Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Jurppiiko Uskovaiset?

Kirjoittanut: byron (Jäsen)
 • #621
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 21.11.2010 12:43

Lainaus: Layil

Synnithän on anteeksi annettu. Sen takia Jeesus kuoli ristillä.


Kaverini on mulle kertonutkin, että toi juttu on Uuden testamenttiin kuuluva homma, mutta silti puhutaan synnistä ihan täällä Suomessakin luterilaisten kesken. Että aika suosittua on tuo syntisten jahtaaminen ja synnistä saarnaaminen missä vain. Homo-keskusteluunkin liitetään aina se syntisyys sinne mukaan. Että en sitten tiedä keillä Jeesus kuoli syntien takia, ja keillä ei.
Ja se on osa sitä sekavuutta, jonka vallassa kristityt tuntuvat olevan. Raamattua tulkitaan niin monella tavalla.

Niin, ja tuolla kommentillani tarkoitin sitä että helvettiin joutuvat syntiset. Mutta jos Uudessa testamentissa synnit on anteeksi annettuja, niin sittenhän helvettiin joutuvat kaiketi vain ei-uskovat?
Kirjoittanut: Layil (Jäsen)
 • Lähetetty: 21.11.2010 17:49

Lainaus: byron

Niin, ja tuolla kommentillani tarkoitin sitä että helvettiin joutuvat syntiset. Mutta jos Uudessa testamentissa synnit on anteeksi annettuja, niin sittenhän helvettiin joutuvat kaiketi vain ei-uskovat?

Niinhän se menee. Onhan kaikki ihmiset syntisiä, mutta Jumala kuitenkin armahtaa ne meidän synnit mitä me tehdään. eli Armo = ansioton rakkaus minun osakseni. Helposti selitettynä.
Kirjoittanut: byron (Jäsen)
 • #623
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 21.11.2010 19:52

Lainaus: Layil

Niinhän se menee. Onhan kaikki ihmiset syntisiä, mutta Jumala kuitenkin armahtaa ne meidän synnit mitä me tehdään. eli Armo = ansioton rakkaus minun osakseni. Helposti selitettynä.


Ok. On se vaan jännä miten monella eri tavalla yksi uskonto jakaantuu
Kirjoittanut: Razorcutter (Jäsen)
 • #624
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 18.01.2011 21:56
Omasta mielestäni hiljaisissa uskovaisissa ei ole mitään mistä ärsyystyä. Hyvän ja vanhan ystävän perhe on hyvinkin uskovainen (tiedä kaveristani sitten) mutta uskon asioista on puhuttu heidän kanssaan hyvin vähän. Itse kun olen ateisti niin onhan se ikävää jos ihmiset koko ajan koettaa käännyttää. Ainakaan tähän asti ei kuitenkaan ollut mikään ongelma pistää käsiä ristiin ennen kaverin perheen luona syömistä.
Kännyttäjät on siten taas sellanen asia jota tämä herra ei ainakaan siedä. saavat uskovaisetkin kunnioittaa omaa vakaumustani sen verran että jättävät rauhaan.
Kirjoittanut: fantasos (Jäsen)
 • #625
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 15.02.2011 23:59

Lainaus: Nordis

Ihan näin provoilematta: miksi ihmeessä kukaan haluaa valmiiksi rajatun tavan ajatella?

Ihan näin provoilematta vastataan, kun olen asiaa pohtinut:
Ihmiset etsivät uskonnosta vastauksia perustavanlaatuisiin kysymyksiin kuten "Miksi olen täällä?", "Mikä on oikein ja mikä väärin?", "Mitä on kuoleman jälkeen?"...
Ateistit ja agnostikot kokenevat ettei uskonto voi tarjota näitä vastauksia. Ja sitten muut ihmiset jakautuvat kahteen ryhmään:
Ensimmäinen ryhmä on "monimutkaiset" ihmiset. Nämä ihmiset hajottavat lapsena polkupyörän jotta tietävät kuinka se on tehty. He lukevat 300-sivuisen romaanin ihmisen psyykestä ymmärtääkseen miksi naapurin kuuro mummo valittaa heidän asunnostaan kuuluvasta melusta. He eivät välitä siitä toimiiko jokin, he haluavat tietää kuinka se toimii. Sisustus pohjaa värien harmoniaan, talon ikkunapinta-ala on suunnattu etelään talviauringon hyödyntämiseksi, autossa on kaikki mahdolliset lisävarusteet ja niitä myös käytetään! Nämä ihmiset päätyvät etsimään vastauksia uskonosta jossa niitä ei ole valmiina (Luonnonuskonnot, Buddhalaisuus, Hindu...) lopputuloksena he joutuvat pohtimaan itse määritelmät hyvälle ja pahalle, oikealle ja väärälle,... Ja saavat vastaukset jotka vastaavat heidän kysymyksiinsä heidän arvojensa mukaisesti.
Toiseksi ryhmäksi luen "Yksinkertaiset" ihmiset. En tarkoita nyt älyllisesti vajaita ihmisiä vaan sellaisia ihmisiä jotka pitävät asioista konstailemattomina ja selkeinä. Kyseessä ovat siis ihan fiksut ihmiset, mutta he eivät tuhlaa aikaa turhuuksiin. He haluavat auton jota osaa ajaa ilman ohjekirjaa, television jota osaa käyttää ilman ohjekirjaa, uskonnon... ...joka tarjoaa valmiit vastaukset ilman välivaiheita. "Säännöt on tuossa, mene niiden mukaan. Ja näpit irti omenista, ihan aikuisten oikeesti."
Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
 • Lähetetty: 16.02.2011 09:41

Lainaus: fantasos

Ihan näin provoilematta vastataan, kun olen asiaa pohtinut...


Kieltämättä hyvä vastaus. Tammikuun Tiede-lehdessä oli pitkä artikkeli juuri noista ihmistyypeistä ja siitä miten he hahmottavat mpäröivää maailmaa. Juttua ei valitettavasti löydy vielä netistä eikä lehtikään ole juuri nyt käden ulottuvilla, mutta muistaakseni luvut menivät kutakuinkin niin, että länsimaisista, kohtuullisen hyvin koulutetuista ihmisistä noin 20% kykenee käsittelemään abstraktejakin asioita rationaalisesti, 70% näkevät maailman lähinnä monimutkaisena syiden ja seurauksien verkkona ja viimeinen 10 prosenttia lähinnä simppelinä ja yksioikoisena syy-seuraus -jatkumona. Luvut vaihtelivat reilustikin asuinpaikan ja esim. lukutaidon mukaan, mutta ihmisen älykkyyden kanssa niillä taisi olla melko vähän tekemistä. Uskontoon tuo liittyy siten, että monimutkaisesti ajattelevat olivat reilusti rationaalisempia kuin intuitiivisesti maailmaa katsovat. Luojan kiitos (öhö pun!) ihminen on kuitenkin intuitiivinen olento joten täysin rationaalisesti ja kaavamaisesti maailmansa näkeviä ihmisiä ei käytännössä voi olla olemassa. Kovanaama-ateistit ja skeptikotkin voivat testata itsensä vastaamalla kysymyksiin mallia "Vaihtaisitko vihkisormuksesi ilmeenkään värähtämättä toiseen, täysin samanlaiseen sormukseen?" tai "Pukisitko päällesi Hitlerin villapaidan aivan kuin minkä tahansa muunkin vaatteen?"

Monimutkainen on mieli, sano.
Kirjoittanut: DeadlyNightshade (Aktiivi)
 • #627
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 16.02.2011 10:04

Lainaus: Nordis

"Vaihtaisitko vihkisormuksesi ilmeenkään värähtämättä toiseen, täysin samanlaiseen sormukseen?" tai "Pukisitko päällesi Hitlerin villapaidan aivan kuin minkä tahansa muunkin vaatteen?"


En (paitsi jos olisi paremmassa kunnossa) ja joo jos ei haisisi pahalta tai sotkisi tukkaa

Öhö. No joo.
Kirjoittanut: Morningstar_ (Aktiivi)
 • #628
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 24.06.2011 15:55


itse olen pitkälti IDGAF/ Ateisti jos uskonnollista vakaumusta kysytään. Minua voi tulla käännyttämään, mutta se on kuin antaisi dekapitoidulle tekohengitystä.
Ei jurpi tai kyrvi, kun ei välitä paskan vertaa
Kirjoittanut: katavor (Jäsen)
 • Lähetetty: 25.06.2011 10:51
Olen Samaa mieltä! Kerran katsoin tvstä yhden dokumentin helluntai-uskonnosta jossa oli joku
mies joka oli pappi. Hän käski kaikkien tehdä itsemurha. Yks nainen kysyi siltä papilta et
eikö vauvojen pitäisi saada elää, heillä on elämä viel edessä, pappi sanoi et kaikkien on uhrattava Jumalalle itsensä(jotenkin tuohon tyyliin). Kaikki uskonnot on peestä! Luulevat olevansa parempia kun muut esim. lestaatiolaiset.
-katavor
Kirjoittanut: Zevil (Jäsen)
 • #630
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 25.06.2011 13:26
Oma mielipide taitaa tulla aika vahvasti tässä: http://naurunappula.com/633811/uskonto.jpg
Olen aina pienestä pitäen ollut kavereiden kanssa tappelemassa meneekö taivaaseen vai jääkö vaan mätänemä'än hautaansa
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 2 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit