Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Kirkot ja hautausmaat

Kirjoittanut: Abigor (Jäsen)
 • #191
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 05.03.2009 14:34
Oi! Kirkot ja hautausmaat ovat hyvin lähellä syädntäni, ja tunnen jonkinnäköistä sääliä kirkonpolttajia ja hautakivienkaatajia kohtaan. Pari kesää sitten vietin hautausmaalla paljonkin aikaa, mutta jostain syystä en ole hetkeen käynytkään siellä enää kuin viimeksi varmaankin jouluna..

Kuten moni muukin täällä, nautin hautausmaiden rauhasta. Sitä on vaikea selittää, mutta minut valtaa aina jotenkin.. Euforinen(?) tunne siellä. Kukaan ei arvostele, kukaan ei kohtele huonosti (no joo nahkatakkini kera olen saanut muutaman ikävän mulkaisun mummeleilta), siellä vain jotenkin, anteeksi sanaleikki, sielu lepää.
...Jjja jos nyt ihan rehellisiä ollaan niin on siellä pari kertaa toivonut törmäävänsä johonkin goottityttöseenkin ;D (mutta kertaakaan ei ole tullut vastaan, lienevätkö Nokian gootit liian "fiinejä" hautausmaille?)

Muutaman kerran olen jopa toivonut tapaavani jotain yliluonnollista, eli toisinsanoen aaveita - vaikka pienempänä pelkäsin pimeää ja kummituksia kuollakseni. Niitäkään ei ole vielä kävellyt vastaan - ainakaan silmin nähtäviä. Joskus kotiinpäin kävellessä tuli kyllä ihme kokemus kerran.. Mutta saattoihan tuo ihan vain mielikuvitustakin olla. No, siitä ehkä joskus myöhemmin.

------

Itse kirkot.. Jälleen kerran monien muiden sanoja toistaen, ne ovat monesti hyvin kauniita rakennuksia. Vaikka tuomiokirkot yms. vastaavatkin ovat ihan kunnioitusta herättäviä, itse olen eritoten ihastunut kylien ja pienempien kaupunkien kirkkoihin, vaikka suomen kirkoista ison osan on suunnitellutkin yksi ja sama mies, Carl Ludwig Engel..
Lähiympäristöstäni suosikkini on varmaankin Tottijärven kirkko, koska se on jotenkin hyvin sympaattinen, pienehkö rakennus.. Ja no, onhan se meikäläisen rippikoulukirkkokin. *köh* Nokian seurakunnan sivuilla on muistaakseni kuvia kaikista näistä kirkoista, sikälimikäli ketään kiinnostaa.
Kirjoittanut: Modnar (Jäsen)
 • #192
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 06.03.2009 02:27
Joskus tuli näpsittyä kuvia hautausmaalla. Aika doom metal -tyylisiä kansikuvia olisi saanut, varsinkin jos olisi silloin kameraa osannut edes sen verran käyttää, että säädöt ja kuvakoot olisivat olleet kohdallaan. Hautausmaa voi parhaimmillaan olla todella kauniin näköinen - kukkia, erinäköisiä hautoja ja jotenkin rauhallinen ja siisti ympäristö. En kuitenkaan mitenkään erityisesti ole kiinnostunut huvikseni lähteä kävelemään hautuumaalle.

Kirkot myös ovat parhaimmillaan kauniita rakennuksia, varsinkin kiviset sellaiset. Sisäpuolella en niin tykkää käydä, mutta ulkokuorta voisi olla mukava katsella jos olisi hieno sellainen lähistöllä.
Kirjoittanut: Wednesday (Jäsen)
 • Lähetetty: 17.03.2009 23:55
Hautausmaat ovat mielestäni lumoavia. Rauhaa ja hiljaisuutta henkiviä ikiunen tyyssijoja. Kalmistot herättävät ajatuksia ja ihmisten viimeiset leposijat pysäyttävät miettimään omaa elämää, ja elämänmenoa yleensä. Lainatakseni erästä klassikkoleffaa; "Hautausmaa on paikka, jossa kuolleet puhuvat".
Kirkot eivät ole niin sydäntä lähellä, vaikka toki vanhat kirkot ovat kauniita ja tuovat oman vivahteen maisemaan, ihailen niitä mieluiten ulkopuolelta. Sisältä kirkot osaavat olla ahdistavia ja painostavia, varsinkin vanhat kirkot. Uusissa ja moderneissa kirkoissa ahdistavinta ovat pelkistetyt kiviseinät, ehkä jumala ei tunnu asuvan siellä. Rumiakin ovat nuo uudet piruntorjuntabunkkerit ;(
Kirjoittanut: Luciferina (Jäsen)
 • Lähetetty: 18.03.2009 11:26
Hautausmaat! Pidän hautausmaista, varsinkin sellaisista vanhanaikaisita "hylätyistä" hautausmaista, jos näin saa sanoa Kirkot on lumoavia, vahnanaikaiset varsinkin, seinämaalaukset ja ulkomuoto tekee minuun suuren vaikutuksen. Yleensä kesällä lähden kuljeskelemaan hautausmaille.. talvella en niinkään hirveästi viihdy koska on kylmää ja koleaa voisin tähän lisätä vielä muutaman seikan.. pidän hirmuisesti myös vanhoista rakennuksista yleensäkkin (vaikka tämä ei liity mitenkään tähän kirkot/hautausmaat - ketjuun) mutta samase yksi lempihautausmaistani taitaa tällä hetkellä olla Helsingin,Hietaniemen hautausmaa.
Kirjoittanut: Lacy gloom (Aktiivi)
 • #195
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 18.03.2009 13:07
Kivikirkot ovat mielestäni todella kauniita, varsinkin isot sellaiset. Tämä Heinolan pieni keltainen puukirkko taas ei miellytä silmää sitten niin mitenkään.
Myös vanhat, ei niin tiptop huolitellut hautausmaat ovat kauniita ja ihanan rauhallisia paikkoja. En moisilla kuitenkaan hengaile, koska en edes tiedä, mistä lähin sellainen löytyisi. Hautausmaankin suhteen Heinola on erittäin tylsä ja "ruma" paikka. En käy siellä kuin jouluna ja isänpäivänä.
Kirjoittanut: AlienSexGarden (Jäsen)
 • #196
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 21.03.2009 21:59
En hirveästi "hengaa" hautausmailla, sillä haluan kunnioittaa kuolleita enkä mene sinne ilman kunnon syytä (esim. jos haluan käydä jonkun perheenjäsenen haudalla, mikä on sinänsä mahdotonta sillä lähin makaa satojen kilometrien päässä). Kerran kaverini halusi mennä ihailemaan ihmisten hautakiviä enkä suostunut, sillä siitä tuli hieman epämukava olo. Hautausmaa saa olla ränsistynyt eikä kauhean puhdas tai hoidettu, silloin se on kauniimmillaan. Kirkoissa käyn mielelläni. Tai noh... kauniissa kirkoissa. En ole ikinä elämässäni ollut Suomessa kauniissa kirkossa, kaikki ovat niin moderneja ja tylsiä. Aina jos olen ulkomailla haluan käydä vanhoissa kirkoissa. Tähän asti Kölnin tuomiokirkko on kaunein, minkä olen nähnyt sisältä ja ulkoa, henkeäsalpaava ja kunnioitusta herättävä.
Kirjoittanut: Berzerker (Aktiivi)
 • #197
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 21.03.2009 22:33

Lainaus: AlienSexGarden

En hirveästi "hengaa" hautausmailla, sillä haluan kunnioittaa kuolleita enkä mene sinne ilman kunnon syytä (esim. jos haluan käydä jonkun perheenjäsenen haudalla, mikä on sinänsä mahdotonta sillä lähin makaa satojen kilometrien päässä).

Minusta hautausmaiden ihaileminen ja tunnelmallisina paikkoina pitäminen ei ole kovinkaan kunniallista kuolleille... Jotkut tuntevat myös viehätystä '''aaaaaavemaisuudesta''... Tai siitä ettei siellä öisin pelota.
Siellä voipi sitten kävellä typeränä ympäriinsä ja tuijotella ''tyylillä'' tyhjyyteen.
Kirjoittanut: Malys_ (Jäsen)
 • Lähetetty: 22.03.2009 01:04

Lainaus: Berzerker

Minusta hautausmaiden ihaileminen ja tunnelmallisina paikkoina pitäminen ei ole kovinkaan kunniallista kuolleille...


Miten senkin ottaa. Yleisesti ottaenhan hautausmaat ovat kuitenkin hyvinkin puistomaisen kauniita joissa rauhallinen tunnelma tekee sekin paikasta tunnelmallisen. Lisäksi tärkeimpänä sinne on haudattu rakkaita läheisiä joiden muistoa käy kunnioittamassa kynttilöillä ja/tai kukkasin tai ihan vaan olemalla ja muistamassa.
Tietysti näkemysasioita mutta eikös se kunniakkaampaa ole läheiset haudata kauniille ja rauhalliselle leposijalle kuin tyyliin vaikkapa kaatopaikalle? Ihan noin niinkuin ajatuksenakin.
Kirjoittanut: Berzerker (Aktiivi)
 • #199
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 22.03.2009 02:55
No en tiedä susta että miltä tuntuu jos porukkaa kävelee hautausmaalla ja fiilistelee rakkaimpiesi haudoilla. Henkilökohtaisemmat kivet on eri asia. Silloin SE fiilis keskittyy menetettyjen muistolle.
Minulle hautausmaat ovat masentavia ja ahdistavia.. Joo, siellä on hiljaista, siellä on autiota ja kuolleita.
Siellä ollessa saa sitten pohtia että jes, tänne sitä joutuu.
Kirjoittanut: Abigor (Jäsen)
 • #200
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 22.03.2009 10:06
Minusta taas on enemmänkin sääli, jos hautausmaalla ei kukaan käy. Sehän se vasta onkin kuolleille epäkunnioittavaa, vai eikö?

Ja se vanha viisaus; "kuollutta ei vituta, se on kuollut" - tuskin kuollut välittää siitä, että hautausmaalla joku hiipparoi. Eri asia sitten jos minulle jonkun kuolleen sukulainen (tai kuollut itse) tulee joskus valittamaan, mutta vielä ei ole kukaan tullut, niin en koe oleskeluani siellä kovinkaan kamalaksi asiaksi.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 2 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit