Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

koppoti koppoti goth!

Kirjoittanut: Malys_ (Jäsen)
 • Lähetetty: 07.06.2009 19:31

Lainaus: Melia

Kesän toinen varsa syntyi kuolleena...

Voi harmi, osanotot täältäki. Nämä on aina näitä kasvattamisen varjopuolia.

Tiragen, hienoa että teillä pikkuvarsuli alkaa päästä elämään kiinni! Olisi melkein pahempaa että se varsuli olisi ollut jo jonkin aikaa elossa ja menettäisi sen sitten kuitenkin, kuin se että syntyisi valmiiksi kuolleena.
Olen joskus kuullu tutuilta että on ollu kans vastaavia tapauksia ettei varsa osaakaan imeä, toiset on oppinu, toiset ei.

Onneksi nämä varsomis- yms. ongelmat ovat melko harvinaisia.
Kirjoittanut: Tiragen (Nimetön)
 • Lähetetty: 08.06.2009 18:42

Lainaus: Malys_

Tiragen, hienoa että teillä pikkuvarsuli alkaa päästä elämään kiinni! Olisi melkein pahempaa että se varsuli olisi ollut jo jonkin aikaa elossa ja menettäisi sen sitten kuitenkin, kuin se että syntyisi valmiiksi kuolleena.

Kiitos, on se hienoa. Pikkujätkä voi oikein hyvin kun sai juonenpäästä kiinni. Eihän siihen tarvittukaan ko vähän pakkosyöttöä tuttipullosta ja eläinlääkärinvisiitti. Huojentavaa nähdä että se on kunnossa.

Ravireissu oli aika turha reissu, odotukset oli kaikilla - omistajalla, valmenatajalla ja minulla - vähän turhan korkialla. Ei ois pitänyt luottaa siihen että vaikka viimeaikaset startit on menny hyvin ja taulukin näyttää nätiltä että startti menis nytte hyvin. P*skan marjot sanon minä Putte hyppäs kahesti ja oli viimenen, lämpönen (liekkirintaremmitapaus ) taas avasi keulaan sitä 14-15 ja johti viimeseen takakaarteeseen asti, sitte Lahtisen jaokki paino ohi ja pari muuta kopua samalla. väsähti loppuun niin pahasti! Yleensä se on punkenu maaliin pullaten niin järettömän kovaa mutta ei nyt. Kipeiksi tulossa kyllä molemmat ko köhii. Ja varmaan molemmilta jalatkin alta viimestää huomena
Kirjoittanut: Tiragen (Nimetön)
 • Lähetetty: 04.07.2009 17:52
Nostellaans taas tätäkin vaihteeks

Tallin siitostammat siemennetiin joku aika sitten ja aika vauhdikkaat varsat toivottavasti luvassa ensikesäksi, I.P Lentoa ja Air Forcea
Kirjoittanut: Malys_ (Jäsen)
 • Lähetetty: 04.07.2009 20:48
Argh! Viikon päästä kauan odotettu Welsh Show Loimaalla mutta samaan aikaan tarvittaisiin avuksi toisaalle estekisojen läpiviemiseen. Miksi aina kaikki osuu samaan ajankohtaan. Muutenkin ollu pidempi jakso ettei ole ollut mitään tapahtumia.

Ei kukaan btw ole tulossa/menossa tuonne Welsh Showhun ihailemaan upeita poneja?
Kirjoittanut: Tiragen (Nimetön)
 • Lähetetty: 07.07.2009 12:46

Lainaus: Malys_

Ei kukaan btw ole tulossa/menossa tuonne Welsh Showhun ihailemaan upeita poneja?

En mie ainakaan :/ Vetää noi ravit enemmän puoleensa

Ja oli muuten Suur Hollola-ajo ihan pirun hienoa kassottavaa, oli se Bob Hope vaan helvetin kova! Halsuan miljoonaraveissakin oli hieno meno Ennen raveja siel laitettiin ammattikuskit ja amatöritkin kisaamaan keppihevosilla! Kiitos Halsuan hevosystävät.
Kirjoittanut: Malys_ (Jäsen)
 • Lähetetty: 08.07.2009 22:17

Lainaus: Tiragen

En mie ainakaan :/ Vetää noi ravit enemmän puoleens

Möf. Minä taas maltan tuskin odottaa lauantaita! Joka puolella ihania welshejä!
Ja elokuussa ihailemaan arabeja kun ystävien hevosiakin siellä on näytillä.
Kirjoittanut: Melia (Aktiivi)
 • #297
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 09.07.2009 14:16
Meillä on hepalla tänään hammaslääkäripäivä, jos se tarttee rauhoittaa, niin myös illan estevalmennus jää väliin. Ainakin syöminen on sujunut edelleen yhtä mallikkaasti, että mitään ihmeellistä ei pitäisi löytyä.

Jostain käsittämättömästä syystä heppanen (tai paremminkin kaikki tallissa...) on kuin jumppapallon niellyt. Se saa 2 litraa kauraa + litran progressia päivässä, vähän heinää illalla ja laitumellakin alkaa olla aika vähän syömistä kun ne ikävät keltaiset kukat ovat vallanneet sen ihan täysin, ja silti se vaan turpoaa! Kaikkien hevoset turpoavat... Ymmärtäisin, jos ne eivät olisi kaikki täydessä kisa-treenissä parhaillaan, Diksukin viettää tasan yhden vapaapäivän viikossa. Ja noita kansainvälisiä kenttäkisoja kiertäviä treentaan tatusti kovemmin kun tuota mun muuliani, ja nekin lihovat.

Epäilenkin vahvasti, että ne tilailee noutopizzoja laitumelle... ei tätä muuten oikein saa selitettyä.
Kirjoittanut: Tiragen (Nimetön)
 • #298
 • • Muokkasi: Tiragen
 • Lähetetty: 09.07.2009 14:45

Lainaus: Melia

Ja noita kansainvälisiä kenttäkisoja kiertäviä treentaan tatusti kovemmin kun tuota mun muuliani, ja nekin lihovat.

Se on tämä laidunkausi mikä niitä turvottaa, vaikka siellä laitumella onki sitä roskakukkaa ja muuta niin aina ne jotain syötävää sieltä maasta löytää. Sama ongelma meilläkin tuolla ravitallilla kun nuo koput on kaikin vihreellä, ja no panic, se on vaan jokakesäinen heinämaha mikä siellä pömpöttää ja turvottaa.

Edit//

Tuli sellainen kysymys teille ratsujen omistajille, että harrastatteko te minkäänlaista intervalliharjoittelua hevostenne kanssa? Ratsastatteko vetoja tai teettekö jonkinlasia kovempia reenilenkkejä? (Kun täällä aidan toisella puolella ravihärväkässä on kaikenmaailman jarrukärryvedot, rengasvedot yms sellaiset niin onko ratsuille jokin vastaava )
Kirjoittanut: Melia (Aktiivi)
 • #299
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 10.07.2009 11:24

Lainaus: Tiragen

Tuli sellainen kysymys teille ratsujen omistajille, että harrastatteko te minkäänlaista intervalliharjoittelua hevostenne kanssa? Ratsastatteko vetoja tai teettekö jonkinlasia kovempia reenilenkkejä?


Jopa (hevosen) sykemittarin kanssa. Tänään piti olla ohjelmassa rankkoja laukkavetoja (olisko joku 700 metrin suora?), mutta on satanut niin paljon, että pellot lienevät liian liukkaita ilman nurmihokkeja. Maastoradalla tulee eteen niitä tilanteita, että on karautettava kelloa vastaan, pakko se on treenata hevosta niin ettei se saa sydänkohtausta heti jos mennän kovemmille sykelukemille. Ihanneajat on kuitenkin melko tiukat.

Itse käytän myös vettä ja hankea hyväksi kunnon kohotuksessa, ei tarvitse edes mitään kovin rankkaa tehdä ja tehoaa silti. Toiset kahluuttavat myös soilla, mutta siinä kyllä helposti jäävät kengät kiinni. Ja meillä ei tuolla ole edes hyviä soita...

(En sano mitään esim. kouluratsastajista, harva tuntevani kouluhevonen edes maastoilee. Toisaalta noilta heppasilta ei juuri kestävyyskuntoa vaaditakaan, että ehkä kuitenkin treeni hevosen käytön mukaan...)
Kirjoittanut: Malys_ (Jäsen)
 • Lähetetty: 12.07.2009 23:52
No niin on Welsh Show ohi, oli kyllä oikein mukavat päivät ja olisi voinu melkeinpä tottuakin siihen että joka päivä mennään ihailemaan hienoja poneja. BIS- ja luokkavoittopalkinnot meni kyllä ihan oikeille poneille!
Niin ja jos jotakuta sattuu kiinnostamaan niin tuolla näyttelytunnelmia ukkoni näkemyksenä/kuvaamana :
URL

Hieman veetuttaa nyt vaan se kun oli aamun aikana laitumella ollu jotain säätöä ja oma poni oli saanu mojovan potkun laidunkaverilta kyynärvarteen.:/ Ei onneksi mitään isommin rikki menny eikä ontunu juoksuttaessa mutta turvottaa ja aristaa, odotan vaan mielenkiinnolla miltä huomenna näyttää.-.- Taitaa ainakin ensi viikon valmennustunti jäädä väliin. Hemmetti.

Lisätäänpä vielä tähän jutunjuurta. Ikävä uutinen Eemelin papan kuolemasta kantautui korviin. Todella harmillinen juttu. Pride oli hieno poni kaikin tavoin ja jätti hienoja jälkeläisiäkin. Harmittaa jo omistajankin puolesta todella, tuntui Pride olevan silmäterä omistajalleen vaikka muitakin poneja omistaa.
Samoin Junen isä siirtyi tyttärensä kanssa vihreämmille niityille alkukeväästä. Olipa Iffellä jo ikääkin mutta tuli silti yllätyksenä äkillinen menehtyminen.

Ja sitten vielä sellaisia uutisia että Kenzokin muutti Belgiaan eikä näillä näkymin enää Suomeen palaa. Sinänsä ihan ymmärrettävä ja hyväkin päätös, onpa komealle poniherralle siellä enemmän käyttöä kuin Suomessa jossa ei tosiaankaan tunnuta paljon hyviä poneja arvostavan. Kenzohan jätettiin kantakirjan ulkopuolelle muotoseikan vuoksi kun ei ponin isä ollut astutushetkellä kantakirjassa, oli siis ennen ja kirjattiin uudestaan seuraavana vuonna. Siinä välissä sitten jätti ilmeisesti huonompaa laatua.
Kumma kun ori kuitenkin päästettiin ktk-tilaisuuteen, suoritti suorituskyvyntestin loppuun ja rakenne- ja liikearvostelussa sai 40 p. eli olisi palkittu I palkinnolla. Sen lisäksi kisatulokset puhuvat orin puolesta, sijoituksia ja voittoja kansallisista on aika hyvin alle 140 cm korkealta pikkuponilta. Mutta ei niin ei.
Muutenkin niiin ketuttaa Hippoksen mielivaltainen toiminta.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!