Gootti.net

Mitä teille merkitsee itsenäinen Suomi?

Kirjoittanut: tapsuli (Jäsen)
 • #271
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 22.12.2009 00:58

Lainaus: Nordis

No mutta miltä se Ruotsi maistuu? Miten se vaikuttaa sinapin ominaisuuksiin? Maistuisiko Turun Sinappi hyvältä jos et tietäisi että se valmistetaan Ruotsissa?

Turun sinapin valmistustapa on erillainen ruotsissa kuin se oli suomessa tehtynä.
Suomessa jauhettiin sinapin siemenet kivimyllyssä juuri ennen valmistusta, ruotsissa taasen käyttävät valmiiksi jauhettua sinapin siemen mössöä. En tiedä onko sillä suurempaa merkitystä mutta, jos sinapin siemenet käyttäytyvät samalla tavalla kuin kavi.
Kirjoittanut: ButWhy (Jäsen)
 • #272
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 22.12.2009 05:06

Lainaus: tapsuli

Turun sinapin valmistustapa on erillainen ruotsissa kuin se oli suomessa tehtynä.
Suomessa jauhettiin sinapin siemenet kivimyllyssä juuri ennen valmistusta, ruotsissa taasen käyttävät valmiiksi jauhettua sinapin siemen mössöä. En tiedä onko sillä suurempaa merkitystä mutta, jos sinapin siemenet käyttäytyvät samalla tavalla kuin kavi.Mun meilestä se Turun sinappi maistuu jotenkin "Kovalta" siinä ei ole enää sitä pehmeyttä mitä esim. Auran sinapissa on .. en ole sinappeihin kiinnittänyt hirvittävää eroa ennenkuin tapasin auran sinapin.. turun sinappi vaihtui auraan.. n.4kk sitten.. (olen hyvän sinapin ystävä)
Kirjoittanut: ButWhy (Jäsen)
 • #273
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: ButWhy
 • Lähetetty: 22.12.2009 05:15

Lainaus: Nordis

No mutta miltä se Ruotsi maistuu? Miten se vaikuttaa sinapin ominaisuuksiin?Kyse oli siinä kommentissa syvempi kuin luulet.. Kysymys oli että onko ruotsista ostettu sinappi parempaa kuin suomesta.. "jos asutaan suomessa niin tottahan toki suomessa tehty sinappi tekee parempaa suomelle kuin ulkomailta ostettu.."

Siinä viestissä oli piiloviestinä ajatus.. "jos voidaan tehdä kotimaassa niin miksi pitäisi tehdä se sama ulkomailla"

Jos selventää omaa ajatusmaailmaani
Kirjoittanut: ButWhy (Jäsen)
 • #274
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 22.12.2009 05:56

Lainaus: SirMarylee

Suomi koostuu paljosta muustakin, kuin vain näistä. Palvotaan, vaikka Venäjää, joka meidät Ruotsilta vapautti (jipppii).


Niinpäniin taas olen ottamassa kantaa.. ja ihan samaa kantaa kuin tämän pääkirjoittajakin vähän erimielisyydelläkin ehkä.. ehkä. Esim. Ruotsi ja Venäjä teki Suomen sanokoon kukavaan mitävaan.. Ruotsin aikana suomi sai oman paikkansta ja venäjä pelästyi... tulee pieni valta pienen ruotsin väliin ja soditaan monta kertaa ja joka kerta Venäjä ei halua voittaa vaan antautuu kunniallisesti.. koskaan suomi tai ruotsi ole voittanut venäjää.. se voitto ei ole mitenkään tässä galaksissa mahdollista.. he minusta pitävät meitä ainoastaan liian epäkehittyneinä sotaan heitä vastaan.. viimesodasta lähtien suomi on saanut ison harppauksen teknologiassa venäjää vastaan .. niinkuin alkuaikoinakin ennen sotia.. tarina jatkukoon..
Kirjoittanut: SirMarylee (Aktiivi)
 • Lähetetty: 22.12.2009 11:45

Lainaus: kuopassa

olisiko se sinulle OK?


Minusta on eriasia tunkea yhden ihmisen kotiin ja häätää hänet kodistaan, kuin tappaa pari tuhatta ja saada pieni pala maata tai muuta materiaa. En vain ymmärrä, että mitä väliä sillä on, että jos mm. 'pyhällä maalla' asuisi kahta eri uskontoa rinnakkain tai muuta vastaavaa. On jotenkin vanhanaikaista ajatella, että tämä on juutalaisten, tämä muslimien ja tämä vaikka budhalaisten. Miksei voida vain elää sovussa -.-' Materiasta ja muusta on niin tyhmää tapella. : D

Ja jos hei haluut tulla tänne asumaan niin senkun, mutta saat tuholaisongelman kaupan päälle (tapoin yöllä hiiriä).
Kirjoittanut: Abigor (Jäsen)
 • #276
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 22.12.2009 11:53

Lainaus: Nordis

Tuo lainattu tekstihän oli siis minun eikä Abigorin.

Juu ei mitään, tuo lainausnappi on jotenkin järjenvastaisessa paikkaa miljoonaan eri pakettifoorumiin tottuneena minullekin :P
Kirjoittanut: azpzv (Nimetön)
 • #277
 • • Muokkasi: azpzv
 • Lähetetty: 22.12.2009 14:09

Lainaus: Chrystalis

Ajattelumallikin on mielestäni todella väärä, enemmänkin trollimainen.

Haittaako se sitten jotakin niin perkeleesti?
En tee niinkuin käsketään.
Suomalaisuudestani olen ylpeä.Olen myös perustellut kantaani..

Pliis palatkaa jo aiheeseen..Kiitos..
Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
 • Lähetetty: 22.12.2009 15:14

Lainaus: tapsuli

Turun sinapin valmistustapa on erillainen ruotsissa kuin se oli suomessa tehtynä.
Suomessa jauhettiin sinapin siemenet kivimyllyssä juuri ennen valmistusta, ruotsissa taasen käyttävät valmiiksi jauhettua sinapin siemen mössöä. En tiedä onko sillä suurempaa merkitystä mutta, jos sinapin siemenet käyttäytyvät samalla tavalla kuin kavi.

Jep, mutta makumieltymyksiä perusteltiin sillä että Turun sinappi on pahaa koska se on valmistettu Ruotsissa, joka taas ei varsinaisesti liity valmistustapaan. Tämän vuoksi olen käyttänyt esimerkkinä tomaatteja ja muita vihanneksia koska ne kasvavat melko samalla tavalla ja samoilla myrkyillä maasta riippumatta

Lainaus: ButWhy

Kyse oli siinä kommentissa syvempi kuin luulet.. Kysymys oli että onko ruotsista ostettu sinappi parempaa kuin suomesta.. "jos asutaan suomessa niin tottahan toki suomessa tehty sinappi tekee parempaa suomelle kuin ulkomailta ostettu.."

Siinä viestissä oli piiloviestinä ajatus.. "jos voidaan tehdä kotimaassa niin miksi pitäisi tehdä se sama ulkomailla"

No nimen omaan, mutta miksi siitä kotimaisesta tuotteesta tarvitsee pyytää niin järjetöntä ylihintaa ulkomaiseen verrattuna? Toki täällä on huonommat viljelyolosuhteet ja talvella niitä vihanneksia voi kasvattaa vain kasvihuoneissa, mutta en usko että pelkästään sillä voidaan selittää käsittämättömiä hintaeroja. Muistelisin myös että Auran sinappi on hieman Turun sinappia kalliimpaa vaikka jo pelkästään logistiikan kustannusten vuoksi sen kuuluisi kaiken järjen mukaan olla halvempaa. Todennäköisesti senkin hinnassa on siis hieman kotimaisuuslisää
´
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 23.12.2009 22:48

Lainaus: Nordis

Tämäkin mielihyvä tuntuu tosin kukkarossa enemmän tai vähemmän tuotteesta riippuen, joten en sitten paljonko siinä jää voitolle


No... Jos siitä haluaa maksaa, että tukee kotimaista niin siinähän maksaa. Varsinkaan kun kyseessä on tuote jota käytetään tuubitolkulla päivittäin.

Mulla menee lähinnä kotisinappia, tai sitten auraa. Työkaveri tosin tekee hemmetin hyvää kotitekoista... jouluversiossa on vähän volttejakin seassa.
Kirjoittanut: azpzv (Nimetön)
 • Lähetetty: 29.12.2009 22:34
Helsingissä on Suurnäyttely; Sotamuseossa Millaista oli 70v.Sitten 105 päivää kestäneessä Talvisodassa! Sanokaa sen jälkeen Merkitseekö Itsenäisyytemme mitään?!
Kaikkiko turhan takia...

Tämä aihe on suljettu. Et voi lähettää tähän aiheeseen vastausta. Aihe on todennäköisimmin suljettu siksi, että siinä käsiteltävä asia on puitu perinpohjaisesti ja ns. kaluttu loppuun, tai sitten aihe ei ole enää ajankohtainen (jos viestiketjussa on käsitelty esimerkiksi festivaalia tai konserttia), tai sitten samasta aiheesta on ollut keskustelua jo aikaisemmin. Goottifoorumilla on myös tapana sulkea sellaiset viestiketjut, jotka sisältävät sata (100) sivua, ja avata uusi viestiketju samasta aiheesta toisaalla. Voit halutessasi kysyä foorumin valvojilta tai ylläpidolta syytä tämän viestiketjun sulkemisen syistä.

Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 17.09.2015 09:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 362 henkeä!
Järjestä treffit