Gootti.net

Jurppiiko Uskovaiset?

Kirjoittanut: MetalMama (Jäsen)
 • Lähetetty: 18.10.2008 15:20
Olen koko ikäni ollut enemmän tai vähemmän ateisti. Joskus heikkona hetkenä lähdin hakemaan tietoa pakanuudesta, mutta varsin nopeasti into lopahti. Mua ei vaan kerta kaikkiaan kiinnosta mitkään jumaluusasiat. Tuntuu täysin järjen vastaiselta että maailmassa on satoja uskontoja jotka kaikki väittää olevansa oikeassa. Tai että ei-kristitty joutuu helvettiin vaikka olisi kuinka hyvä ja laupias ihminen koko elämänsä koska ei usko, ja toisaalta syntisäkki pääsee taivaaseen jos viime henkäyksillään tunnustaa uskonsa.

Sittemmin olen luopunut toivosta löytää yhdestäkään uskonnosta järjen hiventäkään. Nykyään olen Skepsis ry:n jäsen ja avoimesti ateisti.

Ymmärrän kyllä miten uskonto voi tuntua elämää helpottavalta asialta, eivätkä uskovaiset minua mitenkään kiusaa. Eipä juuri ole tullut tuputtajiakaan nykyään vastaan. Kukin taaplaa tyylillään, ja jos usko tuo elämään jotain helpotusta niin siitä vain. Sitä ei kuitenkaan saa käyttää lyömäaseena muita kohtaan.

Mun mielestä tuo Minnin kuvaama lähimmäisestä välittäminen on luterilaisuutta parhaimmillaan. Siitä tulee jotenkin mieleen jonkinlainen "alkukristillinen" hippimäinen elämäntapa. Monilta itseään uskoviksi tituleeraavilta se on ikävä kyllä unohtunut.
Kirjoittanut: vampyr (Jäsen)
 • #322
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 18.10.2008 15:57
Mä en jaksa uskoa oikein mihinkään tiettyyn, mutta ei ne uskovaiset vaikuta mun elämän juuri mitenkään. Kuulun silti yhä kirkkoon, mutta saatan erota sitten joskus kun se on ajankohtaista, vielä tämän ikäisenä ei siitä jäsenyydestä itselleni mitään haittaakaan ole. Sitä paitsi oon ollu nuissa rippileiriläisten isosjutuissa mukana, ja se on sellaista vapaaehtoishommaa mistä tykkään, en lopettaisi.
Koulussani on muuten tosi selkeä ero lestadiolaisnuorella ja ''tavallisella''. Lestadiolaisia on paljon, ja he kulkevat omissa ryhmissään (ei varmaan kovin epätavallista) ja erottuvat muutenkin ulkoisesti. Ärsyttää vähän muiden ennakkoluulot, vaikken itse puhdas pulmunen sanokaan olevani. Monet katsovat lestadiolaisia koulussamme nenänvartta pitkin ja haistattelevat.
Kirjoittanut: azazel (Jäsen)
 • #323
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 18.10.2008 22:02
Silleen mielenkiintoinen ajatus hiipi mieleen.. Että moni tuntemani uskovainen on ihan mukava.. Yleensä tuttuni ovat ev lut ihmisiä.. ja varsin mukavia..
Voisin kutsua heitä maltillisiksi, ihmisiksi jotka eivät tuo omia uskon asioita esille.
Mutta sitten tietty ns äärifanaatikot on asia erikseen. Heitä en tunne.. Joskus oven takana heitä on käynyt.. tosin laihoin tuloksin..

Yleensä kaikki jutut jotka menevät äärimmäisyyksiin .. Kiihkouskonto , kiihko isänmaallisuus.. Ovat monesti poikineet pieniä yhteenottoja.. yleensä ne ovat olleet hyvinkin väkivaltaisia..
Ei tarvii ku seurata uutisia niin sieltä tulee välähdyksiä siitä ihanuudesta jota muutamat fanaatikot tarjoilevat.. Oppiikohan ihminen koskaan olemaan ihmisiksi?
Kirjoittanut: Vampiric_ (Jäsen)
 • Lähetetty: 18.10.2008 22:28
No sitten jurppii kun ne tulee selittään jotain ihan puuta heinää, mesuuaan että joudun helvettiin kun en usko jumalaan... Mutta niin kauan kun eivät tuupi minulle jeesus-jumala juttujansa niin ei tee mitään...
Kirjoittanut: missEmily (Jäsen)
 • #325
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 20.10.2008 11:21
Ylipäätään mikä tahansa alkaa jurppia, jos jostain asiasta kouhkataan ja paasataan. Usein hävettää näin uskovana nuorena, kun jotkut himouskovaiset saarnaa suureen ääneen jostain "Jeesus rakastaa sua" jne. Hienolta asialta menee uskottavuus kun noi idiootit vaan saarnaa suureen ääneen.

Ihan samalla tavalla sellaset teinix fanit, jotka fanittavat ja kiljuvat, vievät bändiltä uskottavuutta. Monikin ihan hyvä bändi muuttuu imagoltaan teini-ihqu bändiksi, kun lapsoset omistavat elänsä bändille.
Kirjoittanut: Minni (Jäsen)
 • #326
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 20.10.2008 12:25
Olen täysin samaa mieltä Emilyn kanssa .
Kirjoittanut: Vampiric_ (Jäsen)
 • Lähetetty: 20.10.2008 21:04
Tuli mieleen yksi tapaus mikä tosissaan alkoi v*tuttamaan:

Seisoin keväällä kauppamme edessäyksin , kun ystäväni lähti juttelemaan pojille jotain. Niin sitten tunnen pienen koputuksen olkapäähäni, ja katon... Niin siinä on joku 27v vieras mies joka alkaa selittää:
'' Olen tässä ohikulkumatkalla (en muista paikan nimee) ja ajattelin tulla sinulle kertomaan, EI TARVI OLLA MASENTUNUT!! kyllä sinua rakastetaan, Jumala rakastaa sinua. Et ole unohdettu. ''
Siinä sitten vaan toljotin ukkoo silmät pyöreenä ja naurahdin että enhän minä masentunut ole.
Sitten se vaan toivotti siunatut kesän jatkot ja lähti menemään O.o
Kirjoittanut: Minni (Jäsen)
 • #328
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 20.10.2008 21:33
Voi Luoja!!!

Kyllä jokaisella on oikeus olla masentunut, oli uskossa tai ei. Se tuntuu olevan vain jotenkin tabu uskovaisten parissa. Ei Jumala ole mikään automaatti, joka pitää hymyn 24/7 vaan antaa elää ja elämään kuuluu tunteet, myös ne huonot, jotka masentaa. Jumalahan nekin on luonu.

Tätä keta lukiessa tulee mieleen vaan, et mihin idiootteihin te törmäätte
Kirjoittanut: Polyunsaturated Doll Blood (Aktiivi)
 • #329
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 21.10.2008 09:20

Lainaus: Vampiric_

EI TARVI OLLA MASENTUNUT!!

Ihanaa kun tuntemattomat tulevat jakelemaan tahtomattasi neuvojaan.
Vain siksi että en hymyile, ei tarkoita että olen masentunut. Niin ja joo eihän mun tarvi olla masentunut...

Lainaus: missEmily

"Jeesus rakastaa sua"

Scary ******* - Cold Callers:
"Jesus loves me and wishes me well but if I don't want him, I'll burn in hell."
Kirjoittanut: sCh ret ien (Jäsen)
 • #330
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 21.10.2008 15:38
Mieleeni tuli vain sellainen asia tätä keskustelua lueskellessani, että goottien kannattaa muistaa kuuluvansa marginaaliryhmään. General publicilla (jolla tarkoitan tässä yhteydessä kaikkia muita paitsi gootteja) on tiettyjä omista lähtökohdistaan lähteviä käsityksiä joiden korjaamiseen ei auta muu kuin kommunikoinnin lisääminen ihmisten kesken. Sama pätee myös päinvastoin. Gooteilla on usein omista lähtökohdistaan nousevia stereotypioita aktiivisista uskovista, jotka perustuvat satunnaisille yksittäisten ihmisten kohtaamisille, kulttuurisokille ja joskus myös henkilökohtaiselle vastenmielisyydelle kyseisen ihmisen vakaumusta kohtaan.

Einstein taisi aikoinaan sanoa, että maalaisjärki on kaikkien ennakkoluulojen summa. Jos totta puhutaan niin on pakko myöntää, että ns. gootti alakulttuurin keskuudessa on olemassa laaja vähemmistö, joka koostuu masentuneista nuorista, jotka ilmaisevat omaa pahaa oloaan pukeutumisellaan ja käyttäytymisellään. Samoin kuin kristittyjen keskuudessa on laaja mutta äänekäs vähemmistö tuputtajia, jotka eivät tunne sanaparia "ei kiitos", tai eivät muuten vain kunnioita normaalia käyttäytymisetikettiä. Mutta kuten aina vähemmistön negatiivisiksi koetut piirteet muovaavat kuvaa koko kulttuurista.

Ainoa tapa murtaa mitä tahansa yleistyksiä on nimenomaan erilaisten ihmisten keskinäinen kommunikointi, joka muun muassa tällä palstalla toimii mitä ilmeisemmin hyvin. Itse myönnän olevani karismaattinen kristitty mutta samalla olen sielultani voimakkaasti gootti. En koe näiden kahden aspektin olemuksessani aiheuttavan ristiriitaa elämässäni, kuten ei myöskään seurakuntaelämässäni, päinvastoin. Ainakin meidän seurakuntamme nuorisotyön (jonka toimintaa olen osaltani koordinoimassa) yhtenä kantavana voimana on erilaisten kulttuurien hyväksyminen ja sillan rakentaminen erilaisten ihmisten välille. Tämä näkyy hyvin monissa käytännön ratkaisuissa, joita teemme. Tässä aiheessa ja keskustelussa on monia kiinnostavia aspekteja, joihin mielelläni ottaisin tarkemminkin kantaa (kuten masennus ym.) mutta kirjoitelmani on jo nyt pitkä kuin mikä. Ehkä joskus toiste.
Viesti

Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 4 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 17.09.2015 09:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 362 henkeä!
Järjestä treffit