Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Erilaiset uskonnot ja mihin itse kuulutte?

Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
 • Lähetetty: 24.03.2010 09:24

Lainaus: Gothica

En kyllä minäkään ymmärrä, miksi juuri kristinuskoa vastaan hyökätään niin voimakkaasti.

Syy lienee se, että kyseisen uskonnon nimissä on hävitetty sadoittain, ellei tuhansittain muita uskontoja ja kulttuureja. Sama ralli jatkuu edelleen, joskin ilman entisaikojen verenvuodatusta. Pisti kohtalaisesti vihaksi kun näin dokumentin parista mammasta jotka reissaavat jatkuvasti Suomesta Siperiaan käännyttämään niitä harvoja kansoja jotka ovat vielä onnistuneet säilyttämään vuosituhansien ikäisen uskontonsa. Tiedä sitten millainen maailma nykyään olisi jos vaikka islam olisi aikoinaan saanut Rooman sympatiat, heillä kun tuo lähetyskäsky on vähintään yhtä ankara.

Lainaus: Kedira

Olen tässä lukiessa pistänyt merkille, miten monen ensimmäinen kommentti on: "En kuulu kirkkoon.

Suomessa ihmiset kuuluvat vielä oletusarvoisesti evankelis-luterilaiseen kirkkoon joten onhan tuo hyvä mainita. Onhan se aika hassua jos kertoo olevansa esim. ateisti mutta syytää silti rahansa instituutiolle joka edustaa täysin päinvastaista maailmankuvaa

Mutta itse aiheeseen liittyen, olen pitkään mieltänyt itseni "hyvän päivän pakanaksi".
Kirjoittanut: Gothica (Nimetön)
 • Lähetetty: 24.03.2010 14:59

Lainaus: Nordis

Syy lienee se, että kyseisen uskonnon nimissä on hävitetty sadoittain, ellei tuhansittain muita uskontoja ja kulttuureja


No niin, sen kyllä tiedän. Tarkoitin lähinnä sitä, että miksi itse kristinuskosta ajatellaan niin kielteisesti. Siis ei siitä, mitä sen nimissä on tehty. Vaikka tokihan se vaikuttaa uskonnon yleiskuvaan.
Kirjoittanut: Dineara (Nimetön)
 • Lähetetty: 29.03.2010 15:58
Joillakin tulee sellainen herätys teini-iässä et "en usko tähän sontaan, ei muuta kuin kirkosta eroamaan" ja sit etsitään uus "parempi" uskonto. Sitä kun lähdetään enemmän tutkimaan, niin pyritään samalla irtauttamaan itsensä vielä enemmän kristinuskosta. Tähän voi kuulua jumalanpilkkaa ja koko uskonnon mollaamista, kirkossa käymisen äärimmäistä välttämistä ja kaikkea vastaavaa. Onneksi useimmat rauhottuvat aikuisikään mennessä, toiset eivät koskaan. Uskonnon nimissä on aina tehty hirveyksiä ja tullaan vielä tekemäänkin, mutta se perimmäinen ajatus itsessään on ihan jees, mitä sitä turhaa haukkumaan? Tässä itseasiassa kerroin oman tarinani. Oli vaan niin pakko vahvistaa sitä omaa ajatusta kristinuskon "vääryydestä" että meni vähän överiksi, enkä edes kunnolla osannut perustella omaa kantaani asiasta - ja SE jos jokin on jo omiaan kertomaan siitä, että nyt ei olla ihan kaikesta selvillä.

Tällä hetkellä mä en usko mihinkään, tai kuulu mihinkään tiettyyn uskontoon, näin paremmin ilmaistuna. Rakennan käsitystäni maailmasta erilaisten filosofioiden ja teorioiden ja ajatusten avulla, joista osa on poimittu joistakin uskonnoista (wicca, taolaisuus), osa omien mietteiden tuloksista, osa jostain muualta. Mulla ei ole tarvetta (enää) tulla luokitelluksi mihinkään tiettyyn juttuun. Kehitän itselleni sen järjestelmän, joka toimii parhaiten, ja kun löytyy parempaa informaatiota tai käsitykset muuttuu niin vanhaa dataa poistellaan ja päivitetään. Ihminen muuttuu koko ajan, eikä näin ollen vakaumuksenkaan pysyminen samana ole mikään itsestäänselvyys. Moneen juttuun sitä kyllä on tullut matkan varrella tutustuttua; wicca, satanismi, idän uskonnot, kristinusko, shamanismi näin muutamia mainitakseni.
Kirjoittanut: Lucilla A (Jäsen)
 • #514
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 29.03.2010 18:42


Aloitetaan tällä suomalaisten nuorten aikuisten pakollisella initaatioriitillä:
Minäkään en kuulu kirkkoon! ja iloisesti 18-vuotiaana erottuani kokeilin sitä ja tätä, vähän kaikki uskonnot kiehtoivat vuorollaan, eksoottisista opeista wiccaan ja luonnonmagiaan. Tämänhetkisessä asuinkaupungissani on varmaan enemmän pakanoita, wiccoja, satanisteja jne kuin tylsänturvallisia anglikaaneja (Englannin ev lut, eli kaikkien halveksima peruskirkko) ja loytyisi jopa spiritistien oma kirkko! Valitettavasti vain olen alkanut ihailemaan kristinuskoa ja nimenomaan protestantismia ja indentifioin itseni herkästi protestanttisen kulttuurin edustajaksi. Kristinusko maallistuneessa Euroopassa on vähän kuin järjestetty avioliitto - siihen on kiinnittynyt monin tavoin, vaikka kuinka yrittäisi irti. Kaikki rakastamani taideteokset, eniten ihailemani filosofit, kaunein arkkitehtuuri jne liittyvät kristinuskoon. Historianopiskelijana tiedän kaikki uskonnon huonot puolet, mutta täsmälleen samasta syystä tiedän myos uskonnonvastaisuuden huonot puolet.

Olen teisti (ehkä ainoa täällä?), mutta en ihan niin varma uskostani, että kutsuisin itseäni kristityksi. Kadun silti, että erosin ev lut- kirkosta. Vähän samalla tavalla kuin Pohjois-Irlannin protestantit, taidan inentifioitua enemmän protestanttisen kulttuurin kuin vilpittomän uskon mukaan.

Minuakin yllättää näin uutena foorumilaisena satanistien paljous. Alan puolesta minulle satanismi tarkoittaa ikuisesti J K. Huysmansin kirjoja ja dekadentin pariisilaisylimyston mustia messuja ja, noh, sitä, mitä nykyään Suomessa kutsutaan saatananpalvonnaksi. Tiedän toki LaVeyt sun muut, mutta silti ... tässä on myos kieli-aspekti - näkojään vain Suomessa satanismille ja saatananpalvonnalle on noin erilaiset termit. Asuinmaassani on vain satanism ja "teen satanismi", "adolescent satanism", joilla siis tarkoitetaan tuota saatananpalvontaa noin populaarina kliseenä.
Kirjoittanut: Radioaktivität (Jäsen)
 • #515
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 31.03.2010 00:13
Teosofiassa on paljon asioita, jotka saavat minulta hyväksyntää. Voinen ehkä jossain mielessä tunnustautua teosofiksi tai ainakin teosofian kannattajaksi.
www.teosofia.net

Vaikea sanoa mihin uskon. Tällä haavaa tuntuisi siltä että uskon tietynlaisiin arvoihin ja ajattelutapoihin, joilla on vaikutusta omaan elämään ja tulevaisuuteen, mutta en usko korkeampiin yli-inhimillisiin voimiin ainakaan ihan perinteisessä mielessä.

Olen mormoonien uskontoa tutkinut jonkin verran viime aikona. Ihmeellistä unta näin asiaan liittyen viime yönä. Olin jossain map-kirkon rituaalissa mukana ja minusta kai aiottiin kastaa kirkon jäsentä. Jotenkin onnistuin taktikoimaan itseni sopuisasti pois siitä tilanteesta. Mormoonien uskonto kiinnostaa siksi, koska siinä on paljon todella erikoisia asioita.
Kirjoittanut: Aristosa (Jäsen)
 • #516
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 22.06.2010 16:09
Evankelis-luterilaisen kirkon jäsen olen ja tässä pysyn. Viime kevään aikana tosin olen muutamia kertoja käynyt helluntaiseurakunnan nuortenilloissa, mutta en ole ainakaan vakavissani ajatellut liittyä siihen. Helluntailaisten tulkinnat raamatusta ovat kyllä lähimpänä omaani, oma tulkintani kun tosiaan on hiukan erilainen, kuin yleisesti luterilaisilla.
Ja vaikka joskus liittyisinkin helluntaiseurakuntaan, en eroaisi evlut-kirkosta. Mut on kuitenkin siihen lapsena kastettu. Toisaalta kannatan lapsena kastamista, mutta toisaalta myös kasteella käymistä. En siis omista selkeätä mielipidettä moiseen.
Aion pysyä evlut-kirkossa myös sen takia, että saan toimia kummina, kirkkohäät jne.
Kirjoittanut: Kedira (Nimetön)
 • Lähetetty: 22.06.2010 16:41

Lainaus: Aristosa

Ja vaikka joskus liittyisinkin helluntaiseurakuntaan, en eroaisi evlut-kirkosta. Mut on kuitenkin siihen lapsena kastettu. Toisaalta kannatan lapsena kastamista, mutta toisaalta myös kasteella käymistä. En siis omista selkeätä mielipidettä moiseen.


Helluntaiseurakunta ei yleensä jäsenekseen ota, ellei eroa luterilaisesta ensin. Ja vapaiden suuntien seurakuntiin ei oteta jäseneksi ilman aikuiskastetta. Vaikka näissä on tapauskohtaisesti tehty joitakin poikkeuksia ei niitä tueta siitä ilmiselvästä syystä, että poikkeukset ovat ristiriidassa vapaiden suuntien Raamatuntulkintaa vastaan. Toiseen suuntaan liittyminen onnistuu, eli luterilainen kirkko ei tarkista kuuluuko riveihinsä liittyvä jäsen jo entuudestaan johonkin toiseen seurakuntaan (kirkkokunnat ovat asia erikseen).

Uskonasioissa ja kirkkokunnan valinnassa kannattaa pohtia oma kanta huolella. Kirkkoon liittyminen/ sisältää periaatteessa ajatuksen sen sisältämän opin hyväksymisestä ja kannattamisesta. Ja kahden eri seurakunnan välissä oleminen on hassua roikkumista kahden erilaisen opin sekä lapsuuden perinteiden ristitulissa.
Kirjoittanut: Aristosa (Jäsen)
 • #518
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 22.06.2010 17:46
Itseasiassa itselläni on useitakin tuttuja, jotka pyörivät mukana sekä helluntaiseurakunnan jutuissa, että evlut-kirkon. En tiedä, mihin nämä sitten virallisesti kuuluvat ja mihin eivät.
Mutta eikös helluntailaisilla ole periaatteena tämä, että kasteella käydään sitten kun itsestä siltä tuntuu?
Ja en sanonut, ettenkö kävisi joskus vielä kasteella... (Se olisi sitten jo kolmas kaste. Olen nimittäin saanut hätäkasteen ja kasteenvahvistuksen xD)
Kirjoittanut: Necroerotica (Jäsen)
 • #519
 • Arvo: Mahtigootti+
 • • Muokkasi: Necroerotica
 • Lähetetty: 22.06.2010 18:03
En taas muista olenko ottanut osaa tähän keskusteluun.

Hylkäsin wiccalaisuuden, koska en usko hyvyyteen.

Joku "paha, noita, kultti" olisi mulle parempi.
Kirjoittanut: BronzeRain (Aktiivi)
 • #520
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 22.06.2010 18:09
^Satanismi? Siihenkinhän liittyy magiapuoli, ja vaikka ei nyt ehkä pahana voi pitää, niin ei nyt aja yhteistä hyvääkään.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 3 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit