Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Sinä ja roolipelit

Kirjoittanut: Eldnaard (Jäsen)
 • #221
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 15.06.2011 10:45

Lainaus: Ratpick

Roolipelipuritaanina en yksinkertaisesti suostu mainitsemaan tässä keskustelussa pelaamiani tietokone- ja konsoliroolipelejä, koska NE EI OO OIKEITA ROOLIPELEIJ!!!1

QFT
Kirjoittanut: Sarutor (Nimetön)
 • Lähetetty: 16.06.2011 23:55
Konsoli roolipelejä tulee pelattua.
Tykänny lapsesta asti roolipeleistä ja tykkään edelleen.
Kirjoittanut: Ratpick (Jäsen)
 • Lähetetty: 18.06.2011 14:00

Lainaus: Giffirt

En edes ajatellut että paljon KERPiä pahemmaksi voi mennä. Minullakin KERP oli ensimmäinen roolipelini, ja en vieläkään tajua, miten niistä taulukoista selvittiin. Silloinen PJ tosin oli sitä laatua, jolle taulukot olivat elämän täyttymys. Kaikkia friikkejä sitä ropepiireissä pyöriikin.

KERPin säännöthän perustuvat suoraan Roolimestarin sääntöihin, niitä on vain kevennetty huomattavasti. Voit kuvitella millainen taulukkohelvetti Roolimestari on.

Toisaalta pitää vielä sanoa, että ei järjestelmällä loppujen lopuksi ole aivan liikaa väliä, kunhan on hauskaa. Itse vaan en jaksa vanhemmiten enää innostua peleistä joissa tarvitsee plärätä joka välissä taistelua eri puolilta kirjaa hyökkäysheittojen tuloksia. Ainoa poikkeus on WFRP ihan vain siksi, että sen taulukot ovat aivan hulvattomia. Mikä tahansa järjestelmä jossa velho saattaa joutua demonin valtaamaksi yrittäessään heittää perinteistä ykköstason hyökkäysloitsua on silkkaa parhautta.

Tähän väliin haluaisin jakaa kuumottavimman roolipelikokemukseni: pelasimme aikoinaan kaverin mökillä Delta Greeniä (käytännössä Call of Cthulhun modernisoitu versio jossa Lovecraftin myytokseen on lisätty perus ysäri salaliittopelleilyä). Joukkomme valtion agentteja tutkivat periamerikkalaisessa pikkukaupungissa yhden kummitustalon ympärillä tapahtuneita kummallisuuksia ja yksi yö sitten hahmomme asensivat talon täyteen turvakameroita ja muita välineitä. Minun hahmolleni sitten iskettiin vastuuksi jäädä yöksi taloon valvomaan laitteiden toimivuutta.

Tässä vaiheessa oikeassa maailmassa oli myös synkkä kesäyö. Ulkona oli täysin pilkkopimeää. Immersio oli huipussaan. Hahmoni kävi ympäri talon tarkastaen kaikki laitteet. Luvut olivat normaaleja. Ei mitään tavallisuudesta poikkeavaa. Yhtäkkiä hahmoni sai käsiradion kautta muilta ryhmäläisiltä viestin, että yhden huoneen turvakamerat olivat kärähtäneet. Huoneen, jonka olin jo käynyt tarkistamassa. Hahmoni käveli kohti huoneen ovea, joka oli kiinni vaikka sen olin jättänyt auki. Oven raosta kajasti sinistä valoa.

Tässä vaiheessa kuka tahansa järkevä pelaaja olisi sanonut juoksevansa karkuun, mutta päättäväisenä päätin avata oven. Oven takana oli kasa hukkuneiden ihmisten ruumiita. Kattoon asti. Niiden suista valui ja nenistä valui vettä. Hahmoni seisoi siinä jähmettyneenä samalla kun muut ryhmäläiset huusivat radiosta, että mitä helvettiä siellä tapahtuu.

Hahmoni sulki kylmän rauhallisesti oven, sanoi, että kaikki on kunnossa, ja käveli ulos talosta. Samaan aikaan oikeassa maailmassa paskoin tiiliskiviä.
Kirjoittanut: Positiivinenpakana (Jäsen)
 • #224
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 03.08.2011 21:33

Lainaus: Giffirt

Muistaako kukaan muu enää storytellingiä? Tunnetaan ilmeisesti myös nimellä charppaus, eli improvisoitua tarinankerrontaa chatissa tai foorumeilla. Ei noppia, vain muutama suuntaa antava ohje ja vuorojärjestelmä. Itse harrastin tuota penskana jippii.fi:n roolipelichatissä. Se oli ensimmäinen kosketukseni roolipelihyypiöuiden maailmaan. Kissin foorumilla oli myös Linna-niminen chat-huone joka oli tarkoitettu samaan.


Voi ihanaa, aloitin roolipeliharrastukseni juuri tuolla kissin Linna-chatissa Pikkuteininä koulusta tullessa istuin siinä vanhan koneen ääressä ja menin foorumille, ihanaa hupia oli se, kamalan kliseisillä hahmoilla ja juonenkäänteillä! Olisipa ihanaa kokeilla tuota nyt uudestaan, minkälaistakohan se olisi...
Kirjoittanut: Heetteri (Ex-inkvisiittori & Miss Halloween 2008)
 • Lähetetty: 04.08.2011 07:25

Lainaus: Positiivinenpakana

Olisipa ihanaa kokeilla tuota nyt uudestaan, minkälaistakohan se olisi...


Facebookissa on ryhmä nimeltä "punaisen lepakon linna", ja heillä on myös off-game ja in-game -irc-kanavat.
Kirjoittanut: Chuuko (Jäsen)
 • #226
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 04.08.2011 11:12
Itse pelailin erinäköisiä storytelling -pelejä epämääräisessä nettiporukassa useita vuosia. Meillä oli ihan foorumit eri peleille, oli niin harrypotteria kuin täysin omia maailmojakin. Jostakin netin syövereistä saattaisi varmaan vieläkin löytyä kilometritolkulla pitkiä viestejä vampyyrien ja haltioiden elämästä jos niitä uskaltaisi/kehtaisi kaivaa esiin.
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #227
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 05.08.2011 19:47

Lainaus: Positiivinenpakana

Voi ihanaa, aloitin roolipeliharrastukseni juuri tuolla kissin Linna-chatissa Pikkuteininä koulusta tullessa istuin siinä vanhan koneen ääressä ja menin foorumille, ihanaa hupia oli se, kamalan kliseisillä hahmoilla ja juonenkäänteillä!

Joo, silloin tuli käytyä läpi ihan kaikki mahdolliset kliseet. Ensimmäinen hahmoni oli mustatukkainen, kalpeaihoinen ja hopeasilmäinen haltia joka (jostain maagisesta syystä jolle en kai koskaan keksinyt mitään selitystä) pystyi halutessaan muuttumaan mustaksi sudeksi ja sillä oli ehkä kaikki maailman ongelmat. Ja kyllä, olen tietoinen että noin jokatoinen 12-15-vuotias fantsunörttilapsi on tehnyt aivan täysin identtisen hahmon. Koska roolipelihahmon pitää tunnetusti olla mahdollisimman sekaisin, traumatisoitunut ja ongelmainen. Ja sudet on cool.

Lainaus: Chuuko

Jostakin netin syövereistä saattaisi varmaan vieläkin löytyä kilometritolkulla pitkiä viestejä vampyyrien ja haltioiden elämästä jos niitä uskaltaisi/kehtaisi kaivaa esiin.

Kaverini on säilyttänyt vanhoja meselogeja, joissa on iso läjä meidän välisiä pelejä. Aina tasaisin väliajoin se kiduttaa niillä minua. "LOL kato mitä mä löysin!"
Onhan niiden lukeminen nostalgista ja mahtavaa kun se on ne pelit säilyttänyt, mutta monia naamapalmupeltoja on näiden pelien juurille istutettu.
Kirjoittanut: Nikkisuicide (Jäsen)
 • #228
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 31.08.2011 18:39
Harrastan aktiivisesti roolipelejä niin laudalla, kuin PCllä. Aikanaan myös larppasin. Helvetillisen hyvää aikatappoa!
Kirjoittanut: Positiivinenpakana (Jäsen)
 • #229
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 01.09.2011 13:26
Hoo, saimme pelattua Dark Heresy kampanjamme yhden osan päätökseen kunnialla ja vain pienillä sanity losseilla, tai minun hahmoni, imperial guardsman, säästyi pahimmilta naksumisilta, tosin kävi psyykkerimme. Hienoja hetkiä ja sairasta tunnelmaa tuo peli on täynnä, paras hetki itselle oli seisoa portaiden yläpäässä, rakentamamme barrikadin takana kahden kumppanini kanssa, kun kymmenpäinen vihollisjoukko lähestyi, huutaa "Jumalkeisarin nimeen!" ja ampua suora laukaus vihollisen päähän, niin, että se kaatuu suorilta jaloilta kuolleena maahan. Eeppistä shittiä. Pidän pöytäropeissa eniten fiilistelystä ja ongelmanratkaisusta, enkä niinkään taisteluista, mutta Dark Heresyssä taistelumekaniikka on onneksi sen verran helppo, että minäkin sen ymmärrän.

Larppirintamalla tuntuu taas tapahtuvan, pitää varmaan alkaa suunnittelemaan reissua takaisin pohjoiseen, kun juuri sain muutettua.
Kirjoittanut: BronzeRain (Aktiivi)
 • #230
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 14.09.2011 09:29

Lainaus: Positiivinenpakana

Larppirintamalla tuntuu taas tapahtuvan, pitää varmaan alkaa suunnittelemaan reissua takaisin pohjoiseen, kun juuri sain muutettua.

Sama, ja näköjään myös sama peli.

Odottelen innolla elopelaamaan pääsemistä, edellisestä on jo ihan reippaasti aikaa. Taisipa olla tammikuulla. Jotenkin nyt taas venynyt lähteminen, pelit eivät ole inspanneet, ja ne jotka ovat inspanneet ovat sitten menneet päällekkäin pääsykokeiden, veljen häiden ja muun mukavan kanssa. Mutta tämä toivottavasti täyttää aukon elämässäni.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit