Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Erilaiset uskonnot ja mihin itse kuulutte?

Kirjoittanut: byron (Jäsen)
 • #561
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 12.03.2011 18:16
Olen samaa mieltä Giffirtin kanssa siitä, että olisi hyvä lapsien kannalta antaa heidän tutustua eri uskontoihin ja nähdä mistä niissä on kyse, jotta sitä kautta voisi sitten löytää oman maailmankatsomuksensa, mutta pelkästään yhteen uskontoon ei tietenkään pitäisi jäädä, kuten yhä nähtävästi yritetään väkisin tuputtaa kristinuskoa kaikille ainoana uskontona. Ite lapsena uskoin jumalaan, mutta koska se jumala oli eri kuin se josta mm. kirkoissa ja muualla saarnattiin, niin olihan se vähän outoa miten joku asia, josta pentuna saa lohdutusta kun maailma muuten hajoilee ympärillä, voikin olla jotain täysin muuta muille. Ja kaipa sitä jäi vanhetessa sellainen pakottamisen meininki- olo päälle, ja vastakapinan kautta hylkäsin kristittyjen jumalan ja jäin ajelehtimaan, kunnes löysin onneksi sen oman tieni jonka kautta selvisin teini-iän vaikeuksien ylitse hengissä. Että omiin kokemuksiin perustuen mielestäni on hyvä tarjota kaikkia vaihtoehtoja, ja varoa sitä ettei kukaan pakota mitään uskoa tai uskonto-vapaata ajattelua lapsille. En tiedä mikä on nykykäytäntö uskonto-tunneilla, että millä nimellä se nykyisin kulkee, ja opetetaanko edes lapsille ja nuorille mitä kaikkia vaihtoehtoja ja elämäntapoja voi olla.
Kirjoittanut: fantasos (Jäsen)
 • #562
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 20.03.2011 23:27
Komppaan edelläkirjoittaneita, lapsille pitää esitellä uskonto(ja) hyvässä valossa. Ymmärrän tosin täysin että ateistit eivät näin tee, toisaalta he esittelevät oman kantansa luultavasti hyvin perustein, joten opettaa sekin lapset etsimään perusteita kannalleen tulevaisuudessa. Omille lapsille olemme antaneet luvan osallistua kristilliseen opetukseen. Itse olen käyttänyt kaikenlaisiin "kuka on Jeesus" - kysmyksiin sitten vastauksia malliin "osa ihmisistä uskoo että Jumalan poika, mutta joidenkin mielestä vain viisas mies jolla oli paljon hyviä elämänohjeita".
Osaavathan nuo pienet jo melko hyvin muinaisnorjalaiset jumalhahmot. Ja tietävät että vanhojen uskomusten mukaan revontulet syntyvät kun kettu huiskii hännällään lunta tuntureista ja että ukkosen jyryn uskottiin syntyvät Torin vaunujen pyöristä kun hän kulki kahden pässin vetämillä vaunuilla halki taivaan...
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #563
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 21.03.2011 07:32

Lainaus: fantasos

Ymmärrän tosin täysin että ateistit eivät näin tee, toisaalta he esittelevät oman kantansa luultavasti hyvin perustein, joten opettaa sekin lapset etsimään perusteita kannalleen tulevaisuudessa.

Minusta ateismi ei saisi olla aatteena jokin ylempi ajatusmaailma, jolla on varaa jättää lapset pimentoon tärkeistä asioista. Mielestäni jokaiselle lapselle pitäisi puhua uskonnoista, täysin riippumatta siitä ovatko vanhemmat ateisteja, agnostikkoja, katolilaisia, muslimeja vai hinduja. Ja mitä tulee ateistien perusteluihin, niin valitettavasti ne eivät aina ole sen paremmat kuin "asia on näin". Omien kokemusteni mukaan kihhkoateismi joka on täysin sokea muille mahdollisuuksille kuin omalle ajattelutavalla on aivan yhtä yleistä kuin kiihkouskovaisuus. On olemassa fiksuja ateisteja, fiksuja kristittyjä ja kaikenlaisia fiksuja ihmisiä. Mikään näistä ajatusmaailmoista ei kuitenkaan ole toisen yläpuolella, ja minusta valistus uskonnoista ja aatteista on todella tärkeä juttu kaikille vanhemmille, ei vain niille jotka ovat jossain uskossa.
Kirjoittanut: Felicia (Virallinen sarjistaiteilija)
 • #564
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: Felicia
 • Lähetetty: 22.03.2011 10:13
Kouluissa pitäisi unohtaa tunnustuksellinen uskonnon opetus kokonaan (varsinaista uskonnon harjoittamista voi sitten kukin harrastaa tahollaan jos haluaa) ja keskittyä kokonaan elämänkatsomustietoon, joka käsittelee kaikkia tärkeimpiä uskontoja sekä filosofiaa, ja johon kaikki uskonnosta tai uskonnottomuudesta riippumatta voisivat osallistua. Näin tästä aiheesta saisi objektiivisen, järkevän ja tasapuolisen, ja voitaisiin unohtaa nämä "minun lapseni ei voi osallistua uskonnontunnille"-jutut. Myös tieteellisen, ei-jumalallisen maailmankuvan opetus kuuluisi ilman muuta kouluihin. Voitaisiin opettaa enemmän kosmologiaa ja tähtitiedettä, niin ettei ihmisten maailmankuva nojaisi ainoastaan uskontoihin, vaan myös tieteellisiin faktoihin. Niiden lisäksi voi sitten uskoa johonkin yliluonnolliseen, jos se jotain lisämaustetta tuo elämään. Nimittäin ihmisten yleistietämys maailmankaikkeudesta on pöyristyttävän huono.
Kirjoittanut: fantasos (Jäsen)
 • #565
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 24.03.2011 16:16

Lainaus: Giffirt

Minusta ateismi ei saisi olla aatteena jokin ylempi ajatusmaailma, jolla on varaa jättää lapset pimentoon tärkeistä asioista.

Ehkä olisin voinut ilmaista itseni selvemmin. Itse esittelen uskonnot lapsilleni nimen omaan uskontoina joiden takaa joutuu jumala jossakin muodossa. Voin kuvitella että ateisti ei niitä näin esittele (halua esitellä?) mutta se ei tarkoita sitä ettenkö oleta etä ateistikin kertoo lapsilleen uskonnoista. Kaikkihan alkoi siitä että uskontoja tulisi esitellä hyvässä valossa lapsille, vanhempien elämänkatsomuksesta riippumatta.
Kirjoittanut: Lay-vee (Jäsen)
 • #566
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 19.02.2012 19:52
_kuulun_ toistaiseksi ev. lut. kirkkoon, noin niinkuin paperilla.

Tunnustaudun agnostikoksi, mutta asia johon varmasti uskon on panteismi. Luonto on minulle pyhä, ateistiselta kannaltakaan katsottuna mitään ylempää ja suurempaa ei maailmassa ole.
Panteismista eteenpäin tunnustan wirallisesti suomenuskoa, joka merkitsee minulle eniten kunnioitusta luontoa ja muinaissuomalaista sielunmaisemaa kohtaan.
Omista hengellisistä käsityksistäni sun muusta voisin kirjoittaa novellin.
Kirjoittanut: Carmel (Jäsen)
 • #567
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 20.02.2012 16:36
Kuulun yhä virallisesti evankelis-luterilaiseen kirkkoon mutta oikeasti olen ateisti.
Kirjoittanut: Ayuku (Jäsen)
 • #568
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 20.02.2012 17:00
Olen wicca. Kirkosta erosin joskus kymmenisen vuotta sitten, wicca olen ollut noin neljä.

Ennen wiccalaisuuttani, uskonasiat eivät kiinnostaneet minua pätkän vertaa. Uskonnontunnitkin tuli käytyä vain tiedon vuoksi, ja kiinnostuksesta muita uskontoja kohtaan. Kirkosta erosin heti kun vain ilman vanhempien lupaa sen pystyin tekemään. Wiccaan havahduin vasta näin myöhemmällä iällä.
Kirjoittanut: ShaDow87 (Jäsen)
 • Lähetetty: 20.02.2012 23:44
Kirkosta erosin heti kun täytin 18. En ole ikinä uskonut jumaliin, lapsenakaan. Lähinnä pidin koko touhua epäilyttävänä ja pakkopullana. Riparin kävin , jotta köyhänä teininä sais rahaa. Sukulaisille ilmoitin, että se joka tuo rippiristin, ei saa kakkua. Ristiä en siis saanut. Kaikki "henkimaalman hommat" yleisesti kiehtoo ja kummatuksiin kyllä uskon Eri uskontoja olen jonkin verran opiskellutkin.
Oma mielipiteeni on että uskoo kukanenkin mihin tahtoo, kunhan siitä ei koidu muille haittaa.Valitettavasti uskonnon varjolla tehdään niin paljon pahaa, että se ihan oksettaa...Pitäisi rakastaa lähimmäistä niinkuin itseään, silti syrjitään mm. naisia ja homoja :/ Hyväksikäytetään lapsia ja aikuisiakin.
Myöskin mieltäni nykyistä uskonnonopetusta tulisi uudistaa, nykyään kun tuota luterilaisuutta aletaan tuputtamaan jo leikkikoulussa ainoana oikeana totuutena. Parempi olisi opettaa elämänkatsomusta ja kertoa tasavertaisesti kaikista uskonnoista (myöskin ateismista). uskonnon harjoittaminen tulisi jättää pois. "Mutta se kuuluu suomalaiseen kulttuuriin", sanovat monet mutta ei, se ei kultuuria, se on uskonnon harjoittamista.Vanhemmille lapsille ei vaan niitä kivoja juttuja, vaan myös se uskontojen "pimeä puoli".
Itsellä ainakin ärsytti penskana kuunnella samoja pääsiäis-ja joulutarinoita vuodesta toiseen ja koko ajan toitotettiin kuinka mahtava tämä meidän uskonto on. Kerrottiin kaikkiea hyvää, ei koskaan mitään pahaa.
Kirjoittanut: Sad Angel (Jäsen)
 • #570
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 21.02.2012 17:16
arvostan kaikenlaisia uskontoja, ja suvussa on jos jonkinsorttista tallajaa, löytyy ateistia ja jopa luonnonuskontoa.
Itselläni on vähän sellaisia up and down- kausia. Joskus (esim. jouluna) rukoilen ja sinänsä uskon jumalaan. Siis tähän luterilaiseen, juu. Isä, poika ja pyhä henki. Tulevaisuutta ajatellen olen päättänyt omaksua isäni, uskomattoman viisaan asenteen, jota jo muinaiset roomalaiset harjoittivat.
Isäni on valinnut tiekseen tämänkaltaisen avoimuuden uusille asioille. Hän ei ole siis varsinainen ateisti, mutta eipä edusta mitään uskontokuntaakaan. Maailmassa on paljon uskontoja. on islam, kristinusko, buddhalaisuus, konfutselaisuus, (joka ei sinänsä ole uskonto vaan aate) vain joitakin mainitakseni. Mitä todennäköisimmin jonkinlainen jumalallinen voima on olemassa, mutta ihminen on vähän liian pieni ja tyhmä määritelläkseen sellaista. Se on asia, jota emme voi käsittää. Kuvitteleppa: Päätät tunnustaa islaminuskon, palvot allahia ja muhammedia. Sitten heität veivisi ja tuonpuoleisessa istuskelee buddha suu leveässä virneessä ja nauraa että "heh, heh, halpaan menit!"
Minä en sano, että mikään uskonto olisi väärä. Jokaisella on oltava jotain mihin uskoa. Avoimin mielin merta päin!
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit