Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Elokuvien soundtrackit?

Kirjoittanut: Amelia De Vlarie (Jäsen)
 • Lähetetty: 08.11.2008 01:35
No Harry Pooperin soundtrackit tietty. Oikeasti hyvää kuunneltavaakin... Ja sit olisi juuri saatu Twilight Soundtrack jo koneella, kivasti soittamassa taustalla. Bella's lullaby on sit kaunis pianobiisi.
Kirjoittanut: Gilraen (Jäsen)
 • #52
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 24.01.2009 22:17
Rakastan. Elokuvamusiikki hakkaa mennen tullen kaiken metallin, rockin ja muun, mitä nyt satun kuuntelemaan. En tiedä, miksi, mutta kaikki mahtipontiset, kylmiä väreitä aiheuttavat instrumentaalit iskevät minuun eniten.

Lempisäveltäjiäni ovat mm. Howard Shore, Danny Elfman, Alan Menken, John Williams, James Horner, Hans Zimmer ja Joe Hisaishi. Pidän monesta muustakin, mutta he ovat lähinnä videopelien ja animesarjojen säveltäjiä.

Voisin listata jotain lempisoundtrackeja:

The Lord of the Rings (Howard Shore)
Mitäs tästä sanoisi? Täydellisiä joka ainut kappale ja niiden jokainen sekunti. Tyylejä on laidasta laitaan, kappaleet saavat tunteet pintaan ja moni niistä oikeasti itkettää. FotRin (eli ykkösen) soundtrackilla on ehkä paras kokonaisuus, vaikka aika hankala niitä on mihinkään järjestykseen laittaa.

Titanic (James Horner)
Kyllä nyt jokainen leffan nähnyt tietää, miten jumalainen musiikki tässäkin on. Se luultavasti kaikkein eniten soiva melodia, jossa joku nainen hymisee, on joka kuuntelukerralla yhtä kaunista ja hytisyttävää. Musiikit, jotka soivat laivan uppoamisen aikana, eivät ole ihan niin hyviä, eikä niitä tee usein mieli kuunnellakaan kun näkee heti mielessään elokuvan kohtaukset, joissa kyseinen musa soi.

The Nightmare Before Christmas (Danny Elfman)
Instrumentaalit eivät ole tässä ne paras osuus, vaan laulut. Elfman on tehnyt niissä aivan uskomatonta työtä. This Is Halloween ynnä muut jaksavat aina hymyilyttää. Tämä on niin paras.

Beauty and the Beast, Hercules, Aladdin, Pocahontas, The Hunchback of Notre Dame, The Little Mermaid, yms. (Alan Menken)
Vähän Disney-tavaraa. Laulut ja instrumentaalit ovat kaikissa lähes yhtä hyviä, tosin poikkeuksiakin löytyy. Menken tekee ihanan pirteää ja massasta erottuvaa musiikkia. Noista yllämainituista soundtrackeista parasta on mahdoton sanoa.

The Lion King, Pirates of the Caribbean 2 & 3 (Hans Zimmer)
Zimmerin musiikki on eeppistä ja ainakin Leijonakuninkaassa todella vaikuttavaa. Kuunnelkaa vaikka musiikkia, joka soi lopussa, kun Simba kävelee Jylhäkalliolle sateessa karjumaan (sain tuon ainakin kuulostamaan todella vaikuttavalta). Tämä mestari on ehkä suosikkini Shoren jälkeen.
Kirjoittanut: Jacob (Jäsen)
 • #53
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 24.01.2009 22:27

Lainaus: Gilraen

Rakastan. Elokuvamusiikki hakkaa mennen tullen kaiken metallin, rockin ja muun, mitä nyt satun kuuntelemaan. En tiedä, miksi, mutta kaikki mahtipontiset, kylmiä väreitä aiheuttavat instrumentaalit iskevät minuun eniten.


Sama juttu minulla. Instrumentaalliset kappaleet myös ovat syvällisempiä ja tunteikkaampia kuin ne, jossa lauletaan. Tosin en laske laulamiseksi tässä tapauksessa taustakuoroja, minä rakastan kuorolaulamista mahtavassa musiikissä, olkoon metalli- tai ''leffamusiikkia''.

Kuitenkin, minulla ei ole liikaa jäänyt erikoistapauksia päähän, tietenkin nyt nämä klassikot kuten Pirates of the Caribbeanit ja LotRit. Mutta yhden elokuvan musiikit ovat jääneet syvälle mieleen, Kingdom of Heaven. Tosin, en ole vuosiin nähnyt kyseistä leffaa, joten pitäisi jossakin vaiheessa virkistää muistia katsomalla se jälleen.
Kirjoittanut: Und3ad (Aktiivi)
 • Lähetetty: 24.01.2009 23:33
Danny Elfmania on paha olla tässä mainitsematta (en rupee erikseen sanoo kaikkia niitä leffoja)
mutta katotaas mitä muita tiedän kattomatta teidän vastauksia...
ainaki Requiem for a dream (Unelmien sielunmessu)
Queen of the Damned (Kadotettujem kuningatar)
Prince of Egypt (Egyptin Prinssi)
Fifth Element (Puuttuva tekijä)
Moulin Rouge
The Phantom of the Opera (Oopperan Kummitus)
Sweeney Todd
Rocky Horror Picture Show
Anastasia

enempää ei tuu tähän hätään mieleen vaikka kyllä niitä riittää...
Kirjoittanut: Dark Eyes (Inkvisiittori)
 • #55
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 25.01.2009 12:46
Eeppistä soundtrackia puskee ulos myös Harry Gregson-Williams. Toimivimpina esimerkkeinä vaikkapa nämä uudemmat (Playstationista eteenpäin) Metal Gearit. Onpa kyseinen herra myös vääntänyt Hans Zimmerin kanssa The Rockiin soitannat, ja mainittakoon Narnia-leffat tässä myös, vaikka sangen suttaa muuten ovatkin.
Kirjoittanut: Vampira_666 (Aktiivi)
 • #56
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 25.01.2009 13:28

Lainaus: Dark Eyes

Eeppistä soundtrackia puskee ulos myös Harry Gregson-Williams. Toimivimpina esimerkkeinä vaikkapa nämä uudemmat (Playstationista eteenpäin) Metal Gearit.


Niinpä, Itse omistan MGS2,MGS3MGS4 ja Metal gear a!idin psp:lle, ja niiden musiikit on TODELLA HYVIÄ.

Elokuvien musiikista sitten tykkään paljon Oopperan kummituksen lauluista,sitten tietysti Danny Elfmanin musiikit iskee paljon.
Kirjoittanut: Trnquill (Jäsen)
 • #57
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 26.01.2009 07:35
Minulla on kaikkein parhaiten jäänyt mieleen kahden elokuvan soundtrackit. En mene sitä sanomaan, ettäkö ne olisivat parhaat koskaan kuulemani, mutta aika lähellä kärkeä taitavat olla, kun en muitakaan tähän hätään muista.

The Rock. Kaikessa mahtipontisuudessaan lähes hengästyttävän ylevää soitantoa. Theme tottakai kukkona tunkiolla. Tämän rinnalla kaikki halvat kopiot (National Treasuret, Rogue Six -pelit jne.) ovat sulaa vahaa.

K-Pax. Hyvin vähäeleistä musaa ja äänimaailmaa, joka tukee leffan yleistä fiilistä kuten parru latoa. Yksittäisistä kappaleista ensimmäisenä mieleen tulee Taxi Ride, joka kuuluu - luonnollisesti - kohtauksessa, jossa ajellaan taksilla kohti planetaariota. Olen katsonut leffan useaan otteeseen ihan vain pelkän ääniraidan vuoksi.
Kirjoittanut: Modnar (Jäsen)
 • #58
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 24.02.2009 03:23
Elokuvamusiikki on parhaimmillaan upeaa. Hyvän elokuvamusiikin kriteeri yleisesti on se, että se toimii elokuvan kanssa hyvin, luomassa tunnelmaa, mutta että siitä jaksaisi ilman kuvajaista innostua, tarvitaan vähän muutakin. Tässä muutamia säveltäjiä:

Clint Mansell
Miehen debyytti-soundtrackina voidaan pitää Requiem For A Dreamia (huom. elokuvan Pi ääniraidalla oli vain kolme teosta Manselilta), joka on ensimmäiseksi kokonaiseksi ääniraidaksi mielettömän hienoa kuunneltavaa. Elektronista tunnelmointia kevyesti kokeellisella otteella, johon Kronos Quartetin voimakkaat jousisoittimet tuovat lisää koskettavuutta. Toinen koskettava teos on The Fountain, joista elokuva itse on yksi ehdottomia suosikkejani kuten myös soundtrack. Kaunis.

Yann Tiersen
Amelien soundtrack teki syvän vaikutuksen kauniilla pianosoitannoillaan, joissa on lisukkeena jotain, kenties ranskalaista, perinteistä vivahdetta. Myöhemmin kuulemani Good Bye Lenin! OST kuitenkin vie marginaalisen voiton. Muutakin tuotantoa olen herralta kuullut ja vaikutuksen on tehnyt.

Angelo Badalamenti
David Lynchin luottosäveltäjä osaa luoda hämäriä ja synkkiä äänimaisemia, jotka osaavat kummitella mielessä. Varsinkin Mulholland Driven teema on sellainen, joka saa ihon kananlihalle. Twin Peaksin musiikit ovat Badalamentin parhaimmistoa.

Danny Elfman
Elfmanin musiikki ei oikeastaan muuten ole niin kolahtanut kuin elokuvassa Nightmare Before Christmas, joka on yksi parhaimpia soundtrackeja. Elokuviin sopivaa musiikkia, mutta en ole jaksanut yksittäisiä teemoja (mm. Saksikäsi Edward) lukuunottamatta perehtyä sen syvällisemmin.

Hans Zimmer
Täysin perinteisen (toiminta)elokuvamusiikin ehdoton mestari. Elokuvien kanssa toimivat hyvin ja lisäävät juuri sellaista toiminnallista sankarimeininkiä. Tuotantoa on paljon, mutta The Rock on kyllä ehdoton suosikkini Zimmerilta.

Ulver
Tämä on viimeisenä vain siksi, että yhtye tekee soundtrackeja vain satunnaisesti. Niin ja onhan kyse yhtyeestä, eikä säveltäjästä. Parhaimpien soundtrackien joukkoon kuuluvat myös näiden norjalaisten kavereiden Svidd Neger sekä Lyckantropen Themes. Elokuvia en ole nähnyt, ensimmäistä en ole nähnyt myytävänä. Uno-soundtrackilta löytyy viisi Ulverin teosta, joissa oli paljon samaa Svidd Negerin kanssa. Mainittakoon vielä Salto, Salmiakk og Kaffe, josta löytyy Ulverin musiikkia. Levyksi asti se ei ole kuitenkaan päätynyt.
Kirjoittanut: Belle (Jäsen)
 • #59
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 23.06.2009 21:50
Kuuntelen paljon elokuvamusiikkia. Ehdoton ykkössäveltäjä on Howard Shore ja Lord of the rings-soundtrackit kuuluvatkin soundtrack suosikkieni kärkeen. Hans Zimmer on sitten toinen loistavuus ja kaksi viimeisintä POTC-soundtrackia ovat aivan mielettömän upeaa kuunneltavaa. Klaus Badeltinkin säveltämää POTC-soundtrackia tulee kuunneltua, mutta Zimmerin säveltämiä hieman enemmän.

Danny Elfman oli ennen lempisäveltäjäni, mutta Shore ja Zimmer ovat menneet jo aikoja sitten ohi. Suosikkini Elfmanilta on NBC-soundtrack, jonka lauluihin ei voi olla kyllästymättä.

Potter-leffoissa (joista en välitä, kirjat ovat suuri rakkauteni) on upeat musiikit myöskin. Samoin Ameliessa, Oopperan kummituksessa ja Moulin Rougessa (Sparking diamonds Original film version ). Ei pidä myöskään unohtaa Disney-musiikkeja.
Kuuntelen myös paljon kotimaista Paul Housemania, joka taitaa olla aika tuntematon, mutta aivan huippu (löytyy Mikseristä).

Pidän kovasti myös Kill Bill-soundtrackeista rap kappaleita lukuunottamatta. Paljon hyviä ja erilaisia biisejä.
Kirjoittanut: Jenaldo (Jäsen)
 • #60
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: Jenaldo
 • Lähetetty: 23.06.2009 22:07
Itse löysin (oikeastaan älysin) juuri äskettäin uuden ihastuksen soundtrackien saralta .
Nimittäin John Williams ja Don Davis jotka ovat säveltäneet musiikit esim Jurassic Parkeihin.
Varsinkin Jurassic Park: The lost worldin sountrack on suoraa nerokkuutta. Ei Dannya tässä vielä olla ohitettu mutta lähelle mennään.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit