Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Arvomaailma testiin

Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 03.04.2011 23:00

Lainaus: DeadlyNightshade

Entä jos kaikki ansaitsevat vai ansaitseeko lopulta kukaan? Entäs jos siitä aiemmasta "viattomasta lapsesta" tulisikin seuraava Hitler ja hänet olisi kannattanut ampua?

Jos siinä tilanteessa ihmiskunnalla olisi sellaista teknologiaa, jolla voidaan rypyttää aika-avaruus ja vilkaista tulevaisuuteen ja jos siellä tulevaisuudessa näkisin sen lapsen seuraavana Hitlerinä tai Stalinina, sen lapsen ampuminen olisi paras vaihtoehto. Muussa tapauksessa vain jo tapahtuneet teot painaisivat vaakakupissa.

Lainaus: Positiivinenpakana

Tämä vaihtoehto kävi minunkin mielessä, mutta miten sen saisi tuossa skenaariossa selville?

Hyvä huomio. Alkuperäisen kyssärin esittäjä ei kuitenkaan asettanut aikarajaa, joten tyyppejä voisi kuulustella rauhassa ilman kiirettä. Ennemmin tai myöhemmin pötyä puhuva ihminen puhuu itsensä pussiin. Siihen voi mennä aikaa vuosia, joten vangit joutuisivat olemaan kuulusteltavana aika pitkään. Toisaalta alkup. kysymyksen tekijä ei myöskään rajoittanut sitä, onko vangeilla käytettävissä luksusjahti, ylellisyyksiä ja miellyttäviä tapoja viettää vankeusaika, joten on. Toisaalta taas ei ole myöskään rajoitettu sitä, onko hallussani kaikkien vankien elämänkerta, jossa on kaikkien vankien kaikki teot, tietokoneen tietokantaan tallennettuna. Eli on, joten voin saada nopsasti selville kuka vangeista ansaitsee kugelin kalloon.
Kirjoittanut: Verity (Jäsen)
 • #22
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 03.04.2011 23:18
Jos olisi aikaa, niin asiasta voisi järjestää suljetun äänestyksen. Siinä tosin olisi riskinä kaiken maailman rasististen ennakkoluulojen vaikutus valintaan, joten huono vaihtoehto.

Sen verran itsesuojeluvaistoa minulta löytyy, etten itseäni pystyisi ampumaan, vaikka niinhän se olisi moraalisesti helpointa. Ei tarvitsisi elää sen tiedon kanssa, että on tappanut jonkun.

Itse varmaan päätyisin siis tähän monen muunkin suosimaan vaihtoehtoon jossa uhri valitaan jäljellä olevan elinajan perusteella ellei vapaaehtoisia löydy. Eli siis valitsisin vanhimman, ellei sitten jollain olisi jotain todella merkittävää sairautta kuten terminaalivaiheen syöpä tms.
Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
 • Lähetetty: 04.04.2011 10:12
Tappaisitko mutsis jos ois pakko? Söisitkö lapsesi jos olisi pakko? Räjäyttäisitkö planeetallisen pupuja vai söitsitkö mutsisi kanssa lapsia jos olisi pakko? Luulen, että tuossa tilanteessa moraali ja psyyke eivät toimisi ihan samalla tavalla kuin arkielämässä. Yleensä nämä keskustelunavaukset ovat myös sen verran kaukaa haettuja etteivät tälläiset väkivaltaa ainoastaan tv:ssä nähneet syöttösiat osaa niihin samaistua. Tilanteeseen vaikuttaisi aika paljon se kauanko vankina ollaan oltu, miten kukakin on tilanteessa käyttäytynyt, millaiset suhteet muihin vankeihin on ehtinyt muodostua jne. Tähän on yksinkertaisesti aika mahdotonta vastata pelkästään nykyhetkisen moraalisen tilansa pohjalta ellei sitten ole joku sosiopaatti. Tokihan tuota aina pohdiskella voi, mutta mitään suuria filosofisia oivalluksia näistä harvoin kumpuaa

Edit: Lisätään vielä, että jokainen, joka ylipäätänsä kykenee edes miettimään koko päätöstä kylmän laskelmoivasti, on mielestäni "hävinnyt" tämän testin. Tietokonetuolistaan on helppo järkeillä että kannattaa tappaa se vanhin tai rikoksenuusija, mutta moniko teistä, joille jo kuolleen eläimen näkeminen tuottaa vatsanväänteitä ja mielipahaa, kykenisi oikeasti vetämään sitä liipaisinta ja lennättämään paniikkiansa itkevän ja alleensa paskovan vanhuksen verta ja kallonpalasia pitkin seiniä? Heitetään soppaan vielä vangin mahdollisesti läsnäolevat omaiset.

Edit#2: Sattuipas sopivasti, ottaen huomioon tähänkin kyselyyn vastaavan sakin ikäjakauman

"Aivotutkija Susan Greenfield uskoo netin häiritsevän aivojen kehitystä. Nettiyhteisöissä roikkuminen vähentää keskittymis- ja empatiakykyä ja horjuttaa identiteettiä. Virtuaalitodellisuuselämä lisää sensaatiohakuisuutta ja heikentää kykyä arvioida tekojen seurauksia."
Kirjoittanut: DeadlyNightshade (Aktiivi)
 • #24
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 04.04.2011 17:23

Lainaus: Nordis

kuolleen eläimen näkeminen tuottaa vatsanväänteitä


Ihan offtopicina, joudun tosiaan viikottain silpomaan erikokoisia elukoita opintojen nimissä. Aika paha olisi, jos aiheuttaisi

Turvallistahan se on tälleen spekuloida, mutta kuten sanoit, on todellisuus eri tilanne. Minullakin tulisi ensimmäisenä valtava paniikki, tuskin edes itse siinä tilanteessa osaisin tehdä mitään.
Kirjoittanut: Abigor (Jäsen)
 • #25
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: Abigor
 • Lähetetty: 04.04.2011 19:24
Viestiketjun otsikkona onkin "arvomaailma testiin" eikä "mitä takuuvarmasti tekisit jos zombit olis oikeesti vallottamassa maata." Toisilla kun tuntuu tosiaan olevan vähän eri käsitys ketjun tarkoituksesta.

En tiedä minäkään mitä oikeasti tuossa tilanteessa tekisin, en lähde edes arvailemaan. Mutta kallistuisin varmaan muutamien muiden kantaan, että jos pystyisin kuuntelemaan sisintäni, tappaisin itseni, koska en voisi elää sen ajatuksen kanssa että olisin oikeasti tappanut, murhannut, jonkun.
Kirjoittanut: BronzeRain (Aktiivi)
 • #26
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 04.04.2011 20:18
Minä olen pelkuri. En usko, että pystyisin vetämään liipasimesta vaikka joku vapaaehtoisesti tulisikin ammuttavaksi, niin kuin täällä jotkut ovat esittäneet. En pystyisi ampumaan raiskaaja-murhaajaa, en kuolemansairasta vanhusta, enkä itseäni. En vain usko että pystyisin.
Sitä paitsi, se, että ottaa selville kuka on kuolemansairas tai raiskaaja, tarkoittaa että minun pitäisi tutustua näihin ihmisiin. He eivät olisi enää kasvottomia tuntemattomia. Kynnys tappaa olisi vielä korkeampi.
Näin ollen, kieltäytyisin ottamasta asetta, kävisi miten kävisi.
Kirjoittanut: Felicia (Virallinen sarjistaiteilija)
 • #27
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: Felicia
 • Lähetetty: 05.04.2011 15:24
En nyt tiedä, onko tuon kysymyksen kanssa arvomaailmalla paljonkaan tekemistä, mutta vastaan kuitenkin, esittämällä yhden mahdollisen arvion:

Pelkästään älyllisessä mielessä suostuisin tietysti tuohon ensimmäiseen vaihtoehtoon - hei, mieluummin joku muu kuin minä, ja jos kerran kaikki sitten pääsevät vapaaksi ja muuten ei, niin mikä ettei. Mutta käytännössä en ole varma, pystyisinkö kuitenkaan tappamaan ketään, eli tunteet tulisivat mukaan peliin. Tietysti voi olla, että noin äärimmäisessä tilanteessa tosiaan ottaisin sen aseen ja ampuisin jonkun. En kuitenkaan itse haluaisi kuolla, ja no, yksi ihminen sinne tai tänne ja jos se on joku vieras, ei se olisi niin kamalaa kuin jos henkilö olisi läheiseni. Oletan myös, etten tiedä henkilöistä mitään muuta kuin minkä voin heidän ulkonäön perusteella päätellä, enkä ole solminut heidän kanssaan minkäänlaisia sosiaalisia kontakteja tai tunnesiteitä. En siis alkaisi miettimään, että hei, kuka nyt ansaitsee elää ja kuka on yhteiskunnan kannalta hyödyllisin, tai kuka minua eniten miellyttää. Ampuisin varmaan aika nopeasti sen enempiä valitsematta uhria, enkä katsoisi tyyppiä silmiin. Joten vastaan, että vaihtoehto ykkönen. Itsensä ampuminen olisi tyhmin vaihtoehto.

Tietysti tuon teon jälkeen omantunnontuskani olisivat varmaan aikamoiset, en sitten tiedä miten niistä selviäisin.
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 05.04.2011 22:44

Lainaus: kuopassa

Riskeeraisit kaikkien ihmisten hengen jos yrittäisit napata aseen joltain rosvolta. Ei tarvita kuin pari sekuntia aikaa ja monet vangeista ovat nirri pois tai haavoittuneita.

Ei niitä kiinnostaisi avuton vanki vaan se joka puree takaisin. Toki siinä voisi jokunen saada osumia, mutta mikä oli se vaihtoehto?
Kirjoittanut: Sanctus Sanctorum (Biomechanoid)
 • #29
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 09.04.2011 12:52
Kun saisin rosvojohtajalta aseen käteeni tähtäisin sillä häntä silmien väliin ja sanoisin että jos et vapauta vankeja heti vedän liipasimesta. Kun vangit olisi vapautettu ja takuulla tarpeeksi kaukana ettei heitä saisi enää kiinni, veisin rosvojohtajan panttivankinani pois paikalta ja tarpeeksi etäällä toteuttaisin hänen käskynsä ampua yhden panttivangeista, rosvojohtajan itsensä.
Kirjoittanut: emanon (Inkvisiittori)
 • #30
 • Arvo: Mahtigootti+
 • • Muokkasi: emanon
 • Lähetetty: 10.04.2011 07:29
Oliko tää niitä juttuja, joissa kun on saanut aseen käteen ja luonnollisestikin ampunut lähintä pitkätukkaa naamaan liipasinta loppuun asti monta kertaa nykien, huomaa, että se onkin jokin paukkupanos ja se hippi pitää hakata pistoolinperällä hengiltä?

Edit: jos ette hiffanneet, niin toi oli viittaus siihen elämääkin vanhempaan vitsiin CIA:n pääsykokeista.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 4 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit