Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Goottivaatteiden hoito

Kirjoittanut: Ziggy Stardust (Jäsen)
 • #1
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 01.07.2006 02:18
Kysympä teiltä ihmiset, miten "hoitaa" korsettia tai muita goottivaatteita. Kankaat ovat erikoisia, ja toivonkin vastauksia mm. seuraaviin:

Voiko satiinisen korsetin pestä?
Miten pvc:tä voi puhdistaa?
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 02.07.2006 01:30
Meillähän tuossa Gootti.net:in uutishuoneessa joskus käsiteltiin ohimennen / sivumennen korsettien pesemistä. Kannattaa käydä lukaisemassa Mittatilauskorsetteja, korsetin käyttäjän opas -niminen kirjoitus, josta löytyy ainakin vähän aiheeseen liittyvää (yleistä) tietoa.
Kirjoittanut: Hecate (Jäsen)
 • #3
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 02.07.2006 10:22
Korsetin pesu ja hoito on lähes samantyylinen kuin esim. villan.
Eli pesuja ei yleensä tarvita sen kummemmin, paitsi satunnaista tahranpoistoa.
Kun pesu silti on edessä silloin tällöin, käsinpesu (kevyttä huljuttelua pyykkilautaa vasten raastamisen sijaan) jollain miedolla aineella (nestemäinen erisan)joka soveltuu herkille materiaaleille sekä käsinpesuun.
Painellaan pyyhkeen sisään kuivaksi (ei rutistella!) ja tasokuivatetaan.

PVC-asusteet voi pestä ohjeen mukaan. Jotkut kestävät ihan alhaista konepesua, tosin PVC ei materiaalina tarvitse useasti pesua.
Pesuaineessa ei tulisi olla valkaisuaineita eikä
se ei saa olla nestemäinen (kovettaa ja hapristaa kankaan).

Itse en käytä PVC:tä ollenkaan koska polyvinyyliakrylaatti on maatumaton, myrkyllinen yhdiste.
Kirjoittanut: Ninni (Järjestäjä & Valokuvavastaava)
 • Lähetetty: 07.07.2006 13:49
Pvc-kuteiden tahrat lähtee kun kastelee jonkin rätin ja pyyhkii sillä (siis näin pintapuolisesti yleensä toimii).
Kirjoittanut: Ziggy Stardust (Jäsen)
 • #5
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 31.07.2006 21:27
Heips!

Eihän se ole ympäristölle haitallista jos ostaa pvc-vaatteet käytettynä, niinkuin itse teen. Silloin vaateyritykset eivät hyödy rahallisesti, tai joudu luomaan lisää pvc:tä tähän maailmaan, kun käytetty vaatehan on jo ostettu ja olemassa.

Sama juttu nahkan kanssa: en tue eläinvastaista toimintaa ostamalla uusia vaatteita, vaan jos ostan nahkakenkiäkin, ostan ne käytettyinä.
Kirjoittanut: turmatar (Jäsen)
 • #6
 • Arvo: Asiantuntija
 • • Muokkasi: turmatar
 • Lähetetty: 11.02.2007 00:53

Lainaus: Ziggy Stardust

Sama juttu nahkan kanssa: en tue eläinvastaista toimintaa ostamalla uusia vaatteita, vaan jos ostan nahkakenkiäkin, ostan ne käytettyinä.


Mä taas ostan mielummin (uutenakin) nahkakenkiä, jotka kestää 5- 10 vuotta, kuin keinomatskukenkiä, jotka kestää ehkä vuoden. Keinonahkaa tai pvc:tä en käytä oikeastaan ollenkaan, aitoa nahkaa vain. Nahka pysyy monta kertaa kauemmin kunnossa, vähemmän jätettä. Ja on se nyt monta kertaa mukavampaa päällä kuin muovi.
Kirjoittanut: Pic (Jäsen)
 • #7
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 11.02.2007 07:32
Ostin sellaset liituraitahousut tässä keväällä joissa on kaikennäköistä ketjua ja vetskaria ja huomasin vasta jälkeenpäin että näissähän lukee kuivapesu. Lähin pesula jossa vois kuivapestä on n. 100 km:n päässä, niin en mielelläni sinne asti lähtis... voiko niitä pestä mitenkään itse? Mitä haittaa siitä on? Meneekö ihan pilalle konepesussa tms.? Kokemuksia ja kohtaloita, kiitos...
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 11.02.2007 13:02
Kuivapesun täysin kelpo vastine on goottivaatteissa yleensä käsinpesu kädenlämpöisellä vedellä ja hienopesuaineella. En ole ainakaan tähän mennessä saanut mitään pilattua käsin pesten. Eli eiköhän, Pic, tuo sinunkin housujen pesuohje ole vain sitä varten ettei ihmiset ala työntämään pesukoneeseen ketjuja ja vetskareita, veikkaisin.

Ylipäätäänkin pesen aivan kaikki goottivaatteeni käsin, pesukone on varattu yksinkertaisempia vaatteita varten. Korsetit yleensä tuuletan käytön jälkeen, niiden pahempi likaantuminen estetään käyttämällä alla jotain toista vaatetta tai tuubitoppia.
Kirjoittanut: FrozenCorpse (Aktiivi)
 • Lähetetty: 27.04.2007 10:33
Satiiniset vaatteet käsipesulla, hienopesuaineella varovasti huljutellen, kuten on sanottu.niissä pitäs olla jonkinlainen hoito-ohje..
Kirjoittanut: Metallitar (Nimetön)
 • Lähetetty: 10.08.2007 18:57
No mä oon ainaki yrittäny välttää korsetin likaantumista. Mut jos siihen jotain tulee niin kostealla rätillä sitä pyyhkäsen. Eihän korsetteja saa pesukoneeseen laittaa eikä kai muutenkaa missä vedessä kauheesti liuotella. Mut kaikki vaatteeni kuten tyllihameet,pitsi ja samettipaidat pesen kyllä käsin,ja sama pvc vaatteissa. Yleensä kyllä pyyhin jos pvc:hen tahraa tulee vaan märällä rätillä kans.

Tämä aihe on suljettu. Et voi lähettää tähän aiheeseen vastausta. Aihe on todennäköisimmin suljettu siksi, että siinä käsiteltävä asia on puitu perinpohjaisesti ja ns. kaluttu loppuun, tai sitten aihe ei ole enää ajankohtainen (jos viestiketjussa on käsitelty esimerkiksi festivaalia tai konserttia), tai sitten samasta aiheesta on ollut keskustelua jo aikaisemmin. Goottifoorumilla on myös tapana sulkea sellaiset viestiketjut, jotka sisältävät sata (100) sivua, ja avata uusi viestiketju samasta aiheesta toisaalla. Voit halutessasi kysyä foorumin valvojilta tai ylläpidolta syytä tämän viestiketjun sulkemisen syistä.

Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 2 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 17.09.2015 09:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 362 henkeä!
Järjestä treffit