Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Erilaiset uskonnot ja mihin itse kuulutte?

Kirjoittanut: kannuskäsi (Jäsen)
 • Lähetetty: 24.09.2009 17:12
Itse en kuulu mihinkään uskontokuntaan. Riittää kun uskoo itseensä ja pysyy luonnon kanssa sopusoinnussa.

Olen kyllä MustaHukan kanssa pitkälle samaa mieltä, onko järkeä alkaa kummiksi jos ei kerran tunnusta kyseistä uskontoa?

Ev.lut.seurakunnan säännöissä kerrotaan kummiudesta seuraavaa.

Kummin tehtävänä on yhdessä seurakunnan kanssa tukea vanhempia lapsen kristillisessä kasvatuksessa ja näin ollen kummin tulee olla seurakunnan jäsen, rippikoulun käynyt ja konfirmoitu.

Jos kummi myöhemmin eroaa kirkosta, kummiuden edellytykset eivät enää täyty.
Kirjoittanut: Azop (Jäsen)
 • #462
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: Azop
 • Lähetetty: 24.09.2009 17:16

Lainaus: ZiN

Uskon itseeni ja satanismin koen omaksi uskonnokseni..
kirkkoon en kuulu, mutta maanantaina olen menossa täyttämään kirkkoon liittymis paperit.
mutta siihen on mielestäni hyvä syy.. sisko haluaa mut lapsensa kummiks =)
sen verran tärkeä asia siskolle että jaksan nähdä vaivaa sen eteen =)
aion myös erota kirkosta uudelleen ristiäisten jälkeen.

Tietääkseni satanisti ei liity kirkkoon miellyttääkseen jotain muuta ihmistä...
Satanisti voi liittyä kirkkoon jos hän ajattelee oppivansa siitä jotain itselleen hyödyllistä, mutta hän ei liity kirkkoon jos se on tärkeää jollekkin hänen läheiselleen, koska se ei hirveästi satanistia kiinnosta.
Satanisti hakee vain itsellensä henkistä kasvua ja muiden miellyttäminen on vain itsensä kuluttamista satanistin näkökulmasta.
En oikein siis ymmärrä miksi sanoa itseään satanistiksi jos tekee asioita toisten hyväksi... Itse kuulun sellaiseen porukkaan jota voidaan kristityksikin kutsua ja kuulun toistaiseksi ev.lut kirkkoonkin, mutta olen oman käsitykseni mukaan selvillä myös siitä mistä satanismissa on kyse.

Mielestäni jopa saatananpalvoja voisi kuulua kirkkoon todennäköisemmin kuin satanisti... mutta sellaisia saatananpalvojia ei taida olla edes olemassa jotka olisivat niin pitkälle kehittyneet ennen kuolemaansa...
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 24.09.2009 17:19

Lainaus: ZiN

kirkkoon en kuulu, mutta maanantaina olen menossa täyttämään kirkkoon liittymis paperit.
mutta siihen on mielestäni hyvä syy.. sisko haluaa mut lapsensa kummiks =)
sen verran tärkeä asia siskolle että jaksan nähdä vaivaa sen eteen =)
aion myös erota kirkosta uudelleen ristiäisten jälkeen.


Minne on ihmisiltä järki kadonnut...? En myöskään kuulu kirkkoon, mutta mielestäni on suorastaan hävytöntä hyväksikäyttää kirkkoa tällä tavalla. Kummiksi voi käsittääkseni valita myös kirkkoon kuulumattoman, ihan virallista kummia tällaisesta ei kai tule. Mielestäni kummin perinteinen rooli tapakasvattajana ei kuitenkaan tittelin virallisuudesta riipu, ja toisaalta parempi rehellisesti uskomaton kummi kuin tekopyhä kummi.
Kirjoittanut: MustaHukka (NeppaGootti)
 • Lähetetty: 24.09.2009 17:24

Lainaus: Piiskansiima

parempi rehellisesti uskomaton kummi kuin tekopyhä kummi.

HAHHAHAA Juuri näin!


Haluaisin vielä ihan mielenkiinnosta tietää, minkä ikäinen olet, ZiN?
Kirjoittanut: Dark Eyes (Inkvisiittori)
 • #465
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 24.09.2009 18:32

Lainaus: Piiskansiima

mutta mielestäni on suorastaan hävytöntä hyväksikäyttää kirkkoa tällä tavalla

Ja on myös suorastaan hävytöntä, että maksaa kirkollisveroa vastoin omaa valintaansa saamatta käytännössä sille mitään vastinetta.

Siinäpä idea.. Kirkosta eroaville lasketaan palautukset sen mukaan, miten on kirkon palveluita käyttänyt jäsenenäolonsa aikana.
Kirjoittanut: darkAngel (Aktiivi)
 • #466
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 24.09.2009 18:59

Lainaus: Dark Eyes

Ja on myös suorastaan hävytöntä, että maksaa kirkollisveroa vastoin omaa valintaansa saamatta käytännössä sille mitään vastinetta.

öh! ensteski, siinä vaiheessa kun kirkollisvero menee omasta pussista ollaan myös yleensä tarpeeksi isoja tyttöjä ja poikia myös eroamaan kirkosta. eikä suinkaan kirkon tehtävä ole antaa sitä "vastinetta" kirkkoon kuulumiselle... church ain´t a supermarket you know...

Lainaus: Piiskansiima

mutta mielestäni on suorastaan hävytöntä hyväksikäyttää kirkkoa tällä tavalla.

täysin samaa mieltä. ja tähän ZiNin tapaukseen viitaten on ehkä vähän hölmöä siskolta vaatia että lapsen kummi kuuluu kirkkoon varsinkin jos kummiksi haluamansa ihminen ei kuulu kirkkoon eikä haluakkaan kuulua kirkkoon.
Kirjoittanut: SyllaBoreal (Jäsen)
 • #467
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 24.09.2009 21:39
En tiedä oonko vastannu tähän ketjuun mutta vastaan silllttttiii! Kun on tylsää.
Olen eronnut kirkosta aikoja sitten eli näin virallisesti hienolla kielellä olen kaiketi ateisti.
En halua olla riippuvainen mistään ylemmästä "voimasta" jota pelätä tai rajoittaa elämäänsä sellaisen takia. Enkä halua että maksan kirkolle veroa siitä että ottavat rikollisia huostaansa. En halua tukea tällaista toimintaa.
(Tällä tarkoitan sitä kun kirkko on ottanut suojiinsa useita kielteisen päätöksen saaneita elintasopakolaisia.)
Kirjoittanut: Mad Scientist (Jäsen)
 • #468
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 24.09.2009 23:14
Olen itse kirkosta eronnut ateisti, joka ei usko mihinkään yliluonnolliseen. Oikea tiedemies ei voi koskaan sanoa 100% varmuudella että jumalia (tai muuta ilmiötä) ei voi olla olemassa (olemassa olemattomuutta ei voi aukottamasti todistaa). Eikä tiedemiehen ole syytä uskoa jumaliin, jos mitään todisteita ei ole (jumalien olemassa olon todennäköisyys lähestyy raja-arvoa 0.). Sittenhän pitäsi uskoa spagetti hirviöön ja yksisarviseenkin. Mutta jos joskus ilmenisi todisteita jumalolennoista, olisi oikean tiedemiehen osattava myöntää olevansa väärässä.
Kirjoittanut: MustaHukka (NeppaGootti)
 • Lähetetty: 25.09.2009 08:16

Lainaus: SyllaBoreal

Olen eronnut kirkosta aikoja sitten eli näin virallisesti hienolla kielellä olen kaiketi ateisti

Kirkosta eronnut ei automaattisesti ole ateisti.
Kirjoittanut: Natassja (Jäsen)
 • #470
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 25.09.2009 10:06

Lainaus: Azop

miksi sanoa itseään satanistiksi jos tekee asioita toisten hyväksi...

Useimmiten se, että tekee asioita toisten hyväksi, tuo paljon hyvää myös itselle. Ehkä ei kannata kovin yksiulotteisesti lähestyä asiaa. Enkä viittaa tällä toteamuksella uskonnolliseen "kultaiseen sääntöön" vaan ihan maalaisjärkeen. Tuskin toisten loukkaaminenkaan itseä hyödyttää.

Tästä kirkon hyväksikäyttämisestä: Aina on kaikenlaisia loisia hyväksikäyttämässä järjestelmiä ja toisia ihmisiä. Se vapaamatkustaja -ilmiö ulottuu kaikkeen muuhunkin kuin instituutioihin. Kuohuttaako siis ilmiö sinänsä, vai se että kohteena on evankelisluterilainen kirkko? Se jäi minulle tässä keskustelussa vähän epäselväksi. Minun on vaikeaa osoittaa kunnioitusta sellaiselle instituutiolle, jolla ei koe olevan mitään järkevää merkitystä itselle eikä muille. En vaadi, että kenenkään pitäisi kunnioittaa instituutioita sinänsä. En arvosta katolisen kirkon tai synagoogan tai moskeijan tekosia ja olemassaoloa yhtään sen enempää. Jotkut kuitenkin kokee uskonnolliset yhteisöt ja heidän toimintansa hyvänä, mutta minun ei niihin tarvitse osallistua eikä niitä arvostaa, mutten halua ketään moittiakaan näin henkilökohtaisissa asioissa kuten uskonnoissa. Oikeaa vastausta tuskin löytyy. Olisin silti iloinen, jos kirkkojen edesauttamat yleishyödylliset asiat voisi ja ehkä pitäisikin hoitaa ilman uskontosidonnaisuutta. Mutta ymmärrän kirkon (tai minkä tahansa muun instituution tai ihmisen) hyväksikäyttämisen kuohuttavan siinä mielessä, että tarkoituksellisesti loisitaan ja ollaan vielä olevinaan nokkelia. Miksi olla missään tekemisissä sellaisten asioiden kanssa, joita ei arvosta? Omanarvontunnon ja omien periaatteiden myyminen tässä eniten kummastuttaa.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 2 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!