Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Erilaiset uskonnot ja mihin itse kuulutte?

Kirjoittanut: Necroerotica (Jäsen)
 • #521
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 22.06.2010 18:14
No ehkä se sitten, olenkin miettinyt sitä .
Kirjoittanut: Kedira (Nimetön)
 • Lähetetty: 22.06.2010 18:42

Lainaus: Aristosa

Itseasiassa itselläni on useitakin tuttuja, jotka pyörivät mukana sekä helluntaiseurakunnan jutuissa, että evlut-kirkon. En tiedä, mihin nämä sitten virallisesti kuuluvat ja mihin eivät.


Onkin hiukkasen eriasia pyöriä erilaisissa porukoissa, kuin koittaa kuulua kahteen keskenään ristiriidassa olevaan ryhmään. Enkä minä voi sanella miten teikäläisen tulee elää ja millaisia valintoja tehdä. Mutta kehotan todella miettimään. Vaikka itse uskon siihen mitä Raamattu sanoo, niin kokemuksen äänellä en suosittelisi kovinkaan pitkälle moista seurakuntayhdistelmää. Luonnollisesti, erityisesti ikäsi huomioiden, tämmöinen toimii kyllä loistavasti pohjana sille, että on pakko miettiä omaa kantaa asioihin eikä vain kulkea aivottomana lampaana massan mukana.
Kirjoittanut: CharmedDoll (Jäsen)
 • #523
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 24.06.2010 15:38
Uskon jonkinlaisen jumaluuden olemassa oloon, mutta en kristinuskoon. Kuulun vielä toitaiseksi kirkkoon, mutta eroan kunhan täytän 18. Ajattelen jumaluuden olevan jonkinlainen valo, energia ja tietoisuus joka on kaikessa ja kaikkialla. (Käytän nimitystä jumaluus, sillä jumala viittaa mieheen ja jumalatar naiseen, ja oma näkemykseni on että jumaluuden feminiiniset ja maskuliiniset puolet ovat täydellisessä tasapainossa) Jumaluus tekekee suuria valintoja maailmankaikkeuteen koskien, mutta ei suoranaisesti vaikuta yksilöihin. Yksilöistä huolen pitää valosta tulleet henget joita kutsun ihan vain enkeleiksi.

Näin minä uskon. Ateistit varmaan pyörittelevät silmiään lukiessaan tätä.
Kirjoittanut: teufelfaust (Jäsen)
 • #524
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 25.06.2010 15:25
Olen aika lailla samaa mieltä kuin CharmedDoll, tuosta jumaluudesta jne. siis.
Lisäksi pidän luontoa varsin tärkeänä, vaikken mitenkään henkiä tms. sisällään pitävänä. Uskon myös jonkinlaiseen tuonpuoleiseen, en tosin minkään tietämäni uskonnon kuvaamaan.

Tiettyjän vaikutteita minuun on myös päässyt satanismista kaverini kautta...
Jännittävä yhdistelmä?
Kirjoittanut: Eldnaard (Jäsen)
 • #525
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 03.07.2010 07:30
"I respect your faith despite the failings of the dogma that you follow."

http://www.youtube.com/watch?v=dl9oM4f1xdQ
Kirjoittanut: Blackrat (Jäsen)
 • #526
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: Blackrat
 • Lähetetty: 15.09.2010 10:24
EDIT: Nah... Tulin toisiin aatoksiin. Teksti oli juuri sitä mitä itse vastustan, paatoksellista saarnaamista, joten poistinpa sen sittenkin...

Korvaan se tällä totuudella, jonka röyhkeästi lainaan oman uskoni tärkeimmästä kirjasta:

All statements are true in some sense, false in some sense, meaningless in some sense, true and false in some sense, true and meaningless in some sense, false and meaningless in some sense, and true and false and meaningless in some sense.
Kirjoittanut: Addicted (Jäsen)
 • Lähetetty: 25.10.2010 14:35

Lainaus: CharmedDoll

Käytän nimitystä jumaluus, sillä jumala viittaa mieheen ja jumalatar naiseen


aika lailla sama näkemys asioihin. Itse olen Wicca.
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #528
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 25.10.2010 15:15
Erosin ev.lut. kirkosta 15-vuotiaana, pari viikkoa rippijuhlieni jälkeen. En kuulu tällä hetkellä mihinkään uskonnolliseen ryhmään, enkä myöskään koe tarvetta kuulua.

Vanhempani vaativat käymään rippikoulun sukulaisten vuoksi, mutta antoivat erota sen jälkeen kirkosta, koska ymmärsivät perusteluni. Ainoana ehtona oli, etten saa kertoa eroamisesta esimerkiksi isovanhemmilleni. Olen 20 ja he eivät edelleenkään tiedä, ja rehellisesti sanottuna ei tarvitsekaan.

Uskonnot ovat kiinnostavia ja olen opiskellut yhtä sun toista eri uskonnoista. Osin omalla ajalla ja osin yliopistolla muiden opintojeni yhteydessä. Lukiossa opiskelin ET:tä uskonnonopetuksen sijaan. Minulla ei ole mitään uskontoja vastaan. Monissa uskonnoissa on erittäin viisaita oppeja, mutta mielestäni uskonnot eivät toisaalta saa olla erityisasemassa. Ihmisillä pitää olla oikeus kritisoida vapaasti eri oppijärjestelmiä, oli kyse sitten aatteista, uskonnoista, poliittisista suuntauksista tai mistä tahansa. Yhtä lailla puolestaan minusta tulee ymmärtää, että uskonnot ovat monille tärkeä osa jokapäiväistä elämää ja identiteettiä, ja jokaisella pitää olla uskonvapaus. Se vapaus ei kuitenkaan saa toteutua muiden ihmisoikeuksien kustannuksella. Ja kritisoida voi myös loukkaamatta. Asiallisesta kritiikistä ja kehittävästä keskustelusta on vielä pitkä matka jumalanpilkkaan.

Olen itse agnostikko, kenties hieman ateismiin kallellaan tosin.
Kirjoittanut: byron (Jäsen)
 • #529
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 25.10.2010 23:04
En ole sitonut itseäni mihinkään uskontoon, mutta buddhalaisuus on filosofiani, ja olen nykyään aika kiinnostunut pakanauskonnoista. En usko jumalan/jumalien olemassaoloon, mutta pidän siitä ideasta, ja siitä mitä jotkut jumalat ja jumalattaret edustavat. Tämän hetkinen lempijumalani on Bacchus. Mikäs sen hauskempi jumala kuin viinin ja taiteen jumala Sopii mulle täydellisesti.

Uskontojen opiskelu voisi olla kyllä aika mielenkiintoista. Itsekin olen vain omalla ajalla ja huvin vuoksi lukenut jonkin verran eri maiden uskonnoista.
Kirjoittanut: Pähkinähiiri (Jäsen)
 • #530
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 27.10.2010 13:18
Kuulun vielä toistaiseksi ev.lut.-kirkkoon, saa nähdä kuinka kauan. Viime aikoina olen alkanut kovasti kyseenalaistaa kirkkoon kuulumista ja kirkkoa instituutiona. Erityisesti siihen on vaikuttaneet kaikki uskonnon ja kirkon "suojissa" tapahtuva pahuus ja vääryys. Tietenkään ei tulisi yleistää, yksittäiset tapaukset eivät varmastikaan kerro koko totuutta ja vääristävät ehkä mm. mediassa asian kokonaisuutta. On ihmisiä, joille kirkko aidosti antaa paljon ja on tärkeä voimavara ja yhteisö, ja on ihmisiä jotka harjoittavat uskontoa esim. kirkon työntekijöinä vilpittömästi ja tosissaan.

Sitten on niitä, jotka täyttävät kunnon kristityn velvollisuutensa toisten silmissä käymällä kirkossa näyttäytymässä jouluna ja pääsiäisenä (anteeksi tyly kommentti, mutta näitäkin on). Tai jotka asettuvat uskontonsa nojalla toisia ylempään asemaan. Mitä merkitystä tällaisella "uskolla" on? Jaetaanko taivaspaikat läsnäoloaktiivisuuden mukaan, ihmisen itse itselleen asettaman hurskaan ja ylevän statuksen mukaan, vai sen mukaan, miten oikeasti elämässään toimii ja kohtelee toisia? Jos elää elämänsä tehden toisille hyvää ja kunnioittaen luontoa ja ihmisyyttä, mutta ei kuulu kirkkoon, onko tuomittu kadotukseen pelkän muotoseikan nojalla? Tai kääntäen, jos kuuluu uskonnolliseen yhteisöön ja ehkä jopa nauttii siellä jonkinlaista korkeaa arvoasemaa, ja vaikkapa samalla harjoittaa pedofiliaa tai petoksia, niin pääseekö silti automaattisesti taivaaseen, koska muodollinen pääsyvaatimus on kunnossa? Kuulostaa perin epäreilulta ja ennen muuta epäloogiselta esim. kristinuskon omien oppien suhteen. Kuinka monet "uskovista" todella toteuttavat oppejaan käytännössä? Uskonto on monesti vain tyhjiä sanoja ja seremonioita. Se voi olla myös vaarallista joutuessaan ns. vääriin käsiin, erityisesti haavoittuvaisten, heikko-osaisten, tietämättömien ihmisten keskuudessa.

Tulee olemaan mielenkiintoista seurata, miten kirkko reagoi tämänhetkiseen joukkopakoon. Onko kirkko ennen muuta huolissaan ihmisparkojen sielujen vai verotulojen menettämisestä?
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 2 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit