Warning: Use of undefined constant default_charset - assumed 'default_charset' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kuopassa/public_html/keskustelu/index.php on line 3
Erilaiset uskonnot ja mihin itse kuulutte? - Sivu 46

Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Erilaiset uskonnot ja mihin itse kuulutte?

Kirjoittanut: Eldnaard (Jäsen)
 • #451
 • Arvo: Asiantuntija
 • • Muokkasi: Eldnaard
 • Lähetetty: 11.08.2009 17:46

Lainaus: Neophyte

Luonnosta löytyy rauha.

Käsitteet luonto ja luonnollisuus eivät mielestäni ole kaukana uskosta jumalolentoihin ottaen huomioon, että on mahdotonta väittää ettei jokin asia olisi luonnollista tai osa luontoa. Tämä tekee niistä sanoina abstrakteja.

Berzerker, tiesitkö ettei sienien vaikuttavana aineena toimiva psilosybiini tutkimusten mukaan kulkeudu virtsaan? Sieniä nauttineen henkilön kusen juomisella ei paljon trippailla.

http://www.comarti.fi/seminaari/index.htm Ehdotan tätä KRP:lle lapsipornosuodatuslistalle.

"At a time when Muslim doctors and engineers stand accused of attempting atrocities in the expectation of supernatural reward, when the Catholic Church still preaches the sinfulness of condom use in villages devastated by AIDS, when the president of the United States repeatedly vetoes the most promising medical research for religious reasons, much depends on the scientific community presenting a united front against the forces of unreason."
http://www.nature.com/nature/journal/v448/n7156/fu ll/448864a.html

:/

http://news.bbc.co.uk/2/hi/world/americas/8180116. stm =(
Kirjoittanut: Eldnaard (Jäsen)
 • #452
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 14.08.2009 19:41

Lainaus: Neophyte

Uskon, että on olemassa jokin hallitseva voima, joka ympäröi meitä ja saattaa muuttaa kohtaloamme.

Minä uskon samoin. Luulen ettet tosin ole samaa mieltä kanssani todetessani tämän voiman olevan jatkuvasti muuttuva ympäristömme, jota on mahdotonta ennustaa mikrotason asioiden vaikuttaessa valtavasti kaikkeen. Uskon myös, että länsimaissa asuvalla yksilöllä on huomattavasti voimaa vaikuttaa oman elämänsä kulkuun. Tätä voimaa rajoittavat ulkonäkötekijät, abstrakti käsittelykyky, kasvuympäristön ongelmat sekä mahdollinen lahjakkuuden puute (lahjakkuus on käsitteenä ongelmallinen, enkä allekirjoita yleistä käsitystä lahjakkuuden olemassaolosta).
Kirjoittanut: pekkaperkele (Nimetön)
 • Lähetetty: 28.08.2009 09:30
"'Pantheism' ... signifies the belief that every existing entity is, only one Being; and that all other forms of reality are either modes (or appearances) of it or identical with it."

"God is everything and everything is God ... the world is either identical with God or in some way a self-expression of his nature"

Kyllä, olen panteisti. Häiritsee tuossakin lauseessa tuo Being-sana. Mut kuitenkin, jotakuinkin noin ajattelen.
Kirjoittanut: Signum (Jäsen)
 • #454
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 30.08.2009 21:19
Kuulun järjestöön nimeltä ev.lut, mutta näin uskonnollisesti kaikkineen, se jää siihen. Kutsun ihmisiä usein sieluiksi, mutta se on vain retoriikkaa, en usko että ainakaan itse omaan sellaista. En usko myöskään kohtaloon, tavattoman huonoon säkään kyllä. Itse asiassa olen huono uskomaan yhtään mihinkään jota ei voi todistaa.
Kirjoittanut: ZiN (Jäsen)
 • #455
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 24.09.2009 13:28
Uskon itseeni ja satanismin koen omaksi uskonnokseni..
kirkkoon en kuulu, mutta maanantaina olen menossa täyttämään kirkkoon liittymis paperit.
mutta siihen on mielestäni hyvä syy.. sisko haluaa mut lapsensa kummiks =)
sen verran tärkeä asia siskolle että jaksan nähdä vaivaa sen eteen =)
aion myös erota kirkosta uudelleen ristiäisten jälkeen.
Kirjoittanut: Mortale (Aktiivi)
 • Lähetetty: 24.09.2009 13:38

Lainaus: ZiN

kirkkoon en kuulu, mutta maanantaina olen menossa täyttämään kirkkoon liittymis paperit.
mutta siihen on mielestäni hyvä syy.. sisko haluaa mut lapsensa kummiks =)

Perjaatteessahan voi olla kummi ilman että kuuluu kirkkoon. Miun kummitäti ei ole ikinä kuulunut kirkkoon, mutta on silti mun kummitäti toki ei sillä tavalla kuin kirkkoon kuuluva, mutta mulle se on täysin sama asia. Tämä on mulle paljon enemmän kummi kuin kaksi kirkkoon kuuluvaa kummisetää. No mutta kuitenkin, onhan se hienoa että hänen takia liityt kirkkoon edes hetkeksi.

Ja jottei asian ohi mene. Niin niin.

Lainaus: ZiN

Uskon itseeni ja satanismin koen omaksi uskonnokseni..

Komppaan tätä. En itsekkään kuulu (enää) kirkkoon enkä usko jumalaan tai muuhun semmoiseen, uskon vain itseeni ja näillä mennään eteenpäin. =)


Muoks. tosiaan kirjoitin eilen ussan yo:n joka ei kyl mee läpi
Kirjoittanut: Scarlet Widow (Nimetön)
 • Lähetetty: 24.09.2009 14:29
Minä kuulun Suomen evankelisluterilaiseen kirkkoon. Olen käynyt riparin ja ollut isosenakin kaksi kertaa. Näinä aikoina oleskelin tosi paljon tuon seurakunnan porukoissa, mutta nykyään ajattelen, että menin sinne enemmänkin niiden ihmisten takia kuin aatteen. Täytyy myöntää, että kyllä se fiilis puri, kun hartaudessa ollaan pimeäddä ja kynttilät palaa ja puhutaan, että kukaan ei ole huono ihminen ja kaikki ollaan arvokkaita. Se on tärkein asia, mitä olen kristinuskolta oppinut.

Kirjoitin ussan yo-kokeen vuosi sitten. Koko lukion ajan olen muutenkin ollut todella kiinnostunut eri uskonnoista. Noin kolmen viime vuoden aikana olen tutkinut muun muassa kristinuskoa, islamilaisuutta, alkuperäisuskontoja, wiccalaisuutta, satanismia, taolaisuutta, shintolaisuutta, hindulaisuutta ja buddhalaisuutta. Viimeistään lukiessani noihin uskonnon ylioppilaskirjoituksiin muutuin puhtaasta kristitystä agnostikoksi. Olen sitä edelleen. En osaa vielä sanoa, millä lailla uskoni ilmenee.

Olen etsiskellyt sitä omaa uskoani kuitenkin pidempään. Wiccalaisesta ajatuksesta pidän, mutta se ei tunnu omaltani. Satanismi kiinnosti, mutta luettuani LaVeyn Saatanallisen Raamatun kannesta kanteen sekin menetti intonsa. Ymmärrän, miksi ajatus kiehtoo monia, mutta Saatanallisessa Raamatussa argumentit muita uskontoja vastaan ovat todella pinnallisia - ihan oikeasti. Pystyn sanomaan sen jo pelkästään lukion kurssikirjojen pohjalta, minun ei tarvitse olla mikään uskonnontutkija. LaVey kritisoi kristinuskoa sellaisena, jollaiseksi se on muokkautunut 2000 vuoden aikana, millaiseksi yksittäiset kirkonmiehet ovat sen tehneet (Paavali, Augustinus, Tuomas Akvinolainen... jopa Platon ja Aristoteles, vaikkeivät he kirkonmiehiä olekaan, mutta heidän oppinsa ovat vaikuttaneet suuresti alkukristilliseen kulttuuriin). Minulle kristinusko on aina ollut vain se ydinsanoma, kaikki ylimääräinen tilpehööri on ollut toisarvoista, koska se on lähtöisin jonkun yhden tai kahden ukon mielipiteistä tai asennevammoista. LaVey ei ole ottanut tätä huomioon. Kristinusko ei pohjimmiltaan esimerkiksi edusta seksuaalisuuden piilottelemista ja syntisyyttä - tätä ovat edustaneet Aristoteles ja Augustinus. Jeesusta tai Jumalaa ei pidä niistä syyttää.

Mutta kuten sanoin, olen agnostikko. Pidän tätä välitilana, kunnes pääsen sinuiksi oman katsomukseni kanssa. En pidä synkretismistä. Pitkään minua on myös kiinnostanut taolaisuus ja sen opit, mutta tämäkin voi johtua siitä, etten ole mistään saanut vielä kattavaa tietoa taolaisuudesta. Kaikkialta etsimistäni lähteistä olen saanut vain pintaraapaisun. Pitäisi saada käsiini Tao te Ching. Sitten tietäisin, olenko minä taolainen. Mutta kyllä, taolainen maailmanhenki ja asioiden kulkeminen omalla painollaan ilman pakottamista - ne tuntuvat minusta luontevilta.

Arvostan jokaisen uskontoa ja katsomusta. Olen vain sitä mieltä, että mitään ei pidä hylätä ottamatta siitä tietoa. Ja varsinkin omasta uskonnostaan tai elämänfilosofiastaan kuuluu ottaa tietoa.

Ja sitten pitää vielä sanoa, että minusta islamilainen naiskäsitys on paljon järkevämpi kuin kristillinen. En tarkoita sitä, mitä esim. Afganistanissa harjoitetaan (naiset koppiin ja pois silmistä - muuten raiskataan) vaan mitä itse Koraani sanoo. Tutustukaa siis Koraaniinkin! (ajattelin myös vähän selventää tätä ajatustani jossain vaiheessa blogiini, voin sen linkata tuonne blogi-osastolle, jos jotakuta kiinnostaa.. koska naiskysymys ja tasa-arvohan ovat aina ajankohtaisia ja kiehtovia...) =)
Kirjoittanut: gothicknight (Jäsen)
 • Lähetetty: 24.09.2009 16:11
Papereissa olen ev.lut, mutta se ei kuvaa todellisia uskomuksiani.
En usko suoranaisesti jumalaan, mutta johonkin kosmiseen lakiin ja järjestykseen kylläkin, jota toisinaan voisi nimittää jumalaksi. Mutta koska sitä jumala- nimitystä käytetään liikaa, niin sanottakoon sitten, että uskon lakiin ja järjestykseen sitten
Kirjoittanut: MustaHukka (NeppaGootti)
 • Lähetetty: 24.09.2009 16:48

Lainaus: ZiN

kirkkoon en kuulu, mutta maanantaina olen menossa täyttämään kirkkoon liittymis paperit.
mutta siihen on mielestäni hyvä syy.. sisko haluaa mut lapsensa kummiks =)
sen verran tärkeä asia siskolle että jaksan nähdä vaivaa sen eteen =)
aion myös erota kirkosta uudelleen ristiäisten jälkeen.


Olenko nyt ihan väärässä, mutta eikö kummiutesi peruunnu jos eroat kirkosta?? Omasta mielestäni on aika "turhaa" liittyä vain hetkeksi...mielestäni lapselle voi olla tärkeä henkilö ilman kummin titteliä. Jos asia on sinulle tärkeä niin miksi sitten eroaisit heti? Suoraan sanoen minusta tuommoiset pikavisiitit ovat loukkaus...liityttiin kirkkoon sitten kirkkohäiden toivossa tai muuta

Itse en enää kuulu kirkkoon, mutta olen silti "kummitustäti"
Kirjoittanut: Blackrat (Jäsen)
 • #460
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: Blackrat
 • Lähetetty: 24.09.2009 17:01

Lainaus: MustaHukka

Olenko nyt ihan väärässä, mutta eikö kummiutesi peruunnu jos eroat kirkosta?

Itseasiassa ei. Kirkko ei peru kummin asemaa vaikka henkilö eroaisikin kirkosta. Mutta olen samaa mieltä siitä että tuo on loukkaavaa toimintaa kirkkoa kohtaan, samaan tapaan kuten kirkkoon liittyminen vain häiden takia. Jos ei halua olla osallisena kirkon toimintaan muuten, on hieman itsekästä vaatia etuja joihin on oikeutettuna vain kirkon jäsenenä.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit