Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Gootti.net

Kirjoittanut: vuorbi (Jäsen)
 • #1
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: vuorbi
 • Lähetetty: 27.03.2006 12:59
Kysymys ylläopidolle: Onko suunnitelmissa jotenkin arkistoida artikkeleita ja linkkivinkkejä aihepiirien ja funktion mukaan? Esimerkiksi uutiset omaan karsinaansa (ja sinne sitten tarpeelliset alajaokset) ja linkkivinkit omaansa jne. Jos joku sellainen järjestely on jo voimassa (postausjärjestyksen lisäksi), en ole sokkona sitä huomannut.

Helpottaisi huomattavasti pläräämistä, eikä käytetty softakaan varmaan kauheasti vastusta moisen lisäämistä.
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 27.03.2006 15:18
Arkiston rakentaminen on suunnitelmissa. Tuo tällä hetkellä käytössä oleva uutisjärjestelmä on hyvin alkeellinen -- yritän jossain vaiheessa asentaa ja ottaa käyttöön Textpattern-nimisen päivitystyökalun. Textpatternin avulla vanhojen artikkeleiden ja linkkivinkkien löytäminen helpottuu. Myös jokaisen julkaistun uutisen/artikkelin/linkkivinkin URL-osoite on paljon nykyistä tyylikäämpi.

On yksi kompastuskivi ja este. Nuo vanhat etusivulla julkaistut kirjoitukset olisi saatava ensin siirrettyä uuteen järjestelmään. Siinä on aikamoinen savotta edessä.
Kirjoittanut: Teme (Jäsen)
 • #3
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: Teme
 • Lähetetty: 27.03.2006 22:14
AjFork. Saat siihen siirrettyä suoraan nämä vanhat stoorit. Ja saa muistaakseni arkistoitua uutisia miten tahtoo. Eikä edes tarvitse tietokantaa.

E:
Mikäs kuopassa.comia vaivaa? En ole päässyt sinne koko päivänä
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 28.03.2006 00:39
Onnistuuhan se Aj-Forkiin siirtyminen myös, mutta se vaatii vaan aika paljon temppuilua. Aj-Forkin manuaalia tutkittuani olen tullut vähän epävarmaksi siitä, osaanko tehdä siirtymisen oikein. (Eli saanko vanhat kirjoitukset siirrettyä Aj-Forkiin.)

Kuopassa.com on tämänkin päivän (iltapäivän + illan) ollut kokonaan tavoittamattomissa. Vika johtuu ranskalaisista, jotka eivät kykene pitämään sähkövirtaa kiertämässä Web-palvelimillaan. Sähkökatkoksia oli jo sunnuntaina ja tänään joskus ennen kello 17.00 kaikki yhteydet kuoppaan katkesivat. Pitäisi päästä lukemaan sähköpostit!
Kirjoittanut: Teme (Jäsen)
 • #5
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 28.03.2006 22:31
Lainaus: kuopassa Aj-Forkin manuaalia tutkittuani,,,


,,,minä mitään manuaaleja lukenut. Otat vaan talteen news.txt:n ja comments.txt:n ja tunget ne sitten samalle paikalle AjForkin kansioihin.

Ja sitten pieni käytettävyysvinkki tänne goottilaan. Hieno palautelomake on kadonnut jonnekkin. Kannattaa varmaan laittaa linkki palautelomakkeeseen jonnekkin näkyvälle paikalle.
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 02.04.2006 16:00
Kantsis jäbä hei vähän niiQ lugee manuzkaa. Siinä manuaalissahan manattiin piruja seinille kuin Jahven satukirjassa konsanaan. Siellä kehotetaan ottamaan backupit CuteNewsistä ja sitten deletoimaan ne tiedostot, sitten pitää laittaa AjFork paikoilleen ja napsia ne vanhat tiedostot jostain jonnekin jotenkin.

Onko siinä AjForkin kanssa paljonkin tekemistä kun ryhtyy muotoilemaan noiden artikkelien esitystapaa? Onko siinä samanlainen käyttöliittymä kuin CuteNewsissä?
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 09.04.2006 13:05
Päätinkin siirtyä AjForkin sijasta Textpatterniin, joka on tuttu ja turvallinen työkalu. TXP:n asennus on nyt valmis ja homma tulee etenemään seuraavalla tavalla:

1. Kaikki vanhat etusivulla julkaistut artikkelit jne. lisätään manuaalisesti Textpattern-järjestelmään.
2. Sivuston ulkoasu upotetaan Textpatterniin.
3. Vanhat CuteNewsin tekemät URL-osoitteet tallennetaan.
4. Textpatternin asennus siirretään sivuston juurihakemistoon, jolloin CuteNews murjotaan alas ja TXP nostetaan ylös.
5. Vanhat CuteNewsin tekemät URL-osoitteet uudelleenohjataan uusiin artikkeleiden osoitteisiin.

Neljäs vaihe tässä operaatiossa on sellainen, jossa voi jokin mennä pieleen.

Päivitys: Vanhat artikkelit on siirretty Textpatterniin. Vanhoja kommentteja ei pelasteta, vaan ne katoavat siirtymävaiheessa.
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 16.04.2006 18:44
Laitanpa tämän viestiketjun lukkoon. Homma on siis nyt sillä tavalla, että sivuston päivitystyökalu vaihdettiin CuteNewsistä Textpatterniin.
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 09.05.2006 00:47
Avasin aiheen, kun tuntuu järkevimmältä tiedottaa tässä viestiketjussa taas vaihteeksi, jotta:

Gootti.net:in pieni tapahtumakalenteri kaipaa goottia, sillä gootti tietää mitä gootti haluaa. Hommahan on vähän niin ja näin, että nyt tapahtumakalenteriin saattaa vahingossa tulla listatuksi sellaisia tapahtumia, jotka eivät gootteja liikuta. Tarvitaan siis gootti, jolla on vähintään perustuntemus goottimusiikista, ja joka on lisäksi sen verran viitseliäs että jaksaa lisätä kalenteriin uusia tapahtumia. Tehtävä sopii hyvin iltapuhteeksi avuliaalle ja luotettavalle ihmisrodun edustajalle. Tälle avustajalle on luvassa lisäksi ison talon edut: lämmintä kättä ja myötätuntoa. Eikä siinä vielä kaikki... Tapahtumakalenterin käyttöön perehdytetään! Lähetä siis viestiä osoitteeseen info@gootti.net saadaksesi lisätietoja.

Sama juttu myös tuon Gootti.net:in etusivun uutissysteemin kanssa: toimittajia otetaan palvelukseen (ts. orjatyöhön).
Kirjoittanut: Ninni (Järjestäjä & Valokuvavastaava)
 • Lähetetty: 11.05.2006 01:08
Lainaus: kuopassatoimittajia otetaan palvelukseen (ts. orjatyöhön).

Meitsihän täs nyt on muutenkin toimittaja, joten voisimpa hyvin toimitella täälläkin

Tämä aihe on suljettu. Et voi lähettää tähän aiheeseen vastausta. Aihe on todennäköisimmin suljettu siksi, että siinä käsiteltävä asia on puitu perinpohjaisesti ja ns. kaluttu loppuun, tai sitten aihe ei ole enää ajankohtainen (jos viestiketjussa on käsitelty esimerkiksi festivaalia tai konserttia), tai sitten samasta aiheesta on ollut keskustelua jo aikaisemmin. Goottifoorumilla on myös tapana sulkea sellaiset viestiketjut, jotka sisältävät sata (100) sivua, ja avata uusi viestiketju samasta aiheesta toisaalla. Voit halutessasi kysyä foorumin valvojilta tai ylläpidolta syytä tämän viestiketjun sulkemisen syistä.

Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit