirjoja, pölyisiä kattokruunuja ja mustaa puuta. Paikan erikoisuutena wc:t, jotka pitää löytää kirjahyllyovien takaa.

http://www.undiscoveredscotland.co.uk/edinburgh/pu bguide/jekyllandhyde.html

J & H

os: 112 Hanover Street, Edinburgh

Greyfriarsin hautausmaa ja Bobby


Greyfriarsin hautausmaa on aivan Frankensteinin lähellä. Se on vanha ja synkeä hautausmaa hienoine hautoineen, mutta parhaiten tunnettu Bobby-koiran tarinasta. Bobby oli koira, joka aina seurasi isäntäänsä kaikkialle, mutta kun isäntä sairastui, kuoli ja haudattiin, Bobby asettui haudan viereen ja jäi uskollisesti siihen 16:sta vuodeksi paikallisten ruokkiessa sitä.

http://www.edinburghnotes.com/places/greyfriars-ce metery.html

hautuumaa

Bobby

Kummituskierrokset

Kauhusta ja kummitustarinoista pitäville voi suositella kummituskävelyitä. Niitä järjestetään ympäri kaupunkia eri kohteissa ja eri aiheista, mutta niillä voi päästä esim. kaupungin alle vanhoihin käytäviin ja kuiluihin kuulemaan alueen kammottavasta historiasta, tutustumaan kidutusvälinemuseoon jne. Edinburgh Dungeon (os: 32 Market street) taas järjestää kierroksia, joilla pääset itse kokeilemaan kammottavia laitteita, mm. hirttäytymistä.

http://www.thedungeons.com/

dungeon
Kirjoittanut: Vampiric_ (Jäsen)
 • Lähetetty: 06.09.2010 17:11
Berliini nyt ainakin on todella mukava paikka, ainakin mun mielestä Siellä on useita mielenkiintoisia ja ihania goottivaate yms tilpehöörä liikkeitä, varsinkin noi Mysticat olivat minun mieleeni, 1 kauppa oli täysin sisustus&krääsä&koru tavaraa valikoimaltaan, toinen oli keskittynyt vaatteisiin enemmän ja kolmas oli lähinnä niinkuin nuo kaksi yhdessä, oli iso vaatepuoli, jossa oli jopa pieni hylly kenkiä ja toinen puoli oli tuota sisustus&krääsä hommelia.
Tuo isoin noista sijaitsee Alexa nimisessä ostoskeskuksessa Alexander Platzilla, se vaateliike europa-centerissä joka on sen säästetyn muisto-kirkontornin läheisyydessä, ja samoin tuo pienempi sisustusliike sijaitsee tuon kirkon tornin läheisyydessä torin laidalla. Sitten on tietenkin X-tra-X liike myöskin kaupungissa.
Alexander Platzilla on kaunis Berliner Dom, joka kannattaa joka tapauksessa käydä katsastamassa, sisällekkin pääsee muutaman euron lipun hinnalla, mikä on täysin pikkuhinta siitä mitä siellä näkee.
Ja onhan siellä kaikkia museoita jotka saattavat kiinnostaa, ainakin minua kiinnosti ihan käsittämättömän upean ulkomuotonsa takia. Eli vanhoja ja kauniita rakennuksia tuosta kaupungista löytyy, jos niitä kaipailee.
Mikäli tajusin niistä kaikista esitteistä, on sielläkin jonkun sortin gootti klubi-iltoja aikas hyvin, jos haluaa bilettämään sinne lähteä.
Ravintolat ovat hyviä, niitä löytyy joka kulmasta, joten ei pitäisi etsimäään joutua hirveästi Henkilökunta on jokaisessa paikassa ollut todella ystävällistä ja ruoat ovat tulleet hyvinkin nopeeta. Ja meinaan on todella hyviäkin.
Liikenne yhteydet ovat todella hyvät, metrolla on helppo kulkea, vaikka siellä niitä metrolinjoja on helkatisti enemmän kuin helsingissä. Taksilla kulkeminen on todella paljon halvempaa kuin Suomessa, että jos ei johonkin paikkaan osaa julkisilla/kävellen, ei ole ongelmaa ottaa taksia
En nyt osaa muuta sanoa, toivottavasti jotain sai irti
Kirjoittanut: Girl98 (Jäsen)
 • #7
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 06.09.2010 17:11
Heh, noiden Iirivan viestien peruusteella tulisi Iirivasta hyvä opas
En kyllä itse osaa kertoa, vaikka olenkin paljon matkustellut, niin en kööttijuttuja oo niin pistäny silmään, ehkä en vaan osaa kattoo...
Kirjoittanut: BronzeRain (Aktiivi)
 • #8
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 06.09.2010 17:44

Lainaus: Girl98

Heh, noiden Iirivan viestien peruusteella tulisi Iirivasta hyvä opas

Hah, tuli itsellekin noita lukiessa sellainen fiilis että tiedän kenet ruinaan matkaseuraksi jos joskus päädyn lähtemään Edinburghiin.
Kirjoittanut: Iiriva (Miss Halloween 2006 & 2007)
 • Lähetetty: 06.09.2010 18:58

Lainaus: BronzeRain

Hah, tuli itsellekin noita lukiessa sellainen fiilis että tiedän kenet ruinaan matkaseuraksi jos joskus päädyn lähtemään Edinburghiin.


En mie ole käynyt Edinburghissa kuin kahdesti, mutta minulla on tapana humputtaa kaupungilla menemään 10-15 tuntia putkeen lomalla ollessani eikä notkua juopottelemassa, joten sitä ehtii löytää paljon kaikkea kivaa.
Kirjoittanut: Vampiric_ (Jäsen)
 • Lähetetty: 06.09.2010 19:03

Lainaus: Iiriva

kaupungilla menemään 10-15 tuntia putkeen lomalla ollessani eikä notkua juopottelemassa, joten sitä ehtii löytää paljon kaikkea kivaa


Tämä on oikein! Itse toimin ihan samalla periaatteella Nukkuminenkin saa tosiaan jäädä. Vaikka menisi myöhään nukkumaan, herätys on silti jo aikaisin aamulla
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 9 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit