Warning: Use of undefined constant default_charset - assumed 'default_charset' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kuopassa/public_html/keskustelu/index.php on line 3
Auta kehittämään kertomalla matkakohteista - Sivu 2

Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Auta kehittämään kertomalla matkakohteista

Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 17.09.2010 21:09
Kiitos teille näistä vinkeistä. Lisääkin otetaan vastaan. Jos tiedät esim. kotimaastamme löytyvän jotakin varta vasten gooteille niin sanohan sanottavasi.
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #12
 • Arvo: Mahtigootti+
 • • Muokkasi: Giffirt
 • Lähetetty: 17.09.2010 21:52

Lainaus: kuopassa

Jos tiedät esim. kotimaastamme löytyvän jotakin varta vasten gooteille niin sanohan sanottavasi.

Ei nyt ole vartavasten gootteja ajatellen tehty, mutta Turun linnassa järjestetään Kidutusta, kuolemaa ja kummituksia -opastuskierroksia. Ikäraja kierroksille on 15v ja kierros tosiaan käydään juuri nimestäkin ilmenevistä vinkkeleistä. Voisi hyvinkin vedota useampaankin synkiöön. http://www.turkutouring.fi/public/default.aspx?con tentid=7651

Turussa on myös muinaismuistopuisto, josta löytyy vanhoja pakanallisia uhripaikkoja, polttokenttäkalmistoja, röykkiöhauta jne. Suosittelen Virnamäen polkua, josta lisätietoa täällä: http://www.muinaispolut.fi/polkukuvaukset/turkuvir na.html

Tuokin iskee varmasti keneen tahansa historiasta kiinnostuneeseen, eivätkä kaikki gootitkaan ehkä rakasta röykkiöhautoja ja luonnossa retkeilyä, mutta allekirjoittanut suosittelee paikkaa kovasti. Mainittakoon myös, että ainakin yksi paikalla olevista kuppikivistä on yhä paikallisten uuspakanoiden parissa aktiivisesti käytössä. Tuo röykkiöhauta on minusta seudun vaikuttavampia nähtävyyksiä, mutta se on hieman sivussa ja ei itseasiassa välttämättä ole enää osa Virnamäen polkua. Löytynee kuitenkin Turun kaupungin turistikartoista, sillä paikka oli ainakin merkitty nähtävyysmerkillä, joskin melko huomaamattomalla sellaisella.

Sitten on Turun keskiaikaiset markkinat. http://www.turku.fi/public/default.aspx?nodeid=117 57
Joka kesä järjestettävä tapahtuma, joka on aina kerännyt paikalle paljon synkiöitä, larppaajia ja muita yleensä omissa luolissaan lymyävää sakkia. Suosittelen lämpimästi, oikein kiva ollut joka vuosi.

Turusta voisi mainita paljon muitakin historiallisia kohteita, mutta en tiedä kuinka kauas se menee sitten gootteilusta. Samppalinnan mylly, Apteekkimuseo ja Käsityöläismuseo ovat toki todella mielenkiintoisia, mutno. Nuo kolme edellä mainittua ovat ehkä ne eniten gootteiluun menevät.

Toisesta kotikaupungistani mainittakoon Rauman Mustan pitsin yö. Koska kaikki gootithan rakastavat mustaa pitsiä, ainakin melkein. http://www.rauma.fi/kuva/kulttuuri/pitsiviikko/per jantai.htm
Pitsiviikko on kokonaisuudessaan tapahtuma, mutta se huipentuu Mustan pitsin yöhön, jolloin ideana on, että kaikilla on yllään edes hieman mustaa pitsiä. Olen käynyt paikan päällä viimeksi teininä ja no. Silloin ainakin meno oli melko väljähtänyttä ja kanalin rantaa kansoittivat enimmäkseen ryyppäävät teinit ja krääsämyyjät. Mutta paikkakunnalla yhä asuvien kavereiden mukaan tapahtuma olisi ryhdistäytynyt ja pyörisi nyt tosissaan enemmän sen kulttuurin, käsityön ja pitsin ympärillä. Tiedä häntä, mutta olisihan se hienoa.

Luonnon-ystävä-gootteihin puolestaan saattaisi Raumalla vedota Kokkovuori, jolta näkee melkein koko ympäröivän kaupungin. Todella upea paikka. Korkeat kalliot, siirtolohkareita jne. Tämän historiasta en osaa antaa kauheasti infoa, mutta veikkaisin että siellä on ollut merkkitulia merimiehille aikanaan. Paikallisia lapsia (ainakin itseäni) peloteltiin lapsena sillä, että siellä asuvat raumalaiset pääsiäisnoidat. Se oli jonkinlainen vastine Kyöpelinvuorelle, mutta tämä saattaa olla vanhempieni omaa hölynpölyä, eikä välttämättä mikään koko kaupungin yhteinen legenda.
Kirjoittanut: Elvira (Aktiivi)
 • #13
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 08.10.2010 18:50
Jos Turun linnan Kauhukierrokset kiinnostavat, niin aikataulu ym. tiedot alla. Kannattaa varata paikkansa ajoissa, sillä edellisinä vuosina kierrokset on myyty loppuun ja halukkaita on jäänyt ulkopuolelle.
Syksyllä 2010 Turun linna tarjoaa kierroksia seuraavina päivinä klo 20:
* 13.10.
* 20.10.
* 27.10.
* 03.11.
* 10.11.
* 17.11.
* 24.11.
Illan aikana lähtee kolme ryhmää peräkkäin kiertämään linnaa. 27.10. ja 17.11. on lisäksi ruotsinkielinen ryhmä.
Kierroksen hinta on 12 €/hlö, ja ryhmän maksimikoko on 35 hlöä.
Ennakkovaraukset: (02) 2620 322 tai opastilaukset.linna(a)turku.fi
Kirjoittanut: Necroerotica (Jäsen)
 • #14
 • Arvo: Mahtigootti+
 • • Muokkasi: Necroerotica
 • Lähetetty: 10.10.2010 14:34
Kävin Wienissä Itävallassa ja oli ihana paikka! Paljon vanhoja kauniita kirkkoja ja rakennuksia, ihania puistoja, paljon shoppailtavaa yms! Yhden goottikaupan löysin (http://www.diarchy.at/). Menin sinne taksilla, joten en osaa sanoa mikä metroasema on lähin, mutta ei se ole kovin kaukana keskustasta (kait). Mutta ihana paikka, rakastuin .
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 18.10.2010 23:28
Isot kiitokset Teille näistä matkakohdevinkeistä. Niiden pohjalta on rakennettu osoitteeseen goottien.matkapaikka.fi hakemisto. Osa tähän viestiketjuun vastaajista voi löytää matkakohdehakemistosta tuttuja paikannimiä.
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 26.10.2010 21:20
Azorit jäivät mieleen hemmetin hyvänä kohteena.
+Maisemat
+Ei massaturismikohde, mutta kaikkia löytyy
+Hyvä paikka ajella ympäriinsä. Ei pääse eksymään ainakaan
+ Linnoitukset sekä hautausmaat.
+ Munkki ja 3 Nunnaa, komea katsoa vuoren huipulta
+ Luolat

- sää.
-Voi hyvä prkle sitä tuulta.
Kirjoittanut: Fenrisulfur (Jäsen)
 • #17
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 26.10.2010 22:57
Ai ei ole Azorit massaturismikohde? no enhän minä näistä tiedä mutta aika paljon sitä mainostetaan ja monet siellä käyvätkin, suosittelen tallinnaa siellä on paljon viinaa ja se on halpaa ja se on lähellä, huono sää siellä voi olla mutta ihmiset ymmärtävät suomea.

Itse kyllä norjaan haluaisin, mutta se on kallis.
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 27.10.2010 00:40

Lainaus: Fenrisulfur

Ai ei ole Azorit massaturismikohde?

No jos 300 metriä menet keskustasta ulos niin ei ole.
Briza do mar- ravintola yhtenä esimerkkinä, eikä tsar-viiniä ei mainosteta turhaan.

Jos suomesta voi paikkoja ehdottaa niin helvetinkuru ja olhava ovat hyviä.

Madeiralla capo girao... Siitä on pitkä matka alas. Porto santo kannattaa käydä samalla, koska muuta uimarantaa ei siellä taida olla.
Kirjoittanut: Yöntuuli (Jäsen)
 • #19
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 27.10.2010 19:18
Portugalille kuuluvasta Madeiran saaresta olen pitänyt. Käyntikertoja minulla on noin 6 tai 7. Funchalin kaupunki on todella kaunis, löytyy kauniita puistoja ja puutarhoja sekä paljon monenlaisia kukkia jokapuolella. Paikalliset ovat mukavia ja rehellisen tuntuisia. Ilmapiiri on muutenkin todella rauhallinen ja ennenkaikkea turvallinen, ryöstetyksi tulemista ei ole minun ainakaan tarvinnut pelätä ja pääkadulla voi hyvin liikkua ihmisvilinässä vaikka 10 jälkeen, siellä kävelevät sovussa niin paikalliset,kuin turistit ikään katsomatta. Saarella on myös hyvät harrastemahdollisuudet ja itse kävin viimeksi vuoristohissillä Monten kylässä. Hotellimajoitusta löytyy myös jokaisen maulle. Madeiran uudenvuoden yön ilotulitus on maailmalla tunnettu ja silloin myös kaupungin satama on täyttynyt tunnetuista loistoristeilijöistä. Madeirasta olen aina valmis kekustelemaan, sydämestäni yli puolet kuuluu Madeiralle.
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 29.10.2010 00:15

Lainaus: Yöntuuli

ja itse kävin viimeksi vuoristohissillä Monten kylässä.

Huomasitko muuten että ainoat romahtaneet katot jotka hissiin näkyivät, olivat juuri hissin kulkureitin alla. Ja sieltähän sentään näkee hemmetin kauas.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit