Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Kitinät, narinat, vinkunat ja muuta valitusta!

Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 26.04.2011 14:19

Lainaus: kuopassa

Käytetäänkö liivatetta hyytelöiden ja vanukkaiden lisäksi jossain muussa syötäväksi tarkoitetussa asiassa?


Karkeissa, jogurteissa, hilloissa, leivonnassa... liivatetta voi olla monissa eri paikoissa ja aika tarkkaan saa pakkausselosteet syynätä jos haluaa siltä kokonaan välttyä. Ehkä tyypillisimmät käyttökohteet ovat makeat ruoat joissa on se tietynlainen hyllyvä koostumus. Itse en jaksa moisesta kavahtaa, kyllä jotkut elintarvikkeissa käytettävät ihan puhtaasti kemianteollisuudella aikaan saadut ainekset (makeutusaineet vaikkapa) ovat huomattavasti karmivampi ajatus. Klooratulla sokerilla höystettyä laittilimpparia, ai ai mitä namia...

Not.
Kirjoittanut: SuZiC (Jäsen)
 • #782
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 26.04.2011 14:19

Lainaus: Heetteri

6 = jotakuinkin 36


Asia on kuten Heetteri tuossa jo valistaa eli naisten jenkkikutonen vastaa Eurooppalaista 36:ta, ja jalan pituus on tässä koossa sellainen 23,5 cm. Ausseissa ja briteissä menevät hieman erilailla...
Kirjoittanut: SirMarylee (Aktiivi)
 • Lähetetty: 26.04.2011 14:20

Lainaus: kuopassa

Käytetäänkö liivatetta hyytelöiden ja vanukkaiden lisäksi jossain muussa syötäväksi tarkoitetussa asiassa?

Sitä on melekee kaikissa karkeissa(nallekarkit ja muut värilliset mötkylät) ja sit juuri hyyteköt,vanukkaat jotkin kastikkeet, kakut ja muut hauskat leivonnaiset. Joissakin valmisruuissa ja muussa ''terveellisessä'' myös kissan ja koiran ruuasta löytyy

lista on loputon, joten suosittelen tsekkaan pakkauksesta
Kirjoittanut: SuZiC (Jäsen)
 • #784
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 26.04.2011 14:30
Joistain margariineista liivatetta kuuleman mukaan myös löytyy. ja kuten tuossa Piiskansiima ja SirMarylee jo totesivat, liivatetta tungetaan mitä moninaisempiin elintarvikkeisiin; etenkin juuri jogurtteihin ym sekä "viinikumi"-tyylisiin karkkeihin.
Kirjoittanut: The Trap-door lover (Jäsen)
 • #785
 • Arvo: Asiantuntija
 • • Muokkasi: The Trap-door lover
 • Lähetetty: 26.04.2011 23:01

Lainaus: kuopassa

Liivate on karmiva, kuvottava asia. Koetan olla ajattelematta sitä. Käytetäänkö liivatetta hyytelöiden ja vanukkaiden lisäksi jossain muussa syötäväksi tarkoitetussa asiassa?

Vaahtokarkeissa.
Muistaakseni joskus myytiin mansikan makuisia vaahtokarkkeja joiden pakkauksessa onnellisesti hymyilevä possu piteli mansikkaa sorkissaan, mielestäni pirullisen nerokas oivallus pakkauksen suunnittelijalta.
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 26.04.2011 23:23
No vtt jee kun menin nyt jo polttamaan nahkani auringossa... Voin vain kuvitella millaiset biitsimummorypyt löytyy rinnuksilta parin vuoden kuluttua jos iho käristyy tätä tahtia.
Kirjoittanut: Marraskuu (Jäsen)
 • #787
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 27.04.2011 05:11
Ei varmaan pitäisi vielä puhua, mutta voi olla että tulee ero. En haluaisi sitä, mutta lopun merkkejä on näkynyt jo hetken. Koska murehdin asiaa, käyttäydyn myös ihan m*lkusti muita kohtaan. Esim. vierailevaa isoveljeäni ja hänen tyttöystäväänsä. Enkä tee mitään kunnolla koska mikään ei kiinnosta.
Pelko rakkaan menettämisestä tekee minusta siis saamattoman vässykän enkä kykene edes parisuhteen pelastusyritykseen.
Kirjoittanut: Natassja (Jäsen)
 • #788
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 27.04.2011 08:57

Lainaus: Marraskuu

Pelko rakkaan menettämisestä tekee minusta siis saamattoman vässykän enkä kykene edes parisuhteen pelastusyritykseen.

Rohkeasti keskustelemaan vaan. Voi olla että pelkosi on aiheellinen, toisaalta voi olla keskustelu parantaa tilannetta huomattavasti. Kummin vain käykin, se on lopulta väistämätöntä ja "parempi ero ennemmin kuin myöhemmin" (Lähde: Nasse-tädin kootut sananlaskut Vol 257).

Kissani Sirkka-Liisa Karttunen ei ole laihtunut. Se on minun syyni joten kitinät ovat nyt täysin hyödyttömiä. Kissan laihduttaminen on aika toivoton projekti, kun kyseessä on vielä aikamoinen sohvaperuna. Yritän saada sitä liikkeelle hiirijahtiin tms. mutta rodulle ominaisesti kissa jaksaa maksimissaan vain noin vartin rallit ja sitten taas loikoilemaan ja tarkkailemaan. Olen ostanut sille laihdutusraksut, joita annan tooooodella vähän, ja sitten eläinlääkärin ohjeen mukaan tavallista eläinkaupan kissanruokaa. Taitaa kaverilla paino jumittaa, koska annan sille herkkunaksuja palkkioksi siitä että se ottaa suosiolla astmamaskistaan kortisonit! Pitää näemmä hankkia märkäruuatkin laihdutusversiona, hitto tästä mitään tule...minut pitäisi laittaa aasihattu päässä nurkkaan tankkaamaan ulkoa kissan ruokintaohjeita. Hävettää.
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 27.04.2011 09:14
Meidän kissat eivät laihtuneet dieettiraksuilla (joissa yleensä on kissoille täysin vääränlainen ravintosisältö!!) vaan sellaisilla joissa proteiiniprosentti muistaakseni 35 ja rasvaa huikeat 20%. Kissa on lihansyöjä, ja yleensä nuo dieettiraksut noudattavat ihmisiltä tuttuja laihiskäytäntöjä (= vähän rasvaa, paljon hiilaria), joten en ihmettele että metsään menee. Parhaiten kait tehoaisi kissan karppaus eli barffaus, mutta koska toinen kattimme on nätisti sanottuna ruokarajoitteinen niin nuo raksut olivat oikea löytö. Tietenkin jos katti suostuu barffiin niin kannattaa kokeilla.
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #790
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 27.04.2011 09:39

Lainaus: Natassja

Kissan laihduttaminen on aika toivoton projekti, kun kyseessä on vielä aikamoinen sohvaperuna.

Täällä on saatu hieman menestystä! Royal Caninin Indoor-raksuja sekoitettuna saman merkin Oral Sensitive-raksuihin. Kolmesti päivässä, mutta todella pieninä annoksina. Runsaasti vettä ja vähintään kerran viikossa märkäruokaa. (Tuo ääliö ei tajua olevansa lihansyöjä, se haluaisi elää pelkillä raksuilla joten märkäruuan syöttäminen on aina vähän tahtojen taistelu ja aina puolet pilaantuu kuppiin.)

Lisäksi hommasin iiison kissapuun ja läski tykkää kovasti nukkua melko korkealla olevissa pusseissa/riippumatoissa joten joutuu aina hyppäämään ylös nukkumaan. Leikittämisen kanssa tämä on hiukan samaa sorttia sinun kisusi. Eli ehkä muutaman minuutin kiinnostaa jahdata lelua, sitten pitäisikin jo saada rapsutuksia tai ainakin käpertyä mukavasti kerälle nukkumaan. Kyllähän tuo 6kg painaa, mutta eläinlääkärin mukaan ei vielä ole suoranaisesti ylipainoa kun kyseessä on aika iso poika muutenkin. Mutta paino ei saisi myöskään nousta enää tuosta juurikaan.

Jos kissa ei muuten kiipeile, niin hyvä kikka on myös nostaa ruokakupit korkealle. Jos kupit ovat jossain korkeammalla jonne joutuu hyppäämään, niin möhömaha saa pakostakin edes hiukan liikuntaa.

Tämä aihe on suljettu. Et voi lähettää tähän aiheeseen vastausta. Aihe on todennäköisimmin suljettu siksi, että siinä käsiteltävä asia on puitu perinpohjaisesti ja ns. kaluttu loppuun, tai sitten aihe ei ole enää ajankohtainen (jos viestiketjussa on käsitelty esimerkiksi festivaalia tai konserttia), tai sitten samasta aiheesta on ollut keskustelua jo aikaisemmin. Goottifoorumilla on myös tapana sulkea sellaiset viestiketjut, jotka sisältävät sata (100) sivua, ja avata uusi viestiketju samasta aiheesta toisaalla. Voit halutessasi kysyä foorumin valvojilta tai ylläpidolta syytä tämän viestiketjun sulkemisen syistä.

Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 17.09.2015 09:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 362 henkeä!
Järjestä treffit