Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Itsemurhat

Kirjoittanut: Cata (Aktiivi)
 • #131
 • Arvo: Mahtigootti++
 • Lähetetty: 11.03.2008 21:23

Lainaus: kuopassa


Taas näitä hyvästä elintasosta nauttivia nuorukaisia... Sinut pitäisi laittaa oikein raskaisiin töihin, niin tuo hyödyttömänä olo loppuisi. Jos ihmisellä ei ole muuta tekemistä kuin maata sohvalla ja neuloa itseään, niin jossain on pahasti vikaa.


mun mielestä tää on vaan yksinkertaisen typerästi sanottu.
Masennus = kulttuurisidonnaista.
Kirjoittanut: DeadlyNightshade (Aktiivi)
 • #132
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 11.03.2008 22:48

Lainaus: kuopassa

Taas näitä hyvästä elintasosta nauttivia nuorukaisia... Sinut pitäisi laittaa oikein raskaisiin töihin, niin tuo hyödyttömänä olo loppuisi. Jos ihmisellä ei ole muuta tekemistä kuin maata sohvalla ja neuloa itseään, niin jossain on pahasti vikaa.


Jos tarkoituksesi oli provoilla, niin onnistuit Olen samaa mieltä Catan kanssa (paitsi tuosta kulttuurisidonnaisuusjutusta en ihan täysin). Typerää sanoa noin, jos ei ole koskaan itse kärsinyt masennuksesta. Ei silloin vain ymmärrä miten voi vain tuntea itsensä niin loismaiseksi, hyödyttömäksi ja vastenmieliseksi. "Piristy!" "Tee jotain kivaa!" "Urheile!" "Hymyile!". Tuossa muutama repliikki, joita ei voi sietää siinä mielentilassa. Tulee sellainen olo, ettei kelpaa sellaisena kuin on, vaikka sanoja hyvää tuolla tarkoittaisikin.

Minulle riittäisi jo se, että saisin viikon leikkiä kuollutta, olla rauhassa ilman velvollisuuksia ja muuta, että pystyisin taas jaksamaan. Nyt on ollut taas kuukauden putkeen sellainen olo, ettei vain jaksaisi tehdä mitään. Helpointa olisi kuolla pois, se olisi ehkä paraskin vaihtoehto, mutta ensin pitäisi katkaista kaikki siteet muihin ihmisiin. Se helpottaisi itsemurhan tekemistä. En vain tiedä, miksi vitussa elättelen toivoa siitä, että olo paranisi. Se ei ole kahden vuoden aikana kertaakaan ollut niin hyvä, ettenkö silloinkin pitäisi itsemurhaa vaihtoehtona.

Tiedän kokemuksesta ettei kukaan tule lukemaan tätä, mutta helpotti jo pelkkä purkaminen.
Kirjoittanut: Iiriva (Miss Halloween 2006 & 2007)
 • Lähetetty: 11.03.2008 23:50

Lainaus: DeadlyNightshade

Tiedän kokemuksesta ettei kukaan tule lukemaan tätä, mutta helpotti jo pelkkä purkaminen.


Minäpä luin.

Mutta tottahan se on, vaikeaa on kuvitella toisen tilannetta silloin kun ei ole itse kokenut mitään vastaavaa. :/
Kirjoittanut: Valkyria (Aktiivi)
 • #134
 • Arvo: Mahtigootti++
 • Lähetetty: 12.03.2008 09:21
ei se kyllä siitä johdu et on tekemisenpuute. joskus johtuu ihan vaa siitä ettei siedä itseään. en oo ikinä sietäny itteäni. yleensä se lapsuuden kasvuympäristö vaikuttaa paljon. jos lapsena on usein joutunut olemaan yksin joko koska vanhemmilla ei ole aikaa tai sitten ei ole kavereita niin se vaikuttaa tosi paljon millaiseksi sitten kehittyy. aika usein kehitytään siihen osaan ettei itestään pidetä yhtään. myöskin jos on isossa perheessä ja oot lapsi joka saa vähiten huomiota tai on syyllinen johonki tapahtumiin eikä sen jälkeen saa mitään välittämistunnetta, niin siitäki aika usein tulee semmoinen. Itse olen saanut kuulla aina sukulaisiltani, miten älyttömän p*ska olen. kaveritki ovat niin "kannustavaisia", kun musta tuntuu pahalta. Yleensä saan vain kuulla: no ei juma älä jaksa. En voi sitä lopettaa. en voi yhtäkkiä päättää että mäpäs pidän itsestäni, kun koko lapsuuden oon saanu kuulla ettei musta ole mihinkään ja sen ansiosta saanu päähäni "toisen äänen" joka sit aina muistuttaa mulle kaikki noi sukulaisten sanomat asiat. joten itsemurhan ajatteleminen on mulle tosi normaalia. En voi sietää itteäni vaikka olisinki tosi hyvin onnistunut jossain. elinympäristöstä johtuu kaikki. vaikka olisikin menneessä huono elinympäristö mutta jos se vaikuttaa pahasti niin se kyllä on nykyajassakin mukanasi.
Kirjoittanut: Cata (Aktiivi)
 • #135
 • Arvo: Mahtigootti++
 • Lähetetty: 12.03.2008 10:06

Lainaus: DeadlyNightshade

Olen samaa mieltä Catan kanssa (paitsi tuosta kulttuurisidonnaisuusjutusta en ihan täysin). Typerää sanoa noin, jos ei ole koskaan itse kärsinyt masennuksesta. Ei silloin vain ymmärrä miten voi vain tuntea itsensä niin loismaiseksi, hyödyttömäksi ja vastenmieliseksi. "Piristy!" "Tee jotain kivaa!" "Urheile!" "Hymyile!".


Tässä pitää piirtää raja erityyppisten masennusten välille, jos masennus on lievää tai keskivaikeaa, niin tottakai se, jos jaksaa lähteä lenkille tai liikkumaan, auttaa, katsokaas kun se nostaa serotoniinitasoa. Toki voi mättää kilomäärin suklaata, sekin nostaa serotoniinin tuotantoa.
Mutta vaikea depis on vähän eri asia. Jos ihminen ei jaksa hakea postia, syödä, käydä koulussa tai töissä, saati pestä hampaita, niin älä jumalauta käskytä sitä lenkille!

Mitä kuopassa sanoi "tekemisenpuutteesta", sekin on vähän oravanpyörä. Liikkumattomuus ja sohvaperunana olo voi masentaa, mutta masennus voi saada ihmisen samaan tilaan. (tai se näyttää ulkopuolisen silmin ns. sohvaperuna-meiningiltä.) Sama oravanpyörä on nukkumisessa. Unettomuus aiheuttaa depistä, depis aiheuttaa unettomuutta. Aika simppeliä?

Ja se vielä, että itsemurhat ja itsemurhayritykset tehdään useimmiten siinä vaiheessa, kun vaikean masennuksen vaiheesta "noustaan" keskivaikealle tasolle. Vaikeasti masentunut EI edes JAKSA tappaa itseään.
Kirjoittanut: Safrie (Nimetön)
 • #136
 • • Muokkasi: Safrie
 • Lähetetty: 12.03.2008 13:23
Hmm, noinkohan. Itsemurhan voi tehdä vaikka maniassa ollessaan, jos todellisuudentaju on niin hämärtynyt, ettei tajua tekevänsä itselleen haittaa. Minkäköhän lähteen mukaan itsemurhat tehdään "keskivaikean masennuksen" aikana. Itse olen törmännyt ihan päinvastaiseen.

No, mutta tästä aiheesta en halua enkä jaksa vääntää nyt mitään. Läheltä olen nähnyt itsekin itsemurhaa yrittäneitä, enkä voi sanoa sen olevan kaunista katsottavaa. Mutta ne v----ilut voisi mun mielestä jättää sanomatta, koska juuri tuolla asenteella Suomi ei koskaan tule alas sieltä maailman itsemurhatilastojen kärjestä.
Kirjoittanut: Cata (Aktiivi)
 • #137
 • Arvo: Mahtigootti++
 • • Muokkasi: Cata
 • Lähetetty: 12.03.2008 21:10

Lainaus: Safrie

Minkäköhän lähteen mukaan itsemurhat tehdään "keskivaikean masennuksen" aikana.


huomasitko sanan _useimmiten_?
Ja eikö se ole aika loogista, että kun mieliala nousee ja jaksaa. sama vika serotoniini-lääkityksessäm kun se aktivoi ja alkaa vaikuttaa, niin se nostaa itsetuhoiset ajatukset pintaan. Ja kamoon, ei ihmisen tarvitse edes olla masentunut tappaakseen itsensä. vaikka sen tyyppiset itsemurhat onkin aika harvassa.

Jos on yhtään psykologiaa lukenut, niin kyllä pitäis tietää.
Kirjoittanut: Chrystalis (Inkvisiittori)
 • #138
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 12.03.2008 22:05
Lainaisin Cataa, mutta tulisi niin pirusti tekstiä joten jätän väliin.

Itse olen käynyt läpi syvän depression, masennuksen siis toisinsanoen. Kärsin sinä aikana tuhottoman paljon, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Itselläni se ilmeni sillä, että millään ei ollut mitään väliä.. Unirytmi meni vituilleen, mitään ei jaksanut, mikään ei kiinnostanut. Ajauduin kierteeseen mistä en pahemmin halua tällä foorumilla kertoa. Sanottakoon vain sen verran, että kadun tekemiäni juttuja, ja kadun niitä paljon. Mutta minkä on tehnyt, sitä ei saa tekemättömäksi.

Hengenlähtö oli lähellä.. Kahdesti. Minut pelasti molemmilla kerroilla henkilö X.. Voinen sanoa sen verran, että hän nosti mut sieltä kaivon pohjalta takaisin ylös, niin että näin valon taas. Huomasin kuinka ihminen voi rakastaa ja olla rakastettu. Elämäni lähti siitä nousuun, mitä jatkui noin vuoden verran, kunnes hän muutti ulkomaille.. Sen jälkeen elämäni lähti uudelleen laskuun, entistä lujempaa. Oman hengen riisto oli koko ajan läsnä.

Mutta vielä porskuttelen hengissä. Itse jaksan päivästä toiseen jatkaa, kun mietin rakkaimpia ihmisiä joita elämääni kuuluu. Voinen sanoa että tämä kyseinen foorumi on antanut minulle kourallisen ystäviä, ystäviä joita voinen tavallaan sanoa rakastavani. Sen johdosta en ole jaksanut pahemmin miettiäkään henkeni riistoa enään.

Ja tosiaan, mikäli jotakuta sattuisi kiinnostamaan, niin kymmenen vuoden terapia/psykologi/psykiatri/yms-putki on takana.
Kirjoittanut: Funereal Soul (Inkvisiittori)
 • #139
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 12.03.2008 22:30

Lainaus: DeadlyNightshade

"Piristy!" "Tee jotain kivaa!" "Urheile!" "Hymyile!". Tuossa muutama repliikki, joita ei voi sietää siinä mielentilassa.

Nimenomaan. Ja ehkä yksi ärsyttävämmistä on myös "ota ittees niskasta" -***** Joo, kun se olisikin niin helppoa. ***** tulee sanomaan sitten, kun on itse samassa tilanteessa!!
Ei kukaan varmaan nauti tilanteessa, jolloin on masentunut, ahdistunut ja miettii vaan tapaa kuolla. Tai kun sitä jo on niin helvetin väsynyt vahingoittamaan itseään.. Ja silti, et vaan saa/kykene/pysty tekemän asialle mitään. Tai enään millekään mitään.. Vaikka haluaisitkin olla edes hieman enemmän normaali, oma itsesi.. Se mitä oli silloin joskus..
Ei vaan oikeasti on ihanaa kun on todettu vaikea masennus, joka ei vaan halua mennä pois. Mutta sehän taisikin olla omavalinta kysymys? Elämä hymyilee!
Kirjoittanut: darkAngel (Aktiivi)
 • #140
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 12.03.2008 22:54

Lainaus: Funereal Soul

Lainaus: DeadlyNightshade
"Piristy!" "Tee jotain kivaa!" "Urheile!" "Hymyile!". Tuossa muutama repliikki, joita ei voi sietää siinä mielentilassa.

Nimenomaan. Ja ehkä yksi ärsyttävämmistä on myös "ota ittees niskasta" -***** Joo, kun se olisikin niin helppoa. ***** tulee sanomaan sitten, kun on itse samassa tilanteessa!!

no niinpä.. ja sitten se mitä en miä ainakaan voi sietää on se kun joku tulee ja halaa kun on just päässyt hädin tuskin rauhottumaan että ei itketä enää niin jos joku tulee sillon ja halaa tai lohduttaa niin alkaa heti uudestaan. ei tykkää.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit