Gootti.net

Viimeksi katsomasi elokuva osa 4 !

Kirjoittanut: Lycantrophia (Jäsen)
 • #111
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: Lycantrophia
 • Lähetetty: 29.10.2011 23:29
Lynchin The Elephant Man (1980) tuli eilen televisiosta ja allekirjoittanut oli haltioissaan, että kyseisen leffan muotoinen aukko sivistyksessä tuli vihdoin paikattua. Visuaalisesti mustavalkoisuudessaan loistavaa katseltavaa ja musiikki erityisesti maininnan arvoinen osatekijä. Jotenkin ajaton elokuva, jonka tarkka valmistumisvuosi olisi ehkä hankala arvata, ellei sitä tietäisi. Muutamia kohtauksia lukuunottamatta yllättävän suoraviivaista kerrontaa ohjaaja huomioon ottaen. Kyseessä siis tositapahtumia mukaileva kertomus viktoriaanisesta engelsmannista, joka on pahoin epämuodostunut ja esiintyy kiertävän sirkuksen erikoisuutena, kunnes lontoolainen lääkäri haluaa tutkia ja ottaa hänet siipiensä suojaan. Elokuva on kuvaus Elefanttimiehen muutoksesta John Merrickiksi, mieheksi, joka vihdoin uskaltaa huutaa veret seisauttavasti: "I am not an animal! I am a human being! I am a man!" Ehdottoman koskettava ja puhutteleva tapaus, pääosissa erinomaiset John Hurt ja Anthony Hopkins, mutta silti se viimeinen jokin, joka saisi suorastaan rakastamaan elokuvaa jäi puuttumaan. John Merrickiä joka tapauksessa on pakko sympatiseerata syvästi. Jossain mielessä Merrick tuo mieleen Edward Scissorhandsin.

MirrorMask (2005) sattui löytymään kirjaston hyllystä ja on viimeiset viikot piilotellut luonani, kunnes sen tänään katsotuksi sain. Sama juttu kuin edellisen kanssa, eli kovat odotukset elokuvaa kohtaan, jotka edellä mainittu kyllä lunasti, mutta Gaimanin ja McKeanin teos jäi pettymykseksi. Liisa ihmemaassa-tyyppinen coming of age/fantasia/surrealismi/seikkailu-kertomus sirkustytöstä, joka haluaisi itselleen tavallisen elämän sirkuksen ulkopuolella jää hieman tylsäksi (!) ja latteaksi huolimatta McKeanin visuaalisesta panoksesta, joka on paikoin varsin kiehtovaa seurattavaa, mutta jotenkin elokuvan tietokoneella luodun näköinen maailma lähinnä ärsyttää silmää epäaitoudessaan. Helenan, eli McKeanin, piirrustukset sen sijaan ovat upeaa katseltavaa. Ehkä vika on osittain tarinassa, joka tuntuu aika tavanomaiselta ja ennalta-arvattavalta pieniä viehättäviä yksityiskohtia (= gaimanilaiset hahmot, esim. lentävät kalat, sfinksit) lukuunottamatta. Huomasin ajattelevani, että tämä on kuin maikkarin lauantai-iltapäivien perhe-elokuvat, Douglas Adamsin sanoin: enimmäkseen harmiton. Itse nauttisin tästä luultavasti enemmän kirjana. Tuli ikävä Hautausmaan poikaa.
Kirjoittanut: TheSecret (Aktiivi)
 • #112
 • Arvo: Mahtigootti++
 • Lähetetty: 30.10.2011 11:54
Mä katsoin eilen kaverin kanssa Disney animaation Tarzan 2. Ja, mä oon joko tullu vanhaksi tai sitten toi on toosi nuorille suunnattu, ei oikeen lämmittäny mieltä. Olihan siinä jokunen ihan hauska kohta, mutta aika plaaaaaaaaaaah - olo siitä jäi.
Kirjoittanut: Muffin (Jäsen)
 • #113
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 04.11.2011 17:07
Katsoin tuossa viikon alussa Interview with a vampiren, jonka olen nähnyt monta kertaa, mutta leffa tuntui iskevän kovempaa kuin koskaan aikaisemmin. Ajattelin katsoa sen viikonloppuna uudestaan.
Vaikka en Tom Cruisesta ja Brat Pittistä yleensä pidä, niin tässä he ovat todella vaikuttavia. Kylmät väreet menevät aina kun Lestat tulee ensimmäisen kerran.
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #114
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 04.11.2011 21:47

Lainaus: Muffin

Tom Cruisesta ja Brat Pittistä yleensä pidä

Tomppa nyt on hiukan pliisu kaikissa näkemissäni leffoissa, mutta pakko kommentoida että pidin itsekin Brat Pittiä pitkään todella surkeana kiiltokuvapoikana. Sitten näin Fight Clubin. Sitten näin 12 apinaa. Sitten näin The Inglorious Bastardsin. Siis sehän osaa. Ja vielä hyvin. Ja vaikeita rooleja. Jälkikäteen ajateltuna en tiedä oliko sillä joku aivokasvain Troijaa tehdessä, mutta toisaalta se elokuva oli hyytävää schaissea ilman Pittin näyttelijänsuorituistakin.
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 04.11.2011 22:59

Lainaus: Muffin

Vaikka en Tom Cruisesta ja Brat Pittistä yleensä pidä, niin tässä he ovat todella vaikuttavia.


Pakko myös kommentoida tähän, että Interview With the Vampiressa Tom Cruise tekee ehkä vähiten tomppakruisemaisen roolinsa, ja myös Kirsten Dunst suorittaa yhden harvoista mainitsemisen arvoisista rooleistaan. Sen sijaan Brad Pittiin kannattaa oikeasti tutustua tarkemmin, heppu kun on tehnyt ihan vimmatusti kaikenlaista Thelma&Louisesta Inglourious Basterdsiin (huomioikaa muuten oikeaoppinen kirjoitusasu, tästä leffasta puhujat!!! *nusnus*). Jotkut ihq-meetjoeblack-romanttiskomediaroolit taitavat jopa jäädä vähemmistöön kun oikein perehtyy tuotantoon.

Viimeisin tapittamani leffa oli From Hell, Johnny Deppin tähdittämä kertomus Viiltäjä-Jackin jahtaamisesta. Elokuva perustuu mainioihin From Hell -sarjakuviin, ja siinä saadaan tälle hurmeenhehkuiselle legendalle kiva looginen selitys kaikkien arvailuiden ja ratkaisemattomien mysteerien sijaan. Depp on mies paikallaan, mutta naispääosahutsu Heather Grahamin hyvä hygienia on vähän turhan silmiinpistävää kun ajattelee hahmon asemaa yhteiskunnassa. No, ehkä eukko oli kulmakunnan ainoa saippuan omistava henkilö. Tarinan loppu ei myöskään miellyttänyt, sillä vaikka onnellisia loppuja pidetään yleensä kovin ennalta-arvattavina ja latteina, niin tässä surullinen loppu oli kyllä enemmänkin se mitä osasi odottaa. Muuten leffa oli kyllä ihan viihdyttävä ja vähän myös karmaiseva.
Kirjoittanut: The Trap-door lover (Jäsen)
 • #116
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 21.11.2011 20:58
Eilen katsoin elokuvat: Miehet jotka vihaavat naisia, tyttö joka leikki tulella ja pilvilinna joka romahti.
Olen aikonut katsoa nämä jo kauan aikaa, nyt suunnittelin että katson ne tämän viikon aikana mutta pistettyäni ensimmäisen filmin pyörimään jäin koukkuun ja katsoin kaikki yhteenputkeen.
Pitänee varmaan joskus lukea nuo romaanitkin joihin nämä elokuvat perustuvat.
Kirjoittanut: Verity (Jäsen)
 • #117
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 21.11.2011 21:12
Katsoin eilen kultani kanssa The Hills Have Eyesin leikkaamattoman version. Ihan jees leffa, mutta yksi epäloogisuus minua jäi häiritsemään. Anteeksi nyt jos tämä täysin arvattavissa oleva juonipaljastus jää jotakuta piinaamaan, voi olla lukematta sitten, mutta:
Keskelle autiomaata jumiin jäänyt perhe olettaa kuumuuden puhkaisseen autosta renkaan. Perheen äijä tutkii autoa ja toteaa akselin hajonneen. Samalla kuvassa näkyy kyseinen auto, jonka kaikki renkaat ovat puhjenneet piikkimattoon ajamisesta. Siihen perhe ei kuitenkaan kiinnitä yhtään huomiota, vaan epäilykset heräävät vasta kun porukkaa aletaan lahtaamaan. Onko tämä nyt taas sitä jenkkilogiikkaa..?
Kirjoittanut: TheSecret (Aktiivi)
 • #118
 • Arvo: Mahtigootti++
 • Lähetetty: 22.11.2011 07:09
Mä katsoin pari päivää sit elokuvan 11.11.11, vaikka kaikki hoilotti että se pitää kattoa kyseisenä päivänä. Mutta mies halusi odottaa että siihen löytyy tekstit, niin siksi tälleen. Ja itseasiassa musta tää leffa oli aika hyvä, vaikka en siltä paljoa mitään oikeastaan odottanut. Mua kiinnostaa hirveesti kaikki tommoset numeroiden ympärille rakennetut salaliittoteoriat ja kaiken maailman muut ennustukset ja ties mitkä. Sitä päivää odotellessa että itsekin sekoan jostakin numerosta....
Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
 • Lähetetty: 22.11.2011 09:29
Drive. Ihan törkeän kova. Kaikkien jotka pitävät leffaa jollain muotona tylsänä ja hidastempoisena täytyy olla sitä ikäluokkaa joka on kasvanut Pirates Of The Caribbean- ja Transformers-leffojen kanssa. Juonessa oli pari pientä kohtaa jotka jäivät mielestäni auki, mutta muuten kyseessä on sellainen 9/10 leffa. Ei yhtä ainutta turhaa kuvaa, sanaa tai elettä, mutta silti aivan älytöttömän hyvä jännite ja reilusti toimintaakin. Täydellistä elokuvakerrontaa
Kirjoittanut: The Trap-door lover (Jäsen)
 • #120
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 09.04.2012 03:12
Kävin elokuvissa katsomassa Iron skyn.
Odotukset olivat korkealla ja alkuun elokuva toimikin komeasti ja sisälsi monia hyviä oivalluksia mutta puolivälissä juoni tuntui lässähtävän ja hienoista tehosteista huolimatta olisin toivonut hieman enemmän dramatiikkaa.
Kaikesta huolimatta mielestäni hyvä elokuva vaikka parempikin olisi voinut olla.
Viesti

Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 17.09.2015 09:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 362 henkeä!
Järjestä treffit