Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Arvomaailma testiin

Kirjoittanut: fantasos (Jäsen)
 • #1
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: fantasos
 • Lähetetty: 02.04.2011 21:49
Tällainen kysymys tuli esiin eräällä toisella foorumilla ja kun täällä ei mielestäni ole tätä kysytty niin...

Olet joutunut epämääräisen, raskaasti aseistautuneen rikollisjoukon vangiksi. Kanssasi vangittuna on sata muuta. Joukko sisältää kaikenlaisia ihmisiä, käytännössä kattavan edustuksen maailman väestöstä. Et tunne heistä ketään entuudestaan. Rosvojen päällikkö antaa sinulle aseen jossa on yksi luoti, ja ohjeistaa sinut seuraavasti:
Ammu yksi vangeista. Jos teet sen, hän päästää teidät kaikki vapaaksi.
Jos et ammu ketään, hän ampuu sinut ja kukaan ei vapaudu.
Aseistautuneet rosvot odottavat valintaasi. Mitä teet?

EDIT: Lisätty maininta ihmisten tuntemattomuudesta.
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 02.04.2011 21:54
Kiehtova skenaario. Miten itse menettelisit, fantasos? Minä tekisin kyselykierroksen vankien keskuudessa ja sen lisäksi arvioisin silmämääräisesti kuka joukosta on hyödyttömin yhteiskunnalle. Sen jälkeen pelastaisin muut vangit ampumalla sen hyödyttömimmän yksilön. En tietenkään ampuisi itseäni.
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 02.04.2011 22:06
Etsisin sopivannäköistä uhria, kunnes pääsisin jonkun raskaasti aseistautuneen rosvon viereen ja kokeilisin saisiko vähän raskaammankin aseen ja paremmat jaot. Kuka tuollaiseen tarjoukseen uskoisi?

Tämä tietenkin olettaen, ettei vankien joukossa ole ketään Jammu-setän kaltaista.
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 02.04.2011 22:24
Riskeeraisit kaikkien ihmisten hengen jos yrittäisit napata aseen joltain rosvolta. Ei tarvita kuin pari sekuntia aikaa ja monet vangeista ovat nirri pois tai haavoittuneita. Meikäläisen pelastussuunnitelmassa on toki se heikkous, ettei ole varmaa vapautetaanko vangit jos ampuisinkin sen yhden yksilön.
Kirjoittanut: Morgan Blood (Jäsen)
 • #5
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 02.04.2011 23:35
Hmmm, luultavasti herättäisin sisältäni jotain pientä punk-mörköä ja läsäyttäisin henkilöä, jolla olisi mielestäni liikaa ohjailunaruja käsissään (en tosin ketään poliittisen näkökulman vuoksi). Jaettakoon ne narut sitten uudestaan, vaikutti se sitten mihinkään, tai ei.
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 02.04.2011 23:55

Lainaus: fantasos

Rosvojen päällikkö antaa sinulle aseen


Ammun päällikön. Ha!
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 03.04.2011 00:30

Lainaus: Morgan Blood

Hmmm, luultavasti herättäisin sisältäni jotain pientä punk-mörköä ja läsäyttäisin henkilöä, jolla olisi mielestäni liikaa ohjailunaruja käsissään (en tosin ketään poliittisen näkökulman vuoksi).

Luulen ymmärtäväni mitä tarkoitat. Eikö olisi fiksuinta läsäyttää sellainen henkilö, jonka menettäminen ei aiheuta esimerkiksi työpaikkojen menettämistä? Jos ammut tehtaan omistajan, tehdas voi mennä nurin ja työpaikat sen mukana. Näin ajat ties kuinka monta ihmistä kilometritehtaalle (joita ei muuten niitäkään enää ole) ja se vie työntekijöiden perheet ahdinkoon.
Kirjoittanut: Morgan Blood (Jäsen)
 • #8
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 03.04.2011 07:08
Jotakuinkin tuohon rataan ajatukseni luultavasti kulkisi. En siis tehtaanomistajaa, vaan ainakin ehkä henkilöä, jonka virka on ainoastaan pörssikeinottelijan tyyppinen rahamies, eikä niinkään työntekijävastuussa oleva ihminen.
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #9
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 03.04.2011 08:22
Herää kysymys vihaako Morgan Blood ihmisiä ihan vain jos he ovat rikkaita? Laittomasti hankitut rikkaudet ovat toki moraalisesti väärin minunkin mielestäni, mutta minusta on todella outoa ajatella että joku on automaattisesti paha pankkitilinsä takia. Oli sitten hankkinut ne rahat työllä, perinyt, voittanut lotossa tai tehnyt hyviä kauppoja pörssissä. Itseäni inhottaa ihmisten tapa ajatella, että lompakko määrittelee ihmisen persoonan. Tätä vielä yleensä tekevät juurikin ne, jotka vastustavat rahan valtaa. Ja samalla juuri tuolla ajattelumallilla annetaan se kaikki valta sille rahalle ja annetaan sen kontrolloida ihmisiä luonnetta myöten.

Mitä tulee itse tuohon skenaarioon, niin vetäisin varmaan ihan ensimmäisenä kunnon hermoromahdusvaihteelle. Koska vastaavassa tilanteessa en ole koskaan ollut, niin vaikea sanoa mitkä vaistot potkaisisivat päälle, mutta en usko (toivon) että en olisi kykeneväinen tappamaan ketään. Edes ketään noista rosvoista. Se että tuossa tilanteessa tappaisin jonkun, oli se sitten ihan kuka tahansa, ennen pitkää johtaisi varmaan joka tapauksessa siihen etten voisi elää itseni kanssa ja vetäisin itseni kiikkuun. Ja veikkaan, että moni tässä keskustelussa verikostoa harkitseva tuskin pystyisi myöskään. Ihan sama ampuuko pörssikeinottelijan, kidnappaajaroiston, raiskarin vai viattoman. (Jälkimmäinen on tosin taruolento.) Ihmishengen vieminen on sellainen asia, josta ei suurin osa pääse noin vain yli. Eikä mielestäni kuulu päästäkään.

Voipi olla, että nakkaisin kuulan omaan kallooni. Toisaalta välttämättä rahkeet ei riittäisi siihen jos itsesuojeluvaisto nousisi liian korkeaksi. Todennäköisesti olisin niin paniikissa, että laittaisin vain silmät kiinni ja ampuisin randomilla johonkin suuntaan. En minä sitä valintaa kuitenkaan voisi tehdä. Ja jos vapautuisin tuolta niin edessä olisi varmaan vähintäänkin pehmustettu huone.

Jep. Olen nössö pasifisti jolla tuskin olisi pokkaa tappaa pahimpaakaan rikollista. Ja olen vielä ylpeä siitä.
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 03.04.2011 09:48

Lainaus: Giffirt

Todennäköisesti olisin niin paniikissa, että laittaisin vain silmät kiinni ja ampuisin randomilla johonkin suuntaan.

Tuohan on vaarallista! Voisit osua johonkin joka ei ansaitse sitä. Tuolla silmien sulkemisella pidät esim. viatonta lasta yhtä arvottomana kuin esim. murhamiestä.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit