Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Erilaiset uskonnot ja mihin itse kuulutte?

Kirjoittanut: Scarlet Widow (Nimetön)
 • Lähetetty: 25.09.2009 13:56
Minua kiinnostaa käsite "ateisti". Monet vain laukovat sitä, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa. Jonkun määritelmän mukaan "ei usko mihinkään korkeampaan voimaan" tai sitten "ei usko mihinkään yliluonnolliseen". Onko kohtaloon uskominen ateismia? Ei taida, se on fatalismia. Entä sattumaan? Sattumakin on ihmisestä riippumaton taho, arkikielellä lähellä "korkeampaa voimaa". Entä usko tieteeseen? Mikä pistää asiat tapahtumaan? Ihminen? Entä ennen ihmistä? Entä onko "jokainen on oman itsensä jumala" muka ateismia? Ei, se on lähempänä panteismia?

Mikä saa sinut törmäämään kadulla ihmiseen, jota et missään nimessä olisi tahdonnut tavata? Mikä saa tapaamaan elämäsi kumppanin?

Ateistit, kertokaa. Haluaisin ymmärtää käsitettä "ateismi". T'ällä hetkellä en näe siinä mitään järkeä.
Kirjoittanut: Mad Scientist (Jäsen)
 • #472
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 25.09.2009 17:43
Ateismi sinäänsä pitää sisällään vain uskon siihen ettei jumalia ole olemassa. Se ei ota kantaan varsinaisesti yliluonnolisuuteen. Naturalismi on taas uskoa luonnontieteisiin ja siihen ettei yliluonnolisia ilmiöitä ole. Itse en ateistina näe miksi kaiken takana pitäisi olla jokin kosminen liikuttaja. Richard Dawkinsin Jumalharha on aika hyvä "käsikirja" ateismiin, jos haluaa ilmiötä ymmärtää.
Kirjoittanut: Scarlet Widow (Nimetön)
 • Lähetetty: 25.09.2009 17:49
Kiitos, Mad Scientist, etsinkin tuon kirjan käsiini. =) Ajatus alkoi vain kiinnostaa, kun se on oikeastaan hyvin kaukana omasta katsomuksestani, ja haluaisin oppia ymmärtämään sitä.s
Kirjoittanut: Azop (Jäsen)
 • Lähetetty: 25.09.2009 21:03

Lainaus: Natassja

Useimmiten se, että tekee asioita toisten hyväksi, tuo paljon hyvää myös itselle. Ehkä ei kannata kovin yksiulotteisesti lähestyä asiaa. Enkä viittaa tällä toteamuksella uskonnolliseen "kultaiseen sääntöön" vaan ihan maalaisjärkeen. Tuskin toisten loukkaaminenkaan itseä hyödyttää.
Oikeassa olet, mutta tässä tapauksessa huomaa asiayhteys

Ja tuohon ateismikysymykseen yleisesti voisin vielä lisätä oman kysymykseni: Miksi niin moni ateistiksi tunnustautuva suhtautuu äärimmäisen negatiivisesti juuri kristinuskoon? Miksei muihin uskontoihin puututa?
Kirjoittanut: MustaHukka (NeppaGootti)
 • Lähetetty: 25.09.2009 21:27

Lainaus: Azop

Miksei muihin uskontoihin puututa?

Hyvä kysymys ukkoseni Syy on varmaankin se, että kristinusko on se "näkyvin valtauskonto" ja yleensä nämä "hihhulit, tyrkyttäjät ja paasaajat" edustavat juurikin tätä kyseistä uskontoa.

Ja omasta kokemuksesta voin sanoa että helluntailaiset on niitä pahimpia angstien aiheuttajia
Kirjoittanut: Eldnaard (Jäsen)
 • #476
 • Arvo: Asiantuntija
 • • Muokkasi: Eldnaard
 • Lähetetty: 27.10.2009 21:44

Lainaus: Scarlet Widow

Arvostan jokaisen uskontoa ja katsomusta

Arvostat siis sellaisen henkilön, joka tuomitsee homot, naiset, eri uskontoihin uskovat ja ties minkä muun oman uskonnollisen vakaumuksensa perusteella?

Lopettakaa idiotismin harjoittaminen, ottakaa järki käteen älkääkä antako tippaakaan arvostusta rasistisille, sovinistisille ja muiden vapautta rajoittaville uskonnollisille aatemailmoille. Uskonvapaus ja erilainen kulttuuri eivät ole mikään perustelu hakata ja raiskata naisia, kivittää homoja, tehdä kunniamurhia ja rajoittaa sananvapautta tai muita ihmisoikeuksia. Miksi tätä on niin s**tanan vaikea käsittää?

Lainaus: Mad Scientist

Richard Dawkinsin

IHANA MIES http://online.wsj.com/article/SB100014240529702034 40104574405030643556324.html onko tämä kirjoitus tuttu?
Kirjoittanut: Scarlet Widow (Nimetön)
 • Lähetetty: 27.10.2009 23:54
Eldnaard, ylläni on idealistinen kirous.
Kirjoittanut: Sharida (Jäsen)
 • #478
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 29.10.2009 20:49

Lainaus: Eldnaard

joka tuomitsee homot, naiset, eri uskontoihin uskovat


Eldnaar, mikä se sellainen uskonto on, joka tuomitsee naiset?

Lainaus: Eldnaard

Uskonvapaus ja erilainen kulttuuri eivät ole mikään perustelu hakata ja raiskata naisia, kivittää homoja, tehdä kunniamurhia ja rajoittaa sananvapautta tai muita ihmisoikeuksia.


Ja kysyn uudelleen, mikä uskonto tukee tällaista toimintaa? Kannattaa muistaa, että uskonto ja maan tavat/kulttuuri ovat eriasia.
Kirjoittanut: oneesan (Jäsen)
 • Lähetetty: 29.10.2009 22:53
Juuri tuossa pari kk sitten tuli maistraatista vahvistus, olen nyt virallisesti pakana
Kirjoittanut: Scarlet Widow (Nimetön)
 • Lähetetty: 29.10.2009 23:05
Sharida, uskoisin, että Eldnaard iski piikkinsä enemmänkin sanaan "katsomus", nimittäin se on jokaisella henkilökohtainen ja siihen kuuluu myös kulttuurilliset piirteet. En usko, että yksikään länsimaisella tavalla rekisteröity uskonto sallii tuollaista. Mutta on niitä uskontoja muitakin, jotkut alkuperäiskansojen uskonnot esimerkiksi - niissä kylläkin uskontoa ja kulttuuria ei ole erotettu. Ja Aasian uskontotilanne on niin kumma ja harmoninen, etten mene sanomaan siitä mitään.

Tosiaan, myönnän olevani hyväuskoinen ja ajattelevani ihmisistä mieluummin hyvää ennen kuin heidät tapaan, mutta en minäkään hyväksy syrjntää. Huoh. Pitäisi muotoilla lause uusiksi ja tarkistaa mielipiteitäni. Olen kuitenkin laiska. Eldnaard, senkin Sokrates.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit