Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Goottivaatteiden hoito

Kirjoittanut: Gottero (Jäsen)
 • Lähetetty: 10.10.2008 13:05
Kuinka PVC-vaatteita pitäisi oikeaoppisesti säilyttää, esim. housuja? Voiko niitä roikottaa vaatehenkareiden housurimalla (jolloin siihen syntyy taitos) vai pitäisikö hankkia erillisia housuhenkareita, joissa housut laitetaan roikkumaan yläosastaan eli näin ne eivät pääsisi taittumaan. Eli kuinkas on?

Ja voiko PVC-vaatteita laittaa päällekkäin, niin että kiiltävät puolet osuvat vastakkain, vai pitääkö niiden väliin laittaa jotakin 'eristettä'?
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 10.10.2008 13:19
Kehnosta kokemuksesta voisin sanoa, että kannattaa pyrkiä mahdollisimman ilmavaan säilyttämiseen ja niin, ettei pvc ole pvctä vasten. Yksi pvc-toppini oli hyllyllä mytyssä jonkin aikaa, ja kun kerran aukaisin mytyn, lähti pvc kuoriutumaan pois kankaan päältä.
Kirjoittanut: Cherise (Jäsen)
 • #43
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 10.10.2008 13:28
Mullekin kävi niin, että oli musta pvc hame ja valkoinen pvc hame joutuneet kosketuksiin, vaan olipa valkoiseen jäänyt mustia rannuja, jotka ei lähde enää pois.

henkarin housurimalla olen kyllä säilyttänyt hameet ja housut, eikä niihin ole jäänyt pahempia taitoksia, kun vaan laittaa siististi. Ei tietenkään silloin kannata, jos on hyvin painava vaate.
Kirjoittanut: Vampira_666 (Aktiivi)
 • #44
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 11.10.2008 12:33

Lainaus: SyllaBoreal

Itse en käytä PVC:tä ollenkaan koska polyvinyyliakrylaatti on maatumaton, myrkyllinen yhdiste."


tuskimpa pvc:tä mitään haittaa ole,kunhan et rupea polttelemaan sitä missään,kuulemma tulee myrkyllisiä kaasuja niistä.
Kirjoittanut: Faith Black (Aktiivi)
 • #45
 • Arvo: Mahtigootti++
 • Lähetetty: 13.10.2008 19:32
Cherisellä oli hyviä vinkkejä herkkien materiaalien pesuun, kiitoksia niistä! Olen itse melkoisen tumpelo kaikessa kodinhoitoon liittyvässä, hyvä että osaan imuroida ja kaataa pesukoneeseen pesuainetta .

Olen säilyttänyt pvc:tä pvc:tä vasten, eikä mitään ole toistaiseksi käynyt. Hameet ovat Aderlassin ja HC:n, tiedä sitten onko sen verran hyvää laatua, ettei aivan heti hajoa. Tuo Aderlassin hame on jopa ollut aina aika-ajoin mytyssäkin (vaikka pyrin kyllä viikkaamaan aina kaikki vaatteet käytön/pesun jälkeen), eikä sille ole mitään käynyt.

Voiko puuvillasamettisen topin silittää, vai meneekö sametin nukka aivan pilalle?
Kirjoittanut: Gottero (Jäsen)
 • Lähetetty: 03.11.2008 14:12
Kenkähuollosta kysymys: jossain lehdessä väitettiin äskettäin, että veden ja maidon sekotuksella saa kiillotettua lakeri-/tekonahkapintaiset kengät. Onko kukaan kokeillut, ja mikä pitää olla vedan ja maidon suhde? Yritin kookkeloida, mutta en löytänyt yhtään ainutta mainintaan netistä (ehkä en sitten vaan osaa)
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 04.11.2008 09:39
Hmmm, kuulostaa vähintäänkin eksoottiselta. Ainahan tuota voi kokeilla pienelle alueelle jonnekin sisäsyrjälle. Mikä lehti oli kyseessä?
Kirjoittanut: Gottero (Jäsen)
 • Lähetetty: 04.11.2008 11:03

Lainaus: Piiskansiima

Mikä lehti oli kyseessä?


En löytänyt ko. lehteä enää, se oli muistaakseni Pirkka tai Yhteishyvä, ja max. pari kuukautta sitten tullut. Kaikki mä näköjään hävitänkin...
Kirjoittanut: Swanette (Nimetön)
 • #49
 • • Muokkasi: Swanette
 • Lähetetty: 04.11.2008 11:41

Lainaus: Gottero

muistaakseni Pirkka tai Yhteishyvä

Ei kai kyseessä vain ollut Niksi-Pirkka -palsta? :S Koska jos oli, niin en hirveästi luottaisi niihin nikseihin... Siellä on nimittäin kokemukseni mukaan vähän mitä sattuu vinkkejä. Kerran esimerkiksi neuvottiin säilyttämään television kaukosäätimiä nojatuolin käsinojaan ripustetuissa vanhoissa sukkahousuissa (!), jotta ne kaukosäätimet pysyisivät tallessa. Että näin.. Mutta toki jos kyseessä oli jokin muu palsta/ artikkeli kuin Niksi-Pirkka, niin sitten on asia erikseen.
Kirjoittanut: MustaHukka (NeppaGootti)
 • Lähetetty: 04.11.2008 12:43

Lainaus: Swanette

Kerran esimerkiksi neuvottiin säilyttämään television kaukosäätimiä nojatuolin käsinojaan ripustetuissa vanhoissa sukkahousuissa (!), jotta ne kaukosäätimet pysyisivät tallessa.

No joka gootti tietenkin älyää käyttää verkkosukkiksia Mikäs sen gootimpaa!

Tämä aihe on suljettu. Et voi lähettää tähän aiheeseen vastausta. Aihe on todennäköisimmin suljettu siksi, että siinä käsiteltävä asia on puitu perinpohjaisesti ja ns. kaluttu loppuun, tai sitten aihe ei ole enää ajankohtainen (jos viestiketjussa on käsitelty esimerkiksi festivaalia tai konserttia), tai sitten samasta aiheesta on ollut keskustelua jo aikaisemmin. Goottifoorumilla on myös tapana sulkea sellaiset viestiketjut, jotka sisältävät sata (100) sivua, ja avata uusi viestiketju samasta aiheesta toisaalla. Voit halutessasi kysyä foorumin valvojilta tai ylläpidolta syytä tämän viestiketjun sulkemisen syistä.

Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 3 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit