Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Suosisitko Goottia?

Kirjoittanut: fantasos (Jäsen)
 • #1
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 05.12.2009 16:15
Nyt on pari päivää pyörinyt mielessä jokin pari vuotta sitten nähty TV-dokumentti jossa seurattiin "vampyyriperhettä", eli siis muistaakseni 5-6 henkistä ryhmää (ei keskenään sukua) joka asui hylätyssä talonröttelössä ja joi toistensa verta. Se päässä pyörinyt pätkä on dokumentin lopusta, jossa yksi "perheen" jäsenistä toteaa muuttavansa Detroitiin, jossa on helppo saada työtä koska monet tehtaanjohtajat ovat gootteja.
Eli siis mitä häh? Oli pakko tehdä tästä uusi aihe ja kysyä että "Jos olet (tai olisit) siihen sopivassa asemassa, niin palkkaisitko ihmisen vain siksi että hän on gootti?"
(Oikeastaan pitäisi kysyä että suosisitko tilanteen tullen ihmistä hänen aatemaailmansa perusteella?)
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 05.12.2009 16:33
Eipä taida olla sallittua suosia mitään tiettyä ihmisryhmää. Jos olisin tuollaisessa tilanteessa palkkaamassa, ottaisin pätevimmän, motivoituneimman ja terveiden elintapojen mukaan elävän sekä muutenkin terveen nuoren miehen työntekijäksi. Goottimiehen ottaisin jos se toisi lisäarvoa firman julkisuuskuvalle. Naisenkin voisin palkata jos hän lupaisi olla tulematta tiineeksi.
Kirjoittanut: Gallante (Jäsen)
 • #3
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 05.12.2009 18:32
Päin vastoin. Gootit ovat masentuneita ja itsetuhoisia pseudointellektuelleja ja narkomaaneja - ja mikä pahinta, pukeutuvat erikoisesti.
Kirjoittanut: Natassja (Jäsen)
 • #4
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 05.12.2009 20:07

Lainaus: fantasos

Detroitiin, jossa on helppo saada työtä koska monet tehtaanjohtajat ovat gootteja.

Minua kiinnostaisi, mitä tähän yhdysvaltalaiseen goottiskeneen sisältyy. Ovatko he poliittisesti tiivis ryhmä, jonka perusteella jakavat samat arvot? Suomessa tämä olisi ehkä outoa, koska käsittääkseni täällä ei goottiuteen liity mitään yhtenäistä poliittista näkemystä. En usko että Suomen gooteilla on samanlaista arvomaailmaakaan. Esteettiset näkemykset on kai samantyyppisiä tai joskus jopa kliseitä täynnään. Jos sellaista visuaalisuutta hakisi esim. graafisessa suunnittelussa niin ehkä se goottilookki voisi olla lisäarvo työnhaussa. En tosin tiedä graafisesta suunnittelusta mitään, joten on mahdollista, ellei jopa todennäköistä että olen väärässä.
Kirjoittanut: Abigor (Jäsen)
 • #5
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: Abigor
 • Lähetetty: 05.12.2009 21:59
Olen mielikuvitukseton ja sanon että en, jos kyseinen henkilö olisi hakemaansa tehtävään paras ehdokas niin silloin tietenkin kyllä.
Kirjoittanut: azpzv (Nimetön)
 • Lähetetty: 05.12.2009 22:40
En suosi ketään ennakkoon.Ihmisestähän se kaikki riippuu.
mm;Työhaastatteluun ottaisin mahdollisimman monia" erityyppisiä henkilöitä".
Kirjoittanut: fantasos (Jäsen)
 • #7
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 06.12.2009 15:33
Niin varmaan pitäisi omakin kommentti asiaan antaa:
Koko pohdintahan lähti kun ihmettelin että "miksi ihmeessä kukaan palkkaisi jonkun vain siksi että tämä on gootti?" Itsellä on ollut tilaisuus seurata vierestä kun työkaveri yrittää palkata 15 ihmistä uuteen tiimiin. Jatkuvasti haastatteluissa tipahtaa pois ihmisiä joilla on hyvä ammattitaito, mutta jotka osoittautuvat luonteeltaan kykenemättömäksi tiimityöhön. Ja hämmästyttävän monelle joutuu kuulemma antamaan pakit koska huomaa että ihminen ei uskalla epäonnistua.

Mutta siihen tulokseen tulin, että kyllä minullakin valinta alkaisi ammattitaidosta. Jos kerran ihminen ei kykene siihen työhön mihin hänet palkataan, niin miksi vaivautua?
Mutta kuten aiemmassa tosielämän tapauksessa, loppusuoralla persoonalla olisi suuri merkitys. Siinä vaiheessahan ihmiset olisi jo haastatellut, joten varmaankin yleisesti tietäisi millainen ihminen on kyseessä (ärsyttävä, tylsä, seurallinen, innokas, laiska,...) Joten kenties "viimeinen ripaus voisi tulla sitten aatemaailmasta:
Gootti -> osaa ajatella itse, ei halua olla osa massaa.
Asatru -> pitää sanansa.
Budolajien harrastaja -> osaa hillitä itsensä.
Mutta toisaalta näitä yleistyksiä voisi käyttää vain jos ihminen itse antaa syyn olettaa että ne pitävät paikkansa, joten ehkäpä voisi todeta että asialla ei olisi loppukädessä suurtakaan merkitystä suuntaan tai toiseen.
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 06.12.2009 16:01
Mielestäni ihmiset pitäisi valita töihin pätevyyden ja ahkeruuden perusteella, ei pärstäkertoimen! Tämä silmänpalvonta kun tuntuu pätevän suurimmassa osassa työpaikkoja, vaikkei se kauluspaita tai chanelin huulipuna niitä töitä tee vaan se heppu siellä niiden alla, oli sitten kuinka ryppyinen/tatuoitu/blondi/lyhyt/hoikka/symmetrinen kasvonpiirteiltään tahansa.

Onneksi itse saan näyttää ihan miltä tahansa työssäni, kunhan varusteet ovat asianmukaiset ja olen paikalla sovittuun aikaan...

Vastaus kysymykseen on siis että en palkkaisi goottia jos hän olisi laiska psk joka jättää hommansa puolitiehen, mutta jos gootti olisi hakijoista pätevin ja motivoitunein niin sitten kyllä.
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 03.01.2010 23:06
Senhän sitä ottaisi joka olisi pätevin.

Ulkonäkö haittaisi vain kahdessa asiassa, rähjäisyydessä ja ylihuolittelussa.
Pääasia on kuitenkin se hoitaakok hommansa ja miten.
Kirjoittanut: emanon (Inkvisiittori)
 • #10
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 04.01.2010 03:27
Käsittääkseni on huono idea palkata itsensä kaltaisia ihmisiä, sillä siinä on vaarana, että saa ympärilleen vain "jees-miehiä" jotka eivät osaa tuoda erilaisia näkökulmia esille. Riippunee tietysti tehtävästä.

Muistelisin nähneeni tuon dokumentin joskus itsekin. Sattuuko kukaan muistamaan sen nimeä? Olisi hauska katsoa se uudestaan.

Ehkä oleellisempi pointti on se, että gootti tietää mitä gootteus on, joten hän ei vieroksu työpaikanhakijaa tämän vuoksi. Useat tavikset kun eivät vaan ymmärrä tätä alakulttuuria vaan elävät kaikenmoisten harhaluulojen varassa ja voivat jo siksi jättää erikoisemman oloisen tyypin palkkaamatta.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit