Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Mitä gootti-tyyli on ?

Kirjoittanut: Lacy gloom (Aktiivi)
 • #141
 • Arvo: Mahtigootti+
 • • Muokkasi: Lacy gloom
 • Lähetetty: 11.12.2008 23:16

Lainaus: Severana

Ei minustakaan täysin goottia saa tekemälläkään

En usko, että kenestäkään saa. Tai sitten olisi todella suppea persoona..
muoks. Siis viitaten juurikin tuohon, että elämässä varmasti muitakin kiinnostuksen kohteita
Kirjoittanut: SuitcaseBaby (Jäsen)
 • #142
 • Arvo: Asiantuntija
 • • Muokkasi: SuitcaseBaby
 • Lähetetty: 12.12.2008 15:40
Näin Ameriikan ihmemaassa määritellään/jaaritellaan monta sivua.
goth
Hihittelin näille, ja näitähän riittää..
neogoth
piti vielä tämäkin.
emo

"The Difference between Emo And Goth:
Emos Hate themselves
Goths hate Everyone
Emos Want to Kill themselves
Goths Want to kill Everyone"

Ei ole riemulla rajoja!
Kirjoittanut: Toxo (Jäsen)
 • Lähetetty: 12.12.2008 19:41
Hajosin kyl aika pahast noille linkeille. Tos ekan linkin kuvasarjassaki oli sellain vihkon sivu, joho oli kirjotettu "I'm so goth I fart dead bats -Goth". Ehkä oon vaa väsyny, mu putosin melkei tuolilt ko ton luin.
Kirjoittanut: Swanette (Nimetön)
 • Lähetetty: 16.12.2008 13:02
die Winterreise
Minä olen varsin nirso "sen oikean goottimusiikin" suhteen ja kuuntelen hyvin paljon muutakin, joten yhtälailla minunkin sitten pitäisi ulostautua täältä jos sen mukaan mentäisiin. Ja niin pitäisi itse asiassa monen muunkin, mutta minähän en ainakaan täältä mihinkään lähde kulumallakaan! *pistää Christina Aguileraa soimaan*
Kirjoittanut: die Winterreise (Nimetön)
 • Lähetetty: 16.12.2008 22:02
Swanette, oge
Kirjoittanut: Luciferina (Jäsen)
 • Lähetetty: 18.03.2009 12:16
Goottit pukeutuvat stereotyyppisesti vain mustaan tai yleensäkkin vain tummiin väreihin. Goottityyli on aika lähellä punk tyyliä mielestäni, joskus kauan sitten gootit erottuivat huomattavasti muista punkkareista tai hevareista.
Nykyään tää meidän goottimuoti sekoitetaan aika helposti hevareihin tai punkkareihin -.-" ja sitten luullaan hevareita gooteiksi tai gootteja saatananpalvojiksi yms.
Minun mielestäni sillä ei ole mitään väliä mitä musiikkia gootit kuuntelevat.

Ja sitten sitten gootit eivät ole yleensä tue väkivaltaa, vaan ennemminkin suvaitsevuutta.Viestimissä goottialakulttuuri on virheellisesti yhdistetty väkivaltaan, vähemmistövihaan, valkoisten ylivaltaan ja muuhun vihaan. Väkivalta ja viha eivät kuitenkaan kuulu gootti-ideologiaan. Gootti-ideologia muodostuu osakseen tunnistamalla sen yhteiskunnallisen ja henkilökohtaisen pahuuden, jonka valtavirran kulttuuri sivuuttaa tai unohtaa.

Kyllähän näitä kuulee goottimusiikissakin, kun tarkaan kuuntelee..

Gootit on hieman semmosia rauhallisempia persoonia, ja viihtyvät taiteen ja musiikin parissa..toki se riippuu ihan persoonastakin. Poikkeuksiakin on!
Kirjoittanut: HepZusi (Mister Halloween 2007)
 • Lähetetty: 18.03.2009 14:07

Lainaus: Luciferina

Gootti-ideologia muodostuu osakseen tunnistamalla sen yhteiskunnallisen ja henkilökohtaisen pahuuden, jonka valtavirran kulttuuri sivuuttaa tai unohtaa.

Like fash and capitalists?
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 18.03.2009 15:36

Lainaus: Luciferina

Goottityyli on aika lähellä punk tyyliä mielestäni, joskus kauan sitten gootit erottuivat huomattavasti muista punkkareista tai hevareista.


Eikös se ole nimenomaan toisinpäin, goottityylin alkuaikoina se oli vain punktyylin osanen, nykyisin goottityylillä käsitetään huomattavasti moninaisempia asioita kuin joskus kaksikymmentä vuotta sitten... Tjeu

Sen sijaan en edelleenkään tue käsitystä, että goottityylin edustajilla/goottimusiikin kuuntelijoilla olisi mitään yhtenevää ideologiaa. Asiaa on puitu aika fiksusti ja kattavasti tällä foorumilla jo aiemmin, joten en juuri nyt jaksa lähteä aloittamaan uutta kissanhännänvetoa asiasta, toteanpa vain että yleensä "gootismin" kannattajat ovat vasta tyylin löytäneitä teini-ikäisiä jotka haluavat erottua joukosta jollain mystisellä "goottiaatteella".
Kirjoittanut: Luciferina (Jäsen)
 • Lähetetty: 19.03.2009 09:46
sovitaan vaikka näin
Kirjoittanut: Kazakstania (Jäsen)
 • #150
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 30.04.2009 20:11
Miulle tuli nyt niin kiire vuodattamaan sydäntäni, että luin vain aloitusviestin. Iik?
Mielestäni goottityyli ei ole pelkkiä vaatteita, mutta ei myöskään pelkkää musiikkiakaan. Ei, se ei ole saatananpalvontaa tai muutakaan ihmeellistä rikosrekisterinkasvatusta.
Gootti. Jos joku sanoo olevansa gootti, pidän sitä sellaisena, että se on hänellä asenteena. Asenne on mielestäni gootti-tyyli. Ei vaatteet, ei musiikki, ei suitsukkeet tai mitkään muutkaan. Ja kun asenteeseen yhdistää tätä ns. goottivaatetusta ja musiikkimakua, tuloksena on gootti. Omaperäisyyttä tavoitteleva, yksilöllinen henkilö.
Jos gootteus olisi pelkkään pukeutumista, en olisi täydellinen gootti. Mutta jos taas se olisi pelkkää musiikkia, en olisi silti täysi gootti. Vastakohdat täydentävät toisiaan, esim. vaatetus ja musiikki. Gootteus voi olla joillekin "elämäntapa", mutta minusta kaikki gootit ovat gootteja elämäntavaltaan, kävi sitten töissä supermarketissa tai oli sitten talon sisustus pliisu.
Ajattelutapa yhdistää gootteja, semmoinen ajattelutapa, että haluamme olla uniikkeja. Nykyään gootteja ei yhdistetä enää niin paljoakaan mihinkään saatananpalvontamenoihin tai vampyyri-ihannointiin, tämä on ollut jonkinlaista pohjaa vain, kenties?
Eiköhän meissä kaikissa yhdisty ihailu gootti-tyyliä kohtaan ja myös se ajatus, että pukeudumme uniikisti, kuuntelemme "goottimusaa" (pakko laittaa sulkeisiin, kun itse en niin paljoa goottimusaa kuuntele, nyttenkin blues soi) ja meidän asenteemme on niin ikään "kääntynyt" "goottisuuntaukseen".
Kiitos, kun jaksoitte Kazakstanian tämän päivän saarnan.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 2 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit