Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Jurppiiko Uskovaiset?

Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 27.12.2007 21:59

Lainaus: blackwolver

jos ei kestä niin sit vaan täytyy liueta paikalta, kas niin yksinkertaista!


Tirsk. Huono neuvo. Tilanteen pitäisi olla sellainen, ettei minun tarvitse lähteä pakoon eikä tuputusta tapahdu jos en erikseen osoita haluavani sitä. Jos haluan hakea maitoa kaupasta, menen kauppaan. Jos haluan kuulla loruja tuonpuoleisesta elämästä, painun kirkkoon. Mielestäni lakiin pitäisi lisätä joku Lex Kuopassa, joka antaisi oikeuden nyrkittää maahan kasvoille pyrkivän tuputeeraajan.

Lainaus: blackwolver

Ei siitä ny kannata mulle kiukuta jos ymmärrän/siedän tuputtajia enemmän ku sinä


En kiukuttele tai muutenkaan suhtaudu turhan emotionaalisesti tähän asiaan. Tuon vain esiin oman kantani. Tuputan sitä teille.
Kirjoittanut: blackwolver (NeppaGootti)
 • Lähetetty: 27.12.2007 22:03

Lainaus: kuopassa

Tuputan sitä teille.


Antaa palaa vaan! Onneksi siedän tuputusta enkä ole vetämässä sua oman lakis mukaan turpaan
Kirjoittanut: Sire (Aktiivi)
 • #273
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 27.12.2007 22:12
Minä olen samaa mieltä blackwolverin kanssa: molemminpuolinen ymmärrys ja suvaitsevaisuus kunniaan. Jos vetää herneen nenukkiin jonkun lapunjakelijan takia, niin omassa asenteessa on hieman tarkistamisen varaa. Tietysti sama pätee toisinpäin, jos kyseiset tuputtajat eivät luovuta selkeän kieltävän vastauksen jälkeen...

Sitäpaitsi uskovaisten kanssa voi käydä mielenkiintoisia keskusteluja: kun kävin jouluna vanhempien luona, keskustelin äipän kanssa hyvän tovin saatanasta ja sattumanvaraisuudesta
Kirjoittanut: blackwolver (NeppaGootti)
 • Lähetetty: 27.12.2007 23:47

Lainaus: Sire

Sitäpaitsi uskovaisten kanssa voi käydä mielenkiintoisia keskusteluja

Kyllä! Keskustelen usein mieheni kanssa kristinuskosta...vaikkakin se taitaa mennä enimmäkseen niin että hän kertoo ja minä kuuntelen, hän kuitenkin tietää siitä PALJON enemmän kuin minä. Minä sitten annan pakananäkökantani asiaan ja ei, ei olla koskaan riidelty uskonasioista vaikka hänellä onkin hyvin kristillinen elämänkatsomus vastakohdat täydentävät toisiaan
Kirjoittanut: Layil (Jäsen)
 • Lähetetty: 29.12.2007 22:33
Eihän sitä kristinuskoa välttämättä pitäis tuputtaa. Ihmisellä pitäis olla halu kuunnella niitä juttuja, jos ei oo kiinnostusta niin tuputtaminen tuskin auttaa asiaa. Niillä "Jeesus rakastaa sinua", "Jumala rakastaa sinua" yritetään lähinnä ihmisiä muistuttaa ja saada ajattelemaan asiaa.
Ite myönnän olevani uskossa ja puhun siitä, jos se otetaan puheenaiheeksi. En pidä siitä että sitä tuputetaan. Täytyy sanoa, et vaikka oon uskovainen ja kadulla joku tulee kertomaan mulle uskosta niin se hieman ärsyttää ja toisaalta se on hienoa et ihmiset välittää muistakin.
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 30.12.2007 00:27
sepä se... taitaa olla niin päin, jotta pakanuutta tyrkytetään paljon aktiivisemmin kuin uskoa... jos sattuu pakanaan törmäämään. uskovat ovat suurimmalta osin hiljaa, kuitenkin.

myös mun kohdalla tämä pitää paikkansa, vaikka yritän opetella pois turhasta hyökkäävyydestä. vain ovellekoputtajat saavat kovaa sanaa, jos eivät meinaa lopettaa ajoissa. sisääntunkijoita ei ole enää ollut, yhdessä vaiheessa niitäkin täällä pyöri.

hitto, uskokoon kukin vaikka karvaiseen banaaniin, jos se ei muita häiritse tai vahingoita...

tyhmähkö kysymys kuitenkin on: ovatko uskonnot tarkoitettu vain ohjaamaan ihmisiä käyttäytymään kunnolla?
alunperin saattaa olla moraalinnostatusrooli ollut, mutta nykyään suurin osa uskonnoista on kuitenkin rauhanomaisia?
miksi tarvittaisiin uskontoa, jotta ymmärtäisi auttaa ja olla loukkaamatta muita?
Kirjoittanut: Layil (Jäsen)
 • Lähetetty: 30.12.2007 01:37
Jotku uskonnot taitaa olla ihan tehty tota varten.. tai ne missä ei tavallaan oo mitään Jumalaa. En oikeen tiedä, mut sen tiiän et uskonto ja usko on kaks eri asiaa.
Kirjoittanut: kalmakalle (Aktiivi)
 • Lähetetty: 30.12.2007 07:02

Lainaus: Layil

uskonto ja usko on kaks eri asiaa.


Allekirjoitan tämän. Itsekkin Uskossa. (Hihhuli ). Olen itse ollut aikoinani evankelioimassa mukana ja olihan se kokemus. Itselläni tuli paljon mielenkiintoisia keskusteluja. Olen itse Opiskellut eri uskontoja ja ollut niissä mukana. Tiedän suhteellisen paljon tai ainakin vähän kaikesta.

Päädyin tähän, kun jotain konkreettista tapahtui. Mä en uskoisi mihinkään ellei jotain olisi tapahtunut. Olin jo pettynyt muihin uskonoihin. Saatanan palvonta oli tonen joka toimi aika konkreettisesti, kun kirosi jonkun.
Kirjoittanut: Liisa Peililasimaassa (Jäsen)
 • #279
 • Arvo: Asiantuntija
 • • Muokkasi: Liisa Peililasimaassa
 • Lähetetty: 30.12.2007 12:58

Lainaus: kuopassa

Tilanteen pitäisi olla sellainen, ettei minun tarvitse lähteä pakoon eikä tuputusta tapahdu jos en erikseen osoita haluavani sitä.Allekirjoitan lainatun enemmän, kuin kernaasti. Julkisten alueiden olisi miellyttävämpää kaikille osapuolille olla katsomuksellisesti neutraaleja alueita. Mikäli tahtoo oleilla jossain, pitäisi siihen olla häirinnästä vapaa mahdollisuus. Uhraudummehan tämän valtion puolesta melkomoisen paljon. Tosin täysin sekulaari Suomi on huomattavaa haihattelua.

Joutuessaan tuputuksen kohteeksi ja paetessaan tilanteesta, antaa tuputtajalle "oikeuden" jatkaa "häirintäänsä". Toisaalta, itse koen tuputustilanteet miellyttäviksi, koska pääsen keskustelemaan huomattavasti itseni kanssa erilaisten yksilöiden kanssa. Vieläpä mielenkiintoisista aiheista.

Vielä, kun päivittäiseen kulkureittiini kuului rauttiksen tunnelin läpi kulkeminen, keskustelin melkeinpä joka päivä kotikonnun vieressä ilmaisia kirjoja jakaneen Jehovan todistajapariskunnan kanssa useista kiinnostavista yhteiskunnan tai luonnon ilmiöstä.
Kirjoittanut: Sire (Aktiivi)
 • #280
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 30.12.2007 13:13

Lainaus: mlrd

ovatko uskonnot tarkoitettu vain ohjaamaan ihmisiä käyttäytymään kunnolla?

miksi tarvittaisiin uskontoa, jotta ymmärtäisi auttaa ja olla loukkaamatta muita?


Minäkin olen ajatellut samaa asiaa silloin tällöin. Ihminen on pohjimmiltaan mitä on, usein melkoinen sontiainen. Joskus siis tuntuu, että uskontojen idea on pelastaa ihmiset toisiltaan ja itseltään. Kuolemaan liittyvään mystisyyteen yhdistetään uskomuksia ja niiden kautta hyvän elämän säännöt. Ehkä sitten saadaan porukka pysymään ruodussa.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 7 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit