Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Erilaiset uskonnot ja mihin itse kuulutte?

Kirjoittanut: fantasos (Jäsen)
 • #551
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 05.02.2011 23:59

Lainaus: Hydrocyanic

Koen olevani jonkinlainen agnostikko (kirjoitetaanko se muuten edes noin?) eli uskon siihen, minkä itse näen ja voin täten todeta todeksi.

Uskonnollonen skeptikko siis.
http://en.wikipedia.org/wiki/Skepticism#Religious_ skepticism
Kirjoittanut: fantasos (Jäsen)
 • #552
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: fantasos
 • Lähetetty: 16.02.2011 00:16

Lainaus: Necroerotica

Hylkäsin wiccalaisuuden, koska en usko hyvyyteen.

Pitäisi kai lainata vanhoja filosofeja: "Pahuuden poistaminen maailmasta on mahdotonta, sillä kuten valoa ei voi huomata ilman varjoa, ei hyvyyttäkään voi olla ilman pahuutta. Jos pahuutta ei olisi, tulisi neutraaliudesta uusi pahuus ja se mikä ennen oli hyvyyttä, eroaisi uudesta pahuudesta vain puoleksi siitä mitä vanhasta pahuudesta."

Sama toimii toisinkin perin. Jos hyvvyttä ei ole, ei ole pahuuttakaan. Ja jäljelle jää harmaata massaa jossa ei ole valoja eikä varjoja - eikä siis mitään kiehtovaakaan.
Kirjoittanut: Prudence (Jäsen)
 • #553
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 02.03.2011 17:06
Sanoisin lähinnä olevani eklektinen pakana. Ja se voikin sisältää mitä vain melkeimpä.

Kai se on joku kumma sekoitus kaikkea.
Kirjoittanut: BirthdayBloodshed (Jäsen)
 • #554
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 08.03.2011 11:10
Puhdas ateisti vaikka kirkoon ennen kuuluinkin.
Kirjoittanut: Heetteri (Ex-inkvisiittori & Miss Halloween 2008)
 • Lähetetty: 08.03.2011 12:08

Lainaus: BirthdayBloodshed

Puhdas ateisti vaikka kirkoon ennen kuuluinkin.


Vältäthän noiden yhden lauseen vastausten viljelyä, yritä saada vähän enemmän sisältöä viesteihisi, kiitos.
Kirjoittanut: Felicia (Virallinen sarjistaiteilija)
 • #556
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: Felicia
 • Lähetetty: 08.03.2011 12:29
Jumalan olemassaolo tai sellaisen pohtiminen on minulle täysin yhdentekevää, joten voisin kai sanoa, etten ole edes ateisti - Jumalan olemassaolon kieltäminen on minusta yhtä turhaa kuin miettiä, istuuko vieressäni näkymätön, vihreä norsu. En voi todistaa asiaa puoleen tai toiseen, joten sellaisen miettiminen on täysin järjetöntä ja maailmankuvani kannalta epäolennaista. Voinen siis kutsua itseäni uskonnottomaksi, koska se ei ainakaan laita minua mihinkään kastiin, joka liittyisi mitenkään jonkin yliluonnollisen pohtimiseen (kuten myös ateismi tekee). Pakana olen siinä mielessä, ettei minua ole koskaan kastettu tai liitetty mihinkään uskontoon.

Muiden uskosta voisin sanoa sen verran, että uskokoon ken tahtoo, mutta minulle on turha tulla tuputtamaan.
Kirjoittanut: BirthdayBloodshed (Jäsen)
 • #557
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 08.03.2011 13:09

Lainaus: Heetteri

Vältäthän noiden yhden lauseen vastausten viljelyä, yritä saada vähän enemmän sisältöä viesteihisi, kiitos.

AH selvä no laitetaan sitte vielä syy tähän kirkosta eroamiseen. Elikkä erosin kirkosta koska näen sen vain suurena valheena esim. 10 käskyssä on kohta ´´älä tapa´´ silti kirkko on vastuussa valtavista sodista ja ´´noitien´´ vainoista joissa tapettiin täysin viattomai ihmisä turhaan. Toiseksi en pidä siitä että tätä uskoa syötetään lapsille 1. luokasta lähtien jolloin he eivät, ainakaan suurin osa, pysty ymmärtämään mitä heille kerrotaan vaan nielevät kaiken pureksimatta.
Kirjoittanut: Roudatar (Aktiivi)
 • #558
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 11.03.2011 13:28

Lainaus: BirthdayBloodshed

Toiseksi en pidä siitä että tätä uskoa syötetään lapsille 1. luokasta lähtien jolloin he eivät, ainakaan suurin osa, pysty ymmärtämään mitä heille kerrotaan vaan nielevät kaiken pureksimatta.

Hyvä, että en ole ainoa! Ite oon kans sitä mieltä, että ei pidä opettaa yhtä ainoaa uskontoa, kuten sitä vielä opetetaan. Uskonnon opetus vois muutenkin olla vähän vähemmän. Vois ikäänkuin tutustuttaa eri uskontoihin ja jättää loput lapselle/nuorelle itselleen. Tokihan mikään ei estä eroamasta kirkosta silloin kun sen tajuaa että ei tää oo mun juttu. Ja ongelmahan on kans siinä, että lapsen mieli ei ole niin kehittynyt kuin aikuisen ja uskontokunnan valinta jäisi armotta varhaisaikuisuuteen. Mutta toisaalta itse en lapsena ottanut kristillistä opetusta niinkään vakavasti, vaan lähinnä ehkä kertomuksina joihin pitäis uskoa tai joihin odotetaan lapsen uskovan.
Kirjoittanut: Prudence (Jäsen)
 • #559
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: Prudence
 • Lähetetty: 11.03.2011 18:04
Lapseni on melkein neljävuotias. Oli varmasti elämäni kiusallisin tilanne pari viikkoa sitten olleet sukulaispojan ristijäiset. Meillä aikanaan oli "nimenantojuhla", ei jeesusta, jumalaa.
Lisäksi olen hoidossa kieltänyt lapseni osallistumisen kaikkeen jeesushömppään sisältäen pääsiäiskertomuksen siitä kuinka jeesus nousi haudastaan ja kaikkea muuta kamalaa :/

Kotona yritän vaalia ns. pakanallisia tapoja, en niitäkään tuputtaen, vaan hauskan tekemisen muodossa. Kunhan lapsi on tarpeeksi vanha ymmärtämään mistä on kysymys saa itse valita mihin uskoo ja mitä elämällään tekee, hänen elämä se onkin eikä minun, mikä hänet aikanaan onnelliseksi tekeekin. Nyt kuitenkin äitinä aion "varjella" lastani KAIKILTA uskonnoilta, kerrankin päiväkodissa töissä ollessani, lapsille n. 3v tuputettiin taas tarinaa jessestä ja lapset kyselivät "osasiko jeesus lentää" ect. MITÄ JÄRKEÄ??

Anteeksi purkautuminen tänne. on vain niin ÄRSYTTÄVÄÄ. Ristiäisissäkin pappi jäi jakelemaan jotain jeesuskortteja lapsille me kyllä livettiin äkkiä, en ihan piruuttanikaan noussut ylös lausumaan uskontunnusta (joka varmasti tuntui läheisten mielestä vain kapinoinnilta) mutta miksi nousisin? Ei, ei meidän perheessä.

Minä kyllä kunnioitan muiden uskontoja niin kauan kun niistä seuraa hyvää, ja samoin toivon ihmisten kunnioittavan omia valintojani. Mutta kai nämä mummelit vieläkin näkevät minut vain kapinoivana teininä.... huoh, jotut asiat eivät koskaan muutu. Mutta toisaalta, tuleeko joskus päivä, jolloin oma rakas poikani muka olisi mielestäni niin aikuinen ettei neuvojani tarvitse. Ei, ei varmasti ikinä. Toivottavasti
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #560
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 11.03.2011 20:01

Lainaus: Prudence

Nyt kuitenkin äitinä aion "varjella" lastani KAIKILTA uskonnoilta

Ihan uteliaisuudesta, eivätkö lapsellesi esittelemät pakanalliset tavat ole uskonnollisia? Tuo pakanallisuus sanana ainakin kielisi uskonnollisesta toiminnasta, joten etkö sinä yhtälailla nosta tietyn uskonnon silloin tapetille? Se vähä mitä omasta lapsuudestani muistan uskonnon opetuksesta, niin ennen yläastetta se kaikki hoitui ihan sen "hauskan tekemisen" myötä. Piirtämistä, leikkiä, laulua ja sitä rataa. En minä yhden tietyn uskonnon opetusta kouluissa ja tarhoissa silti kannata, mutta uskontoja ne vanhat pakanalliset uskonnotkin ovat.

Ymmärrän täysin että uskonnon tuputtaminen ja jonkun yhden tietyn uskonnon esittäminen muita parempana on moraalisesti arvelluttavaa puuhaa, mutta kaiken uskonnon kieltäminen ei sekään kuulosta minun korviini hyvältä. Se välittää mielestäni automaattisen viestin siitä, että uskonnot ovat paha asia, ja saattaa vaikeuttaa kommunikointia uskovien ihmisten kanssa. Ja niitä uskovia ihmisiä on maailmassa paljon. Ja on niin paljon mukavampaa tietää ja ymmärtää ihmisiä, kuin tapella niiden kanssa vain koska osapuolet eivät ymmärrä toisiaan.

Suurelle osalle ihmisistä uskonnot ovat iso osa identiteettiä siinä missä aatteetkin. Yhteiskuntaa ja ihmisiä ymmärtää paremmin kun ymmärtää rakenteet asioiden takana. Henkilökohtaisesti en usko, että täysi evääminen uskonnollisesta tiedosta on etu. Jo nyt ongelmana Suomessa on se, että kun puhutaan yhdestä ihmiselämän tärkeimmästä osa-alueesta, eli arvoista, uskonnoista ja aatteista, oppilaat laitetaan eri huoneisiin sen mukaan onko kyseessä islam, luterilaisuus, ateismi, wicca tai joku muu. Sitä ainakin meikäläisen maalaisjärki sanoo, että jos oppilaat opiskelisivat kaikki puolueettomasti juttuja saman katon alla, voisi ymmärryskin lisääntyä.

Kristitty X pitää ateisteja moraalittomina ja selkärangattomina ihmisvihaajina.
Ateisti Y pitää uskovia ihmisiä aivottomina lampaina ja suvaitsemattomina nilkkeinä.
Muslimi Z on sitä mieltä, että molemmat ylläolevat ovat idiootteja, koska eivät ajattele kuten hän.
Mitä todennäköisimmin, jokaisen kohdalla kyse on siitä, että tiedot toisen ajatusmaailmasta ovat vajavaiset. Se saa aikaan vieraudenpelkoa ja kuvitellaan, että noi nyt ainakin on ihan erilaisia kuin minä ja koska meikä on paras ja ihan satana myös oikeessa, niin noi ei muuten voi olla kivoja tyyppejä.

Lapset ovat se kliseinen toivonkipinä siitä, että joskus hamassa tulevaisuudessa tämä älyvapaa laji tajuaisi toisiaan. Siksi minusta on todella tärkeää puhua lapsille erilaisista arvoista ja antaa lapsen tavata erilaisia ihmisiä. On ihan hiton vaikeaa oppia suvaitsevaiseksi sitten kun jo osaa pelätä ja epäillä kaikkea mikä liikkuu kahdella jalalla.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 4 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit