Warning: Use of undefined constant default_charset - assumed 'default_charset' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kuopassa/public_html/keskustelu/index.php on line 3
Kirkot ja hautausmaat - Sivu 19

Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Kirkot ja hautausmaat

Kirjoittanut: Venom (Jäsen)
 • #181
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 30.01.2009 10:41
Se rauha, jokin siinä on.
Harvemmin tulee siellä käveltyä mutta jos todellakin käyn niin vien kynttilöitä kuolleiden läheisten haudoille ja kävelen ja katselen ympärilleni.
Kirjoittanut: Funereal Soul (Inkvisiittori)
 • #182
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 30.01.2009 11:32
Offia joo, mutta Ihan pakko laittaa tänne. Miksi suntio lukitsi kirkon ovet? - Seudulla liikkui raamatunkääntäjä.

äh, kyllä. Minulla on todella tylsää.
Kirjoittanut: Iddie (Jäsen)
 • #183
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 01.02.2009 18:55
Kirkot ja hautausmaat ovat hienoja paikkoja, etenkin vanhat sellaiset. Joskus about 4 vuotta sitten kävin kummitätini kanssa jossakin päin Suomea sellaisessa todella vanhassa kirkossa, olikohan joltain 1700-luvulta, mikäli en ihan väärin muista. Puukirkko, joka oli aika aavemainen, kun auringonsäteet osuivat pölyhiukkasiin niin huomasi todella kuinka vanhasta paikasta on kyse. Erityisesti yksi asia jäi karmimaan silloin vielä pientä ja arkaa mieltäni; lattialankut olivat suht harvat (muutaman sentin raot) ja niiden lankkujen alla oli hautoja. Silloin ilmeisesti oli tapana, että tietyt henkilöt haudataan kirkon lattialankkujen alle. Seinälle oli laitettu vielä taulu, missä oli muutamia kuvia näistä vainajista, jotka olivat haudattu sinne kirkon perustuksiin. Kappelissa oli esillä jalkapuu ym. ja pihalla aito kirkkovene, kyllä siinä riitti pienellä tytöllä ihmettelemistä ja pelättävääkin (pari seuraavaa yötä näin painajaisia).

Nykyään tosiaan on nuo hautausmaat tehty kovin puistomaisiksi, vanhat hautausmaat ovat kauniita. Täällä Nokialla on sekä uudempi että vanhempi hautausmaa ja kun menen kesällä riparille (oi kyllä, olen tätä nuorempaa sukupolvea), on riparipaikka aivan hautausmaan ja kirkon vieressä, että voipi olla että iltaisin kuljeksin sielläpäin...

Itselleni ei tulisi koskaan mieleenkään ruveta kaatelemaan hautakiviä tai sotkemaan niitä tai tekemään muutakaan ilkivaltaa, sen verran pitää kunnioittaa vainajia ja heidän muistoaan. Tykkään varsinkin juhlapyhinä viedä kummisetäni sekä isovanhempieni haudoille kynttilät ja kukkia sekä itsenäisyyspäivänä sankarihaudoille.

(pahoittelen pitkää viestiä...)
Kirjoittanut: raato (Jäsen)
 • #184
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 01.02.2009 21:40
En ole koskaan kuulunut kirkkoon, joten minulla ei ole minkäänlaista "vetovoimaa" kirkkoja tai hautausmaita kohtaan. Ala-asteella tuli pari kertaa käytyä kirkossa, että en mikään ihan tampio ole. Sen jälkeen olen käynyt tasan 2 häissä, 1 ristiäisissä ja 1 hautajaisissa ihan niiden pitäjien kunnioitusta kohtaan. En ole kristitty, joten en koe mitään tarvetta mennä "heidän mailleen". En aio kääntyä kyseiseen uskontoon (ellen pimahda totaallisesti), joten ei minua sinne kuopatakkaan. Onneksi. Mutten voi kieltää sitä, että jotkin kirkot ovat arkkitehtuullisuuden kannalta hienoja rakennuksia.
Kirjoittanut: Malys_ (Jäsen)
 • Lähetetty: 01.02.2009 21:47

Lainaus: raato

En ole koskaan kuulunut kirkkoon, joten minulla ei ole minkäänlaista "vetovoimaa" kirkkoja tai hautausmaita kohtaan.


Enpä minäkään varmastikaan kirkkoon kuuluisi enää kun en edes usko mihinkään yliluonnollisiin juttuihin tms.
Tässä onkin omalla kohdalla lähinnä kyse siitä että niin kauan kun tämän tuppukylän kaunis vanha kirkko on pystyssä ja sitä huolletaan ja pidetään kunnossa, samoin kuin hautausmaatakin, niin kauan maksan ihan mielelläni kirkollisveroakin.

Mikäli täälki ois kirkko joka muistuttaa enemmän avaruuskeskusta kuin kirkkoa, eipä olis kyllä enää mitään syytä kuulua kirkkoon...
Kirjoittanut: Und3ad (Aktiivi)
 • Lähetetty: 01.02.2009 21:48

Lainaus: raato

Mutten voi kieltää sitä, että jotkin kirkot ovat arkkitehtuullisuuden kannalta hienoja rakennuksia.

niin on, oikein kauniita. Itse kuulun kirkkoon, mutta ainoastaan siksi kun en ole jaksanut erota. En ole kyllä vähään aikaan kirkossa tai hautausmaalla ollut...
Kirjoittanut: raato (Jäsen)
 • #187
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 02.02.2009 09:12
Und3ad
http://eroakirkosta.fi/ Ei ole hankalaa Mutta jos ei ole mitään syytä erota niin ei ole pakko. Minun pienessä opiskelijabudjetissa se prosentti olisi paljon (jos tienaa vaikka 1000e/kk niin vuodessa se on jo 120e kirkollisveroa).
Kirjoittanut: BlackWidow (Jäsen)
 • Lähetetty: 02.02.2009 10:35
Vaikka en kuulukaan kirkkoon niin silti vanhat kirkot ja hautausmaat kiehtovat mieltäni kovin paljon. Modernit "laatikkokirkot" on ihan kaameita kateltavia ja naurettavia kaikenlisäksi ...ja tämä on mielipiteeni asiasta.
Kirjoittanut: Severana (Jäsen)
 • #189
 • Arvo: Mahtigootti+
 • • Muokkasi: Severana
 • Lähetetty: 02.02.2009 11:30

Lainaus: raato

jos tienaa vaikka 1000e/kk niin vuodessa se on jo 120e kirkollisveroa

Mutta tokihan tuolla rahalla saa kaikenlaisia seurakunnan palveluja, eli ei se nyt ihan hukkaan mene, jos vaan haluaa kuulua kirkkoon. Se määrä, mitä meidän perheessä maksetaan kirkollisveroa, tulee taatusti takaisin jo pelkästään lapsen harrastusten kautta. Tyttöni käy nuorten kerhossa, tyttöjen liikuntakerhossa ja partiossa, jota seurakunta myös osin tukee rahallisesti. Partion vuosittaisen jäsenmaksun lisäksi nämä eivät sitten muuta maksakaan. Tekemistä riittää kuitenkin neljälle illalle viikossa, mikä on paljon vuoden mittaan. Muualla harrastuksista joutuisi maksamaan huomattavasti enemmän. Tämä nyt vaan ihan esimerkkinä, seurakunnalla on tarjolla paljon muitakin palveluja eri ikäisille.

Käyn mielelläni välillä hautausmaalla kävelyllä nauttien rauhasta ja hiljaisuudesta. Talvella tulee usein vietyä kynttilä tai parikin. Kirkoistakin pidän, vaikka en kovin moderneista. Perinteiset suomalaiset puukirkot ovat kauniita, ja tietysti goottilaiset.
Kirjoittanut: Dina_NGT (Jäsen)
 • #190
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 14.02.2009 11:59
En oikeen välitä kirkoista mutta hatausmaista dikaan.
Jotain siinä on...
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit