Warning: Use of undefined constant default_charset - assumed 'default_charset' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kuopassa/public_html/keskustelu/index.php on line 3
Viimeksi lukemasi kirja ? - Sivu 55

Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Viimeksi lukemasi kirja ?

Kirjoittanut: Kedira (Nimetön)
 • Lähetetty: 31.10.2010 11:21

Lainaus: Funereal Soul

Kathy Reichs - Jäinen Pelko
Oli hyvä
no jaa, pakko kai sitä jotain muutakin on kertoa..
Kyseessä Vissiinkin ensimmäinen Tempe Brennan kirja. Oikeuslääketieteellisessä ruumiita tutkiva keski-ikäinen nainen. Brennan tekee yllättäen yhteistyötä poliisien kanssa ja alkaa tutkimaan raakoja naisiin kohdistuvia murhia. Ja joutuu aikamoiseen höykkyytykseen itsekin siinä ohella. Mutta ehdottomasti suorasanaisin ja mukaansatempaavin kirja tältä kirjoittajalta, vaikka muutkin ovat oikein loistavia.


Kathy Reichsin Brennan -sarjahan perustuu todellisiin tapauksiin ja tutkimuksiin, joihin kirjailija on itse (tai hänen läheinen ystävänsä - myöhemmissä kirjoissa siis) osallistunut. Itse pidin "Luiden viestistä" eniten

Jos pitää Kathy Reichsistä, niin suosittelen myös Tess Gerritseniä jolla on seka samantapaisia, että erilaisia kirjoja. Monipuolinen ja mukaansa tempaava kirjailija. Ja Karin Slaughter, jonka teoksia on tosin parempi lukea ilmestymisjärjestyksessä sillä ne liittyvät likeisesti toisiinsa ja osa alkaa liki suoraan siitä, mihin edellinen kirja jää.
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #542
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 31.10.2010 12:29

Lainaus: Kedira

Kathy Reichsin Brennan -sarjahan perustuu todellisiin tapauksiin ja tutkimuksiin, joihin kirjailija on itse (tai hänen läheinen ystävänsä - myöhemmissä kirjoissa siis) osallistunut. Itse pidin "Luiden viestistä" eniten

Ja samaisiin kirjoihin käsittääkseni perustuu televisiosarja Bones.
Kirjoittanut: Funereal Soul (Inkvisiittori)
 • #543
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 31.10.2010 15:32

Lainaus: Kedira

Jos pitää Kathy Reichsistä, niin suosittelen myös Tess Gerritseniä jolla on seka samantapaisia, että erilaisia kirjoja.

Joo ihan totta. Voi kyllä suositella!
Tämän kirjailijan kanssa meni silleen hassusti, että minulla oli kirjahyllyssä ollut kyseisen kirjailijan kirja vaiko jopa pari, jo useamman vuoden ja en ollut edes viitsinyt lukea niitä aikoinaan! Nyt kun lukeminen taannoin "loppui" niin piti kai sieltä hyllyst napata jotain seuraa ja yllätys oli suuri, sen suhteen, kuinka mukaansatempaavia kirjat oikein olivatkaan.
Kirjoittanut: Kedira (Nimetön)
 • Lähetetty: 31.10.2010 23:09

Lainaus: Giffirt

Ja samaisiin kirjoihin käsittääkseni perustuu televisiosarja Bones.


Reichs kirjoittaa tuota tv-sarjaa ihan erikseen, vaikka siinä hyödynnetään Tempen hahmoa. Boothia tai muita hahmoja ei sensijaan kirjoista löydä. Samoin Tempen henkilöhahmo on aika erilainen jos kirjoja ja sarjaa vertaa toisiinsa - tätä korostetaan myös sillä, että kirjoissa puhutaan Tempestä ja tv-sarjassa hahmo on enimmäkseen 'Bones'.

Ítse sain juuri luetuksi sekä Gerritsenin uusimman Jääkylmää - aivan loistava. Toinen löytö on ollut Chelsea Chainin trilogia jossa jahdataan hyvin kylmäveristä naispuolista sarjamurhaajaa, joka hallitsee miesuhrejaan / kumppaneitaan ja saa valtaansa myös yhden häntä jahtaavista poliiseista.

Nyt on "työn alla" Kate Mossen Labyrintti ja saman kirjailijan Krypta odottaa tuossa lukemista.

Maailmassa on liian paljon hyviä kirjoja ja aivan liian vähän aikaa ...
Kirjoittanut: Funereal Soul (Inkvisiittori)
 • #545
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 01.11.2010 08:39

Lainaus: Kedira

Nyt on "työn alla" Kate Mossen Labyrintti

Kerrothan sitten mielipiteesi tuosta kirjasta? Se on nimittäin jo moneen otteeseen ollut kädessä, että pitäisi lainata ja lukea, mutta jokin takakannen tekstissä mättäsi ja aina se jää kirjastoon.
Jokin silti kummittelee mielessä tuota kirjaa kohtaa.. Jos se sittenkin olisi lukemisen arvoinen.
Kirjoittanut: Kedira (Nimetön)
 • Lähetetty: 01.11.2010 12:04

Lainaus: Funereal Soul

Se on nimittäin jo moneen otteeseen ollut kädessä, että pitäisi lainata ja lukea, mutta jokin takakannen tekstissä mättäsi ja aina se jää kirjastoon.


Se takateksti hämää aika lailla. Periaatteessa on kyseessä se, että on nuori nykyaikainen tyttö joka arkeologisen löydön jälkeen (ja sitä ennen ymmärtämättään) alkaa nähdä unia oman esivanhempansa elämästä. Kirja keskittyy sitten ottamaan selvää tuon edesmenneen henkilön tragediasta ja saattamaan loppuun tämän työ. Yllättävän hyvä kirja, itse voisin lukea toiseenkin kertaan.

Saman kirjailijan Krypta on hyvin samankaltainen, tuo esille jopa muutaman ensimmäisessä kirjassa esiintyneen hahmon, vaikka sijoittuukin aikaan ennen Labyrintin tapahtumia. Tämä Krypta on vain jo alkuasetelmistaan saakka jännittävämpi ja paremmin kerrottu. Kirjailija on selvästi kehittynyt. Mossella on ilmeisesti myös 3. kirja, jota tosin toistaiseksi ei ole vielä suomennettu.
Kirjoittanut: winterheart (Jäsen)
 • #547
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 01.11.2010 22:01
Viimeksi tuli luettua Johanne Hildebrandtin Valhallan tarinoita: Freija. Tykkäsin kovin ja voin suositella lämpimästi niille, joita kiinnostaa skandinaavinen mytologia. Ehkä yksi parhaimmista kirjoista, joita olen lukenut.
Kirjoittanut: The Trap-door lover (Jäsen)
 • #548
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 03.11.2010 05:05
Arthur Conan Doylen Baskervillen koiran vuoden 1904 suomennettu laitos.
Kiinnostava tarina ja plussana mielenkiintoista vanhaa suomenkielta.
Kirjoittanut: Positiivinenpakana (Jäsen)
 • #549
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 10.11.2010 12:13
J.R. Wardin Mustan tikarin veljeskunta käsissä nyt, kirjat Pimeyden rakastaja sekä Ikuinen rakastaja luettu ja nyt kesken on Herätetty rakastaja. Kirjat ovat juuri oivallista vampyyri hömppää, vähän kuin harlekiini kirjoja höystettynä väkivallalla. Vakavasti näitä kirjoja ei oikein voi ottaa, murisevia vampyyreja kiimakausineen, mutta oikein hyvää aivonnollausviihdettä. Plussaa myös hieman erilaisesta lähestymisestä vampyyreihin, vaikka minulle ne "ainoat oikeat vampyyrit" ovat yhä Anne Ricen kynästä.
Kirjoittanut: Natassja (Jäsen)
 • #550
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 11.11.2010 18:50
Australialaisen Markus Zusakin "Kirjavaras". Erilainen kuvaus natsi-saksasta, nimittäin lasten vinkkelistä. Lapsen nkökulma tuo kirjaan jotain oleellista aitoutta ja tahatonta huumoria. Kirjan kertojana on Kuolema. Kaunis, hauska ja ironinen kirja, todellakin on ihan foorumille postaamisen arvoinen elämys!
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit