Warning: Use of undefined constant default_charset - assumed 'default_charset' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kuopassa/public_html/keskustelu/index.php on line 3
koppoti koppoti goth! - Sivu 24

Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

koppoti koppoti goth!

Kirjoittanut: Malys_ (Jäsen)
 • Lähetetty: 09.05.2009 16:31

Lainaus: Funereal Soul

Ja vaikka en koskaan olekaan ollut mikään varsojen fanittaja niin voin kuvitella, kuinka syötävän ihana ja pieni sellainen vaavi on.


Varo vaan, pörröiset, suloiset "nalle"ponivarsat helposti vievät sydämen mennessään. Itse taas tykkään kovasti touhuta varsojen ja nuorten ponien kanssa. Erittäin palkitsevaa.
Ainoa mikä varsojen kasvattamisessa inhottaa on vieroittaminen. Tulee niin syyllinen olo kun tamma ja varsa huutaa sydäntä särkevästi toistensa perään, vaan pakko mikä pakko.

Lainaus: missEmily

Kummista tykkäätte enemmän hevosista vai poneista?


Ponit vievät pidemmän korren miulla.
Hevosissakin on toki mitä ihanempia persoonia mutta kuten sanoit, ponit vaan on niin... poneja. Ja vaikka poni olisi hevoskokoinenkin, on se silti poni olemukseltaan ja luonteeltaan. Welshponeissa ja welshsukuisissa (mm. welsh part bredit) etenkin kaikki on kohdillaan, niin luonne kuin ulkonäkökin.
Kirjoittanut: Funereal Soul (Inkvisiittori)
 • #232
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 09.05.2009 18:31

Lainaus: missEmily

Kummista tykkäätte enemmän hevosista vai poneista?

No kyllä ne hevoset ovat aina olleet minun juttuni. Mitä isompia kooltaan niin sen parempi. Tai parempi sana olisi kai, että korkeampia säkäkorkeudeltaan. Ja lämpöiset sellaiset etenkin. Ravimaailma, kun kiehtoo niin paljon enempi. Vaikka muistoissa rakkaissa on eräs Anglo-arabi ruuna ratsupuolelta, jota aikoinaan hoidin ja ratsastin. Se oli vaan niin tärkeä minulle. Ja muistoissa edelleen..
Kirjoittanut: Zenren (Jäsen)
 • Lähetetty: 10.05.2009 09:12
Jos hevosia ja poneja pitää laittaa paremmuusjärjestykseen, niin sanoisin, että ihan oman pituuteni puolesta (172 cm) tykkään ehkä hevosista jossain mielessä enemmän. Kun istuu 140-senttisen ponin selkään, tuntee itsensä aivan hujopiksi ja pelkää, että meneekö poniparka rikki, vaikka ihan normaalipainoinen olen. Ponit ovat kyllä usein aivan ihania luonteita ja söpöjäkin vielä.

Kerran hoidin yhtä shettistä, joka oli sellainen pieni, musta karvapallo, ja kunnon velmu. Tarhoista ryömittiin lankojen ali ja jouduin ottamaan sen kiinni varmaan 1337 kertaa. Sitten loppujen lopuksi laitoin sen vain sisälle takaisin, kun en ehtinyt koko ajan sen perässä juosta, sillä oli kiireellistä heinienjakoa ja karsinanpuhdistusta meneillään. Oli se ihana poni, ja nimi oli muuten Ikea.

Hevosista tykkään eniten isoista ja raskaista "työhevosista." Kylmäveriset, varsinkin shiret, irish cobit ja friisiläiset ovat rakkautta. Ne ovat niin mahtavan muhkeita, kauniita, rauhallisia ja lempeitä, eikä minulla ole koskaan ollut intoa esim. omistaa mitään täysveristä dynamiittipötköä. Ihanaa olisi omistaa kylmäverinen, jolla voisi rauhassa ratsastella tummien kuusien reunustamilla metsäpoluilla. Ensimmäisellä tallilla, jossa aloin käymään 8-vuotiaana, oli voikko torinhevonen nimeltä Heros. Se oli suosikkiheppani ehdottomasti.

Toisella tallilla sitten oli rautiaan(kimo?) torinheppa nimeltään Helsing. Se oli ihana tapaus, mutta kävi harvoin tunneilla ja myytiin pois muutama vuosi sitten.
Kirjoittanut: Sähikäinen (Nimetön)
 • Lähetetty: 10.05.2009 11:38
Minäkin joskus aikanaan (yläaste vuosina ja ennen sitä) kävin tallilla. Hoidokkini oli Russ-ruuna(siihen aikaan vielä Ori käytiin oripäivilläkin hakemassa astutus luvat, ja kaikkkea.) Ai.Ka Hekyll.(koko tallilla oli siihe aikaan pelkkiä Russ-poneja)asiasssa oli se positiivinen puoli että sain kopukkaa pitää kui omaani. päättää sen ruokinnasta,kilpailutuksesta,näyttelyistä,koulutuk sesta.
Sen aikasiin tallikavereihin olen kyllä vieläkin yhteydessä. Kyseessä oli pieni yksityistalli joka sittemmin on laajentanut toimintaansa. Vuosien karttuessa rakas harrastus vaihtui toisiin ja Poni myytiin Takkulan ratsastus keskukseen jossa se on ns- Pullaponina tänä päivänä.
Kirjoittanut: Faith Black (Aktiivi)
 • #235
 • Arvo: Mahtigootti++
 • Lähetetty: 10.05.2009 11:54

Lainaus: Sähikäinen

Poni myytiin Takkulan ratsastus keskukseen jossa se on ns- Pullaponina tänä päivänä.

Takkulassa en ole koskaan käynyt, vaikka täällä Lahdessa asunkin. Mutta aina minua ärsyttää lukea hienoista kisaponioreista, jotka lopulta päätyvät ratsastukouluun ja ruunaukseen. Varmasti tuosta sinunkin ponistasi olisi ollut siitokseen loppuelämäkseen (vai oliko tässä joku esim. luonnesyy miksi poni ruunattiin ja myytiin nimenomaan ratsastuskouluun eikä siitosponiksi russien luvattuun maahan Ruotsiin?)

Pitää nyt vielä ylistää tätä Messilän tallia jossa käyn, kun siellä eivät jää konit mädäntymään loppuiäkseen aloittelijoiden potkittavaksi, vaan kokoajan hevoskalusto vaihtuu, kun muutama kuukausi sitten Saksasta tuodut hevoset ostetaan kisakäyttöön ja uusia tulee tilalle ja taas lähtee yksityisille... Poneja on tosin monia ollut pidempäänkin, mutta ovat sellaisia, joita ei paljon näytä haittaavan tuo ratsastuskouluelämä.
Kirjoittanut: Sähikäinen (Nimetön)
 • Lähetetty: 10.05.2009 12:21

Lainaus: Faith Black

ärsyttää lukea hienoista kisaponioreista, jotka lopulta päätyvät ratsastukouluun ja ruunaukseen. Varmasti tuosta sinunkin ponistasi olisi ollut siitokseen


Siis poni oli aivan loistav ja kerran sillä vissiin astutettiin mutta kun kysymys oli vain hoidokista nii omistajahan en sitten päätti kun tallilla käyntinä loppui pikkuhiljaa että pojalta pallit pois.
Ja myi ponin tarkempia syitä en tiedä koska erimielisyyksien takia lähdin lopulta.. Itse sen kanssa tein kaiken alusta lähtien siihen asti kun poni täytti 5v. Olin jopa paikalla kun putkahti maailmaan.
mm. puoli vuotta tappeli omistajan kanssa siittä että viedäänkö Hexy oripäiville vaiko ei.
Lopulta sain tahtoni läpui mutta eipä siitäkään pitkä ilo sitten lopulta ollut.
vituttaa omalta kannalta sinänsä ja kaiken sen kannalta mitä tein kyseisen ponin eteen.
Minä sen opetin kärryille ja Satulaan ja kaikkeen muuhunkin. Poni oli lopulta sellainen että pystyin kävelemään tallin postilaatikolle niin että poni oli irti ja käveli perässä.
Kansainvälisessä Poninäyttelyssä Vermossa Tuli joku mies sanomaan että ompa sulla siinä kiltti Tamma Poni oli ori ja notkuttiin kiimaisten tammojen kehän vieressä.
Kirjoittanut: Tiragen (Nimetön)
 • Lähetetty: 10.05.2009 13:08
Ravi-immeiset hoi

Kassoittako eilen V75 ravit töllöstä tai olitteko paikan päällä? Neljäs lähtö oli varsin mielenkiintonen, yhdeltä putelta katkes ohja kesken lähdön ja kuski (Kervinen) teki kyllä sellasen tempun mikä ei ihan jokasen kuskin päähän putkahtais kun yrittää yhdellä ohjalla ohjailla. Kuski hyppäs kärryiltä puten selkään ja pysäytti radan varteen. Ja vauhtia vain sellaset noin 45km/h.
http://areena.yle.fi/toista?id=2223699
11 min eteenpäin niin näkyy mitä tapahtui. Fintoton videokirjastosta löytynee myös huomenna.
Kirjoittanut: Malys_ (Jäsen)
 • Lähetetty: 10.05.2009 14:25
Tiragen, en ole ravi-ihmisiä mutta nuot ravit tuli katsottua netin kautta ja täytyy sanoa että aika hieno temppu vaarallisessa tilanteessa! Hatunnoston paikka ehdottomasti Kerviselle!
Kirjoittanut: Funereal Soul (Inkvisiittori)
 • #239
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 10.05.2009 20:33

Lainaus: Tiragen

Kassoittako eilen V75 ravit töllöstä tai olitteko paikan päällä?

Tuli katsottua ja vielä tänään uudelleen. Juuri aamulla tallilla keskusteltiin, että kuinka hemmetissä se kuski on voinu päästä aisoja pitkin laukkaavan heppan selkään?! Siis aika uskomaton teko. Ei voi kun hattua nostaa sille. Ja hämmästellä edelleenkin! Olisi ollut hienoa olla paikan päällä katsomassa tuo. Mutta huomenna heppan kanssa seinäjoelle. Jos siellä vaikka näkisi sitten jotain mielenkiintoista.
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 10.05.2009 21:06

Lainaus: missEmily

Kummista tykkäätte enemmän hevosista vai poneista?


Poniruunista, niistä tuntuu löytyvän Suurimmat Persoonat (oreilla varmaan suht sama, niihin en vain ole kovin hyvin tutustunut). Sen sijaan ponitammoja ei pitäisi käyttää kuin siitokseen, rasittavia ovat lähes aina! Ratsastan pelkästään hevosilla, mutta poninpyörylät on silti parhaita.

Ensi viikolla olisi kisat, toivon sormet kyynärpäitä myöten ristissä että ratsu on silloin ehjä ja kunnossa...
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit