Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Onko elämä totta?

Kirjoittanut: Veronica (Jäsen)
 • Lähetetty: 02.06.2006 01:25
Uskon jälleensyntymiseen.. ja kantaani ei voi tuon paremmin perustella. eli uskon että jokaisen pitää elää loisteliaisuudessa, köyhyydessä, olla lihava, olla laiha, olla potkija ja olla potkittava. Elämä on mitä ansaitset sen olevan. Niin minä uskon.. Hermostun välillä filosofian tunnilla kun siellä mietitään aina vaan että "miksi tappaminen on väärin?" pöh.. kuka sanoi että se on väärin? Minusta on väärin pistää rahojaan punaiselle ristille, koska ihmiset jotka ovat nälänhädässä, ansaitsevat sen karman kautta. Kaikki on suhteellista.
Kirjoittanut: liothe (Nimetön)
 • #12
 • • Muokkasi: liothe
 • Lähetetty: 03.06.2006 12:41
Lainaus: SisterBlackMutta mitä sattuma oikeastaan on?


Jos sattumaa ei ole olemassakaan. Jos olemassa on vain kausaliteetteja.
Ehkä kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Lainaus: mlrdniin, suurin osa ns. sattumistakin johtuu jonkin muun ihmisen/eläimen teoista, olosuhteista tms... mutta omalle kohdalle osuvista sattumiksi lasken ne, joihin itsellään ei ole ollut minkäänlaista osuutta aiemmin.


mlrd:n kirjotus on mielestäni juuri esimerkki syy-seuraus - suhteista. A tekee jotain, joka vaikuttaa B:hen jollain tavalla. Vaikutus voi levitä muuallekin/muillekin vaikkeivät nämä olisikaan olleet missään tekemisessä asian kanssa. Lisäksi tekemättäjättämiselläkin voi olla merkittäviä seurauksia.

Edit: oops.. koko viesti lienee off-topic. Nöyrimmät anteeksipyyntöni.
Kirjoittanut: Mariel (Nimetön)
 • Lähetetty: 11.12.2006 15:44
Lainaus: liothe syy-seuraus - suhteistaJos niin sanottu "seuraus" onkin se syy, ja "syy" onkin seuraus.
Ihminen ei lähde liikkeelle, koska hän alkaa liikuttaa jalkojaan. Ihminen liikkuu ja siksi hänen on alettava liikuttamaan jalkojaan, jottein totuus tulisi julki.
Ihminen ei lihoa, koska hän mässää mielettömästi karkkia. Hän alkaa mässätä mielettömiä määriä karkkia, koska alitajuisesti tietää alkavansa pian lihota. Eikä mikään saa tapahtua ilman näkyvää syytä, hänen on alettava mässätä karkkia. Siitähän saa muotoiltua hyvän syyn lihoamiseen, vaikka itseasiassa se olikin seuraus.
Totuus ei paljastu, koska maailmankaikkeuden tasapainossa pitävä voima estää sitä. Minkälainen kaaos siitä seuraisikaan, jos joku yhtäkkiä liikkuisikin eteenpäin, vaikkei hän liikuttaisi ollenkaan jalkojaan?!

Pikkusiskoni filosofiaa. Ja hyvin pelottavaa sellaista.
Tätä teoriaa ei ole tarkoitus ottaa vakavissaan. Ei alkuunkaan.
Kirjoittanut: Iiriva (Miss Halloween 2006 & 2007)
 • Lähetetty: 11.12.2006 16:45
toivottavasti elämäni on vain paha uni, josta herään johonkin parempaan.
Kirjoittanut: Velvet Grey (Nimetön)
 • Lähetetty: 11.12.2006 16:58
Lainaus: SisterBlack Esim. Juuri tulleet tähdet. Yhtäkkiä on järkyttävä määrä rahaa ja vanhat ystävät unohtuvat. Sitten taas köyhä, eikä enää ole ystäviä.

Offtopic, mutta mieleeni tuli taas se, että rikasta ja kuuluisaa on helppo rakastaa. Asiat tuntuvat menevän vähän näin tässä maailmassa. Jotkut ihmiset saattavat 'ei-julkkiksina' olla suuren osan mielestä ihan normaalin näköinen, ja hänellä on pieni kaveripiiri. Annas kun sitä rahaa ja julkisuutta tulee, niin oletkin yhtäkkiä hirveän kaunis, ja kaikki tarjoutuvat olemaan ystäviäsi. Ei julkkiksilla varmaan oikeita ystäviä juuri ole, vaan juuri kaikenlaisia kiipijöitä, perseennuolijoita ja muita, jotka haluavat päästä käsiksi heidän rahavaroihinsa ja saada osuutensa kuuluisuudesta.

Tavallaan säälin julkkiksia juuri tuon takia.
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 11.12.2006 17:05
Lainaus: SisterBlack Jos elää köyhyydessä ja epäsuosiossa, tietää, ettei elämä ole ruusuilla tanssimista. He tuntevat aitoa rakkautta, surua ja he tietävät, miltä tuntuu vajota alas maailman syvimpään kolkkaan.


Tästä tulee valitettavasti mieleen sellainen tosiasia, että huonompiosaisia ylistetään aina siitä, että he "tietävät, mitä on tosielämä", mutta niitä joilla taas menee paremmin haukutaan aina etteivät he tiedä mitään. Kuitenkin sen parempiosaisen elämä voi olla jatkuvaa työtä sen aseman säilyttämiseksi ja välillä joutuu etsimällä etsimään positiivisia puolia, niin silti joku onnistuu aina murjaisemaan, että toinen on huonompi kuin hän itse kun tällä toisella menee hyvin.

Sekavaa tekstiä, joo, mutta halusin vain sanoa että kaikki "parempiosaiset" eivät ole tyhmiä pissaliisoja, jotka kuvittelevat että jos ei ole leipää niin syödään leivoksia...
Kirjoittanut: Garmyad (Jäsen)
 • #17
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 12.12.2006 03:45
Lainaus: Veronica ihmiset jotka ovat nälänhädässä, ansaitsevat sen karman kautta


Joo. Ihan kiva. Multa ei kyllä löydy pokkaa mennä sanomaan yhdellekään aliravitsemuksesta kärsivälle kehitysmaan lapselle, että "kikkelis kokkelis, mitäs läksit, se on kato toi sun karma, sori vaan..."

Musta on yleisinhimillisesti katsoen erittäin vaarallista ajatella, että köyhät, sairaat, vammaiset ja muut vastaavat voi jättää haisemaan omiin oloihinsa, koska he (vai kenties "ne"?) ovat itse aiheuttaneet kurjuutensa jossain edellisessä elämässä.

Ei, ei, ei, ei, ei ja ei.

Sitä paitsi sellainen laiminlyönti ei varmastikaan kasvata kenenkään karmapistetiliä, pikemminkin päin vastoin. Mun mielestä tohon karmahommaan liittyy se oivallus, että toisten ihmisten hyväksi voi, pitää ja kannattaa tehdä jotain, jos vain mahdollista.

Aiheetonta lienee edes muistuttaa, että länsimainen ns. hyvinvointi ja vauraus eivät todellakaan ole seurausta länsimaisten ihmisten hyvyydestä ja erinomaisuudesta, vaan vuosisatojen ajan harjoitetusta riistosta, pahuudesta ja röyhkeydestä.

Harvemmin kilahdan tällä tavalla, mutta nyt menin täysin dark side of the forcelle.
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 12.12.2006 05:12
ja syystäkin.

mutta nälänhätä ja kurjuus eivät välttämättä johdu pelkästään länsimaiden riistosta, on siinä paikallisillakin osuutensa asiaan.
Kirjoittanut: Iiriva (Miss Halloween 2006 & 2007)
 • Lähetetty: 12.12.2006 07:20
ja välillä ihmisellä ei ole osaa eikä arpaa kuivuuteen tai tulviin.

heidän syytäkön se sitten muka on, menivät syntymään sinne paikkaan?
Kirjoittanut: liothe (Nimetön)
 • Lähetetty: 24.12.2006 13:45
Lainaus: Mariel Jos niin sanottu "seuraus" onkin se syy, ja "syy" onkin seuraus.


Siltihän se on jonkinlainen kausaliteetti.

Lainaus: Mariel Ihminen ei lihoa, koska hän mässää mielettömästi karkkia. Hän alkaa mässätä mielettömiä määriä karkkia, koska alitajuisesti tietää alkavansa pian lihota... jne.


Mä en tajunnut oikeasti yhtään mitään tosta selityksestä. Oliko siinä jokin pointti?

Lainaus: mlrd mutta nälänhätä ja kurjuus eivät välttämättä johdu pelkästään länsimaiden riistosta, on siinä paikallisillakin osuutensa asiaan.


Näinpä.

Tämä aihe on suljettu. Et voi lähettää tähän aiheeseen vastausta. Aihe on todennäköisimmin suljettu siksi, että siinä käsiteltävä asia on puitu perinpohjaisesti ja ns. kaluttu loppuun, tai sitten aihe ei ole enää ajankohtainen (jos viestiketjussa on käsitelty esimerkiksi festivaalia tai konserttia), tai sitten samasta aiheesta on ollut keskustelua jo aikaisemmin. Goottifoorumilla on myös tapana sulkea sellaiset viestiketjut, jotka sisältävät sata (100) sivua, ja avata uusi viestiketju samasta aiheesta toisaalla. Voit halutessasi kysyä foorumin valvojilta tai ylläpidolta syytä tämän viestiketjun sulkemisen syistä.

Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit