Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Kirjallisuus

Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 21.05.2011 12:53

Lainaus: vampirequeen

Oisin kyllä halunnu tälle oman keskustelun.


Jos lähdettäisiin menemään sillä periaatteella, että kaikki, jotka haluuu aiheelleen oman keskustelun, saavat sellaisen niin foorumin tämänhetkisillä säännöillä saisikin sitten pyyhkiä taustapuolta. Elämänhallintaoppaita on maailma pullollaan, eikä tämä yksi kirjanen tee sillä saralla mitään suurta poikkeusta.
Kirjoittanut: hannavaan (Jäsen)
 • #72
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 28.05.2011 08:01

Lainaus: Swuuz

Lempikirjailijaksi voisin mainita Joe Hillin (joka on muuten Stephen Kingin poika), jonka tuotanto on miellyttänyt kovasti. "Sydämen muotoinen rasia" (tyypin ensimmäinen kirja) lukeutuu myöskin lempikirjoihini.


^Minun suosikkini myös! Tosin tuo kirja on vielä pahasti itselläni kesken, kun luen sitä parhaillaan, mutta tähän saakka olen vain ja ainoastaan tykännyt! Lisäksi myös Stephen King kuuluu suosikkeihini.

Twilightan jakaa mielipiteitä todella raa'asti, mutta itse sanon tykkääväni ja laskevani sarjan yhdeksi lempikirjoistani. (Haukkukoot muut, jos haukkuvat, ihan sama.) Luin Ekan osan joku vuosi, pari sitten joululomalla parissa päivässä, kun ei voinut lopettaa kesken! Myös Meyerin "Vieras" on hyvä kirja!

Lisäksi vampyyrikirjallisuus on muutenkin minun mieleeni: J.R.Wardin "Mustan tikarin veljeskunta" - sarja on aivan huikea, samoin tykkään True Blood - kirjoista (kuin myös siitä sarjasta) ja Anne Ricestä. Unohtamatta tietenkin Bram Stokerin "Draculaa".

Fantasiapuolelta menee mukavasti "Ajan pyörä" - sarja, Anu Holopaisen kirjat, J.R.R. Tolkienin tuotanto, Harry Potterit (Viisasten kivi taisi olla eka fantasiakirja, mitä minä olen koskaan lukenut) ja monet monet muut.

Lukeminen on mukava harrastus, kun sille vain olisi enemmän aikaa.
Kirjoittanut: Embize (Jäsen)
 • Lähetetty: 05.06.2011 18:40
Tällä hetkellä luen Edgar allan poen novelleja kokoelmaa
En ole kunnolla lukenut mitään pitkään aikaan.
Pari novellia olen nyt lukenut tuosta kokelmasta ja on erittäin hyvää luettavaa!
Ennen luin vähän väliä, mutta moneen vuoteen ei enää ole tullut luettua samalla tavalla.
Ja se on kyllä harmi kun tiedän kuitenkin nauttivani siitä.
Oli Poe kyllä nero kirjailija!
Kirjoittanut: narrcissia (Jäsen)
 • #74
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 19.06.2011 13:22
Välillä tulee luettua enemmän, väliin vähän vähemmän. Joskus aikoinaan olin 110% kauhukirjallisuuden uskollinen kannattaja, mutta viimeisten vuosien aikana avartanut katsetta muillekin genreille enkä enää kutsuisi itseäni millään lailla genreuskovaiseksi.

Ikisuosikkeja kirjailijoista lienee Edgar Allan Poe, Bram Stoker, Márquez, Carlos Ruiz Zafón, Paolo Coelho... Tästä voikin päätellä että tykkään lukea kirjallisuutta, joka pistää vähän ajatuksia liikkeelle (;
Kirjoittanut: TheSecret (Aktiivi)
 • #75
 • Arvo: Mahtigootti++
 • • Muokkasi: TheSecret
 • Lähetetty: 13.10.2011 20:02
Mä lueskelin nuorempana ihan hirveesti. Siinä yläasteikäisenä mä suorastaan asuin kirjastossa, lueskellen hyvin paljon kaikennäköistä kirjallisuutta. Mutta sitten harrastus alkoi pikkuhiljaa hiipumaan, elämään tuli liikaa muita kiireitä. Tossa jokunen kuukausi sitten havahduin yhtäkkiä sellaseen tunteeseen, että mun mielikuvitukseni on kuihtunut, ja totesin että sen on pakko johtua siitä etten ole pitkiin aikoihin lukenut mitään kaunokirjallisuutta. Olen siitä hetkestä pyrkinyt taas etsimään aikaa lukemiselle.

Tällä hetkellä mulla on työnalla Lovecraftin kootut novellit, ensimmäinen osa, ja tarkoituksena olis lukasta kaikki ne läpi mitä kaupungin kirastosta löytyy. Jostain syystä Lovecraftin teokset on mennyt ohi sillon nuorempana, vaikka nimi onkin ollut tuttu. Täytyypä siksi korjata tämä aukko sivistyksessä.

Mä oon aika kaikkiruokanen genrejen suhteen, mutta kauhuhan se on mikä ensimmäisenä alkaa kiinnostamaan, ja fantasia seuraa heti perässä. Näistä kahdesta genrestä mä luen mielelläni myös nuorten kirjallisuutta, niinkuin esim. R.L. Stinen kirjoja joita tuli sillon nuorempana ahmittua urakalla. Ne on semmosia mitkä käy läpi kertalukasulla ja on ihan viihdyttäviä kun ei ota liian vakavasti. Vaikka välillä tuntuukin että ihmiset kattoo kummissaan kun kirjastossa suuntaan nuorten osastolle.... No, siinäpähän ihmettelevät.

Mun suosikkikirjoja/kirjailijoita on ehkä Anne Rice ja hänen vampyyrikronikat, mitkä mulla löytyy omanakin. Työn alla olis lukea myös ne englannin kieliset muut osat ja muita hänen teoksiaan. Joe Hillin Sydämen muotoinen rasia oli kanssa hyvä, mutta muuta en häneltä olekaan lukenut. Dracula ja Frankenstein kuuluvat myös suosikkeihin, ja lisäksi mä tykkäsin hirveesti Nora Robortsin vampyyritrilogiasta - en oo kyllä vielä törmännyt keneenkään toiseen joka olis myöntäny saman Stephen King on toinen sellanen kirjailija jonka tuotoksiin mun pitäs tutustua enemmän. Olen lukenut herralta Hohdon ja Painajaisen, mutta siihen ne taitaakin jäädä.
Kirjoittanut: Verity (Jäsen)
 • #76
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 13.10.2011 21:01

Lainaus: Embize

Tällä hetkellä luen Edgar allan poen novelleja kokoelmaa

Minullakin on tuo samainen parhaillaan meneillään, päätin vihdoinkin ihanan syksyisen fiilistelyn nimissä alkaa tuota lukemaan. Nyt olen aivan totaalisen koukussa. Pakko aina aamuisinkin ennen kouluun lähtöä yrittää ehtiä lukemaan ainakin yksi novelli.
Edgar-setä taitaakin oikeastaan olla suosikkikirjailijani. Hänen tapansa kuvailla erilaisia tilanteita ja tunnelmia on vain mielestäni jotain niin harvinaisen loistavaa.
Kirjoittanut: WintersWoe (Jäsen)
 • #77
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 17.10.2011 17:22
Itselläkin on nyt lainassa tämä Jaana Kaparin suomentama "Edgar Allan Poe kootut kertomukset" kirja.
Oon nyt vasta pari novellia ehtiny kyseisestä kirjasta lukaseen.
Eräs mieleen painunut kirja on Robert Louis Stevensonin "Tohtori Jekyll ja herra Hyde".Tämä kirja on melko lyhkänen mutta silti mielenkiintoinen lukuelämys. Erityisesti pidin tässä kirjassa siittä miten siinä pohdiskeltiin hyvää ja pahaa, mikä toi kirjaan myös mielenkiintoisen filosofisen ulottuvuuden. Kirja ei kuitenkaan ole mikään filosofinen teos, vaan ihan ehta kauhu/jännitys romaani.
Kirjoittanut: Positiivinenpakana (Jäsen)
 • #78
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 17.10.2011 18:06

Lainaus: WintersWoe

Robert Louis Stevensonin "Tohtori Jekyll ja herra Hyde"

Luin tuon myös vasta, kun aloin lukemaan klassikkokauhua ja tykkäsin, vaikka kovin erilainen tarina oli siitä, minkälaiseksi olin sen kuvitellut, paljon parempi ja ajatuksia herättävä teos kyllä. Sitä ennen luin Oscar Wilden Dorian Grayn muotokuvan, johon rakastuin, ihana kirja kauneudesta sekä tietysti hyvästä ja pahasta. Nyt yöpöydällä on Mary Shellyn Frankenstein joka sekin poikkeaa kovasti siitä kuvasta, minkä olin Frankenseinista saanut, positiivisesti onneksi.
Kirjoittanut: Julienne (Jäsen)
 • #79
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 17.10.2011 18:40
Nyt syksyllä tuli kova halu kaivaa kirjahyllystä edgan allan poen kootut teokset, ja niitäpä tässä olen selaillut viimepäivät. Jos osaisin nimetä edes muutaman lempikirjailijani, olisi varmaan poe yksi niistä.
Kirjoittanut: TheSecret (Aktiivi)
 • #80
 • Arvo: Mahtigootti++
 • • Muokkasi: TheSecret
 • Lähetetty: 17.10.2011 23:49
Mä sain juuri päätökseen tuon Lovecraftin Kuiskauksia pimeässä ja muita kertomuksia, joka on siis novellikokoelmien ensimmäinen osa. Eli se tietää sitä että huomenna suuntana kirjasto ja sieltä haetaan toinen osa. ^____^ Täytyy kyllä sanoa, että kun aloitin tätä opusta, olin lukenut novellin tai kaksi niin oli vähän sellanen olo että tämmöstäkö tää on, mistä se Lovecraft on nimelleen mainetta niittänyt mutta novelli novellilta teksti alkoi käydä vaan jännemmäksi ja nyt en malta odottaa että saan avata seuraavan osan kannet ja käydä kimppuun.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit